2022 UEFA Super Cup

2022 UEFA Super Cup

UEFA Super Cup 2022Helsingin olympiastadionilla päästään 10. elokuuta nauttimaan huipputason eurooppalaisesta jalkapallosta, nimittäin Real Madrid ja Eintracht Frankfurt ottavat toisistaan mittaa pääkaupungissamme. Super Cupissa kohtaavat historiallisesti Mestarien liigan voittaja, ja Eurooppa liigan voittaja. Super Cup pelataan juuri Bundesligan aloituksen jälkeen, ja pari päivää ennen La Ligan aloitusta.

Jos pidät lukemastasi, löydät lisää samankaltaisia artikkeleita LV BET urheilublogista, jossa kirjoitamme urheilutapahtumista vedonlyöntivinkkelillä.

  • UEFA Super Cup 2022: Huippujoukkueet Helsingissä
  • UEFA Super Cup 2022: Vedonlyöntivinkit otteluun Real Madrid vs. Eintracht Frankfurt
  • Vedot UEFA Super Cup -otteluun suoraan LV BETiltä

Jalkapallon huippujoukkueet nähdään tänä vuonna Helsingissä

UEFA Super Cup Helsinki on mahtava tilaisuus suomalaisille jalkapallofaneille. UEFA Super Cupin liput ovat myös melko edulliset suhteutettuna joukkueiden laatuihin – ihan vain vinkkinä. Vaikka toki Real on paperilla melko selkeä ennakkosuosikki, tapahtuu Frankfurtillakin mielenkiintoisia asioita.

Eintracht Frankfurtilla on edessä kova kausi, nimittäin viime kauden Eurooppa-liigan mestaruus tuli monelle massiivisena yllätyksenä: Jäihän joukkue vasta sijalle 11. bundesligassa. Mestarien liigaan pääsy tarkoittaa pelaajabudjetin kasvua, joten Frankfurtilta odotetaan vähintäänkin parempaa tulosta Bundesligassa kuin viime kaudella. Vaikkei mestarien liigassa varmastikaan joukkueelta odoteta suurempia, olisi Super Cupin nosto mahtava tapa aloittaa kausi positiivisella tyylillä.

Frankfurt on toki tehnytkin jo useita hankintoja: Ilmaishankintoja, lainapäätöksiä ja ihan ostojakin. Rahaa viiteen pelaajaan on tähän mennessä käytetty noin 25-30 miljoonaa euroa ennen kauden alkua. Avainidea on ehdottomasti syvyys, sillä joukkue joka pelaa mestarien liigassa, tarvitsee vaihtopenkillekin päteviä pelureita. Suurin pelaajahankinta toistaiseksi on 22-vuotias norjalainen Jens Petter Hauge AC Milanista. Hintaa kaupalle tuli 12 miljoonaa euroa. Parhaista pelaajista ei olla luovuttu lainkaan, vaan kolme pelaajaa on myyty eteenpäin yhteensä vajaan 5 miljoonan hinnalla.

Mielenkiintoisin hankinta Frankfurtille on kuitenkin kenties Mario Götze. 30-vuotias Dortmund legenda palaa takaisin sarjaan parin vuoden PSV Eindhoven -reissunsa jälkeen. Mitä todennäköisimmin kuitenkin Frankfurt joutuu päästämään Filip Kosticin pois kohti uusia haasteita (Juventus).

Kaiken kaikkiaan ainakin siis paperilla Frankfurt toki näyttää vahvemmalta joukkueelta kuin viime vuonna, mutta riittääkö se bundesligan neljän parhaan joukkoon ensi kaudella? Jos vastaus on kyllä, voi joukkue parempana päivänä haastaa Real Madridin kaltaisin jätin.

Nyt kun nimittäin ollaan juteltu Frankfurtin hankinnoista ja pelaajabudjetista, voidaan ottaa pientä kontrastia Madridin toiminnasta. Real Madrid on käytännössä tehnyt yhden oston kesän siirtoikkunassa. Monacon Aurelien Tchouameni liittyy joukkueeseen hurjalla 80 miljoonan euron hinnalla. Hinta kuulostaa jotenkin 22-vuotiaasta puolustavasta keskikenttäpelaajasta liiankin suurelta, mutta toisaalta kyseessä on juurikin Realin kaltainen hankinta, jossa lopullisella rahasummalla ei niinkään ole väliä, jos pelaaja on päätetty ostaa.

Antonio Rudiger liittyy Chelseasta, joka pitäisi kaiken järjen mukaan olla erittäin hyvä diili espanjalaisille. Gareth Bale, Isco ja Marcelo lähtevät kaikki joukkueesta, eli Realissa on tapahtumassa aivan selkeä nuorennusleikkaus. Kuinka tärkeitä Marcelon kaltaiset pelaajat sitten tulevat olemaan esimerkiksi pukukoppidynamiikassa? Se jää nähtäväksi.

Tässä vaiheessa Realilla on vielä rahaa tehdä muitakin hankintoja, mikäli vain joukkue löytää mieleisensä. Rahaa pitäisi pankissa olla runsaasti, kiitos mestarien liigan voiton ja Gareth Balen kaltaisten pelaajien palkkakustannuksien eliminoiminen.

UEFA Super Cup 2022: Vedonlyöntivinkit otteluun

Frankfurtin voitto Eurooppa-liigassa, ja miksei jopa Realin voitto mestarien liigassa ovat molemmat todisteita samasta asiasta: jalkapallossa mikä tahansa on mahdollista. Näistä kahdesta viime kauden finaalista on silti Frankfurtin voitto vielä huomattavasti suurempi yllätys, kuin Realin voitto omassa turnauksessaan.

Super Cup on siinä mielessä vaikea turnaus vedonlyönnin kannalta, että ottelu tulee aivan kauden alkuun. Joukkueet usein pelailevat varovaisesti kauden ensimmäisellä viikolla, ja sama trendi näkyy myös esimerkiksi maailmanmestaruuskisoissa. Suosittelemme ehdottomasti harjoitusotteluiden katsomista ennen Uefa Super Cuppia. Frankfurt pelaa muun muassa Torinoa, Ajaxia sekä Bayern Muncheniä vastaan ennen Super Cup -otteluaan. Frankfurt pelaa myös 9 päivää ennen Super Cuppia saksan liigacupin avausottelunsa.

Real Madridin alkukausi taas ennen Super Cuppia on huomattavasti lyhyempi, ja joukkue kerkeää pelaamaan vain Barcelonaa ja Juventusta vastaan. Toisaalta Realin valttikortti on aina kylmänrauhallinen kapellimestari Carlo Ancelotti, jonka erikoisuuksiin kuuluvat juurikin cup-finaalit.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa vain kerran aikaisemmin, ja tämä oli kautena 59/60 (Real voitti 7–3).

Mielestämme olisi vaikea kuvitella Realin häviävän tätä ottelua. Joukkue on yksinkertaisesti paperilla niin paljon kovempi joukkue, ja Ancelotti on yksinkertaisesti raudanluja finaalivalmentaja. Koska ottelu sijoittuu aivan alkukauteen, uskomme pelistä puuttuvan pientä intensiteettiä etenkin espanjalaisilta, mutta lopulta Real Madrid voittaa ottelun.

Vetomme UEFA Super cupin 2022 otteluun Real Madrid vs. Frankfurt on 2–1. Toinen veto olisi 1–1 virallisella peliajalla, jolloin Real myös voittaa joko lisäajalla tai rankkareilla.

Vedot UEFA Super Cup -otteluun LV BETiltä

Oletko samaa vai eri mieltä veikkauksestamme? Jos pidit analyysistä ja sait inspiraatiota vetoihisi, tulet löytämään samankaltaisia tekstejä LV BET urheilublogistamme.

Jos taas haluat löytää vetokohteet ja hyvät kertoimet UEFA Supercup-otteluun Helsingissä, pääset niihin käsiksi helposti LV BETin vedonlyöntiportaalista.

Mikä sen mukavampaa ajanvietettä kesän loppuun, kuin tällaisen ottelun katsominen olympiastadionilla pienellä vedolla höystettynä?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *