Etelä-Korea – FIFA World Cup Qatar 2022 | Tiivistelmä faneille

Etelä-Korea – FIFA World Cup Qatar 2022 | Tiivistelmä faneille

FIFA WC 2022 - South Korea national teamTässä tekstissä tarkastelemme Etelä-Korean jalkapallomaajoukkuetta ja sen mahdollisuuksia tulevassa FIFA World Cupissa. Oletko Etelä-Korean kannattaja? Katso vedonlyöntivinkit ja kertoimet LV BETissä ja lyö vetoa suosikkijoukkueesi puolesta.

Etelä-Korea on ollut mukana jalkapallon MM-kisoissa 10 eri kertaa tehden ensiesiintymisensä vuonna 1954. Maa on ollut mukana tasaisesti jokaisessa kisassa vuodesta 1986 lähtien. Etelä-Korean kaikkien aikojen paras suoritus oli neljäs sija vuoden 2002 turnauksessa, Japanin ja Etelä-Korean yhteiskisoissa. Etelä-Koreasta tuli ensimmäinen Euroopan ja Amerikan ulkopuolinen maa, joka pääsi semifinaaliin.

Tämän tekstin sisältö:

  • Etelä-Korean World Cup -historia
  • Etelä-Korean tie vuoden 2022 MM-kisoihin
  • Etelä-Korean jalkapallomaajoukkue
  • LV BETin vedonlyöntivinkit Etelä-Korealle

Etelä-Korea jalkapallon MM-kisoissa

Etelä-Korea ei ollut mukana turnauksen alkutaipaleilla, koska se ei ollut FIFA:n jäsen vuosina 1930–1938. Maa pääsi ensimmäisiin MM-kisoihinsa vuonna 1954, jolloin niitä isännöi Sveitsi. Joukkue suoriutui kamalasti häviämällä molemmat pelit ja päästäen yhteensä 16 maalia.

Etelä-Korea kamppaili päästäkseen jälleen MM-kisoihin ja jäikin paitsi seitsemästä peräkkäisestä kisasta vuosien 1958 ja 1986 välillä.

Palattuaan MM-vaiheeseen vuonna 1986 Etelä-Koreasta on tullut olennainen osa kisoja. Joukkueen paras sijoitus oli vuonna 2002, kun se pääsi semifinaaliin asti ja sijoittui neljänneksi.

Etelä-Korean maajoukkueen historian huippupelaajia ovat Hong Myung-bo, joka on jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuihin eniten valittu pelaaja (16) ja joka osallistui neljään peräkkäiseen MM-kisaan. Parhaita maalintekijöitä ovat Son Heung-min, Ahn Jung-hwan sekä Park Ji-sung, joilla on kullakin hallussaan kolme maalia. Mielenkiintoinen fakta Park Ji-sungista on, että hän on ainoa eteläkorealainen pelaaja, joka on tehnyt maalin kolmessa eri jalkapallon MM-kisassa.

Etelä-Korean menestys ja epäonnistumiset aiemmissa kisoissa

Etelä-Korea on luonut ikimuistoisia hetkiä MM-kisoissa. Tässä osiossa käymme läpi Korean parhaat ja huonoimmat suoritukset.

Kiistattomasti huonoin suoritus oli maan ensiesiintyminen vuonna 1954, jolloin Etelä-Korea päästi 16 maalia kahdessa pelissä. Ensimmäinen peli oli 9–0-tappio Unkarille, jota seurasi 7–0-tappio Turkille.

Vuoden 1990 MM-kisoissa Etelä-Korea hävisi kaikki kolme lohkovaiheen ottelua päästäen kuusi maalia ja tehden itse vain yhden maalin.

Etelä-Korean paras suoritus tapahtui vuonna 2002, jolloin se isännöi turnausta Japanin kanssa. Etelä-Korea onnistui ensimmäistä kertaa nousemaan lohkonsa kärkeen seitsemällä pisteellä. Lohkossa olivat mukana Yhdysvallat, Portugali ja Puola.

Lohkovaiheessa Etelä-Korea voitti Italian 2–1 ja onnistui sen jälkeen kukistamaan Espanjan neljännesvälierissä rangaistuspotkukilpailulla. Etelä-Korean matka kuitenkin päättyi Saksaa vastaan. Kolmannen sijan pelissä maa hävisi niukasti Turkille 3–2 ja sijoittui näin turnauksen neljänneksi. Etelä-Koreasta tuli ainoa Euroopan ja Amerikan ulkopuolinen maa, joka on päässyt MM-välieriin.

Etelä-Korean tie Qatar 2022 World Cupiin

Etelä-Korea varmisti paikkansa Qatarin MM-kisoissa saamalla toisen sijan kolmannen kierroksen A-lohkossa: se sijoittui kaksi pistettä Irania jäljessä.

Kisa oli Etelä-Korean joukkueelle onnistunut. Ainoa Etelä-Korean kokema tappio oli aiemmin tänä vuonna Yhdistyneitä arabiemiirikuntia vastaan, kun se hävisi 1–0.

Ketä vastaan Etelä-Korea pelaa Qatar 2022 World Cupissa?

Etelä-Korea pelaa MM-kisojen H-lohkossa Uruguayta, Ghanaa ja Portugalia vastaan.

Lohkon voittajasuosikki on Portugali, jota seuraavat Uruguay ja Etelä-Korea. Ghana on heikoimmilla hangilla.

Etelä-Korean maajoukkueen otteluohjelma on seuraava:

  • Uruguay vs. Etelä-Korea 24. marraskuuta 2022 klo 14, Education City Stadium
  • Etelä-Korea vs. Ghana 28. marraskuuta 2022 klo 14, Education City Stadium
  • Etelä-Korea vs. Portugali 2. joulukuuta 2022 klo 16, Education City Stadium

Etelä-Korean maajoukkue: Qatar World Cup 2022

Etelä-Korean joukkue tunnetaan parhaiten Son Heung-minin lahjakkuudesta. Hän pelaa Tottenhamissa Valioliigassa ja voitti Mo Salahin kanssa kultaisen kengän kaudella 2021/2.

Suurin osa muista Etelä-Korean pelaajista pelaa Etelä-Koreassa, lukuun ottamatta muutamaa poikkeusta, kuten Valioliigan Wolvesissa pelaava Hwang Hee-chan ja SC Freiburgissa pelaava 22-vuotias hyökkääjä Jeong Woo-Yeong.

Mistä katsoa FIFA World Cup 2022 -ottelut Etelä-Koreassa?

Ympäri Etelä-Koreaa löytyy paikkoja, joissa voit nauttia mukavasta ateriasta seuraten samalla Etelä-Korean maajoukkueen suorituksia. Aloitusajat vaihtelevat ottelusta riippuen, mutta pelit pelataan myöhään tai varhain iltapäivällä Etelä-Korean aikaa.

Voit seurata pelejä kaikista FIFA World Cup -lisenssinhaltijakanavista sekä baareissa ja ravintoloissa, joilla on otteluiden lähetysoikeudet.

Lisätietoja saat virallisilta FIFA-verkkosivuilta täältä.

Qatar FIFA World Cup 2022: liput, hinnat, myyntipäivät ja turnauksen eteneminen

Lisätietoja lipunmyynnistä ja esteettömistä lipuista saat virallisilta verkkosivuilta täältä.

Kaikki liput myydään Qatarin rialeina (QAR) sekä Qatarin asukkaille että kansainvälisille faneille.

FIFA World Cup -kierros Kategoria I Kategoria II Kategoria III
Avausottelu 2 250 1 600 1 100
Lohkovaihe 800 600 250
Neljännesvälierä 1 000 750 350
Puolivälierä 1 550 1 050 750
Välierä 3 480 2 400 1 300
Pronssiottelu 1 550 1 100 750
Loppuottelu 5 850 3 650 2 200

Etelä-Korean jalkapallomaajoukkue – vedonlyöntivinkit ja kertoimet

Etelä-Korea kisaa H-lohkossa yhdessä Portugalin, Uruguayn ja Ghanan kanssa.

Lohkon todennäköisimpänä voittajana pidetään Portugalia kertoimella 33/20 (1,65), ja kakkossijaa povataan Uruguaylle kertoimella 2/1 (3,00). Niitä seuraavat Ghana ja Etelä-Korea, ja kummankin voittokerroin on 11/1 (12,00).

Lyö vetoa Etelä-Korean puolesta LV BETissä

Etelä-Korea kohtaa ensimmäisenä vastustajanaan Uruguayn. Olemme hinnoitelleet Uruguayn voiton kertoimella 7/10 (1,70) ja Etelä-Korean kertoimella 17/4 (5,25). Tasapelin kerroin on 19/7 (3,70).

Toivottavasti olet pitänyt tämän yksityiskohtaisen katsauksen lukemisesta koskien Etelä-Korean maajoukkuetta sekä heidän mahdollisuuksiaan Qatarin MM-kisoissa. Kiitos tuestasi.

Pysy ajan tasalla tuoreimmista FIFA World Cup -käänteistä ja vedonlyöntimarkkinoista LV BETissä.

LV BET Urheilublogista saat ajankohtaista tietoa live-urheilun sekä esports-maailman tapahtumista. Seuraa kanssamme maailman suurimpien otteluiden etenemistä.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *