IEM Katowice – turnaus

IEM Katowice -turnaus

Spodek Areenalla järjestetään taas yksi isoimmista ja kilpailuhenkisimmistä turnauksista. Saatavilla on suuri voittopotti,  EPT-pisteitä ja BLAST Premier -pisteitä sekä turnauksen huikea pokaali. 

Yksi suurimmista CS:GO -turnauksista IEM Katowice pidetään 25. – 27. Helmikuuta. Turnaus juhlii IEM:n 10-vuotisjuhlavuotta, joka on yksi maailman pisimpään jatkuneista pelikiertueista, ja samalla palaa Katowiceen Puolaan, historialliseen kaupunkiin CS:GO-yhteisölle, joka on isännöinyt useita tärkeitä turnauksia. Tämän vuoden turnaus tuo myös liveyleisön takaisin Spodek Arenalle lähes kahden vuoden verkkokilpailujen jälkeen. 

Tsekkaa parhaat vedonlyönti vinkit LV BET:ltä ja lyö vetoa!

IEM Katowice -turnauksen toimintamalli

Intel Extreme Mastersin kuudestoista kausi päättyy tuttuun tapaan Puolan Katowiceen. Kisassa nähdään 24 joukkuetta maailman ehdottomalta huipulta taistelemassa miljoonan dollarin palkintopotista – eli samoista rahoista kuin toukokuussa Valven Major-turnauksessa. Turnaus on myös osana uutta Intel Grand Slam -kautta, joka starttaa juurikin Katowicen juhlaturnauksesta. Tämän kaiken lisäksi Katowice on uuden aikakauden lähtömerkki, kun vuoden 2022 lukuisat kokoonpanomuutokset pääsevät ensimmäistä kertaa estradille. Katowicen juhlaturnaukseen osallistuvat joukkueet lähtevät eittämättä päihittämään edellisvuoden major-voittajaa, maailman parasta joukkuetta ja viimeisintä Grand Slam -voittajaa Natus Vincereä.

Kahdeksan Play-in vaiheesta karsiutunutta joukkuetta liittyivät muihin kahdeksaan suoraan paikan lohkovaiheeseen ansainneeseen joukkueeseen, jossa on kaksi 8 joukkueen ryhmää toisessa kaksoiserittelyssä. Kuudestatoista joukkueesta puolet lunastavat paikan varsinaiseen turnaukseen rajussa ja yllätysherkässä paras yhdestä -otteluilla alkavassa kaaviossa. Jokaisen lohkon 3 parasta joukkuetta etenevät pudotuspeleihin, ja kunkin ryhmän johtajat etenevät suoraan semifinaaleihin. Joukkueet kohtaavat paras kolmesta -otteluissa ja pyrkivät kohti paras viidestä -finaalia ja lopullista palkintoa.

Viime vuotisen turnauksen voittivat Gambit Esports.

Vedonlyönti vinkit ja todennäköisyydet IEM Katowice -turnauksesta

Vahvimpia haastajia vuoden 2022 ensimmäiseen isoon CS-turnaukseen ovat varsin tutut joukkueet Na’Vi, vuoden 2021 hallitseva joukkue sekä Vitality. Merkittävällä kertoimella Gambit Esports on myös suuri voittosuosikki, jota seuraa G2 Esports. Tullaan kuitenkin tilanteeseen, johon Counter Strike on vuoden 2022 alussa päätynyt. G2, Vitality, Astralis, FaZe, Liquid, Fnatic, FURIA, NIP, ENCE, BIG, MOUZ, OG ja Complexity – edellä lista TOP-30 joukkueista, jotka ovat tehneet suuria kokoonpanovaihdoksia joko vuodenvaihteessa tai hieman sitä ennen. Mukana on järjetön määrä uusia joukkueita, joiden rosterit näyttävät paremmalta kuin koskaan.

Tällä hetkellä seuratuin suomalaispelaaja Aleksib saa uransa tärkeimmän tilaisuuden todistaa, että kuuluu aidosti pelinsisäisten johtajien kovimpaan kärkeen. Kahden vuoden työ OG:ssa ei lopulta vienyt turnausvoittoihin asti, joten maisemanvaihdos tuli hyvään paikkaan. 

Astralis on taas nimivahva joukkue, kun mukaan ovat tulleet Benjamin ”blameF” Bremer ja Kristian ”k0nfig” Wienecke. Joukkueen peli ei kuitenkaan lunasta niitä odotuksia, joita näin nimekkäälle pelaajistolle pitää asettaa. Perusjutuissa on paljon tekemistä, ja jo muutaman kuukauden kasassa ollut joukkue alkaa kaivata menestystä, ettei paine uusille siirroille kasva liian kovaksi. Astraliksen kahdella entisellä pelaajalla ja valmentajalla vahvistunut Vitality on ollut yllättävän hyvä uuden kokoonpanonsa kanssa. Täysin tanskalaisjoukkueissa pitkään töitä tehneet Danny ”zonic” Sørensen, Emil ”Magisk” Reif ja Peter ”dupreeh” Rasmussen ovat sopeutuneet, ainakin alkuun, pelaamaan yhteen ranskalaisten kanssa.

Pelaajiston puolesta uusi Vitality on jopa aiempaa vaarallisempi ja potentiaalisempi joukkue haastamaan G2:sta ja Na’Via taistelussa kärkisijoista.

NAVI on turnauksen kovin joukkue, ja yksi ainoista joukkueista, mitkä eivät tehneet pelaajavaihdoksia vuodenvaihteessa. NAVI nähtiin kehässä jo BLAST:n kevään lohkoturnauksessa, joka pelattiin viime vuoden tammi-helmikuun vaihteessa. Joukkue pelasi turnauksen B-lohkossa MIBR:n, OG:n ja Astraliksen kanssa. NAVI hävisi avausottelunsa MIBR:lle sekä toisen ottelunsa Astralikselle, joiden vuoksi joukkue jäi oman lohkonsa viimeiseksi. Kiistellyn BLAST:n formaatin ansiosta nämä BO1-formaatilla pelatut ottelut eivät kuitenkaan koituneet NAVI:n kohtaloksi, vaan joukkue sai pestä kasvonsa ns. ”Knockout Stagen” aikana, missä joukkue voitti Liquidin, hävisi NIP:lle, ja voitti ruotsalaisjoukkueen toisessa ottelussa. Turnauksessa nähty NAVI ei silti ollut lähellekään loppuvuoden tasoaan. Tästä kertoi etenkin joukkueen tilastopelaajien heikko vire. Maailman parhaaksi pelaajaksi vuonna 2021 palkittu Oleksandr ”s1mple” Kostyliev heräsi turnaukseen vasta viimeisissä otteluissa. Denis ”electroNic” Sharipovia ja Valerii ”b1t” Vakhovskyia ei puolestaan nähty serverillä lähelläkään heidän vakituista suoritustasoa.

Vedonlyönnin ammattilaisten mukaan todennäköisin voittaja on siis NAVI.

Vedonlyönti IEM Katowice -turnauksesta LV BET:llä

Tutustu LV BET:n sivustoon ja tarkista kaikki saatavilla olevat vedonlyöntimarkkinat ja niiden tarjoamat kertoimet tulevaan IEM Katowice -otteluun. Pysy ajantasalla viimeisimmistä urheilu-uutisista  ja vedonlyönnistä vierailemalla parhaan vedonvälittäjän sivustolla LV BET.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *