Puola – FIFA World Cup Qatar 2022 | Tiivistelmä faneille

Puola – FIFA World Cup Qatar 2022 | Tiivistelmä faneille

FIFA WC 2022 - Poland national teamTässä tekstissä tarkastelemme Puolan jalkapallomaajoukkuetta ja sen mahdollisuuksia tulevassa FIFA World Cupissa. Oletko Puolan kannattaja? Katso vedonlyöntivinkit ja kertoimet LV BETissä ja lyö vetoa suosikkijoukkueesi puolesta.

Puola on osallistunut MM-kisoihin kahdeksan kertaa ja ensimmäisenä kisavuonnaan 1938 hävisi Brasilialle täpärästi 5–6. Puolalla meni 36 vuotta päästä seuraaviin MM-kisoihin. Kun se vihdoin pääsi MM-kisoihin, sen taidokkuus ällistytti maailmaa: Puola kumosi maailmanmestari Englannin vuonna 1974 ja sijoittui kahdesti kolmanneksi vuosina 1974 ja 1982. Vuoden 1986 MM-kisojen jälkeen Puolan vauhti jalkapallon parissa hiipui, eikä 1980-luvun suorituksia ole sen koommin nähty.

Puolan maajoukkue onnistui karsiutumaan vuosien 2002, 2006 ja 2018 World Cup -turnauksiin, mutta ei selvinnyt pudotuspelivaiheisiin. Mainittuina vuonna Puola hävisi kaksi ensimmäistä peliään ja voitti viimeisen, mikä antoi heille lohdutuspisteitä.

Puolan suurin voitto tapahtui Haitia vastaan ​​vuonna 1974, kun Puola dominoi seitsemällä maalilla, ja Szarmach teki hattutempun. Maan pahin tappio tuli Brasiliaa vastaan vuoden 1986 MM-kisoissa Meksikossa, kun Puola hävisi 4–0.

Tämän tekstin sisältö:

  • Puolan World Cup -historia
  • Puolan tie vuoden 2022 MM-kisoihin
  • Puolan jalkapallomaajoukkue
  • LV BETin vedonlyöntivinkit Puolalle

Puola jalkapallon MM-kisoissa

Puolan on osallistunut MM-kisoihin kahdeksan kertaa ja pudonnut lohkovaiheissa neljästi. Kahdesti maa on päässyt neljännesvälieriin sekä välieriin. Kolmas sija on Puolan paras sijoitus World Cupissa, jonka se on saavuttanut kahdesti.

Puolan huippuvuosia olivat 1974–1986, jolloin se sijoittui kahdesti kolmanneksi ja pääsi kahdesti neljännesvälierään voittaen 13 tuolloin pelatusta 24 ottelusta. Sen koommin maa ei ole osoittanut yhtä suurta menestystä.

Vuonna 2002 Puolan päästessä lohkovaiheisiin maa koki hankaluuksia häviten kaksi ensimmäistä avausotteluaan ja onnistuen voittamaan viimeisen pelin Yhdysvaltoja vastaan. Vuonna 2006 Saksassa Puola oli samassa lohkossa kuin isäntämaa, Ecuador ja Costa Rica. Puolan maajoukkue hävisi jälleen avausottelut 2–0 ja 1–0 Ecuadorille ja Saksalle, mitkä olivat pitäviä nauloja Puolan MM-arkussa.

Viimeisimmissä jalkapallon MM-kisoissa Puola pääsi mittelöimään Kolumbiaa, Japania ja Senegalia vastaan, mutta suoritus jäi lohkoon. Jälleen kerran Puola hävisi Senegalille 2–1 ja Kolumbialle 3–0. Japania vastaan pelatessa ​​Bednarek antoi puolalaisille ilon aihetta, kun hän teki voiton tuovan maalin.

Puolan menestys ja epäonnistumiset aiemmissa kisoissa

Puola on suoriutunut MM-kisoissa parhaiten vuonna 1974 Saksassa. Turnauksen formaatti oli tuolloin hieman erilainen. Vuonna 1974 formaatti muutettiin kahdeksi lohkovaiheeksi yhden sijaan, jonka jälkeen kummankin lohkon kaksi parasta joukkuetta etenivät pudotuspeleihin.

Avausottelussa Argentiinaa vastaan ​​Puola aloitti ryminällä ja teki maalit pelin seitsemännellä ja kahdeksannella minuutilla. Puoliajan tulos oli Puolan hyväksi 2–0, mutta toinen puoliaika osoittautui haasteeksi. Kuuden ensimmäisen minuutin aikana tehtiin kolme maalia, ja ottelu päättyi 3–2 Puolan hyväksi, mikä toi joukkueelle arvokkaat kolme pistettä. Toisessa ottelussaan Puola kirjasi suurimman MM-otteluvoittonsa, kun se päihitti Haitin seitsemällä maalilla. Viimeisessä ottelussa Puola voitti jälleen 2–1 Italiaa vastaan sinetöiden paikkansa kärjestä. Toiseen lohkovaiheeseen edettyään Puola jatkoi positiivista linjaansa voittamalla Ruotsin 2–1 sekä Jugoslavian. Seuraavaksi oli vuorossa ratkaiseva peli Länsi-Saksaa vastaan, joka ei ollut niin menestyksekäs. Puola voitti kuitenkin Brasilian kolmannen sijan pudotuspeleissä, mikä merkitsi Puolalle parasta sijoitusta maailmancupissa.

Yksi Puolan surkeimmista suorituksista on luultavasti edelliset MM-kisat Venäjällä, kun Kolumbian, Japanin ja Senegalin kanssa samassa lohkossa oleva Puola sijoittui lohkon hännille vaivaisilla kolmella pisteellä. Venäjän MM-kisat olivat pettymys, sillä maailmanluokan hyökkääjä Robert Lewandowski ei onnistunut toistamaan menestystään Bayern Münchenissä.

Puolan tie Qatar 2022 World Cupiin

Puola kilpaili Euroopan MM-karsinnoissa ja onnistui nappaamaan toisen sijan I-lohkossa, johon kuuluivat Englanti, Albania, Unkari, Andorra ja San Marino. Koska Puolan maajoukkue ei saanut kärkipaikkaa, sen täytyi käydä läpi pudotuspeli varmistaakseen paikkansa Qatarissa.

Koska Venäjä oli suljettu pois tulevista jalkapallon MM-kisoista, Puola sai suoran lennon karsintafinaaliin, joka pelattiin Ruotsia vastaan. Finaalissa Puolan ponnistelut tuottivat tulosta, ja Robert Lewandowskin ja Zielinskin ansiosta joukkue voitti pelin sekä oikeuden kilpailla tulevassa turnauksessa.

Ketä vastaan Puola pelaa Qatar 2022 World Cupissa?

Puola on osa C-lohkoa yhdessä Meksikon, Saudi-Arabian sekä lohkosuosikki Argentiinan kanssa. Meksiko on Puolalle suuri haaste ja este pudotuspeleihin pääsemisessä.

Puolan maajoukkueen otteluohjelma on seuraava:

  • Meksiko vs. Puola 22. marraskuuta 2022 klo 17, Stadium 974
  • Puola vs. Saudi-Arabia 26. marraskuuta 2022 klo 14, Education City Stadium
  • Puola vs. Argentiina 30. marraskuuta 2022 klo 20, Stadium 974

Puolan maajoukkue: Qatar World Cup 2022

Puolan maajoukkueen hyökkääjä Robert Lewandowski on yksi alan parhaita, vaikkakaan hän ei ole vielä kunnolla osoittanut taitojaan lohkovaiheessa. Voidaan väittää, että hän ei menesty Puolan joukkueessa tavalliseen tapaansa laadun puutteen vuoksi.

Muita merkkipelaajia Puolan joukkueessa ovat hiljattain kansallisuuttaan vaihtanut Matty Cash, Wojciech Szczesny, Piotr Zielinski sekä monet muut. Edellisten MM-kisojen flopin jälkeen Puola tarvitsee paljon parempia suorituksia tänä vuonna.

Maajoukkuetta johtaa valkovenäläinen Czeslaw Michniewicz, joka nimitettiin aiemmin tänä vuonna Puolan jalkapalloliiton toimesta.

Mistä katsoa FIFA World Cup 2022 -ottelut Puolassa?

Ympäri Puolaa löytyy paikkoja, joissa voit nauttia mukavasta ateriasta seuraten samalla Puolan maajoukkueen suorituksia. Aloitusajat vaihtelevat ottelusta riippuen, mutta pelit pelataan myöhään tai varhain iltapäivällä Puolan aikaa.

Voit seurata pelejä kaikista FIFA World Cup -lisenssinhaltijakanavista sekä baareissa ja ravintoloissa, joilla on otteluiden lähetysoikeudet.

Lisätietoja saat virallisilta FIFA-verkkosivuilta täältä.

Qatar FIFA World Cup 2022: liput, hinnat, myyntipäivät ja turnauksen eteneminen

Lisätietoja lipunmyynnistä ja esteettömistä lipuista saat virallisilta verkkosivuilta täältä.

Kaikki liput myydään Qatarin rialeina (QAR) sekä Qatarin asukkaille että kansainvälisille faneille.

FIFA World Cup -kierros Kategoria I Kategoria II Kategoria III
Avausottelu 2 250 1 600 1 100
Lohkovaihe 800 600 250
Neljännesvälierä 1 000 750 350
Puolivälierä 1 550 1 050 750
Välierä 3 480 2 400 1 300
Pronssiottelu 1 550 1 100 750
Loppuottelu 5 850 3 650 2 200

Puolan jalkapallomaajoukkue – vedonlyöntivinkit ja kertoimet

Puola pelaa C-lohkossa yhdessä lohkon voittajasuosikki Argentiinan, Meksikon sekä Saudi-Arabian kanssa.

Lohkon voittajasuosikki Argentiinan voittokerroin on 2/5 (1,40), jota Meksiko seuraa kertoimella 5/1 (6,00). Puolan voitto on arvoltaan 9/2 (5,50), ja Saudi-Arabian kerroin on järisyttävät 20/1 (21,00).

Lyö vetoa Puolan puolesta LV BETissä

Puola aloittaa vuoden 2022 kisat Meksikoa vastaan, josta on odotettavissa erittäin jännittävä peli. Meksikon voittokerroin on (17/10) 2,70 ja Puolan 7/4 (2,75).

Toivottavasti olet pitänyt tämän yksityiskohtaisen katsauksen lukemisesta koskien Puolan maajoukkuetta sekä heidän mahdollisuuksiaan Qatarin MM-kisoissa. Kiitos tuestasi.

Pysy ajan tasalla tuoreimmista FIFA World Cup -käänteistä ja vedonlyöntimarkkinoista LV BETissä.

LV BET Urheilublogista saat ajankohtaista tietoa live-urheilun sekä esports-maailman tapahtumista. Seuraa kanssamme maailman suurimpien otteluiden etenemistä.

* Kertoimet voivat muuttua ja ovat paikkansapitäviä artikkelin julkaisuhetkellä.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *