F1: Japanin Grand Prix 2022

F1: Japanin Grand Prix 2022

Japanese Grand Prix 2022 - F1 RaceSuzukan kansainvälisellä kilparadalla ajettava Japanin Grand Prix käydään F1 kalenterissa Singaporen jälkeen, eli itse sunnuntain kilpailu ajetaan 9. lokakuuta 2022. Kilpailu ajettiin viimeksi vuonna 2019, ja tuolloin Valtteri Bottas voitti ja Sebastian Vettel tuli toiseksi. Tänä vuonna kuitenkin ennakkosuosikit ovat aivan eri kavereita kilpailuun lähdettäessä.

Jos pidät lukemastasi artikkelista, löydät lisää vedonlyöntivinkkelillä rakennettuja urheiluartikkeleita LV BETin blogista. Itse vedot saat kiinnitettyä LV BETin vedonlyöntialustaltamme.

  • Japanin Susuka on rakastettu ja haastava rata kuskien keskuudessa
  • Parhaat vedonlyöntimarketit ja kertoimet Japanin F1 Grand Prix kilpailuun
  • Formula 1, Japanin GP ja LV BET

Mikä tekee Suzukan kilparadasta kuskien rakastaman?

Japanin Grand Prix lisättiin F1 kalenteriin ensimmäisen kerran vuonna 1976. Tuolloin kilpailu ajettiin Fujilla kaksi vuotta, kunnes Japanin GP meni tauolle, ja palasi vuonna 1987.

Usein kun viitataan Japanin Grand Prixiin nykyisin, puhutaan Suzukan radasta, jossa Formula 1 kisoja on ajettu siis vuosina 1987–2006. Vuosina 2007–2008 tuli taas parin vuoden tauko Fujilla, ja vuonna 2009 rata palasi Suzukaan, jossa sitä ajetaan vielä tänä päivänäkin – tosin pandemian vuoksi viime kisa pidettiin vuonna 2019.

Käytännössä kuitenkin Japanin GP on pitänyt monia legendaarisia hetkiä sen alkuajoista lähtien kisakalenterissa. 80/90-lukujen vaihteessa se tunnettiin tietysti Ayrton Sennan ja Alain Prostin tiukoista kilpailuista etenkin vuosina 1988 ja 1993. Vuodesta 1995 lähtien kilpailu tunnettiin pääasiallisesti Michael Schumacherin ratana aina vuoteen 2004 saakka, tosin Mika Häkkinen voitti myös kilpailun vuosina 1998–1999. Suomalaisten kannattaa katsoa etenkin vuoden 1999 kilpailu Häkkisen ja Schumacherin välillä.

Vuonna 2005 Kimi Räikkönen voitti kilpailun, jonka jälkeen Alonso ja Hamilton voittivat pari vuotta kisan. Sitten (vuodet 2009–2018) Vettelin ja Hamiltonin aikakausi radalla, mitä nyt Nico Rosberg (2016) ja Jenson Button (2011) voittivat yhdet välistä.

Valtteri Bottas on kuitenkin tuorein voittaja radalla vuodelta 2019 (Formula 1 2020/2021 ei ajettu Japanissa). Näin tuskin kuitenkaan tulee käymään 2022 editiossa – sen verran surkealla autolla Bottas valitettavasti nyt ajelee.

Itse F1 Japanin osakilpailu on yksi kisakalenterin haastavimpia koetuksia. Rata pitää sisällään Sektori 1 alueellaan mielenkiintoisen S-mutkan, ja useita muita haastavia kurveja lävitse lähes kuusi kilometrisen kierroksen, joita ajetaan yhteensä 53 kappaletta. Rataennätys kuuluu Lewis Hamiltonille vuodelta 2019.

Lewis Hamilton on siis aktiivisista kuskeista selkeästi menestynein. Hän tarvitsisi vain yhden voiton yltääkseen tasoihin Schumacherin kanssa kisan historian menestyneimpiin kuskeihin kuudella voitolla. Hamilton jäi kirjoitushetken viime kisassa, Hollannin GP:ssä sijalle neljä. Tallikaveri George Russell puolestaan pääsi kakkospaikalle. Max Verstappen voitti jälleen kerran – nyt jo neljättä kertaa peräkkäin.

Vedonlyöntivinkit- ja kertoimet F1 Japani Grand Prix -kisaan

Joten on siis varsin todennäköistä olettaa, että Max Verstappen voittaisi jälleen kerran. Auto ja kuski ovat sen verran kovassa kuosissa, että Japanin F1 kisa pitäisi mennä siinä missä muutkin kilpailut tähän mennessä. Vuonna 2019 Max Verstappen kolaroi F1 Japanissa, ja kisa jäi täten kesken. F1 Japanin aika-ajoissa hän oli viides – parempi kuin tallikaverinsa, Red Bull ei tuolloin pärjännyt McLarenin tai Ferrarin vauhdissa. Vuonna 2018 Red Bull oli Japanissa Ferraria nopeampi, ja Max Verstappen ajoi kolmanneksi, jättäen muun muassa Ferrarin Kimi Räikkösen ja Sebastian Vettelin taakseen.

Vuonna 2017 Verstappen ajoi toiseksi – ja kilpailun voitti tietysti tuohon aikaan ylivoimainen Lewis Hamilton. F1 2022 vuoden kuskien pisteissä toisella sijalla oleva Ferrarin Charles Leclerc on jo sanonut Hollannin Grand Prixin jälkeen, että mestaruudesta haastaminen on todella haastavaa tässä vaiheessa pistetilannetta. Verstappenilla on nimittäin 109 pisteen Leclerciin.

Todellisuudessa Verstappen on aina ajanut suhteellisen hyvin tällä radalla, ja täten hän lähtee erittäin vahvana suosikkina 2022 vuoden kilpailuun.

Luonnollisesti takana haastavat George Russell (Mercedes), Charles Leclerc (Ferrari), Lewis Hamilton (Mercedes) sekä hollantilaisen tallikaveri Sergio Perez. Myös Ferrarin toinen kuski Carlos Sainz saattaa hyvänä päivänä yllättää, vaikkakin Hollannin GP:n kahdeksas sija oli suuri pettymys.

Näistä siis Lewis Hamilton on historiallisesti ajanut Suzukassa erittäin hyvin, ja kenties häntä voitaisiin nostaa tietynlaiseen mustan hevosen rooliin.

Harmillisesti Japanin kotikansalle Yuki Tsunoda ei ole AlphaTauri autollaan yltänyt juurikaan pistesijoituksille viime aikoina. Paras sijoitus tuli Abu Dhabissa 2021 joulukuussa kun 22-vuotias ajoi neljänneksi. Vuonna 2012 nimittäin Kamui Kobayashi pääsi tuolloin Suzukassa sijalle kolme – hän oli maansa historian kolmas kuski, joka on yltänyt palkintopallille Formula 1:ssä.

Vedot Formula 1 kilpailuihin LV BETillä

Hait sitten helppoa vetoa Max Verstappenin kautta, riskimpää vetoa esimerkiksi Hamiltonin, Leclercin tai Perezin muodossa, löytyy LV BETiltä kaikki mahdolliset marketit ja vaihtoehdot vedonlyöntitarpeisiin.

Eikä voittajaveto tai palkintosijoitus veto oli läheskään ainoa mahdollinen hakusi LV BETin vedonlyöntiportaalissa. Voit lyödä vetoa vaikkapa turva-autojen määrästä kisassa, tai esimerkiksi varikkopysähdysten määrästä kuskia kohden.

Lokakuussa Japanissa tuppaa satamaan aika hurjaa tahtia, ja jos näin tapahtuu, voi kisassa käytännössä tapahtua lähes mitä tahansa. F1 Japanin aika-ajot alkavat edeltävänä päivänä, eli 8. lokakuuta. Muista merkata F1 aikatauluusi myös vapaat harjoitukset, jotka ajetaan perjantaina, mikäli haluat optimoida vetosi!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *