Yhteenveto kesän siirtoikkunasta jalkapallossa

Yhteenveto kesän siirtoikkunasta jalkapallossa

Summary of the summer transfer window in footballVielä on elokuu aikaa tehdä megasiirtoja, ja kuten tunnettua, monet siirrot tehdään vasta viimeisinä päivinä. Jo tässä vaiheessa voidaan kuitenkin tunnistaa useita suursiirtoja, sekä kenties hiukan spekuloida vielä muutamia kysymysmerkkejä ennen kuin siirtoikkuna lyödään kiinni 1. syyskuuta.

Jos pidit lukemastasi artikkelista, löydät lisää analyysejä eri urheilulajeista- ja tapahtumista LVBET urheilublogistamme. Jalkapallovedot taas saat kiinnitettyä helpoiten suoraan LVBETin vedonlyöntiportaalista.

  • Onko kesän 2022 siirtoikkuna tapahtumarikkain viime vuosina?
  • Mitä jalkapallosiirtoja vielä voitaisiin nähdä ennen siirtoikkunan sulkua?
  • Missä ja miten lyödä vetoa Euroopan eri jalkapallo-otteluihin?

Jalkapallon siirtoikkuna kesällä 2022 on kenties suurin siirtoikkuna vähään aikaan?

Kesän siirtoikkuna on tunnetusti aina huomattavasti kiireisempi verrattuna tammikuiseen, sillä tammikuussa ollaan vielä keskellä kautta, ja useat sopimuksetkin kestävät kesään saakka. Siirtoikkuna jalkapallossa 2022 on ollut täynnä dramaattisia siirtoja, jotka voivat heittää usean liigan voimadynamiikat aivan päälaelleen.

Aloitamme artikkelin kertomalla suurimmista megasiirroista, ja lopulta spekuloimme myös vahvoja huhuja, ja potentiaalisia siirtoja joita voi vielä tapahtua.

Jalkapallo siirtoikkuna kesä 2022 on pakko tietysti aloittaa kahdella siirrolla: Erling Haaland ja Darwin Nunez. Siinä missä Haaland ostettiin Manchester Cityyn 60 ,miljoonan euron hintalapulla Dortmundista, teki Liverpool myös hyvin samankaltaisen siirron ostaessaan 23-vuotiaan Darwin Nunezin Benficasta 75 miljoonan euron hintalapulla. Molemmat ovat nuoria kärkihyökkääjiä (joita joukkueet myös tarvitsivat), ja usean mielestä näiden kahden joukkueen ensikauden PL-mestaruustaisto tulee riippumaan hyvin pitkälti siitä, kumpi vetää pidemmän tikun – Nunez vai Haaland?

City jatkoi hyvää bisnestä myymällä nyt 27-vuotiaan Raheem Sterlingin Chelseaan, tienaten kaupassa käytännössä omat takaisin, mitä tulee Haaland-diiliin.

Tottenham ja Arsenal ostivat niin ikään hyökkäyspään pelaajat: Richarlison siirtyi Evertonista Spurssiin, ja Gabriel Jesus Manchester Citystä Arsenaliin. Jesus menee samantien avaukseen, kun taas Richarlison tulee todennäköisesti rotaatioon Tottenhamin pelatessa myös mestarien liigaa ensi kaudella.

Muualla Euroopassakin on toki tapahtunut, vaikka Englantilaiset joukkueet totutusti tekevätkin isoimmat kaupat nykypäivänä.

Real Madrid osti 22-vuotiaan puolustavan keskikenttäpelaajan Aurelien Tchouamenin Monacosta. Hintalappu oli kova: 80 miljoonaa euroa – Real Madridin strategia oli verrattavissa siis Cityn ja Liverpoolin hankintoihin, jossa ostettiin yksi tärkeä pelaajaa isolla rahalla, ja muuten pidetään pakka suhteellisen samassa muodossa. Real Madrid myös päästi pelaajia sopimuksistaan ilomielin: Esimerkiksi Gareth Bale lähti Los Angelesiin pelailemaan ja valmistautumaan World Cup sekä EM-jalkapalloon.

Bayern Munchen puolestaan pisti 67 miljoona euroa Juventuksen toppariin Matthijs de Ligtiin, mutta se ei vielä riittänyt. Myös Sadio Mane ostettiin n. 30 miljoonan euron hinnalla Liverpoolista, joten Bayernin joukkue näyttää erittäin kovalta ensi kauteen. Yksi ongelma vain löytyy: Lewandowski poistui piikistä Barcelonaan. Barcelona osti hänen lisäkseen myös Jules Kounden ja Raphinhan, joten joko Barca lähtee haastamaan jälleen mestaruudesta?

Juventus toki menetti de Ligtin, mutta Federico Chiesan lisääminen joukkueeseen luo erittäin vaarallisen hyökkäyspään – löytyyhän joukkueesta jo piikistä Dusan Vlahovic. Tämä jo entuudestaan tuttu Fiorentina-kaksikko voi muodostua varsinaiseksi Son-Kane tyyppiseksi tutkapariksi. Myös Pogba liittyi takaisin Manchester Unitedista.

Romelu Lukaku lähti häntä koipien välissä takaisin Interiin – joukkueeseen josta Chelsea kaverin osti järkyttävällä hinnalla viime kautta varten. Chelsea onkin varmasti hyvin pettynyt kaupantekoon, eikä suoranaista keskushyökkääjää nyt joukkueesta löydy, ellei joku väitä Kai Havertzin pystyvän vaadittavaan ”hold-up” -pelaamiseen piikissä.

Vielä kuukauden verran aikaa tehdä jalkapallo siirtoja

Jalkapallo siirtoikkuna kesä 2022 on vielä auki, ja tietysti huhuja on edelleen liikkeellä. Näistä mielenkiintoisin on ehdottomasti edelleen Cristiano Ronaldon kohtalo. 37-vuotias kärkihyökkääjä on edelleen kiinnitetty Manchester Unitedin riveihin 2023 kesään asti, mutta Ronaldo ei yksinkertaisesti suostu lopettamaan uraansa pelaten Conference Leaguessa Slovenian NS Muran tasoisia joukkueita vastaan, vaan janoaa ensi kaudeksi joukkueeseen, joka pelaa mestarien liigaa.

Ronaldo-huhuja on ollut moneen suuntaan: Chelsea oli kiinnostunut, jonka jälkeen huhut siirtyivät pääasiallisesti Portugalin Sportingiin, hänen kasvattajaseuraansa. Nyt taas huhut ovat siirtyneet Bundesligaan, nimittäin Dortmundiin. Koska Haaland lähti Dortmundin piikistä, voisi Ronaldo käytännössä täyttää tämän hyökkäyspään aukon. Onko Dortmundilla kuitenkaan varaa tai halua edes maksaa hänen suurpalkkoja?

Ronaldo on siis suurin huhumylläkän keskellä rypevä tähti, mutta siirrot tuskin loppuvat vielä tähän. Marc Cucurella on erittäin lähellä siirtoa Brightonista Chelseaan – joukkueeseen joka tarvitsee edelleen muutamia hankintoja, eikä jalkapallo siirtoikkuna 2022 vuotena ole mennyt aivan toivotulla tavalla toistaiseksi. Kärkihyökkääjä tarvittaisiin kipeästi, ja nyt huhuihin on astunut entinen Arsenal-pelaaja Pierre Emerick Aubameyang, joka olisi varmasti melkoinen pommi Arsenal-faneille.

Vedot jalkapallo-otteluihin LVBETiltä

Jalkapallon siirrot vaikuttavat ensi kauden vetoihin suuresti, ja vielä on vaikea sanoa suoria mestarisuosikkeja, ennen kuin siirtoikkuna saadaan kiinni, ja kaudet aloitettua. Huippusarjat alkavat aivan lähipäivinä, ja niihin vedot saat helpoiten kiinni LVBETin kautta, joka tarjoaa satoja eri vaihtoehtoja otteluihin.

Oli kyse sitten otteluvedosta, pitkävedosta, tulosvedosta, maalivedoista tai puoliaikavedoista, LVBET tarjoaa käytännössä vedot mihin tahansa potentiaaliseen pelitapahtumaan.

Nyt juuri ennen kauden alkua on oiva aika luoda oma ilmainen LVBET asiakastili!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *