Jalkapallon Eurooppa-liiga – Finaali 18.5.2022

Jalkapallon Eurooppa-liiga – Finaali 2022

Footballers are fighting for the ball on the fieldJalkapallon Eurooppa-liiga (Uefa Europa League) on vuosittain järjestettävä turnaus, jossa kohtaavat Mestarien liigan ulkopuolelle jääneet seurajoukkueet sekä Mestarien liigasta pudonneita seurajoukkueita. Eurooppa-liiga on toiseksi arvostetuin eurooppalaisten sarjajoukkueiden kansainvälinen turnaus. Eurooppa-liigan finaali pelataan 18.5.2022 Espanjan Sevillassa, missä toisensa kohtaavat Eintracht Frankfurt ja Glasgow Rangers. Finaalissa Rangersin väreissä pelaa suomalainen keskikenttäpelaaja Glen Kamara. Tutustu LV BET vedonlyöntisivuston Europa League Final -kertoimiin sekä vihjeisiin, ja aseta vetoja oman suosikkisi puolesta!

  • Eurooppa-liiga – Glen Kamara kovassa vedossa Rangersin paidassa – Lue lisää Kamaran pelivireestä sekä Rangersin että Eintrachtin joukkueiden taustoista
  • Eurooppa-liigan finaali ja vedonlyöntivihjeet – Tutustu joukkueiden ja pelaajien ennakkoasetelmiin vedonlyöntiä silmällä pitäen.
  • LV BET vedonlyönti ja Eurooppa-liigan finaali – Aseta vetosi hyvien kertoimien kera LV BET vedonlyöntisivustolla

Eurooppa-liiga – Glen Kamara kovassa vedossa Rangersin paidassa

Suomalaisten mielenkiinto tulevassa Eurooppa-liigan finaaliottelussa kohdistuu erityisesti Rangersin paidassa pelaavaan Glen Kamaraan, joka pelaa myös Suomen maajoukkueessa. Kamara on tämän hetken yksi kuumimmista suomalaisista jalkapallopelaajista. Koko kansan tietoisuuteen Kamara nousi vuoden 2019 EM-turnauksen karsintaotteluiden myötä. Jalkapallo nousi uutisten ykkösaiheeksi Suomen taisteltua itselleen historiallisen pelipaikan EM-lopputurnaukseen, ja Glen Kamara oli yksi joukkueen menestyksen kulmakivistä. Samana vuonna Kamara aloitti myös pelaamisen skotlantilaisen Rangers F.C.:n, tai tuttavallisemmin Glasgow Rangersin riveissä.

Kamara on nopeasti noussut yhdeksi Rangersin ratkaisupelaajista, jonka otteita seurataan tarkasti. Kamara on saanut sekä lunta tupaan että ylistäviä kehuja, enimmäkseen onneksi jälkimmäistä. Eurooppa-liigan ottelussa Portugalin Bragaa vastaan Kamaran peli ei kulkenut ja skottilehdistön silmissä Kamaran sekava peli vaikutti Rangersin 1-0 tappioon. Tiukoissa paikoissa Kamara on toisaalta loistanut ja finaalipaikka Eintrachtia vastaan irtosi Kamaran tekemän osuman myötä, joka nosti joukkueen hengen hurmioon ja voittoon Red Bull Leipzigista.

Rangers on ensi kertaa Eurooppa-liigan finaalissa ja samoin on myös vastaan asettuva Eintracht Frankfurt. Rangers saavutti finaalipaikan Eurooppa-liigan edeltäjän, UEFA-cupin turnauksessa vuonna 2008 ja Eintracht on pelannut Eurooppa Cupin finaalissa vuonna 1960. Mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että Eintracht päihitti tuolloin semifinaalissa nimenomaan Rangersin ja vei finaalipaikan skottijoukkueen nenän edestä. Nyt kuusikymmentäkaksi vuotta myöhemmin nämä joukkueet kohtaavat Euroopan seurajoukkueiden liigan finaalissa toisensa.

On selvää, että molemmat Eurooppa-liigan ensikertalaisfinalistit janoavat voittoa täydestä sydämestään. Ottelun arvoa nostaa myös se, että UEFA takaa Eurooppa-liigan voittajajoukkueelle paikan seuraavan vuoden Mestarien liigaan. Korkeimman tason eurooppalaisten seurajoukkueiden liigana Mestarien liiga siintää sekä jokaisen pelaajan että valmennusjohdon tavoitteena.

Historiallinen ottelu, joka Kamaran mukanaolon myötä varmasti kiinnostaa myös suomalaisia jalkapallon penkkiurheilijoita tavallista enemmän, pelataan perinteitä kunnioittaen neutraalilla kentällä. Eintrachtin ja Rangersin kannattajien on matkattava 18.5.2022 Espanjan Sevillaan Ramon Sanchez-Pizjuan -stadionille, jossa Eurooppa-liigan otteluohjelma huipentuu turnaukseen viimeiseen peliin.

Eurooppa-liigan finaali ja vedonlyöntivihjeet

Eurooppa-liigan finaalista odotettiin alun perin saksalaisjoukkueiden keskinäistä taistoa. Rangers on kuitenkin osoittanut olevansa todella kovassa vedossa ja pudotti piste-erolla finaalipaikkaa tavoitelleen RB Leipzigin. Ennakko-odotusasetelmissa Rangers saatetaan näin ollen nähdä altavastaajana, mutta erittäin vaarallisena sellaisena. Epäilemättä Eintrachtin valmennusjohdossa on tehty tarkkoja analyysejä Rangersin vahvuuksista ja siitä, mitä RB Leipzig teki väärin otteluissaan Rangersia vastaan.

Rangersin kapteeni James Tavernier on Glen Kamaran ohella joukkueen seuratuimpia pelaajia. Puolustajan pelipaikastaan huolimatta Tavernier johtaa Eurooppa-liigan tämän kauden maalitilastoa seitsemällä osumallaan. Eintrachtin Daichi Kamada on kahden maalin päässä viidellä osumallaan. Sekä Kamada että Tavernier ovat korkealla ottelun maalintekijöiden veikkauksissa.

Rangersin Alfredo Jose Morelos on edellä mainitun Kamadan kanssa samalla tasolla maalitilastossa neljän osuman kera, joten hän on myös varteenotettava maalintekijöiden veikkauskohde. Suomalaisella Glen Kamaralla on Eurooppa-liigan otteluista tilillään vain aiemmin mainittu yksi osuma, mutta epäilemättä Kamara ei jätä tilaisuutta käyttämättä, mikäli tälle keskikenttäpelaajalle sellainen suodaan.

Rangers ja Eintracht Frankfurt ovat ennakkoarvioiden mukaan joukkueina hyvin tasaväkisiä. Rangersin pääsy finaaliin oli kuitenkin hienoinen yllätys, joten kertoimet ovat suosineet Eintracht Frankfurtin voittoa. Karsintakierroksilla, joissa joukkueet kohtaavat toisensa kaksi kertaa, Rangers hävisi sekä Bragalle että RB Lepzigille ensimmäisen kohtaamisen. Toisessa kohtaamisessa Rangers kuitenkin nousi vahvemmaksi ja vei jatkopaikan otteluiden maalieron turvin.

Eintracht Frankfurt selvitti tiensä finaaliin selkein luvuin. Ensin kaatui Barcelona ja semifinaalivastustajana ollut West Ham oli niin ikään voimaton Eintrachtin edessä. Eintrachtin voitolle on siten odotettavissa selkeästi pienempi kerroin kuin Rangersille. Helppoa voittoa Eintracht ei tule saamaan.

UEFA Europa League knockout stage bracket

Maalittomuuteen normaalin peliajan puitteissa ei kovin moni asiantuntija usko näiden kahden joukkueen kohdatessa. Sen sijaan samaan tapaan kuin tasapeliin normaalin peliajan puitteissa päättynyt Eurooppa-liigan finaali 2021, saattaa päättyä myös tämän vuoden finaali. Varmaa on vain se, että ottelusta on tulossa äärimmäisen tasainen, mutta tapahtumarikas.

Vedonlyönti jalkapallon Eurooppa-liigan finaalista LV BET sivustolla

LV BET on yksi markkinoiden nopeimmin suosiotaan kasvattavista vedonlyöntioperaattoreista, jonka suosiolliset kertoimet kannustavat asettamaan vetoja oman suosikkijoukkueen puolesta. Mitä lähemmäksi Eurooppa-liigan finaalia edetään, sitä enemmän lisäämme erilaisia vedonlyöntikohteita ottelusta.

Perinteinen tulosveto ottelun voittajasta on helppo asettaa. Voittajavedon ohella tarjoamme yleensä monenlaisia lisävetoja liittyen maalintekijöihin, rangaistuksiin ja moniin muihin ottelutapahtumiin. Tutustu LV BET vedonlyöntivälityksen laajaan kohdevalikoimaan ottelun lähestyessä sekä itse ottelun aikana!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *