Bundesliga: 2022/2023 kauden aloitus

Bundesliga: 2022/2023 kauden aloitus

Start new season in Bundesliga 2022/235 elokuuta startataan Saksan Bundesliga käyntiin kaudelle 2022–23. Bayern Munchen on tietysti jälleen kerran puolustava mestari jo kymmenettä vuotta putkeen, mutta mikäli Lewandowski jatkaa uraansa esimerkiksi espanjassa, voivat voimasuhteet mennä aivan uusiksi. Jännittävä kausi on siis kaikin puolin tulossa, joten katsotaan vähän kauden ennakkoasetelmia seuraavassa tekstissämme.

Mikäli pidit lukemastasi, löydät lisää kausiennakoita, vedonlyöntivinkkejä, turnausanalyyseja sekä paljon muuta LV BETin urheilublogista!

  • 2022–23 Bundesliga: Isot joukkueet ja ennakkoasetelmat
  • 2022–23 Bundesliga: Vedonlyöntivinkkejä ja analyysiä
  • Vedot Bundesliga-otteluihin LV BETin kautta

2022–23 Bundesliga: Suurten joukkueiden uudet kujeet

Siirtoikkuna on vielä Euroopassa auki tekstin kirjoitushetkellä, joten heti ensimmäinen elefantti huoneessa on tietysti Bayernin legendaarisen maalitykin, Robert Lewandowksin tulevaisuus. 33-vuotias puolalaishyökkääjä on itse ilmoittanut haluavansa lähtevän kohti uusia seikkailuita. Ainakin Barcelona ja PSG ovat pyörineet huhumyllyjen keskellä ostajajoukkueina, joista Lewandowski itse haluaisi liittyä Kataloniaan. Joukkueet eivät kuitenkaan ole päässet sopuun pelaajan hinnasta, ja tilanne on edelleen arvoitus. On myös mahdollista, että pelaaja yksinkertaisesti jää Etelä-Saksaan.

Mikäli maalipyssy kuitenkin vaihtaa maisemaa tulevien viikkojen kuluessa, tulee Bayern Munchenin pakka menemään uuteen uskoon, paukuttihan kaveri sentään 35 maalia viime kaudellakin. Joukkue on toisaalta myös vahvistanut hyökkäyspäätään esimerkiksi hankkimalla Sadio Manen Liverpoolista. Keskikentällekin ostettiin 20-vuotias huippulupaus Ryan Gravenberch Ajaxista. Kävi miten kävi, on Bayern jälleen kerran varmasti mestarisuosikki ensi kaudellekin.

Toinen suurjoukkue on tietystikin Borussia Dortmund, joka joutui vihdoin päästämään irti heidän omasta kultapojastaan. Erling Haaland myytiin 60 miljoonalla eurolla Manchester Cityyn. Kuinka Dortmund on sitten investoinut tämän summan uusiin hankintoihin? Dortmund on ostanut jälleen kerran tuttuun tapaansa hiukan keskivertoa nuorempia pelaajia: 20-vuotias Karim Adeyemi tulee Haalandin tilalle kärkipaikalle Salzburgista ja 22-vuotias toppari Nico Schlotterbeck ostettiin Freiburgista. Näiden kahden pelaajan hintalapuksi saatiin yhteensä 50 miljoonaa euroa. Borussia Dortmundin keskimääräinen ikä joukkueessa on 23,5 vuotta. Kokemusta siis ei välttämättä löydy aivan huipputasoille asti, mutta varmastikin samoja sijoituksia (2–3) tavoitellaan jälleen kerran.

Viime kaudella kolmanneksi sijoittunut Leverkusen taas on ottanut melko hissukseen tähän mennessä, eikä mitään järkyttäviä hankintoja ole tehty. Joel Pohjanpalo palaa lainaltaan turkista, joten saa nähdä saako mies peliaikaa enemmänkin 1. bundesligassa, vai onko 27-vuotiaan aika vaihtaa maisemaa. Leverkusen on joukkueena ilmoittanut aikaisemmin, että useat joukkueet ovat kiinnostuneita suomalaismiehen taidoista.

Viime kaudella neljänneksi sijoittunut RB Leipzig ei niin ikään ole vaikuttanut siirtomarkkinoilla juurikaan toistaiseksi.

Kovia joukkueita nousi 2. bundesligasta – nimittäin Werder Bremenin ja Schalken muodossa. Taas Arminia Bielefeld ja Greuther Furth odotetustikin putosivat takaisin alemmalle sarjatasolle. Bundesligan taso on siis kuitenkin kovempi tulevalla kaudella, kuin viime kaudella, jos katsotaan puhtaasti joukkuenimiä.

2022–23 Bundesliga: Vedonlyöntivinkkejä ensi kauteen

Bundesligan sarjataulukko on näyttänyt kärkipäässä juo vuodesta toiseen hyvin identtiseltä: Bayern voittaa ja Dortmund jää toiseksi. Tämä tekee esimerkiksi mestarivedon tekemisestä hankalaa, sillä Bayernille emme varmastikaan saa kovinkaan korkeita kertoimia, ja kaikki muut lopputulokset ovat hyvin epätodennäköisiä. Jos kuitenkin Lewandowski lähtee Bayernista vielä ennen ensi kauden alkua, voitaisiin tähän laittaa jonkinlainen riskiveto esimerkiksi Dortmundin, Wolfsburgin tai Leipzigin muodossa.

Näistä joukkueista emme vielä koskeneetkaan Wolfsburgiin, joka sai uuden valmentajan Niko Kovacin muodossa. Kaveri tunnetaan Bundesligassa pääasiallisesti Bayernin valmentajana, joka toimi silloin peräsimessä 65 ottelua suhteellisen hyvin tuloksin (2,26 pistettä ottelua kohden). Wolfsburg on myös tehnyt muutamia hankintoja jo nyt, ja ainakin huomattavasti parempaa kautta viime kauteen nähden odotetaan.

Vielä viimeisenä joukkueena mainitsemme Eintracht Frankfurtin, joka voitti viime kauden päätteeksi Eurooppa Liigan, ja täten he pääsevät mestarien liigan lohkovaiheeseen kaudella 22/23. Tämä tarkoittaa sitä, että joukkue saa nostettua pelaajabudjettiaan huomattavasti korkeammaksi, kuin muuten olisi mahdollista.

Viime kauden suurin yllättäjä oli ehdottomasti Union Berlin, joka ylsi hurjasti jopa sarjan viidenneksi! Voitaisiinko pääkaupunkilaisilta odottaa samaa ensi kaudeksi? Union Berlinillä on ollut hyvin vilkas siirtoikkuna, mutta rahaa ei ole roiskittu vielä kummasti; suurin osa uusista pelaajista on hankittu joukkueeseen ilman hintalappua, ja odotusarvot eivät ole kovinkaan suuret näihin hankintoihin. Mikä pahinta, myi Union Berlin kärkihyökkääjänsä Taiwo Awoniyin Nottingham Forestiin 20 miljoonalla eurolla. Entinen Liverpoolin potentiaalinen tähti oli elintärkeä Union Berlinin menestykselle, tehden maalin joka kolmanteen otteluun. Kymmenen parhaan joukkoon olisi varmasti kova suorite Union Berliniltä ensi kauteen, ellei ihmeitä tapahdu kahta kautta putkeen.

Onneksi myös paljon muitakin vetoja saadaan mietiskeltyä jo ennen kauden alkua. Kuka voittaa esimerkiksi maalikuninkuuden? Jälleen kerran olisi suosikki ehdottomasti Lewandowski, mutta mikäli hän vaihtaa maisemaa, voisi hyvä veto olla esimerkiksi Patrik Schick Leverkusenista. Syöttökuninkuus menee todennäköisesti Thomas Mullerille, joskin tässäkin kohtaa puolalaishyökkääjän tulevaisuus tulee vaikuttamaan asioihin.

Itse joukkuekohtaisia otteluennakoita ja vedonlyöntivinkkejä tulemme tarjoilemaan kunhan kausi saadaan käyntiin.

Start new season in Bundesliga 2022/23 Matchday 1

Vedot Bundesliga-otteluihin suoraan LV BETiltä

LV BETillä pääset laittamaan vetoja kiinni modernin vedonlyöntialustan avulla. Löydät bundesliga, 2. bundesliga tai vaikkapa 3. bundesligan kohteita läpi kauden – kilpailukykyisillä kertoimilla tietysti.

Täällä urheilublogimme puolella tulemme tarjoamaan otteluennakoita läpi kauden. Käymme statistiikka lävitse, ja yritämme tarjota parhaat tulosvedot otteluihin.

Löydät urheilublogistamme myös paljon muita eri lajeja ja analyysejä joihin uppoutua. Toivotamme kaikille pelionnea Saksan Bundesliga-otteluihin ensi kaudeksi!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *