Serbia – FIFA World Cup Qatar 2022 | Tiivistelmä faneille

Serbia – FIFA World Cup Qatar 2022 | Tiivistelmä faneille

FIFA WC 2022 - Serbia national teamTässä tekstissä tarkastelemme Serbian jalkapallomaajoukkuetta ja sen mahdollisuuksia tulevassa FIFA World Cupissa. Oletko Serbian kannattaja? Katso vedonlyöntivinkit ja kertoimet LV BETissä ja lyö vetoa suosikkijoukkueesi puolesta.

Serbia on yksi niistä maista, joka on pelannut FIFA:n MM-kisoissa eri kansakuntina, yhteensä viitenä eri maana. Vuonna 1930 se kilpaili Jugoslavian kuningaskuntana saavuttaen neljännen sijan voittamalla kaksi peliä ja häviten yhden. Vuoden 1950 jalkapallon MM-kisoissa Brasiliassa maa kilpaili SFR Jugoslaviana, jossa se saavutti jälleen neljännen sijan voittaen kolme ja häviten kolme peliä. Vuonna 1994 maa kilpaili nimellä FR Jugoslavia, joka myöhemmin muutettiin Serbia ja Montenegroksi vuoden 2006 MM-kisoissa ennen kuin se osallistui itsenäisenä valtiona vuonna 2010.

Tämän tekstin sisältö:

  • Serbian World Cup -historia
  • Serbian tie vuoden 2022 MM-kisoihin
  • Serbian jalkapallomaajoukkue
  • LV BETin vedonlyöntivinkit Serbialle

Serbia jalkapallon MM-kisoissa

Serbia ei ole koskaan päässyt finaaliin jalkapallon MM-kisoissa, sillä se voitettiin kahdesti välierissä (1930 ja 1962). Muissa kisoissa Serbian joukkue on kamppaillut päästäkseen pois lohkovaiheesta, joissa se putosi vuosina 2006, 2010 ja 2018.

Pelatessaan nimellä SFR Jugoslavia joukkue koki eniten menestyksestä päästessään puolivälierään ja välierään vuoden 1962 kisoissa.

Serbian paras maalintekijä on Drazan Jerkovic neljällä maalilla: kaikki maalit tehtiin vuoden 1962 MM-kisoissa. Jerkovicin neljä maalia riittivät varmistamaan hänelle myönnetyn Kultaisen kengän. Serbian suurin ottelumäärä on yhdeksän, joissa kaikissa on on ollut mukana neljä eri pelaajaa: Dejan Stankovic, Dragan Stojkovic, Ivica Surjak ja Dragoslav Sekularac.

Serbian menestys ja epäonnistumiset aiemmissa kisoissa

Serbian parhaita MM-kisoja olivat vuosina 1962 ja 1990. Vuoden 1962 kisa alkoi Neuvostoliittoa vastaan, jossa Serbia koki 2–0-tappion asettuen heikkoon asemaan lohkossa. Serbia onnistui kuitenkin varmistamaan tärkeät voitot Uruguayta (3→1) ja Kolumbiaa (5–0) vastaan päästäkseen puolivälieriin. Puolivälierissä Serbia kohtasi vahvan Länsi-Saksan, joka vuonna 1958 pääsi semifinaaliin, mutta Serbia vei voiton Radakovicin maalin ansiosta. Välierässä Serbia pelasi Tšekkoslovakiaa vastaan, mutta hävisi lopulta 3–1.

Viimeisimmät ottelut jalkapallon MM-kisoissa eivät ole olleet menestyksekkäitä Serbialle, joka on voittanut vain kaksi peliä yhdeksästä viimeisestä ottelustaan vuoden 2006 jälkeen. Pahin tappio tuli Argentiinaa vastaan, jonka Serbia hävisi 6–0.

Serbian tie Qatar 2022 World Cupiin

Serbia menestyi Qatarin jalkapallon MM-kisojen Euroopan karsintaottelussa A-lohkon viimeisenä päivänä voittamalla Portugalin 2–1. Kyseessä oli ratkaiseva ottelu: jos jompikumpi osapuoli voittaa pelin, se varmistaa paikkansa MM-kisoissa. Portugali teki maalin kolmen minuutin sisällä ottelun alkamisesta, mutta Serbia kasvoi pelissä ja tasoitti vain puolen tunnin rajalla. Kaikki ratkesi loppuvaiheessa, kun Mitrovic vei maan voittoon tyylillä.

Ketä vastaan Serbia pelaa Qatar 2022 World Cupissa?

Serbia pelaa Qatarissa G-lohkossa, jossa on mukana Brasilia, Kamerun ja Sveitsi. Brasilia on lohkovoiton ehdoton suosikki ja myös koko turnauksen suosikki.

Serbia on kohdannut Brasilian edellisissä MM-kisoissa lohkovaiheissa ja hävisi tuolloin 2–0.

Serbian maajoukkueen otteluohjelma on seuraava:

  • Brasilia vs. Serbia 24. marraskuuta 2022 klo 13, Lusail Iconic Stadium, Lusail
  • Serbia vs. Kamerun 28. marraskuuta 2022 klo 11, AI Wakrah Sports Complex
  • Sveitsi vs. Serbia 2. joulukuuta 2022 klo 20, Stadium 974

Serbian maajoukkue: Qatar World Cup 2022

Dragan Stojkovic on toiminut maajoukkueen valmentajana vuodesta 2021. Stojkovic johdattaa Serbian joukkueen ensimmäiseen FIFA World Cupiinsa.

Serbian joukkueesta löytyy kykyjä, kuten Dusan Vlahovic, Tadic, Kostic, Jovic ja Milinkovic-Savic. Alexander Mitrovic on Serbian maajoukkueen kaikkien aikojen paras maalintekijä: hänellä on ollut yksi parhaista kausista Fulhamissa ja erinomainen 43 maalin saldo 44 ottelussa.

Milinkovic-Savicia ovat seuranneet parhaat seurat ympäri maailmaa, koska hän tarjoaa loistavan suojan takalinjassa. Serbia on kilpailukykyinen, ja joukkue voi saavuttaa hyviä tuloksia ja selviytyä lohkovaiheesta.

Mistä katsoa FIFA World Cup 2022 -ottelut Serbiassa?

Ympäri Serbiaa löytyy paikkoja, joissa voit nauttia mukavasta ateriasta seuraten samalla Serbian maajoukkueen suorituksia. Aloitusajat vaihtelevat ottelusta riippuen, mutta pelit pelataan myöhään tai varhain iltapäivällä Serbian aikaa.

Voit seurata pelejä kaikista FIFA World Cup -lisenssinhaltijakanavista sekä baareissa ja ravintoloissa, joilla on otteluiden lähetysoikeudet.

Lisätietoja saat virallisilta FIFA-verkkosivuilta täältä.

Qatar FIFA World Cup 2022: liput, hinnat, myyntipäivät ja turnauksen eteneminen

Lisätietoja lipunmyynnistä ja esteettömistä lipuista saat virallisilta verkkosivuilta täältä.

Kaikki liput myydään Qatarin rialeina (QAR) sekä Qatarin asukkaille että kansainvälisille faneille.

FIFA World Cup -kierros Kategoria I Kategoria II Kategoria III
Avausottelu 2 250 1 600 1 100
Lohkovaihe 800 600 250
Neljännesvälierä 1 000 750 350
Puolivälierä 1 550 1 050 750
Välierä 3 480 2 400 1 300
Pronssiottelu 1 550 1 100 750
Loppuottelu 5 850 3 650 2 200

Serbian jalkapallomaajoukkue – vedonlyöntivinkit ja kertoimet

Brasilia on G-lohkon voittajasuosikki kertoimella 4/9 (1,45), ja Serbia seuraa perässä kertoimella 55/10 (6,50).

Lyö vetoa Serbian puolesta LV BETissä

Meillä on LV BETillä laaja valikoima vedonlyöntivaihtoehtoja. Voit esimerkiksi lyödä vetoa vaiheesta, jossa Serbia putoaa. Voit myös lyödä vetoa pudotuspeleihin pääsemisestä.

Olemme hinnoitelleet Serbian neljännesvälierään pääsyn kertoimella x.x (x.xx) ja Alexander Mitrovicin kisan parhaaksi maalintekijäksi kertoimella  50/1 (51,00).

Pysy ajan tasalla tuoreimmista FIFA World Cup -käänteistä ja vedonlyöntimarkkinoista LV BETissä.

LV BET Urheilublogista saat ajankohtaista tietoa live-urheilun sekä esports-maailman tapahtumista. Seuraa kanssamme maailman suurimpien otteluiden etenemistä.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *