Volleyball Men’s Nations League 2022: Final Phase

Volleyball Men’s Nations League 2022: Final Phase

Volleyball Nations League 2022Volleyball Nations League, eli VNL 2022, on miesten lentopallokauden yksi tärkeimmistä tapahtumista, ja sen viimeinen finaalikierros pelataan 20. heinäkuuta – 24. heinäkuuta. Kirjoitushetkellä otteluita on pelattu neljä kappaletta turnauksessa, joten jonkinlaiset näkymät saamme jo visualisoitua miettien lopullista ratkaisua.

LVBET urheilublogi kirjoittaa laajamittaisesti analyysejä tulevista urheilutapahtumista vedonlyöntivinkkelillä. Löydät siis lisää materiaalia urheilublogistamme.

  • VNL Men’s 2022: Lähtöasetelmat ja turnausrakenne
  • VNL Men’s 2022 Final Phase: Vinkit ja analyysi
  • Vedot Volleyball Men’s Nations League -turnaukseen LV BETiltä

VNL 2022: Lähtöasetelmat ja turnauksesta yleisesti

Volleyball Men’s Nations League on globaali tapahtuma, ja otteluita pelataan ympäri maailmaa. Miesten puolella ottelut aloitetaan Brasiliassa ja Kanadan Ottawassa, ja kolmas viikko ennen finaaleja pelataan Osakassa sekä Gdanskissa. Itse miesten finaaliturnaus, johon artikkelimmekin perustuu hyvin pitkälti, saadaan päätökseen Italian Bolognassa. 16 joukkuetta ottavat turnauksessa toisistaan mittaa, joista ennakkosuosikkeja ovat maat kuten Brasilia, Puola ja Ranska. Neljän ottelukierroksen jälkeen voimme kuitenkin sanoa, että myös Yhdysvallat sekä Japani ovat aloittaneet erittäin pirteästi turnauksen. Kerromme myöhemmin yksityiskohtaisemmin osallistuvista joukkueista.

Joukkueet ovat jaettu kahteen koriin, ja jokainen joukkue pelaa yhteensä 12 ottelua kolmen peliviikon aikana: 4 ottelua siis peliviikkoa kohden. 8 joukkuetta siirtyvät pudotuspeleihin. Tätä pudotuspelivaihetta kutsutaan nimellä ”Final Round”. Tämä pelataan siis Bolognan Unipol Areenalla. Finaalikierroksella pelaavat siis isäntäjoukkue Italia (joka karsiutuu automaattisesti), sekä 7 muuta joukkuetta, jotka sinne asti selviytyvät. Puolivälierät lähtevät käyntiin 20. heinäkuuta, ja finaali pelataan 24. heinäkuuta.

Koska Italia karsiutuu automaattisesti puolivälieriin, välttäisimme tämän joukkueen vedonlyömistä itse lohkovaiheessa. Motivaatiotasosta on vaikeampi sanoa, kun panokset eivät ole yhtä korkealla tämän joukkueen kohdalla lohkovaiheessa.

Lentopallon VNL-turnausta pelataan formaatissa paras kolmesta. Joukkue joka voittaa ensin kolme settiä (yhteen settivoittoon tarvitaan lentopallosääntöjen mukaisesti 25 erää), voittaa ottelun. Formaatti on tärkeä ymmärtää, kun lähdetään laatimaan tulosvetoja.

VNL Men’s 2022 Final Phase: Vedonlyöntivinkit ja analyysiä

Kuten mainittua, ovat lähtökohtaisesti turnausvoittajasuosikit maat kuten Ranska, Brasilia ja Puola. Ranska on aloittanut suhteellisen varmasti, voittaen kolme ottelua neljästään. 1–3 tappio tuli kuitenkin Puolaa vastaan, joka ei välttämättä lupaile hyvää pudotuspelivaihetta miettien. Puolalla on lähes identtinen turnaus tähän mennessä, ja ainoa tappio neljästä ottelusta tähän mennessä tuli isäntämaata Italiaa vastaan, niin ikään numeroin 1–3. Yllättävän surkea on kuitenkin ollut Brasilia, joka toki voitti heittopussimaat Australian ja Slovenian, mutta hävisi Yhdysvalloille ja Kiinalle. Etenkin Kiina-tappio on erittäin yllättävä tulos, etenkin suoraan numeroin 0–3.

Kaksi pirteästi aloittanutta joukkuetta ovat ehdottomasti Yhdysvallat ja Japani. Yhdysvallat voittivat kaikki neljä avausotteluaan, mukaan lukien myös Japanin tiukan 2–3 taistelun jälkeen. Japanin ainoa tappio onkin siis tullut tähän mennessä Yhdysvaltoja vastaan. Yhdysvallat voittivat myös vakuuttavasti Brasilian, mutta tasokkaat Euroopan maat löytyvätkin pääasiallisesti toisesta joukkuekorista. Emme siis lähde vielä tässä vaiheessa nostamaan Yhdysvaltoja mestarisuosikiksi, vaikka jälki onkin ollut suvereenia.

Kuten mainittua, emme lähtisi veikkailemaan vielä Italian matseja, sillä joukkue karsiutuu puolivälieriin, vaikka jokaisessa matsissa tulisikin pataan. Italian neljästä ottelusta he ovat kuitenkin voittaneet kolme, ja joukkue löytää itsensä hyviltä asetelmilta toiseen viikkoon lähtiessä.

Mitä tästä siis lähtisimme sanomaan ensimmäisen viikon perusteella? Ensinnäkin voimme poissulkea joukkueet kuten Australia, Kanada, Bulgaria, Kiina ja Argentiina: Taso ei yksinkertaisesti tule riittämään tässä turnauksessa. Italian lisäksi 7 joukkuetta jotka todennäköisesti löytävät itsensä puolivälieristä, ovat joukkueet kuten Yhdysvallat, Japani, Puola, Serbia, Brasilia ja Ranska. Tästä jää paikka vielä yhdelle joukkueelle karsiutumaan, ja se joukkue tulee todennäköisesti olemaan joko Saksa, Alankomaat tai Slovenia. Yhdysvaltojen hyvä aloitus turnaukseen riittää jo pitkälle, ja sama logiikka pätee myös Japanin kohdalla. Taas Ranska ei ole näyttänyt vielä toistaiseksi todellista tasoaan.

Vaikka Brasilia on aloittanut lähtökohtia heikommin, on joukkueessa yksinkertaisesti liikaa taitoa jäädäkseen ulos pudotuspeleistä.

Vedot Volleyball Men’s Nations League -turnaukseen LV BETiltä

Ensinnäkin voimme lähteä miettimään mestaruusvetoa. Kertoimet näihin toki vaihtelevat jokaisen ottelukierroksen jälkeenkin. Tässä Yhdysvallat olisivat tietysti mielenkiintoinen kohde, mikäli kertoimet ovat suotuisat, mutta ensimmäisen peliviikon jälkeen voivat kertoimet olla liian matalat siihen. Ranska, Puola ja Italia ovat niin ikään todella todennäköisiä vaihtoehtoja tähän vetoon. Hallitsevan mestarin, eli Brasilian mestariveto kannattaa vain ja ainoastaan mikäli kertoimet ovat todellakin korkealla, mutta epäilemme tämän tulevan todeksi.

Sitten voisimme katsoa tulevia yksittäisiä otteluita viikoilla 2 ja 3 ennen pudotuspelejä. Viikolla kaksi kohtaavat Serbia ja Yhdysvallat, ja vaikka Yhdysvallat ovat aloittaneet hyvin, uskomme tässä Serbian voittoon erin 3-2. Kuten sanottua, Yhdysvallat eivät ole vielä ottaneet mittaa Euroopan kovatasoisista joukkueista, joten 4–0 tulos tähän mennessä on hivenen harhaanjohtava. Viikolla 2 Yhdysvallat pelaavat myös Puolaa vastaan, josta tulee erittäin kova taisto. Tässä kohtaa kannattaa toki hiukan miettiä kertoimia, että onko vedossa ylipäätänsä järkeä, mutta mielestämme tähän hakisimme jopa 1-3 voittoa Puolalle.

Yksi yllätysveto vielä tähän loppuun viikolle 2: Argentiinan ja Japanin otteluun lähtisimme yllättäen laittamaan Argentiinaa voittamaan yksinkertaisella otteluvedolla tulosvedon sijaan.

Mikäli pidit lukemastasi, löydät lisää kaltaisia artikkeleita LV BET urheilublogista. Vetoja pääset laittamaan tapahtumiin suoraan LV BETin vedonlyöntiportaalista!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *