Premier League: 2022/2023 kauden aloitus

Premier League: 2022/2023 kauden aloitus

Start new season in English Premier League 2022/23Englannin valioliiga eli English Premier Leaguen tasosta voidaan olla montaa mieltä. Se ei välttämättä ole jokaisen mielestä läheskään viihdyttävin jalkapalloliiga, mutta mitä tulee joukkueiden talouksiin ja vuosittaisiin investointeihin, on se maailman kovatasoisin, ja brändiltään suurin futisliiga. 6. elokuuta odotus jälleen palkitaan, ja valioliiga potkaistaan käyntiin. Seuraavassa artikkelissamme heitämme pieniä vedonlyöntivinkkejä tulevaan kauteen, vaikkakin siirtomarkkinoilla kuhisee edelleen.

Jos pidät lukemastasi, löydät lisää samankaltaisia artikkeleita LV BET urheilublogista!

  • Premier League 22/23: Kärkijoukkueet ensi kaudella
  • Premier League 22/23: Lisää vinkkejä ja muut mielenkiintoiset joukkueet
  • Vedot Premier League -otteluihin LV BETiltä

Premier League: Kärkikahinoissa tapahtuu todennäköisesti muutoksia

Viime kauden mestari oli odotettuun tapaan Manchester City, vaikkakin Liverpool jäi erittäin lähelle – yhden pisteen päähän. Kauden päätteeksi kolme joukkuetta heittivät hyvästit valioliigalle: Burnley, Watford sekä Norwich City hakevat vauhtia alemmalta sarjatasolta. Uusina joukkueina hyppäävät kehään Fulham, Nottingham Forest ja Bournemouth.

Uudet nousijajoukkueet tuskin tulevat shokeeraamaan valioliigaa ensi kaudella, vaan löytävät mitä todennäköisimmin itsensä paikoilta 13–20.

Puolustava mestari Manchester City pelasi koko viime kauden käytännössä ilman puhdasta kärkihyökkääjää, mutta voitti silti mestaruuden. Nyt City hankki itselleen koko futismaailman jännittävimmän nuoren tähtipelaajan, Erling Haalandin. Tietysti on mahdollista, että pelaaja floppaisi Cityn paidassa, ja joukkue suorittaisi lopulta huonommin kuin viime kaudella (kuten Chelsea ja Lukaku), mutta tätä pidetään epätodennäköisenä. Sanotaan asia suoraan näin, vaikka itse artikkelin kirjoittaja olisi Cityn kärkihyökkääjänä, tekisin minäkin muutaman maalin edes puolivahingossa. Tuohon paikkaan on mukava slotata, mutta mikä parasta, Haaland on vielä itse City-fani nuoruudesta saakka. Uskomme että City tulee voittamaan jälleen mestaruuden, mutta yllätyksiä ei voida poissulkea.

City ei kuitenkaan ole ainoa joukkue joka hankki uuden, vielä englannin liigatasolla kokemattoman supertähden kärkeen.

Liverpool on niin ikään ostanut uuden kärkipelaajan, nimittäin Darwin Nunez liittyy Benficasta. Hintaa 23-vuotiaasta sai Liverpool maksaa 75 miljoonaa euroa. Mikä kuitenkin mielenkiintoista, lähti Sadio Mane joukkueesta Bayerniin. Mane on ollut elintärkeä palanen Liverpoolin viime vuosien menestystä, ja vaikka Luis Diaz on toki mahtava korvaus paikalle, lähtee joukkueesta väkisinkin sitä laadukasta syvyyttä. Liverpool löytää kuitenkin itsensä todennäköisesti paikoilta 2–3.

Nimittäin joukkue joka on tällä hetkellä oikea musta hevonen kärkijoukkueista, on viime kaudella neljänneksi sijoittunut Tottenham. Jotkut väittävät että tästä Pohjois-Lontoon joukkueesta olisi ensi kaudella jopa mestariksi, mutta niin pitkälle me emme heitä povailisi. Siinä missä Chelsea ei toistaiseksi ole tehnyt juuri minkäänlaisia hankintoja, on Tottenham hankkinut kirjoitushetkellä muun muassa Richarlisonin (Everton), Yves Bissouman (Brighton) ja Ivan Perisicin (Inter Milan) joukkueen riveihin. Tottenham näyttää tällä hetkellä siis ainakin menevän Chelsean ohi ensi kaudella, ja löytää itsensä mitä todennäköisimmin kolmen parhaan joukosta. On myös muistettava, että Tottenham keräsi itselleen jo Chelseata vastaan enemmän pisteitä viime kaudella Antonio Conten alaisuudessa. Joukkueesta voi olla montaa mieltä, mutta Antonio Conte on maailmanluokan valmentaja jopa Pep Guardiolan ja Jurgen Kloppinkin rinnalla.

Arsenal ja Manchester United taistelevat sijasta viisi. ManU:n uusi valmentaja Erik ten Hag vaikuttaa kuitenkin erittäin pätevältä kaverilta. Mikäli kuitenkin Cristiano Ronaldo lähtee ManU:sta (esimerkiksi Chelseaan), voivat ennakkoasetelmat muuttua huomattavasti kertaheitolla. Vaikka Ronaldo kuitenkin päättäisi lähteäkin ManU:sta (ja todennäköisesti lähteekin), löytyy ManU:n riveistä kuitenkin laatua top-5 paikoille asti.

Tällä hetkellä kuitenkin veikkauksemme viiden parhaan joukkueen sijoituksista on seuraavanlainen: City (1), Liverpool (2), Tottenham (3), Chelsea (4) ja Manchester United (5).

Premier League 22/23: Lisää vedonlyöntivihjeitä

Muitakin mielenkiintoisia joukkueita toki löytyy kun katsellaan Premier League tablea. Newcastle voitaisiin nostaa esimerkiksi esiin. Joukkueellahan riittää nyt rahaa millä mällätä, kiitos omistajamuutoksen. Puolustusta on laitettu uuteen kuntoon: Toppari Sven Botmanilta Lillestä, vasemman laidan pakki Matt Targett saapuu Aston Villasta, ja Nick Pope siiryy puikkoihin ensi kaudeksi. Näihin kolmeen pelaajaan on laitettu jo yli 60 miljoonaa euroa. Newcastle saattaa ensi kaudella mennä jo West Hamin kaltaisten joukkueiden ohitse laadullaan. West Hamin ainoa suurhankinta toistaiseksi on Nayef Aguerd, joka liittyy lontoolaisseuraan Stade Rennaisista.

Arsenal on puolestaan hankkinut ainakin kaksi kovaa hankintaa jo valmiiksi: Gabriel Jesus (City) ja Fabio Vieira (FC Porto). Joukkueen runko on nuori, ja tulee kehittymään kausi toisensa jälkeen. Arsenal taistelee todennäköisesti Unitedin kanssa top-5 paikoista tiukasti.

Aston Villa ja Leicester tulevat näiden joukkueiden perässä. Myös Crystal Palace voi yllättää monia ensi kaudella.

Evertonilla ei puolestaan löydy valoa tunnelin päästä: Joukkue piti juuri ja juuri itsensä valioliigassa kauden päätteeksi viime kaudella, mutta menetti kenties joukkueen parhaan pelaajan Tottenhamiin (Richarlison). Everton ei yksinkertaisesti kykene houkuttelemaan saman kaliiberin peluria korvaamaan häntä. Everton saattaa löytää itsensä jälleen pudotusuhan alta ensi kaudella.

Start new season in English Premier League 2022/23 Matchday 1

Vedot Premier League -otteluihin LV BETiltä

Pääset iskemään vetoja lukkoon koko ensi kaudeksi suoraan LV BETin vedonlyöntialustan kautta. Jos taas pidit lukemastasi artikkelistamme, tulet löytämään samankaltaisia artikkeleita täältä urheilublogistamme koko ensi kauden ajan.

Tulemme tarjoamaan myös vedonlyöntivinkkejä muihin liigoihin ja urheilulajeihin hyvin laajamittaisesti. Toisinaan nostamme myös yhden tulevan ottelun valokeilaan, ja tarjoamme analyysin kautta tulosveikkauksemme.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *