NHL runkosarjan aloitus kaudelle 2022–23

NHL runkosarjan aloitus kaudelle 2022–23

When does the 2022-23 NHL season start?Jääkiekon eliittiliiga ja maailman paras jääkiekkoliiga NHL palaa taas kesätauolta, ja on uuden kauden aika. Pohjois-Amerikan taalaliiga polkaistaan käyntiin 7. lokakuuta, ja se kestää aina ensivuoden kesäkuuhun asti. Artikkelissamme nostamme mielenkiintoisia puheenaiheita, seikkoja ja analysoimme voimadynamiikkoja joukkueiden välillä – vedonlyöntivinkkelillä kuten aina.

  • Saat NHL vetosi kiinnitettyä koko 82 otteluisen runkosarjan verran pudotuspelien kera suoraan LV BETin urheilusivustolta!
  • NHL kausi 22/23: Tuttu kuvio mutta aina yhtä jännittävä
  • Vedonlyöntivinkit, ennakkoanalyysit ja kertoimet NHL kaudelle 22–23

Vedot NHL:n koko runkosarjaan ja pudotuspeleihin LV BETillä

NHL 22/23 lähtee käyntiin pian – odotus vihdoin palkitaan

Kausi aloitetaan 7. elokuuta mielenkiintoisella tavalla – nimittäin Prahassa. Tietysti suurin osa otteluista pelataan Pohjois-Amerikassa, mutta tämä on hieno tapa saada eurooppalaisetkin mukaan NHL säpinään heti alusta lähtien.

Mikä kuitenkin Prahaakin mielenkiintoisempaa, on Columbus Blue Jacketsin ja Colorado Avalanchen suunnitelma pelata kaksi ottelua Tampereella Nokia Areenalla 4. ja 5. marraskuuta. Nämä eivät siis ole mitään näytösotteluita, vaan ihan todellisia runkosarjaotteluita, joista saadaan tärkeitä pisteitä, ja täten meno on hurjaa. Syy, miksi juuri nämä NHL joukkueet tulevat suomeen, on tietystikin Jarmo Kekäläisen GM-omistus Kolumbuksessa, NHL-suomalaiset Patrik Laine ja Mikko Rantanen sekä muut suomalaiskumppanit. NHL Suomi voi erittäin hyvin myös ensikaudella, ja suuria odotuksia löytyy usean pelaajan suunnalta.

Tuttuun tapaan sarjassa jokainen NHL joukkue (joita löytyy siis 32 yhteensä) pelaa 82 ottelua läpi varsinaisen runkosarjan. Joukkueet ovat jaettu ensisijaisesti kahteen konferenssiin: Länsi ja Itä. Molemmista konferensseista löytyy vielä kaksi divisioonaa, eli yhteensä neljä sellaista: Central, Pacific, Atlantic ja Metropolitan. Divisioonat ja niiden nimet sekä niihin kuuluvat joukkueet ovat helposti ymmärrettävissä jokaiselle maantietoa osaavalle: Pacific pitää sisällään länsirannikon joukkueet, Centralista löytyy Texasin ja muut sisämaan joukkueet, Atlanticista löytyy kaikki itärannikon joukkueet, jotka eivät kuulu Metropolitan-divisioonan ydinkaupunkialueeseen (New York, Washington, Pohjois-Carolina…)

Ile drużyn NHL będzie w nowym sezonie 2022/2023?
Joukkueet uudella NHL-kaudella.

Joukkueet divisioonien sisällä pelaavat keskenään enemmän toisiaan vastaan, jotta matkustelu helpottuu joukkueiden välillä: NHL otteluohjelma on todella tiukka. Divisioonat ovat myös luoneet vuosien varrelle useita huippu ”derbyjä” joukkueiden välillä. Esimerkiksi New Jersey Devils – New York Rangers on huikean atmosfäärin vääntö jokainen kerta.

NHL sarjataulukko päättyy, kun kaikki ovat pelanneet 82 otteluansa. Joka divisioonasta menee kolme parasta pudotuspeleihin automaattisesti plus kaksi villikorttijoukkuetta molemmista konferensseista, yhteensä muodostaen siis 16 joukkueen NHL playoffs-kaavion. Pudotuspelit pelataan tietysti parasseitsemästä-formaatissa, eli neljä voittoa tarvitaan etenemiseen tai kenties lopulta Stanley Cup -kannun nostamiseen.

Vedonlyöntivinkit- ja kertoimet NHL kaudelle 2022–23

Minkälaisia puheenaiheita sitten herää varsinaisesti tälle tulevalle kaudelle? NHL uutiset aloitetaan usein varaustilaisuudesta, mitä tulee kausien alkuun. Ensinnäkin kauden 22–23 ykkösvaraus meni Montreal Canadienssille, joka päätti varata TPS:ssä pelanneen slovakialaisnuorukaisen, 18-vuotiaan Juraj Slafkovskyn. Tämä tuskin vielä kuitenkaan riittää uuteen aikakauteen Montrealissa yksinään, mutta varaustilaisuus antaa aina mahdollisuuden voimadynamiikkojen vaihtumiseen pidemmällä aikavälillä.

New Jersey Devils tai toisella varauksellaan myös slovakkipelaajan Simon Nemecin muodossa puolustukseen. Devilssillä on mielenkiintoisen oloinen projekti, ja noin 2–3 vuoden jälkeen kenties joukkue alkaa kukoistamaan.

Esimerkiksi Pittsburgh Penguins, joka dominoi liigaa viimeksi etenkin vuosina 2016 ja 2017, on jo kenties menneen talven lumia, eivätkä odotukset ole kovin korkealla fanien silmissä. Crosby-Malkin kultakausi on jo siis lähinnä taputeltu. Viime kaudella joukkue ylsi juuri ja juuri playoffeihin, mutta putosi ensimmäisellä kierroksella New York Islanderssia vastaan.

Carolina Hurricanes on parantanut otteitaan vuosi toisensa jälkeen, voittaen koko Metropolitan-divisioonan ensimmäistä kertaa historiassaan. Kokemuksen ja fyysisyyden puute kuitenkin näkyi pudotuspeleissä, ja siksi joukkue hommasi muun muassa nyt Brent Burnsin hoitamaan tätä heikkoutta. Joukkueen ydinpelaajiin kuuluvat tietysti suomalaiset Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen.

Tampa Bay Lightning ja Colorado Avalanche pelasivat finaalissa viime kaudella, ja mestaruushan meni länteen. Molemmat joukkueet ovat edelleen mestarisuosikkeja ensi kauteen ainakin tässä vaiheessa.

Mutta ei pidä unohtaa myöskään Edmonton Oilersia, jossa pelaa kenties kuumin NHL-pelaaja Connor McDavid. Joukkueen ykköskenttä on kenties liigan paras, mutta se tarvitsee syvemmän paletin pidemmissä pudotuspelijuoksuissa pärjätäkseen. Tähän hommattiin esimerkiksi Evander Kane ja Mattias Janmark sekä maalivahti Jack Campbell.

Mielenkiintoisia joukkueita ovat myös muun muassa Los Angeles Kings ja Philadelphia Flyers, joista povaillaan mustia hevosia kauteen 22–23. Kings on hankkinut esimerkiksi Kevin Fialan Minnesotasta, Nelson Nogierin Jetsistä sekä Troy Stecherin Detroitista. Rasmus Ristolaisen Philadelphia puolestaan on hankkinut Anthony DeAngelon, mutta sitäkin tärkeämmin, useita draft-valintoja eri joukkueilta.

Vedot NHL-otteluihin LV BETiltä

Jo ennen kauden alkua voidaan tehdä useita pitkäntähtäimen vetoja liittyen NHL pistepörssiin, sarjataulukoihin (divisioona, konferenssi, liiga) sekä paljon muuhunkin. NHL tilastot ovat käytännössä kaikki statistisia linjoja, joihin voidaan ottaa osaa vedonlyönnin kautta.

Itse hupi alkaa tietysti 7. lokakuuta kun ottelut alkavat, ja LV BET tarjoaa jokaiseen ottelupariin useat marketit huippukertoimilla. NHL tulokset näet helposti, vaikka joka aamu suoraan sivustoltamme, kun katsot, menivätkö vedot oikein.

Tulemme tarjoamaan NHL betting tipsejä myös lävitse kauden, kun mielenkiintoisia ottelupareja tulee vastaan. Nämä löytyvät aina täältä urheilublogistamme.

Luo siis oma ilmainen LV BET asiakastili jo tänään!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *