Tour De Pologne 2022

Tour De Pologne 2022

the cycling race Tour de Pologne 2022Puolassa järjestettävä Tour De Pologne (eli TdP) on vuonna 2022 jo kyseisen vuosittaisen turnauksen 79:s pyöräkilpailu, joka polkaistaan käyntiin Kielcessä 30. heinäkuuta. Kilpailu käydään seitsemässä osassa, ja se lopulta päättyy 5. elokuuta Krakowiin. Yhteensä kilpailussa on pyöräiltävää hivenen yli 1000 kilometriä.

Mikäli pidät lukemastasi, löytyy LVBETin urheilublogista paljon muutakin urheiluun ja vedonlyöntiin liittyvää hyödyllistä materiaa!

  • Tour De Pologne 2022: Historiaa ja ennakkoasetelmat
  • Tour De Pologne 2022: Vedonlyöntianalyysiä tulevaan kilpailuun
  • Vedot TdP 2022 turnaukseen suoraan LVBETiltä

Tour De Pologne 2022: Puolan ympäriajoa jo 79 vuotta

Seuraavassa tekstissä käymme lävitse lyhyesti kilpailun historiaa ja formaattia, jonka kautta lopulta voimme rakentaa vedonlyöntianalyysiä tulevaan kisaan. Tekstistä hyötyvät etenkin he, jotka eivät välttämättä ole pyöräilyn suurkuluttajia penkkiurheilijoina vielä tässä vaiheessa, mutta jonkinlainen kiinnostus pohjalta löytyy.

Tour De Pologne on kuulunut pyöräilyn viralliseen maailman UCI-rankingkalenteriin vuodesta 2009 saakka. Jokainen palanen kilpailun seitsemästä tasosta tuo voittajan 50 pistettä lähemmäs kohti maailmanmestaruutta. Vaikka ensimmäinen Tour De Pologne järjestettiin jo vuonna 1928, on se käytännössä maailman mittapuulla alkanut nostamaan päätään 90-luvun puolivälissä. Kilpailua onkin äänestetty eri puolalaisten tahojen suunnalta vuoden parhaimmaksi urheilutapahtumaksi muun muassa vuosina 2008 ja 2004.

Vuoden 2021 Tour de Pologne päättyi portugalilaisen Joao Almeidan 20 sekunnin voittoon. Palkintopalleille pääsivät myös Matej Mohoric ja turnauksen paikallismies Michal Kwiatkowski. Näistä etenkin juurikin Puolan Kwiatkowski on suoriutunut hyvin myös historiallisesti kisassa omaan tasoonsa nähden; tuli nimittäin vuonna 2018 koko kilpailun voitto, ja vuonna 2012 hopeaa. Kuitenkaan mitään ennakkosuosikin viittaa emme näille kilpailijoille alettaisi laittamaan, osallistuu nimittäin kisaan sen verran kovassa vireessä olevia pyöräilijöitä.

Richard Carapaz, Biniam Girmay, Sergio Higuita, Pascal Ackermann, Gerben Thijssen, Hugo Page ja esimerkiksi Antonio Tiberi osallistuvat kaikki kilpailuun. Kuitenkin vedonlyöntimielessä on aina mielenkiintoista pitää mielessä myös mustat lampaat kuten Kwiatkowski tai Puolan kultapoika Filip Maciejuk.

Kun kuitenkin katsotaan aikaisempia sijoituksia tämä vuoden osallistujien suhteen, ovat kilpailijat kuten Davide Formolo, Pascal Ackermann, Richard Carapaz, Thomas De Gendt ja Sergio Higuita sijoittuneet parhaiten aikaisemmissakin Puolan ympäriajossa.

Tour De Pologne 2022: vedonlyöntianalyysiä

Pyöräilyssä on aina erittäin vaikea veikata voittajaa, sillä voitto ei ole läheskään jokaisen kilpailijan tähtäimessä, vaan lähinnä tärkeiden pistepaikkojen tavoittelu. Tour De Polognen kaltainen 7-osainen kisa kuitenkin tekee siitä hivenen verran helpompaa, sillä voimme joko veikata koko turnauksen voittajaa, mutta sitäkin tärkeämmin, pilkkoa kaikki seitsemän osaa omiin vetoihin.

On myös tärkeä ymmärtää, kuinka TdP:n sijoitus pyöräilykalenterissa vaikuttaa eri kilpailijoiden motivaatioihin ja yritykseen. Vaikka Tour De Pologne on hyvin kiireisen pyöräkalenterin keskellä heinä- ja elokuun taitteessa, on kilpailun starttilista silti erittäin kovalaatuinen vuodesta toiseen. Kilpailusta pitävät etenkin sprintterit, sillä kilpailu on suhteellisen tasainen maastoltaan. Toisaalta taas jotkin kilpailijat pitävät Tour de Polognea lähinnä valmistautumispisteenä Euroopan mestaruuskisoihin. Toiset taas haluavat jatkaa kovaa otettaan Tour De Francesta suoraan Puolaan. Nämä asiat on siis hyvä ymmärtää kun lähdetään povailemaan suosikkeja; pelkkä puhdas statistiikka ei riitä tarkkojen vetojen tekemiseen, vaan erilaiset kisaolosuhteet – säästä puhumattakaan – vaikuttavat hyvin paljon lopputuloksiin.

On hyvä ymmärtää kilpailijoiden eri vahvuudet, sillä yksikään osa seitsemästä kilpailusta ei ole tietenkään identtinen. Ensimmäiset kaksi osaa Tour De Polognessa vuonna 2022 ovat huomattavasti tasaisempia ratoja, kun taas loput osat (3–5) pitävät taas sisällään enemmän mäkiä – joskin ei mistään vuoristoradoista puhuta, etenkin verrattaessa muihin pyöräkilpailuihin ympäri maailmaa.

Esimerkiksi Richard Carapaz on erittäin kestävä pyöräilijä, jonka parhaimmat vahvuudet esiintyvät etenkin radoilla, joista löytyy paljon ylämäkiä, ja kilpailuissa, joissa olosuhteet ovat muutenkin rankat. Tour de Pologne kun taas tunnetaan eritoten sprinttereiden kilpailuna, ei täten Carapaz välttämättä aivan kärkipaikoilta itseään löydä. Kuitenkin noin kymmenen parhaan joukosta tulee näin kova kaveri varmasti itsensä löytämään kilpailun päätteeksi.

Voitaisiin myös olettaa, että moni kilpailija säästelee hiukan itseään tulevaa La Vuelta cicilista a Espana -kilpailua varten, joka kestää lähes kuukauden verran yhteensä. Tässä kohtaa on myös hyvä jälleen pitää mielessä, että kestävimmät pyöräilijät eivät yksinkertaisesti hyydy tiukimmassakaan kisakalenterissa.

Vedot Tour De Pologneen 2022 suoraan LVBETiltä

Lähtisimme itse pistämään voittajasuosikkeihin kaiken tämän pohjalta kovat sprintterit kuten Saksan oma poika Pascal Ackermann ja Belgian Gerben Thijssen. Mustiakin hevosia olemme jo maininneet muutamia, ja näistä kannattaakin pitää mielessä Puolan kotiedusta nauttivat kilpailijat kuten Filip Maciejuk. Valitettavasti ei Suomen pyöräily ole juuri millään tasolla, eikä tätä kautta saada kotimaan kannustusta tässä mielessä mukaan.

Tour De Pologneen liittyvät vedot löydät helpoiten suoraan LVBETin vedonlyöntisivustosta. Sivustomme tarjoaa erittäin kilpailukykyiset ja reaktiiviset kertoimet eri urheilutapahtumiin, mukaan lukien myös suuret pyöräilytapahtumat. Erilaisia vedonlyöntimuotoja löydät esimerkiksi suoran turnausvoittajavedon tai palkintosijoitusvetojen myötä. TdP 2022 tarjoaa myös huumaa vetojen kautta sen seitsemän eri osan kautta.

LVBET urheilublogi tarjoaa tämänkaltaisia turnausanalyysejä, kausiennakoita ja vedonlyöntivinkkejä läpi koko kesän ja urheilukauden. Toivomme kaikille hyvää onnea vedonlyöntiin ja iloisia urheiluhetkiä.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *