F1: Dutch Grand Prix 2022

F1: Dutch Grand Prix 2022

Dutch Grand Prix 2022 - F1 RaceHollannin GP teki vuonna 2021 paluun F1-kisakalenteriin, ja tällöin paikallispoika Max Verstappen otti voiton kotiin. Vuonna 2022 kyseessä on kalenterin viidestoista Grand Prix -kilpailu, joka sijoittuu Belgian ja Italian Grand Prix -ajojen väliin – aivan syyskuun alkuun.

Jos pidät lukemastasi artikkelista, löydät lisää vedonlyöntiin kohdistuvia artikkeleita LV BET urheilublogistamme.

  • F1 Dutch Grand Prix 2022: Fanien rakastama moderni klassikko
  • F1 Dutch Grand Prix 2022: Vedonlyöntivinkit
  • Vedot Formula 1 -kisoihin suoraan LV BETiltä

F1 Dutch Grand Prix 2022: Fanien rakastama moderni klassikko

Moni muistaa Hollannin Grand Prixin esimerkiksi 80-luvulta, jonka jälkeen rata jäi pitkälle tauolle. Hollannissa ollaan ajettu jo vuodesta 1952 lähtien Formula 1:sen MM-ajoja (muutamaa välivuotta lukuun ottamatta).

Vuonna 1985 rata otettiin pois virallisesta kalenterista yksinkertaisesti taloudellisista syistä. Formula 1 on kuitenkin ollut tärkeä osa Hollannin urheiluhistoriaa, ja rataa povattiin takaisin vuosia sen perumisen jälkeen. Käytännössä uudelleensuunniteltu rata teki paluunsa jo vuonna 2020, tosin tällöin juhlat peruttiin pandemian vuoksi. F1 2021 kuitenkin kukoisti jälleen normaaliin tapaansa, ja päästiin taas nauttimaan hyvästä kilpailusta Pohjois-Hollannin GP Zandvoortissa. Etenkin fanit nauttivat suuresti Hollannin GP:n atmosfääristä ja erityisen huikeasta tunnelmasta. Rata on visuaalisesti hyvin kaunista katseltavaa, ja myös kuskit pitävät kisaa hyvin mieluisana.

Haittapuolena tässä uudessa radassa on tietysti vedonlyönnin kannalta se, ettemme löydä dataa esimerkiksi viimeisen viiden vuoden pohjalta. Emme tiedä vielä tarkalleen ketkä kuskit viihtyvät Zandvoortissa. Siksi hyvä vedonlyöntivinkki on ehdottomasti seurata vapaita harjoituksia ennen aika-ajoja. Nämä alkavat päivää ennen aika-ajoja, eli 2. syyskuuta tarkalleen ottaen.

Viime vuonna Max Verstappen siis voitti kilpailun noin 20 sekunnin erolla. Seuraavat sijoitukset menivät järjestyksessä: Lewis Hamilton (2), Valtteri Bottas (3), Pierre Gasly (4) ja Charles Leclerc (5). Mikä vedonlyönnin kannalta mielenkiintoisinta, olivat viiden parhaan sijoittuneen kuskin lähtöpaikat identtiset lopputulokseen verrattuna. Tästä voitaisiin ottaa heti johtopäätös, että kisassa ohittaminen on vaikeaa, ja täten aika-ajojen tärkeys korostuu entisestään. Vaikka kisa nähtiin alun perin hivenen ahtaana ohituksiin, piti vuoden 2021 Hollannin GP sisällään yhteensä jopa 32 ohitusta.

F1 kalenterissa vuonna 2022 kuitenkin aika-ajot lähtevät Hollannissa käyntiin 3. syyskuuta, ja itse kisa luonnollisesti ajetaan seuraavana päivänä.  

F1 Dutch Grand Prix 2022: Vedonlyöntivinkit

Kirjoitushetkellä on ajettu Itävallan GP, ja seuraavaksi ajetaan Ranskan GP. Matkaa on siis vielä hivenen Hollantiin, mutta voimme silti jo vedonlyöntiä varten kertoa selkeät ennakkosuosikit, vahvat tallit ja potentiaaliset yllättäjät.

Kaksi selkeästi vahvaa tallia tulevat kamppailemaan tallien mestaruudesta tällä kaudella: Red Bull ja Ferrari. Red Bullin ykköskuski on Hollannin Max Verstappen, joka johtaa kuskien pistetilastoja tässä vaiheessa. Kakkoskuskina toimii meksikolainen Sergio Perez, joka löytyy kolmannelta sijalta yksilöpisteissä. Ferrarin ykköskuskina toimii taas monakolainen Charles Leclerc, joka jahtaa Verstappenia kakkossijallaan. Piste-ero tässä vaiheessa kärkeen on noin 30 pistettä. Ferrarin kakkoskuskina toimii taas espanjalainen Carlos Sainz, joka löytää itsensä neljänneltä sijalta kuskien pistetaulukosta.

Vielä kolmas talli löytyy, joka kolkuttelee aivan näiden kahden tallin perässä, nimittäin Mercedes. Kuskeina toimivat George Russell ja Lewis Hamilton. Brittiläiset ovat jakaneet vastuut ja pisteet tasaisesti, eikä suoranaista ykköskuskia tunnu löytyvän. Kenties Mercedes on kertonut tallille että taistelu on vapaa. He kuitenkin löytävät toisensa sijoilta 5 ja 6. Tämän jälkeen piste-ero on huomattavasti suurempi, eivätkä muut tallit tule realistisesti lähelle palkintosijoja, kunhan keskeytyksiä ei synny huippupäädyssä.

Näillä eväillä voitaisiin siis ehdottomasti sanoa että Max Verstappen on ennakkosuosikki kilpailuun: Ykkössija pisteissä, Hollannin kotikisaetu, ja viime vuoden voitto kisassa. Nämä ovat elementit, joilla ennakkosuosikki saadaan helposti esille. Kun lähdetään kuitenkin miettimään esimerkiksi top-3 vetoa kisaan, menee homma mielenkiintoisemmaksi. Lewis Hamilton pitää erittäin paljon Hollannin GP:stä, mutta riittääkö auto esimerkiksi kolmossijaan asti? Hamilton joka tapauksessa ehdoton musta hevonen kisaan, ja saattaa yllättää monet nopeudellaan tällä radalla. Valtteri Bottas pitää myös tästä radasta, mutta auto ei taida aivan palkintopalleille asti tällä kaudella riittää, ellei ihmeitä tapahdu.

Sanotaan nyt kuitenkin Lewis Hamilton riskivetona kolmossijalle, Verstappen voittamaan ja kakkossijalle voitaisiin heittää Ferrarin Leclerc, joka on Carlos Sainzia nopeampi kuski tällä radalla ja muutenkin. Sergio Perez epäonnistui pahasti viime vuoden Zandvoort Circuitissa, joten sitä emme laita kolmen parhaan joukkoon.

Max Verstappen (1), Charles Leclerc (2) ja Lewis Hamilton (3) on hivenen riskialtis palkintopalliveto.

Vedot Formula 1 -kisoihin suoraan LV BETiltä

Formula 1 tänään on edelleen aivan mahtava moottoriurheilulaji. Se tarjoaa uskomattoman nopeiden autojen ja superlahjakkaiden kuskien lisäksi tietynlaista glamouria, joka sopii niin ikään hyvin vedonlyömiseen. Adrenaliinia saadaan kasvatettua kisaan entistä suuremmaksi, kun lyödään esimerkiksi palkintopalliveto kehiin. Kausi on myös jännä vuonna 2022, sillä yksi talli ei ole selkeästi ylitse muiden.

LV BET tarjoaa F1-kisoihin vedot monipuolisella kohdevalikoimalla ja kilpailukykyisillä kertoimilla. Jos taas pidit lukemastasi, löydät lisää samankaltaisia urheiluartikkeleita täältä urheilublogistamme.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *