Wanda Diamond League Zurich 2022

Wanda Diamond League Zurich 2022

Wanda Diamond League Final Zurich 2022Yleisurheilun timanttiliigakausi vuodelle 2022 huipentuu Weltklasse Zurich -tapahtumaan Letzigrund stadionilla. Tämä kaksipäiväinen yleisurheilutapahtuma aloitetaan 7. syyskuuta, ja se pitää sisällään yhteensä 16 lajitapahtumaa sekä miehille että naisillekin. Kyseessä on Wanda Diamond Leaguen finaalitapahtuma, jota kutsutaan myös ”yhden päivän olympialaisiksi”.

Jos pidät lukemastasi, löydät lisää vedonlyöntiartikkeleita ja vinkkejä eri urheilutapahtumiin LV BETin blogista. Vedonlyöntisivustomme tarjoaa valtavan kokoelman vetoja myös yleisurheilutapahtumiin.

  • Yleisurheilua Zurichissä jo vuodesta 1928 alkaen
  • Vedonlyöntivinkkejä Wanda Diamond League 2022 Zurich -tapahtumaan
  • Vedot LV BETillä yleisurheilun Wanda Diamond League 2022 Zurich -tapahtumaan

”Maailmanluokan Zurich” -karkelot jo vuodesta 1928

Timanttiliiga Zurich on kenties olympialaisten ja maailmanmestaruuskisojen jälkeen suurin yleisurheilutapahtuma, mitä voi toivoa. Se järjestettiin ensimmäistä kertaa jo 12. elokuuta vuonna 1928. Alkuaikoina tapahtumaa kutsuttiin nimellä ”Nurmi meeting”, joka tuolloin siis nimettiin suomalaisen legendajuoksijan, Paavo Nurmen mukaan.

Jo useita vuosia on Weltklassessa järjestetty maailmanluokan yleisurheilukilpailuja, ja useita maailmanennätyksiä on rikottu tällä stadionilla. Muun muassa Asafa Powell juoksi täällä sadalla metrillä maailmanennätyksen vuonna 2006, ajalla 9.77, ennätys, jonka hän itse kaksi vuotta myöhemmin rikkoi ajalla 9.74. Naisten seiväshypyssä vuonna 2009 Yelena Isinbayeva paranteli omaa ennätystään Zurichissä, ja tämä 5,06 metrin ylitys on edelleen naisten maailmanennätys.

Timanttiliiga 2021 myöskin huipentui Weltklasse Zurich -tapahtumaan, ja tuolloinkin nähtiin kovia tuloksia. Yhdysvaltojen Fred Kerley juoksi miesten satasissa 9.87 sekunnin ajan, ja 110 metrin aidoissa maamies Devon Allen juoksi ajan 13.06. Maailmanennätysmies Karsten Warholm hallitsi tuttuun tapaan 400 metrin aitajuoksua, ja voitti myös täällä ajalla 47.35. Myös miesten seiväshypyssä ruotsin Armand Duplantis heitti kauden parhaansa timanttiliigahypyn; 6,06 metriä.

Naisten puolella Elaine Thompson Herah juoksi kilpailun kovimman ajan 10,65 sadan metrin juoksussa. Taas 200 metrin juoksussa Christine Mboma juoksi maailman alle 20-vuotiaiden ennätyksen ajalla 21,78. Hyvä suoritus nähtiin etenkin naisten sadan metrin aidoissa, jossa Tobi Amusan juoksi ajan 12,42.

Muualla taas Mariya Lasitskene hyppäsi korkeutta hurjat 2,05 metriä, joka oli myöskin kovin tulos koko timanttiliigakaudella, eikä edes timanttiliiga 2022 vuodella olla päästy lähellekään tätä lukemaa.

Yleisurheilussa tärkeämpää on kuitenkin aina tämänhetkinen vire. Tästä syystä on valitettavasti vaikea povata suomen keihäänheittäjästä, Oliver Helanderista voittamaan Weltklassea: Hän jäi Oregonin maailmanmestaruuskisoissa kahdeksanneksi heitollaan 82,24 metriä.

Vedonlyöntivinkit- ja kertoimet yleisurheilun Wanda Diamond League 2022 Zurichiin

Kirjoitushetkellä timanttiliiga ohjelma on nyt siinä vaiheessa, että Puolan Silesian tapahtuma on käyty, ja seuraavana on vuorossa Monaco. Tuolla Michael Norman teki juuri rataennätyksen 400 metrin juoksussa ajallaan 44,11, ja Armand Duplantis tuttuun tapaan hyppäsi taas hivenen korkeammalle hypyllään 6,10. Armand Duplantis on käytännössä varmaa rahaa tässä vaiheessa, mitä tulee vedonlyöntiin, joskin kertoimet eivät tietenkään ole aivan huippuluokkaa.

Naisten juoksukilpailuissa tehtiin Silesiassa rataennätyksiä, ja tämä kertoo paljon naisten juoksun tasosta tällä hetkellä. Shelly-Ann-Fraser-Pryce lähtee varmasti ennakkosuosikkina naisten sataseen myös Sveitsissä, joten tähän laittaisimme rahat kiinni, kunhan nainen vain pysyy terveenä. 200 metrin juoksussa taas Shericka Jackson on tehnyt erittäin kovaa työtä, ja suosittelemme pitämään silmällä myös tätä jamaikalaista juoksijaa Zurichissä.

Myös hollannin Femke Bol on todella kovassa iskussaan 400 metrin juoksussa, joten tässäkin on suhteellisen varma veto. 800 metrin juoksussa taas laittaisimme Ajee Wilsonin voittamaan, mutta vielä pari kilpailua on jäljellä ennen Zurichiä. Chase Ealey voisi olla kova haku naisten kuulantyönnössä tällä hetkellä.

Miesten puolella on taas tasaisempaa, etenkin juoksijoilla. Fred Kerley, Andre De Grasse ja Ronnie Baker ovat kaikki kovia juoksijoita, mutta etenkin Ronnie Baker voisi olla tutkan alla lentävä tapaus vedonlyöntiin, ja varmasti myös kertoimet olisivat hyvät. Mikäli Karsten Warholm on taas terveenä, on tässäkin hyvä voittajaveto 400 metrin miesten aitoihin. Pidemmissä juoksuissa suosittelemme kenialaisia juoksijoita aina: Emmannuel Korir, Ferguson Rotich, Timothy Cheruiyot ja Benjamin Kigen.

Daniel Ståhl laitetaan kiekonheiton voittajaksi Zurichissä, sillä kaveri on edelleen aivan törkeän kovassa iskussa.

On myös pakko mainita 2022 vuoden yleisurheilun maailmanmestaruuskilpailut Oregonissa. Täällä rikottiin yhteensä kolme maailmanennätystä: Sydney McLaughlin juoksi 400 metrin naisten aidoissa ajan 50,68; Tobi Amusan juoksi naisten 100 metrin aidoissa puolestaan ajan 12,12; ja Armand Duplantis taas paranteli maailmanennätystään korkeuteen 6,21 metriä seiväshypyssä.

On siis sanomattakin selvää, että kun Sveitsissä järjestetään finaalitapahtuma timanttiliigaan, on nämäkin nimet hyvä pitää mielessä. Laittaisimme eritoten vedon Tobi Amusanin aitajuoksuun, sillä 25-vuotias nigerialainen juoksee selkeästi uransa parhaita kilpailuita tällä hetkellä, ja hän myös voitti timanttiliigan finaalin Zurichissä vuonna 2021.

Vedot Wanda Diamond League 2022 Zurich -tapahtumaan LV BETiltä

LV BETin vedonlyöntisivusto tarjoaa monipuolisesti erilaisia vedonlyöntimuotoja Wanda Diamond League 2022 Zurich -tapahtumaan, ja yleisurheiluun muutenkin.

Jos taas pidit analyysistä tai vinkeistämme tähän tapahtumaan, löydät blogistamme lisää erilaisia urheilutapahtumiin liittyviä tekstejä, jotka on rakennettu vedonlyöntivinkkelillä kuten aina.

Joten jos sinulla ei vielä ole ilmaista asiakastiliä LV BETin vedonlyöntisivustoon, luo sellainen ihmeessä vielä ennen timanttiliigan finaalitapahtumaa!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *