Cazoo British Open Snooker 2022

Snooker Cazoo British Openissa 2022

2022 Cazoo British Open - World SnookerEnglannin Milton Keynes tunnetaan lähes snookerin pyhäkkönä, ja 26. syyskuuta siihen on jälleen syynsä, sillä 2022 British Open alkaa juuri tuolloin Marshall Areenalla. British Open on ranking-turnaus, johon osallistuu yhteensä 128 ammattilaista World Snooker Tourista. 9. elokuuta alkavat karsinnat turnaukseen, mutta voimme jo nyt katsella ennakkoasetelmia turnaukseen.

Jos pidit lukemastasi, löydät lisää snooker-aiheisia vedonlyöntiartikkeleita LV BET urheilublogistamme.

  • Cazoo British Open 2022: Mark Williams puolustaa mestaruuttaan
  • Cazoo British Open 2022: Vedonlyöntivinkit
  • Vedot snooker-otteluihin suoraan LV BETiltä

Cazoo British Open 2022: Mark Williams puolustaa mestaruuttaan

British Open 2021 vuotena kisattiin Leicesterissä. Palkintopotti oli identtinen 2022 vuoden versioon: 470,000 puntaa (552,000 €) on koko turnauksen yhteispotti, josta voittaja vie kotiinsa lähes 120,000 euroa. Tällöin Walesin Mark Williams voitti finaalissa englantilaisen Gary Wilsonin tuloksella 6–4. Turnaus pelattiin (ja pelataan) paras viidestä -formaatissa aina välieriin ja semi-finaaleihin saakka, jotka taas pelataan paras seitsemästä -formaatissa. Finaali sen sijaan pelataan paras yhdestoista -formaatissa.

Turnauskaavio on täysin satunnainen. Tämä tarkoittaa sitä että toisin kuin esimerkiksi NHL-pudotuspeleissä, jossa konferenssin ensimmäinen kohtaa viimeisen pudotuspeli joukkueen, ei siis Snookerin British Openissa ole mitään ”seeding” systeemiä. Tämä tekee turnauksesta hivenen verran arvaamattomamman myös vedonlyönnin kannalta, etenkin kun lähdetään miettimään turnausvoittajaa. Esimerkiksi viime vuonna turnauksen aikaan Judd Trump oli maailmanrankingin ykköspaikalla, mutta hän hävisi Elliot Slessorille 2–3. Mikäli kyseessä olisi ollut pidempi formaatti, olisi Trump mitä todennäköisimmin voittanut ottelun.

Snooker British Open 2021 siis meni lopulta Mark Williamsille, todelliselle konkarille Walesista. 47-vuotias on voittanut rankingturnauksia urallaan 24 kappaletta, ja löytää itsensä kirjoitushetkellä maailmanrankingista sijalta 7. Mark Williams voisi siis yhtä hyvin voittaa turnauksen myös vuonna 2022, mutta kuten sanottua, turnauksen lyhyempi formaatti alkuvaiheissa tekee vedonlyömisestä hankalaa. Kolminkertainen maailmanmestari Mark Williams on kuitenkin ehdottomasti nimi, joka kannattaa pitää mielessä Snooker British Openissa.

Etenkin brittiläiset snooker-pelaajat viihtyvät tässä turnauksessa. Myös vuoden 2021 finaalissa olivat vastakkain kaksi brittiläistä pelaajaa. Vain kaksi ei-brittiläistä pelaajaa mahtui puolivälieriin asti: Kiinalaiset Zhou Yuelong ja Lu Ning. Tänä vuonna kuitenkin osallistuminen on todennäköisesti aktiivisempaa, ja tätä päästään seuraamaan karsinnoissa, jotka alkavat 9. elokuuta.

Cazoo British Open 2022: Vedonlyöntivinkit

Helpoin vertauskohde Cazoo British Openin -formaattiin on verrata sitä jalkapallon englannin FA-cuppiin, jossa useasti esimerkiksi neljännenkin divisioonan puoliammattilainen joukkue saattaa kohdata Manchester Cityn. Tietysti silti ennakkosuosikit löytyvät, ja koviakin pelaajia tulee tietysti kilpailemaan lähes 120,000 euron voittopotista. Valitettavasti Neil Robertson ei osallistu turnaukseen, joka on hivenen omituista, sillä British Open on kuitenkin rankingturnaus.

Kovia nimiä turnauksesta silti löytyy. Esimerkiksi Judd Trump ottaa osaa turnaukseen, ja kohtaa ensimmäisenä kiinalaisen Si Jiahuin. Kyseessä on vasta hyvin nuori, 20-vuotias lupaava pelaaja, ja kaiken järjen mukaisesti tämän pitäisi olla helppo nakki Trumpille, vaikka kuinka arvaamaton olisi snookerin maailma.

Mikä vielä mielenkiintoisempaa, on Ronnie O’Sullivanin kohtaaminen heti alkuun Alexander Ursenbacheria vastaan. Sveitsiläinen Ursenbacher on vastustaja, jota ei pidä aliarvioida, vaikka hän löytääkin itsensä vasta rankingsijoitukselta 62 kirjoitushetkellä. Esimerkiksi vuonna 2020 hän oli ensimmäinen sveitsiläinen snooker-pelaaja, joka karsiutui maailmanmestaruuskisoihin. Vastaan iskeytyi kuitenkin Barry Hawkins, joka tuskin esittelyjä kaipaa. Haukka voitti ottelun 10–2, ja Ursenbacherilla saattavat puntit tutista jo valmiiksi kohdatessaan lajilegenda Ronnie O’Sullivanin British Openissa.

Barry Hawkins sen sijaan aloittaa turnauksen Duane Jonesia vastaan, jonka tämänhetkinen rankingsijoitus on 96. Voisimme täten olettaa, että kaikki edellä mainitut suuret nimet menevät ainakin ensimmäisistä otteluistaan eteenpäin British Open Snookerissa.

Maailmanrankingin kolmas, Mark Selby, aloittaa turnauksensa yllättävänkin kovaa vastustajaa vastaan. 39-vuotias Ricky Walden on kirjoitushetkellä maailmanrankingin sijalla 18. Kun puhutaan paras viidestä -formaatista, voi tämän kaltaisessa ottelussa olla juurikin yllätysmomenttia, ja mikäli Ricky Waldenille tarjotaan hyviä kertoimia, voisimme jopa suositella pientä riskivetoa tähän kohtaamiseen. Kaverit ovat kohdanneet aikaisemmin ammattilaistasolla yhteensä 26 kertaa, joista Selby on voittanut ottelut 18–8 tuloksin. Tässä vaiheessa siis kannattaa verrata 18–8 lukua kertoimiin, ja päättää sitä mukaa, onko Waldenin veto kohdallaan. Viimeksi kaverit ottivat yhteen 2021 WST Pro Series -turnauksen semifinaalissa, jonka Ricky Walden voitti tuolloin – juurikin lyhyemmässä formaatissa.

Maailmanrankingin viides, John Higgins, kohtaa Andy Hicksin ensimmäisessä ottelussaan. Tämän pitäisi niin ikään olla suhteellisen helppo nakki Higginsille: Kaverit ovat kohdanneet neljä kertaa urallaan, joista Higgins on voittanut kaikki.

Vedot snooker-otteluihin suoraan LV BETiltä

Mikä sen parempaa kuin snooker livenä muutamilla vedoilla höystettyinä? Suosittelemme turnausvedon laittamista, mutta myöhemmin, kun päästään irti paras viidestä -formaatista, on hyvä katsoa uudelleen jäljellä olevia pelaajia. Otteluvetoja voidaan alkaa laittamaan tässä vaiheessa kiinni, sillä turnauksen alkuvaihe on mielestämme liian arvaamaton.

Vedot voidaan laittaa kiinni helposti Snookerin British Openiin (sekä muihin snookerturnauksiin) LV BETin vedonlyöntiportaalista. Jos taas pidit artikkelista ja haluat lisää analyysejä, vinkkejä ja muistutuksia tulevista tärkeistä urheilutapahtumista, löydät lisää moisia täältä LV BETin urheilublogista.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *