Daytona 500

Daytona 500

Vuosittainen Daytona 500 tulee taas. Tänä vuonna se järjestetään sunnuntaina 20. Helmikuuta Suomeen aikaan puoli kymmeneltä illalla. Kilpailu käydään legendaarisella Daytona International Speedwaylla, Floridassa. 

Daytona 500 on kauden suurin kilpailu. Jokainen NASCAR -kuski haluaa itselleen Harley J. Earl Trophyn, mutta vain yksi kuski on tarpeeksi taidokas ansaitakseen sen. Kuka kyseisen palkinnon tänä vuonna vie kotiin?  Löydät parhaat vedonlyöntikertoimet, vihjeet sekä tarjoukset sivustolta LV BET.

Kaikki mitä sinun tulee tietää Daytona 500:sta

Daytona 500 on 500 mailin (noin 805 kilometrin) pituinen NASCAR-kilpailu. Daytona on avannut NASCAR -kauden joka helmikuu vuodesta 1982 lähtien. Nykyään Daytona 500 on Yhdysvaltain tunnetuin kisa Indianapolis 500:n ohella. Daytona International Speedway on 2,5 mailia eli 4 kilometriä pitkä. Daytona 500:ssa pitää siis ajaa 200 kierrosta rataa ympäri.

Daytona 500 osallistuu 40 autoa, joista neljä on non-chartered. Tämän vuoden Daytona 500 osallistuvat kilpailijat ja tiimit:

Front Row Motorsports: 34-Michael McDowell, 38-Todd Gilliland

Hendrick Motorsports: 5-Kyle Larson, 9-Chase Elliott, 24-William Byron, 48-Alex Bowman

Joe Gibbs Racing: 11-Denny Hamlin, 18-Kyle Busch, 19-Martin Truex Jr., 20-Christopher Bell

Kaulig Racing: 16-Daniel Hemric, 31-Justin Haley

JTG Daugherty Racing: 47-Ricky Stenhouse Jr.

Live Fast Motorsports: 78-BJ McLeod

Petty GMS Motorsports: 42-Ty Dillon, 43-Erik Jones

Richard Childress Racing: 3-Austin Dillon, 8-Tyler Reddick

Rick Ware Racing: 15-David Ragan, 51-Cody Ware

Roush Fenway Keselowski Racing: 6-Brad Keselowski, 17-Chris Buescher

Spire Motorsports: 7-Corey LaJoie, 77-Landon Cassill

Stewart-Haas Racing: 4-Kevin Harvick, 10-Aric Almirola, 14-Chase Briscoe, 41-Cole Custer

Team Penske: 2-Austin Cindric, 12-Ryan Blaney, 22-Joey Logano

Trackhouse Racing: 1-Ross Chastain, 99-Daniel Suarez

23XI Racing: 23-Bubba Wallace, 45-Kurt Busch

Wood Brothers Racing: 21-Harrison Burton

Team Hezeberg Ford: Loris Hezemans and Jacques Villeneuve

The Money Team Racing Chevrolet:Kaz Grala

Beard Motorsports Chevrolet: Noah Gragson

MBM Motorsports Ford: Timmy Hill

Richard Petty pitää hallussaan ennätystä seitsemällä kultamitalillaan voitettuaan eniten Daytona 500 -kilpailuja. Cale Yarborough on listauksessa heti Pettyn jälkeen neljällä kultamitalillaan. Petty Enterprises -joukkueella on eniten voittoja Daytona 500 yhdeksällä voitollaan.

  1. Daytona 500 -kilpailussa, joka käytiin viime vuonna, kultaa ansaitsi ensimmäistä kertaa Michael McDowell Front Row Motorsport:sta, kun taas 2019 ja 2020 kullan kotiin vei Joe Gibbs Racing:n Denny Hamlin, joka voitti kilpailun myös vuonna 2016.

Viime vuotisen NASCAR kauden voitti Kyle Larson.

Vedonlyönti vinkit ja todennäköisyydet Daytona 500:sta

Denny Hamlin on voittanut kolme Daytona 500 -kilpailua urallaan. Viimeisen kuudentoista vuoden aikana hän on sijoittunut kuuden parhaan joukkoon kymmenen kertaa ja päässyt palkintosijoille seitsemän kertaa. Viime vuonna Hamlin sijoittui viidenneksi Daytona 500:ssa, mutta johti 98 kierrosta kilpailun aikana. Ei siis olisi ihme vaikka hän veisi palkinnon tänäkin vuonna.

Joey Logano on yksi kentän aggressiivisimmistä ajajista. Välillä se aiheuttaa meteliä kilpailuun, mutta se myös pistää hänet johtoon tarvittaessa. Vuonna 2015 Logano haastoi Jimmie Johnsonin ja Denny Hamlin viimeisen 15 kierroksen ajan. He kulkivat vierekkäin monta kierrosta, kunnes Logano kiri edelle ja voitti ensimmäistä kertaa Daytona 500.

Logano on johtanut yhteensä vain 30 kierrosta viimeisen neljän kauden aikana, mutta hän on päätynyt kuuden parhaan joukkoon neljä kertaa. Häneltä voi olettaa kontrollointia kentälle. Loganosta vedonlyönti on hieman riskialtista, mutta se voi tuoda suuren potin vedonlyöjälle.

Ricky Stenhouse oli yksi parhaimmista ajajista Daytona 500:ssa 2010-luvun lopussa. Hän on voittanut kaksi kilpailua NASCAR -urallaan, joista toinen oli vuoden  2017 Coke Zero 400:ssa. Hän on sijoittunut 15. Parhaan joukkoon vain kerran viimeisen kahdeksan kilpailunsa aikana ja hän ei ole johtanut yhtään kierrosta viimeisessä kolmessa kilpailussa. Vuonna 2017 voittamassaan kilpailussa Stenhouse sai maineen aggressiivisuudestaan. Voiko aggressiivisuus tuoda voiton Daytona 500:sta?

Myös Ross Chastainin ja Cole Custerin ajamiseen luotetaan paljon. Kumpikaan heistä ei ole kovin kokenut NASCAR -kilpailuista, mutta he saattavat yllättää taidoillaan.

Viime vuotisen NASCAR-kauden voittaja Kyle Larson on myös vahva voittajaehdokas. 

Vedonlyönti Daytona 500:sta LV BET:llä

LV BET:n sivustolla voit lukea lisää NASCAR:sta sekä lyödä vetoa Daytona 500:sta. Pysy ajantasalla autourheiluun liittyvissä uutisissa ja vedonlyöntitapahtumissa vierailemalla netin parhaan vedonvälittäjän sivustolla LV BET.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *