F1 Azerbaidžanin Grand Prix Bakussa 10.-12.6.2022

F1 Azerbaidžanin Grand Prix Bakussa 10.-12.6.2022

F1 Azerbaijan Grand Prix 2022Azerbaidžanin pääkaupungin Bakun kaduille kesäkuun toisena viikonloppuna levittäytyvä F1-sirkus on moottoriurheilun kuninkuusluokan nuorimpia kisaratoja. Nopealla katuradalla on ajettu F1-osakilpailuja viisi kertaa aiemmin. Suomalaisväriä kisaan tänä vuonna tuo Valtteri Bottas, joka tavoittelee Formula 1 Azerbaidžan Grand Prix -voittoa Alfa Romeon ratissa. Tutustu LV BET urheilublogiin lukeaksesi lisää moottoriurheilusta ja aseta vetoja oman suosikkisi puolesta hyvillä kertoimilla!

  • Onko Bakun Grand Prix jälleen Mercedeksen juhlaa? – Lue lisää Bakun osakilpailun voittajista ja radalla nähdystä draamasta.
  • F1 Azerbaidžanin Grand Prix Baku – vedonlyöntivihjeet – Lue lisää ennakkosuosikkiasetelmista vedonlyöntiä ajatellen.
  • Baku 2022 Grand Prix LV BET vedonlyöntisivustolla – Tutustu alan parhaimpiin vedonlyöntikertoimiin ja aseta vetosi.

Onko Bakun Grand Prix jälleen Mercedeksen juhlaa?

Bakun F1-osakilpailun viisi aiempaa voittopokaalia on jaettu Mercedes- ja Red Bull -tallien kesken. Mercedeksen kuljettajat ovat olleet kolme kertaa korkeimmalla korokkeella ja Red Bullin kuljettajat ovat olleet voitokkaita kahteen kertaan. Itse kilparata on erittäin vaativa, eikä nauti kuljettajien varauksetonta suosiota. Katsojille Bakun kaupunkirata Azerbaidžanissa on sen sijaan tarjonnut huippuluokan moottoriurheilujännitystä debyyttikisastaan lähtien.

Historiallisen ensimmäisen Bakun F1 Gradn Prix -kisan, joka tuolloin vielä kantoi nimeä Euroopan Grand Prix, voitti vuonna 2016 saksalais-suomalainen Nico Rosberg ajamallaan Mercedeksen F1-autolla. Kymmenen parhaan joukkoon mahtui tuolloin myös kaksi muuta suomalaiskuskia Kimi Räikkösen tullessa viidenneksi ja Valtteri Bottaksen ajaessa kisan kahdeksanneksi.

Seuraavan vuoden kisassa vuonna 2017 nähtiin dramaattinen tilanne suomalaiskuskien kesken kun Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas kolaroivat toisiinsa lähdön jälkeen heti kisan ensimmäisellä ratakierroksella. Samassa kisassa nähtiin myös omituisen tökerö kolari Sebastian Vettelin täräyttäessä turva-auton takana körötelleen Lewis Hamiltonin kylkeen. Suomalaiset saivat lopulta iloita Bottaksen toisesta sijasta, jonka hän saavutti hurjalla takaa-ajollaan ohittaen Williamsin Lance Strollin pitkällä maalisuoralla.

Vuosi 2019 oli Bottaksen juhlaa Bakussa hänen napatessaan kisan voiton. Tämä oli erityisen suuri helpotus Bottakselle, joka menetti varman voiton vuoden 2018 kisassa rengasrikon vuoksi muutama kierros ennen maalia. Tällä kertaa paalupaikalta startannut Bottas onnistui pitämään ykkössijansa vaiherikkaassa vuoden 2019 Azerbaidžan Grand Prix -kisassa.

Vuosi 2020 oli Bakussa välivuosi maailmalla riehuneen pandemian vuoksi, mutta F1 2021 kausi toi autoilun kuninkuusluokan osakilpailun jälleen Bakuun. Viime vuoden voiton vei Red Bull -tallia edustava Sergio Pérez. Draamaa ei tästäkään kisasta puuttunut. Max Verstappen oli jo reilussa johdossa ja lähes varma voittaja, mutta viisi kierrosta ennen ruutulippua Verstappen törmäsi turvavalliin luisuttuaan ulos ajoradalta. Liiallinen riskinotto ja kuluneet renkaat kostautuivat Verstappenille. Hänen raju ulosajo johti kisan väliaikaiseen keskeytykseen ja uuteen lähtöön reilun puolen tunnin kuluttua.

Bakussa koetun draaman määrä on tehnyt siitä yhden koko Formula 1 kisakauden odotetuimmista F1-osakilpailuista!

Yhteenveto – Formula 1 Azerbaidžan Grand Prix aiemmat voittajat:

  • 2021: Sergio Pérez – Red Bull
  • 2020: –
  • 2019: Valtteri Bottas – Mercedes
  • 2018: Lewis Hamilton – Mercedes
  • 2017: Daniel Ricciardo – Red Bull
  • 2016: Nico Rosberg – Mercedes

F1 Azerbaidžanin Grand Prix Baku – vedonlyöntivihjeet

Selkeimmät ennakkosuosikit löytyvät edelleen Mercedeksen ja Red Bullin riveistä. Red Bullin Verstappenilla ei ole vielä yhtään voittoa Bakusta ja eittämättä hän janoaa sitä. Lisäksi epäilemättä tallikaveri Sergio Pérez mieluusti uusisi voittonsa tällä teknisen vaativalla kaupunkiradalla. Verstappenin kausi on ollut vahva ja on myös muistettava se, että Verstappen ajoi viime vuonna Bakussa ennen keskeytystään kisan nopeimman kierrosajan, joka oli samalla koko radan historian kolmanneksi nopein kierrosaika. 

Verstappenin vauhti ei varmasti ole hyytynyt ja tämä näkyy myös vedonlyöntitoimistojen kertoimissa. Analyytikoiden veikkauksissa Verstappen on vahva voittajasuosikki, mikä antaa voittajaveikkauksessa pienehkön kertoimen. Tallikaveri Perezin voittajakerroin on kautta linjan lähes kymmenkertainen Verstappeniin nähden. Mikäli uskot Perezin uusivan voittonsa Bakussa, on häntä veikkaamalla mahdollisuus saada hyvät kertoimet voittajavedolle.

Suomen Valtteri Bottas lähtee kisaan tällä kertaa Alfa Romeon ratissa, mutta konepellin alta löytyy Ferrarin moottori. Kenties tästä johtuen vedonlyöntitoimistot eivät ole nostaneet Bottasta kovin korkealle voittajaveikkauksissa. Verstappeniin nähden Bottaksen voittajavedon kerroin on monikymmenkertainen. Bottas kuitenkin tuntee radan hyvin ja on Mercedeksen ratissa ajanut kisan nopeimman kierrosajan vuoden 2018 osakilpailussa. Bottas lähtee kisaan altavastaajana suosikkeihin nähden, sillä hänen paras sijoituksensa vuonna 2022 on ollut viides sija Italian Imolan radalla. Voitto olisi jättiyllätys, ja sitähän me kaikki toivomme, joten miksi ei asettaisi voittajavetoa Bottaksen puolesta.

Mercedeksellä ajavat Lewis Hamilton ja George Russel ovat kovan paikan edessä Bakussa. Heidän näytöt ovat olleet kohtuullisen hyviä aiemmissa kisoissa, mutta ylivoimaista voittajaa kummankaan ei uskota olevan. Molempien voittajakertoimet ovat lähes samansuuruiset ja selvästi suuremmat kuin Verstappenilla. Kumpikaan Mercedes-kuski ei ole ennakkosuosikki, mutta tasaisen varmalla suorituksella kumpi tahansa voi pokata kirkkaimman pokaalin Bakussa.

Kovimman vastuksen Red Bullin ja Mercedeksen ajajille antaa tietysti Ferrarin Charles Leclerc. F1-kuljettajien sarjataulukossa selvässä johdossa oleva Leclerc lähtee Bakuun rikkomaan Red Bullin ja Mercedeksen voittoputkea. Leclercin voittoon uskovat myös vedonvälittäjät, ja kertoimet tulevat olemaan kautta linjan kaikkein pienimmät Leclercin voittoa veikattaessa.

Bakun radan lyhyt kisahistoria on jo osoittanut olevansa yllätyksiä täynnä ja Formula 1 tänään Bakussa tuskin tulee olemaan poikkeus. Turva-auton käyttö on jokaisessa Bakun osakilpailussa muuttanut kisa-asetelmia, eikä varmasti tänäkään vuonna tullaan kisaa ajamaan läpi ilman, että turva-auto käväise radalla tasoittamassa syntyneet erot. Yllätysnimien veikkaaminen suosikkien ulkopuolelta on hyväksyttävä taktiikka nimenomaan yllätyksellisellä Bakun F1 Grand Prix -kisassa. 

Baku 2022 Grand Prix LV BET vedonlyöntisivustolla

Tutustu LV BET vedonlyöntisivuston kohdetarjontaan Azerbaidžanin Grand Prix -osakilpailun osalta. Perinteisesti tarjoamme voittajavedon ja lähempänä tapahtumaa lisäilemme usein uusia erilaisia vetokohteita. Seuraa vedonlyöntisivustoamma äläkä myöskään unohda muiden F1-osakilpailujen vedonlyöntimahdollisuuksia sivustollamme.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *