Jalkapallon Mestarien liiga – Finaali

Jalkapallon Mestarien liiga – Finaali 2022

real vs liverpool champions league finalUEFA Champions League eli jalkapallon Mestarien liiga on maailman kovatasoisin seurajoukkueiden liiga. Jalkapallo on maailman suosituin joukkueurheilu ja Mestarien liiga on maailman suosituin seurajoukkueliiga. Lauantaina 28. toukokuuta kohtaavat Liverpool ja Real Madrid Stade de France -stadionilla Ranskassa. Lue lisää tämän jännitysnäytelmän taustoista ja aseta vetosi LV BET vedonlyöntisivustolla!

  • Mestarien liigan finaali: Liverpool vs. Real Madrid – Lue joukkueiden taustoista ja aiemmasta finaalikohtaamisesta vuodelta 2018
  • Mestarien liigan finaali 2022: vedonlyöntivihjeet ja kertoimet – Tutustu ennakkoarvioihin tulevasta ottelusta ja vedonlyöntivihjeisiimme
  • Mestarien liigan finaali 2022: vedonlyöntivihjeet ja kertoimet – Tutustu LV BET:in tarjoamiin monipuolisiin vedonlyöntikohteisiin ja hyviin kertoimiin

Mestarien liigan finaali: Liverpool vs. Real Madrid

Mestarien liiga 2021 huipentui kahden englantilaisen seurajoukkueen, Manchester Cityn ja Chelsean kohtaamiseen. Tänä vuonna mestarien liigan otteluohjelma huipentuu finaalissa espanjalainen Real Madridin ja englantilaisen Liverpoolin kohtaamiseen. Mestarien liigan finaalin 2021 toisinto englantilaisseurojen kohtaamisena oli lähellä myös tänä vuonna, mutta Real Madrid taisteli lopulta tiensä finaaliin pudottaen Manchester Cityn turnauksesta semifinaaleissa.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana Mestarien liigan finaali on pelattu ilman englantilaisjoukkuetta vain neljä kertaa. Tämä kertoo omaan kieltänsä englannin Valioliigan joukkueiden kovasta tasosta. Toisaalta Real Madrid on ollut neljä kertaa finaalissa viimeisen vuosikymmenen aikana, joten todella kovatasoisesta ja kunniakkaan historian omaavasta joukkueesta on kyse myös Real Madridin kohdalla.

Liverpool ja Real Madrid ovat kohdanneet toisensa Mestarien liigan finaalissa kerran aiemmin vuonna 2018. Tuolloin loppuottelun ja sen myötä koko Mestarien liigan voitti Real Madrid. Neljän vuoden aikana on tapahtunut runsaasti muutoksia joukkueiden kokoonpanossa, mutta molemmilla joukkueilla on kentällisissään mukana vuoden 2018 finaalin kokeneita pelaajia.

Real Madridin vuoden 2018 supertähti Cristiano Ronaldo pelasi viimeisen pelinsä Realin paidassa juurikin Mestarien liigan finaalissa Liverpoolia vastaan. Nykyään hän tähdittää Manchester Unitedin joukkuetta. Realin puolustuslinjasta löytyy vuoden 2018 konkaripelaajista edelleen Dani Carvajal ja Nacho eli José Ignacio Fernández Iglesias. Heidät todennäköisesti nähdään avauskokoonpanossa Liverpoolia vastaan tälläkin kertaa.

Realin keskikentältä löytyy sen sijaan edelleen tuttu ja vakaa puolustusmuuri- ja pelinrakentajatrio: Casemiro, Modric ja Kroos olivat vuoden 2018 finaalipelin tukijalkoja ja tulevat olemaan sitä myös vuoden 2022 finaalissa. 36-vuotias Luka Modric palkittiin ottelun parhaana pelaajana vuonna 2018 ja mieheltä voidaan odottaa vähintäänkin yhtä hyviä näyttöjä tulevassa ottelussa. Hyökkäyslinjassa vuoden 2018 joukkueesta jatkaa pelaamista edelleen Karim Benzema, joka laukoi vuoden 2018 ottelussa avausmaalin ja on sittemmin noussut Ronaldon varjosta joukkueen ratkaisupelaajaksi.

Liverpoolin puolustusrintama on säilynyt samana vuoden 2018 finaalista lähtien, yhtä muutosta lukuun ottamatta. Puolustajat Alexander-Arnold, Van Dijk ja Robertson jatkavat väsymätöntä puolustustyötä, jonka he toivovat tässä revanssissa auttavan joukkueensa voiton tavoittelussa. Keskikenttäpelaajista joukkueen riveissä on säilynyt vuoden 2018 finaalista kapteeni Jordan Henderson. Liverpoolin hyökkäyspäädyssä revanssia hakevat puolestaan Mo Salah ja Sadio Mane. Salah taklattiin törkeästi vuoden 2018 ottelussa puolen tunnin pelin jälkeen, mikä johti olkapäävammaan ja pelin päättymiseen hänen osaltaan. Salahille varmasti jäi tuosta jotain hampaankoloon, mutta toivottavasti tällä kertaa nähdään aktiivista ja puhdasotteista jalkapalloa.

Mestarien liigan finaali 2022: vedonlyöntivihjeet ja kertoimet

Historian valossa Real Madrid on Liverpoolia menestyneempi joukkue, mutta nyt ei katsota kauas historiaan, vaan lähihistoriaan. Asiantuntijat ovat yksi toisensa jälkeen päätyneet pitämään Liverpoolia ennakkosuosikkina uudeksi Mestarien liigan voittajaksi. Englantilaisjoukkueen näytöt Mestarien liigan semifinaaliotteluissa Villarealia vastaan olivat vakuuttavia. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi Liverpoolin 2-0 voittoon ja toisenkin kohtaamisen Liverpool vei, surkeasta ensimmäisestä puoliajasta huolimatta, numeroin 3-2.

Real Madridin tie finaaliin tapahtui rimaa hipoen. Ensimmäisessä semifinaaliottelussa Manchester Cityä vastaan Real Madrid joutui antautumaan luvuin 4-3. Toisessa semifinaalikohtaamisessa Real Madrid vei ottelun luvuin 3-1 ja lunasti maalieron turvin paikkansa Mestarien liigan finaaliin. Ottelun ratkaisijaksi nousi vaihtopenkiltä kentälle tullut brassipelaaja Rodrygo Silva de Goes, joka täräytti kaksi maalia ottelun viime minuuteilla tasaten joukkueiden maalitilastot. Vaikka Real johti ottelua 2-1 normaalin peliajan päättyessä, oli peliä jatkettava finaalipaikan saajan selvittämiseksi. Jatkoajan voittajaksi selviytyi Real Madrid hyökkääjä Karim Benzeman lauottua pallon Liverpoolin maaliin kampituksen jälkeiseltä pilkulta.

UEFA Champions League knockout stage bracket

Edellä kuvattujen semifinaalien perusteella vedonlyöntikertoimet ennakoivat Liverpoolin voittoa, mikä tarkoittaa pienempiä kertoimia Liverpoolin puolesta voittajavetoja tekeville. Real Madridin kyky nousta altavastaajan asemasta voittoon on toisaalta varmasti nostattanut joukkueen henkeä, joten Realin puolesta veikkaamistakaan ei voida pitää huonona valintana. Lopullinen voittajavalinta jää omaan harkintaan.

Koko turnauksen maalikuninkuuden osalta jo pariin otteeseen mainittu Karim Benzema johtaa selvästi maalintekijöiden taulukkoa viidellätoista maalillaan. Liverpoolin Mo Salah on samalla listalla neljäntenä kahdeksalla osumalla. Salahin olisi saatava vähintään kolme osumaa finaalissa noustakseen maalintekijätilastossa tasoihin kolmantena olevan AFC Ajaxin Sebastien Hallerin kanssa. Hattutempun tekeminen arvoturnauspelissä ei olisi Salahin uran ensimmäinen, ja oletettavasti tällaisen vedon kertoimet olisivat varsin herkulliset. Turvallisempaa saattaa olla kuitenkin veikata Salahia tai Benzemaa yhtenä ottelun maalintekijöistä hattutemppujen sijaan.

Mestarien liiga finaali ja vedonlyönti LV BET sivustolla

Vedonlyönti Mestarien liigan finaaliottelusta tarjoaa sopivasti lisäjännitystä odotettuun huippujoukkueiden kohtaamiseen. LV BET vedonlyöntisivuston kertoimet ovat erittäin kilpailukykyisiä ja kohdevalikoima ottelun osalta kattaa sekä tulosvedon että monia pelinaikaisien tapahtumien puolesta veikkaamista. Tutustu LV BET vedonvyönsivuston Mestarien liigan finaalin kohdetarjontaan ja aseta vetoja erittäin hyvillä kertoimilla!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *