Senegal – FIFA World Cup Qatar 2022 | Tiivistelmä faneille

Senegalin – FIFA World Cup Qatar 2022 | Tiivistelmä faneille

FIFA WC 2022 - Senegal national teamTarkastelemme tässä blogissa kattavasti Senegalin jalkapallomaajoukkuetta ja sen mahdollisuuksia FIFA:n maailmanmestaruuskisoissa. Kannatatko Senegalin jalkapallomaajoukkuetta? Tutustu vedonlyöntivihjeisiin ja kertoimiin LV BET Sportsbook -sivulla ja aseta vetosi suosikkijoukkueesi puolesta.

Senegal on ollut FIFA:n MM-kisojen loppuottelussa kahdesti. Ensimmäisen kerran vuonna 2002, jolloin se pääsi puolivälieriin – mikä on maan kaikkien aikojen paras sijoitus – ja vuonna 2018. Senegal oli ensimmäinen joukkue MM-kisojen historiassa, joka putosi reilun pelin sääntöä soveltaen sen jälkeen, kun se oli tasapisteissä Japanin kanssa kuudessa ensimmäisessä tasatilanteessa. 

Senegalin jalkapallomaajoukkueeseen on vaikuttanut vahvasti ranskalainen kulttuuri, mikä johtuu pääasiassa siitä, että Ranska oli aiemmin siirtomaavaltana Senegalissa. Tämän seurauksena monet senegalilaisista pelaajista ovat Ligue 1:n tähtiä, jopa niinkin paljon, että kun maa pääsi ensimmäistä kertaa MM-kisoihin, vain kaksi pelaajaa ei pelannut Ranskassa. 

Jatka lukemista tutustuaksesi:

  • Senegalin jalkapallojoukkueen historia FIFA World Cupissa
  • Senegalin matka Qatariin
  • Senegalin kokoonpano
  • LV BET vedonlyöntivinkit Senegalin puolestal

Senegal FIFAn MM-kisoissa

Senegal on selvittänyt tiensä historiansa kolmansiin jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuihin pääsemällä Qatarissa järjestettävään turnaukseen. Ensimmäisen kerran maa oli mukana jo vuonna 2002, jolloin se pelasi lohkossa A. Ottelu oli yksi turnauksen järkyttävimmistä, sillä puolustava mestari Ranska putosi lohkosta ilman maaliakaan hävittyään Tanskalle ja Senegalin jalkapallomaajoukkueelle.

Senegalin ensimmäinen peli MM-kisoissa oli yksi parhaista peleistä, joita debytoiva maajoukkue on koskaan pelannut, sillä se voitti puolustavat mestarit. Kyseessä oli hieno osoitus heidän aikeistaan ja siitä, että he eivät ole helppo vastus. Avausottelun voiton jälkeen Senegalin jalkapallomaajoukkue onnistui tekemään tasapelin Tanskaa vastaan 1-1 ja Uruguayta vastaan 3-3. Näin se pääsi 16 parhaan joukkoon. Pudotuspelivaiheessa Senegalin jalkapallomaajoukkue kohtasi Ruotsin. Kun ottelu jouduttiin viemään jatkoajalle ja kultaisen maalin sääntö oli edelleen voimassa, Henri Camara teki jatkona ensimmäisellä puoliajalla tekemäänsä maalin 104. peliminuutilla, ja Senegalin jalkapallomaajoukkue pääsi historiansa ensimmäiseen puolivälieräotteluun. Turkkia vastaan pelatussa puolivälieräottelussa peli vietiin taas jatkoajalle, mutta tällä kertaa Terangan leijonat joutuivat kultaisen maalin väärään päähän, kun Turkin Ilhan teki maalin 94. minuutilla. 

Voit katsoa kaikki Senegalin jalkapallomaajoukkueen vuonna 2002 tekemät maalit täältä

Senegalin onnistumiset ja epäonnistumiset edellisissä jalkapallon MM-kisoissa

Yksi maajoukkueen suurimmista menestystarinoista MM-kisoissa oli sen suoritus vuonna 2002. Suurimman osan kunniasta sai valmentaja Metsu, joka tällä hetkellä valmentaa Arabiemiraattien maajoukkuetta. Voit katsoa täältä hänen tarinansa tästä kokemuksesta ja Ranskasta saadun voiton merkityksestä Senegalille. Tämä oli yksi parhaimmista kausista, jonka mikään Afrikkalainen valtio on koskaan tehnyt MM-kisoissa.

Toinen kausi, joissa Senegal pääsi jatkoon oli vuoden 2018 MM-kisat, jossa Senegalin maajoukkueella oli vielä vaikeampi tilanne, sillä se ei päässyt lohkovaiheesta jatkoon. Avausottelussa Senegal onnistui jälleen varmistamaan voiton, tällä kertaa Puolaa vastaan. Toisessa ottelussa vastaan asettui Japani erittäin kovassa ja tasapainoisessa ottelussa; ottelu päättyi 2-2. Lohkovaiheen viimeisessä ottelussa he hävisivät lopulliselle lohkovoittajalle Kolumbialle. Senegalin maajoukkue oli pelattujen otteluiden jälkeen pisteissä tasoissa Japanin kanssa, mutta Senegalin joukkue koki suuren pettymyksen, sillä se putosi MM-kisoista fair play -tasapelisäännön perusteella. Senegalista tuli ensimmäinen joukkue, joka on koskaan pudonnut MM-kisoista tämän säännön perusteella.

Senegalin matka Qatarin MM-kisoihin 2022

Senegal oli MM-karsintojen H-lohkon kärjessä, ja se pelasi muita maita vastaan, jotka sijoittuivat omissa lohkoissaan ensimmäisinä. Senegal pääsi Egyptin kanssa viimeiseen pudotuspeliin, joka ratkaistiin kahdessa ottelussa. Egypti voitti ensimmäisen ottelun kotiotteluna 1-0, mikä antoi sille etulyöntiaseman tasapelissä, mutta Senegal onnistui nousemaan takaisin ja vei pelin rangaistuspotkukilpailuun. Senegal käytti hyväkseen, että peli pelattiin kotonaan, ja harhautti egyptiläisiä pelaajia parhaansa mukaan, tuoden voiton Senegalille kolmella rangaistuspotkulla Egpytin tehdessä vain yhden. 

Voit katsoa loppuottelun kohokohdat täältä

Ketä vastaan Senegal pelaa Qatarin MM-kisoissa?

Senegal osallistuu jalkapallon MM-kisojen A-lohkoon ja joutuu näin ollen isäntämaa Qatarin ryhmään. Muut ryhmään kuuluvat joukkueet ovat Alankomaat ja Ecuador. Alankomaat on ennakkosuosikki lohkon voittajaksi, kun taas Qatar on epätodennäköisin voittaja.

Senegalin jalkapallomaajoukkueen ottelut ovat seuraavat:

  • Senegal – Alankomaat 21 marraskuu 2022 11:00 AI Thumama Stadium
  • Qatar – Senegal 25. marraskuuta 2022 14:00 AI Thumama Stadium
  • Ecuador – Senegal 29. marraskuuta 2022 16:00 Khalifa International Stadium

Senegalin kokoonpano Qatarin MM-kisoihin

Senegalin jalkapallojoukkueella on Afrikan maiden kiihkeimpiä ja kovimpia ja maailmanluokan pelaajia. Senegal on synnyttänyt vuosien varrella suuria lahjakkuuksia, eivätkä he ole viime aikoina tuottaneet pettymyksiä. Yksi tunnetuimmista pelaajista on Sadio Mane, joka on allekirjoittanut loistavan sopimuksen Liverpoolin kanssa ja jota Jürgen Klopp kehuu laajasti työmoraalistaan; tulevalla kaudella hän siirtyy Bundesliigan jättiläiseen, Bayern Müncheniin. 

Toinen tähtipelaaja on Edouard Mendy, joka pelaa Chelseassa pelattuaan suurimman osan uransa alkuvuosista alemmissa sarjoissa Ranskassa. Liityttyään Chelseaan hän on pelannut tasaisesti ja ollut avainasemassa Mestarien liigan voittamisessa. Mendyn edessä on vankka vahvistus Kalidou Koulibaly, joka pelaa Napolissa Serie A:ssa. 

Muita pelaajia ovat Idrissa Gueye, Ismaila Sarr ja Abdou Diallo, jotka kaikki pelaavat Euroopan suurimmissa liigoissa, mikä antaa Senegalin jalkapallomaajoukkueen pelaajille paljon kokemusta suurista peleistä, kuten MM-kisoista. 

Senegalin joukkueen nykyinen päävalmentaja on Aliou Cisse, joka on valmentanut maajoukkuetta vuodesta 2015 lähtien.

Missä katsoa MM-kisoja Senegalissa?

Senegalissa on paljon paikkoja, joissa voit nauttia hyvän aterian samalla kun katsot Senegalin maajoukkueen ottelua. Aloitusaika vaihtelee ottelusta riippuen, mutta kaikki ottelut pelataan myöhään tai aikaisin iltapäivällä.

Voit seurata otteluita kaikissa FIFA:n MM-kisojen lisenssin omistavissa paikoissa, sekä baareissa ja ravintoloissa, jotka omistavat otteluiden esittämisoikeudet.

Lisätietoja on FIFA:n virallisilla verkkosivuilla täällä

Qatarin FIFA World Cup 2022 liput – hinnat, myyntipäivät ja turnauksen vaiheet

Lisätietoja lipunmyynnistä ja lippujen esteettömyydestä on virallisilla verkkosivuilla täällä.

Kaikki liput myydään Qatarin rialina (QAR) sekä Qatarin asukkaille että kansainvälisille faneille.

FIFA World Cup kierros Kategoria I Kategoria II Kategoria III
Avausottelu 2,250 1,600 1,100
Lohkovaihe 800 600 250
Puolivälierä 1,000 750 350
Neljännesfinaali 1,550 1,050 750
Semifinaali 3,480 2,400 1,300
Pronssiottelu 1,550 1,100 750
Finaali 5,850 3,650 2,200

Vedonlyöntivihjeet ja kertoimet Senegalin maajoukkueelle

Senegal pelaa A-lohkossa, mikä tarkoittaa, että Senegal kohtaa Ecuadorin, Qatarin ja suosikkijoukkue Alankomaat. 

Alankomaat on hinnoiteltu 2/5:llä (1,40), Senegal 9/2:lla (5,50), Ecuador 6/1:llä (7,00) ja Qatar 14/1:llä (15,00). 

Vedot Senegalin jalkapallomaajoukkueesta LV BET:llä

Senegal on aloittanut edelliset MM-kisat voitolla, ja hinnoittelemme sen jälleen kerran voitolla Alankomaita vastaan 4/1 (5,00), kun taas Alankomaiden voitto on 3/4 (1,75).

Toivomme, että nautit lukemastamme yksityiskohtaisesta katsauksesta Senegalin maajoukkueeseen sekä sen mahdollisuuksista Qatarin MM-kisoissa. Kiitos tuestasi. 

Pysy ajan tasalla uusimmista MM-uutisista ja vedonlyöntimarkkinoista tällä viikolla LV BETin kanssa. 

Virittäydy LV BET Sports -blogiin saadaksesi lisätietoa live-urheilusta sekä esportsin jännittävästä online-maailmasta ja pysy ajan tasalla suurimmista urheilutapahtumista ympäri maailmaa. 

*Kertoimet voivat muuttua. Kertoimet ovat oikein julkaisuhetkellä

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *