Borussia Dortmund – Hertha Berlin: Otteluennakko ja vetovinkit

Borussia Dortmund – Hertha Berlin: Otteluennakko ja vetovinkit

Soccer boots and ball, playgroundSaksan Bundesliigan viimeinen pelikierros pärähtää käyntiin lauantaina 14.5 kello 16.30, ja vedonlyönnin kannalta yksi mielenkiintoinen kohtaaminen on ehdottomasti BVB:n ja Hertha BSC:n taistelu Dortmundissa.

Dortmundille kauden lopettaminen voittoon on varmasti ideaalinen skenaario, mutta Hertha Berliinillä on huomattavasti enemmän hävittävää: tasapeli riittäisi pysymään ulkona pudotusuhan ulkopuolella, kun taas häviöllä voi Stuttgart vielä tulla maalierollaan ohi, ja 2. Bundesliga on varmasti jo pelkästään ajatuksena ahdistava.

Jos Bundesliiga kiinnostaa, löydät lisää vinkkejä LV BET urheilublogistamme!

  • Borussia Dortmund – Hertha Berlin: Lähtökohdat
  • Borussia Dortmund – Hertha Berlin: Otteluanalyysi ja vetovinkit
  • Borussia Dortmund – Hertha Berlin: Kertoimet LV BETiltä

Borussia Dortmund – Hertha Berlin: Ottelun lähtökohdat

Pystyvätkö siis berliiniläiset vääntämään potentiaalisesti elintärkeän tasapelin, vai pistääkö Erling Haaland verkot sekaisin hänen viimeisessä ottelussaan Dortmundilaisen kotiyleisön edessä?

Jalkapallon pääsarjojen rakenteeseen kuuluu, että kaikki viimeiset ottelut päättävällä pelikierroksella pelataan samaan kellonaikaan. Tämä tarkoittaa sitä, että Hertha Berlin lähtee ehdottomasti hakemaan tasapeliä puolustaen tiiviisti, mutta Stuttgartin tekemiset kotonaan Kölniä vastaan varmasti vaikuttavat puoliajan taktiikoihin ja intensiteettiin. Hertha Berlin ei lähtökohtaisesti voi missään nimessä olettaa, että Stuttgart ei keräisi voittoa kotonaan.

Koska Hertha Berlin tekee statistisesti vieraissa vain 0,75 maalia ottelua kohden, on käytännössä yksikin Dortmundin tekemä maali liikaa, ja kiikarissa on lähtökohtaisesti mitä todennäköisimmin lopputulos 0–0 tai korkeintaan 1–1. On kuitenkin päivänselvää, että 0–0 on erittäin hankalasti saavutettavissa tässä asetelmassa, eikä Hertha BSC ole edes tunnettu kivikovasta puolustuksesta: 66 päästettyä maalia 33 ottelun jälkipyykkinä ei ole kaunista katseltavaa statistisesti.

Dortmund kuitenkin varmasti muistelee vielä viime kohtaamista, jossa berliiniläiset yllättäen voittivat ottelun joulukuussa numeroin 3–2. Tällöin kenties mielenkiintoisin seikka oli se, että länsisaksalaisten maalitykki Haaland jäi täysin maalitta ja varjoon, mikä luonnollisesti olikin hyvin päättävä tekijä lopputuloksen kannalta. Otteluissa, joissa kärkipiikki Haaland ei tee yhtään kannua, ovat automaattisesti hankalia Dortmundille.

Borussia Dortmundin viimeisen 5 ottelun formi näyttää seuraavalta: V-H-H-V-V.

Hertha BSC:n formi taas näyttää seuraavalta: H-T-V-V-H.

Näistä formeista kenties Dortmundin kaksi karvasta tappiota ovat yllättävimpiä, tosin Dortmund tunnetaan historiallisesti ailahtelevana joukkueena. Joukkueiden kaksi viimeistä kohtaamista ovat päättyneet molemmilla kerroilla kotijoukkueiden voittoon. Haaland ei kuitenkaan ole tehnyt kummassakaan maalia tällä kaudella, ja jos mietitään Dortmundin maalipörssiä, on eroa Haalandin (21) ja seuraavan keltamustapaitaisen välillä järkyttävän suuri (9).

Bundesliigan päätöskierros potkaistaan käyntiin 14. toukokuuta kello 16.30 Suomen aikaa.

Borussia Dortmund – Hertha Berlin: Otteluanalyysi ja vetovinkit

Tasapeli tai Dortmundin kuiva ruuti ovat kuitenkin harvinaisia, vaikka ne tuovatkin huomattavasti korkeammat kertoimet pelaajille, jotka haluavat ottaa hiukan riskiä.

Bundesligan sarjataulukko kertoo kaiken oleellisen: BVB löytää itsensä tuttuun tapaan 2. sijalta, kun taas Hertha BSC taistelee sijalla 15. Mikäli Stuttgart voittaisi oman ottelunsa Kölniä vastaan, nousisivat he sijalle 15 maalierollaan. Bundesligan table sijalle 16. jättäytynyt pelaa kauden päätteeksi 2. bundesligan kolmanneksi sijoittunutta vastaan. Tämä on todennäköisimmin tällä hetkellä Hamburger SV, Damdstadt 98 tai Werder Bremen. Etenkin Werder Bremen voi osuessaan olla erittäin vaarallinen joukkue pudotuspelikarsinnoissa. Kaikki tämä on tärkeää ymmärtää, että Hertha BSC tekee varmasti aivan kaikkensa tässä päätöskierroksen ottelussa.

Koska Bundesliigassa tehdään tyypillisesti paljon maaleja, antavat sivustot korkeammat kertoimet vähämaaliseen lopputulokseen kuin maalikarkeloihin. Näin on myös ottelumme kohdalla, joskin muutamat ottelukohtaiset faktat sekoittavat pakkaa.

Muistetaan jälleen kerran, että Haaland ei ole tehnyt maaliakaan joukkueiden kahdessa viimeisessä kohtaamisissa. Nämä kertoimet kuitenkin selittyvät yksinkertaisesti sillä, että Borussia Dortmund on tehnyt tällä kaudella kotonaan huikeat 3,13 maalia ottelua kohden, kun taas Hertha BSC on päästänyt vieraissa 2,25 maalia ottelua kohden. On myös tärkeä ymmärtää, että Dortmundin maalintekotehokkuus on todella riippuvainen Haalandin vireestä. Haalandin vire on muuten kunnossa Bundesliigassa: 5 kaappia viimeiseen 4 otteluun on kova saldo.

On myös hyvä ottaa huomioon, että Erling Haalandin Manchester City -diili on vahvistettu ensi kaudeksi, ja mikä olisikaan sen hienompaa kuin päättää hieno ura Dortmundin kotiyleisön edessä maaliin tai kahteen.

Kertoimet otteluun Borussia Dortmund – Hertha Berlin suoraan LV BETiltä

Kaikki seuraavat kertoimet on otettu suoraan LV BETin sivustolta. On kuitenkin huomattava, että kertoimet muuttuvat jatkuvalla syötöllä vielä ennen matseja.

LV BET tarjoaa Borussia Dortmund – Hertha Berlin tasapeliin ilman tulosvetoa kertoimen 5,75.

Tulosvedoissa saamme Dortmundille 1–0 voittoon kertoimet 13,5. Mielenkiintoisesti 1–0 antaa siis korkeammat kertoimet kuin esimerkiksi 2–0 tai 3–0.

1–1 tasuriin kertoimet 9,75, 2–1 voittoon kertoimet 7,5 sekä 2–2 tasuriin kertoimet 11,5.

Näitä lopputuloksia pidämme todennäköisimpinä, mutta Dortmundin hyökkäyksen syttyessä otteluun, voi lopputulos olla huomattavasti rumempaa vierailijoiden kannalta.

Riskiveto: 1–1, 1–0.

Varmempi veto: 2–1, 3–1.

LV BET tarjoaa erittäin kilpailukykyiset kertoimet muihinkin Bundesliigan päätöskierroksen otteluihin, joten suosittelemme tarkastamaan muutkin kertoimet!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *