Turkish Airlines EuroLeague

Turkish Airlines EuroLeague

Turkish Airlines EuroLeague New SeasonKoripallon EuroLeague kausi 2021–2022 piti sisällään jännittäviä hetkiä, ja tuolloin puolustava mestari, Anadolu Efes voitti finaalissa Real Madridin, ja voitti täten toisen mestaruutensa putkeen. Kausi 2022–2023 taas laitetaan käyntiin 6. lokakuuta. Tarkastellaan siis hiukan ennakkoasetelmia tulevaan kauteen; minkälaisia peliliikkeitä joukkueet ovat tehneet pelitauolla, ja ketä povaisimme ensi kauteen mestarihaastajiksi.

Jos pidit lukemastasi, löydät lisää koripalloaiheisia artikkeleita ja paljon muuta LV BETin urheilublogista.

  • Turkish Airlines EuroLeague: Euroopan parhaat koripallojoukkueet koossa
  • Turkish Airlines EuroLeague: Vedonlyöntivinkit ja ennakkoasetelmat
  • Vedot EuroLeague-otteluihin suoraan LV BETiltä

Turkish Airlines EuroLeague: Euroopan parhaat koripallojoukkueet koossa

Se mikä tekee Euroliigasta nykyvuosina niin huikean jännittävän tapahtuman, on sen tasaisuus etenkin kun lähdetään pudotuspelivaiheeseen. Vuonna 2021 näimme uskomattoman jännittäviä spektaakkeleita läpi pudotuspelien, mutta etenkin semifinaaleista eteenpäin oli vääntö aivan järkyttävän tasaista. 19. toukokuuta alkoivat semifinaalit, joista ensimmäinen pari oli legendaarinen El Classico: Barcelona – Real Madrid. Ottelussa heitettiin häkkejä hurjaan tahtiin, ja lopulta Real Madrid voitti kolmen pisteen erolla 86–83. Toisessa semifinaalissa jäi ero niin ikään kolmeen pisteeseen: veriviholliset Olympiacos ja Anadolu Efes päättivät ottelun pistelukemin 74–77 turkkilaisille.

Tämä tarkoitti siis sitä, että finaalissa kohtasivat Real Madrid ja Anadolu Efes. Itse finaali oli erittäin vähäpisteinen koripallomaailmaan suhteutettuna: Lopulta turkkilaiset veivät ottelun yhden pisteen erolla 58–57. Moni väittää edelleen, että mikäli Barcelona olisi päässyt jatkoon Real Madridista semifinaalissa, olisivat he todennäköisesti pystyneet voittamaan myös finaalissa Anadolu Efesin. Itse runkosarjassa nimittäin Barcelona päihitti mestarijoukkueen lukemin 95–93 ja toisessa ottelussa lukemin 82–77. Real Madrid ei aikaisemmin kaudella pystynyt voittamaan Barcelonaa, joten monelle semifinaalitulos oli melkoinen pommi. Kyse ei kuitenkaan ollut edes niinkään Barcelonan alisuorittamisesta, vaan Real Madrid yksinkertaisesti pelasi uskomattoman kovalla tasolla.

Pronssiottelussa Barcelona voitti Olympiacoksen, joka oli niin ikään siinä mielessä jännittävä ottelu, että tässä kohtasivat runkosarjan kaksi parasta joukkuetta. Myös piste-erot olivat joukkueilla järkyttävän suuret verrattaessa muuhun sarjaan. Suurin osa oletti, että edes yksi näistä joukkueista olisi siis finaalissa, mutta näin ei käynyt kautena 2021.

Tämä siis selittää Basketball EuroLeaguen jännittävyyden varsin hyvin. Toki EuroLeague 2020 meni myös turkkilaiselle joukkueelle, mutta ei nähnyt joukkueen pystyvän samaan vuonna 2021. Anadolu Efes on siis jossain määrin verrattavissa NHL:n Tampa Bay Lightningiin, joka syttyy kunnolla vasta pudotuspelivaiheessa otteluihinsa, ja joukkueen kokenut runko pystyy tässä vaiheessa yllättämään minkä tahansa joukkueen.

Turkish Airlines EuroLeague: Vedonlyöntivinkit ja ennakkoasetelmat

6 lokakuuta siis aloitetaan kausi (noin viikko totuttua myöhemmin) 22–23. Tämän kauden Euroliigan joukkueet ovat vahvistettu. Ensinnäkin venäläiset joukkueet (CSKA Moscow, Zenit Saint Petersburg ja UNICS) ovat ulkona turnauksesta tänäkin vuonna. Nämä kolme joukkuetta ollaan korvattu Virtus Segafredo Bolognalla (Italia), Valencia Basketilla (Espanja) ja Partizan NIS (Serbia) -joukkeilla.

Jälleen kerran siis yhteensä 18 joukkuetta pelaavat liigassa, joissa joukkueet kohtaavat keskenään yhteensä kaksi kertaa runkosarjassa. Tämän jälkeen kahdeksan parasta etenee pudotuspeleihin.

Siirtomarkkinoilla on tuttuun tapaan kuhissut voimakkaasti tauolla. Etenkin Israelin Maccabi Tel Aviv on hankkinut jopa neljä pelaajaa, ja myös myynyt viisi eteenpäin. Myös turkin toinen Euroliiga joukkue Fenerbahce on ollut hyvin aktiivinen pelaajasiirroissaan. Suurjoukkueet kuten Anadolu Efes ja Barcelona ovat ottaneet vähän rauhallisemmin siirtomarkkinoilla, mutta vahvistuksia on silti tehty.

Maccabi Tel Aviv on ottanut huomattavasti eniten riskejä, ja runkosarjan viides viime kaudella ei tyytynyt ilmeisesti pudotuspelijuoksuunsa. Fenerbache taas tähtää juurikin kahdeksan parhaan joukkoon ensikaudeksi. Mikäli joukkueet kuten Bayern Munchen ja AS Monaco vetävät heikomman kauden verrattuna viime kauteen, voivat joukkueet kuten Fenerbache ja Crvena zvezda mts tulla ohitse.

Koripallo säännöt EuroLeaguessa ovat siinä mielessä hankalammat pudotuspelivaiheissa vedonlyöjälle, että otteluita pelataan tasan yksi. Formaatti on siis lähempänä esimerkiksi jääkiekon maailmanmestaruuskisoja, kuin SM-liiga tai NHL -formaatteja. Mitä enemmän otteluita on, on se helpompaa vedonlyöjälle (ja valmentajille) ymmärtää joukkueiden keskinäiset voimadynamiikat.

Jos tässä vaiheessa kuitenkin lähdettäisiin veikkaamaan mestarisuosikkia, on niiden oltava jälleen Anadolu Efes ja Barcelona. Mustana hevosena kuitenkin laittaisimme sekaan vielä Maccabi Tel Avivin, ja kertoimien puolesta varmasti tämä on mielenkiintoinen yllättäjäjoukkue. Vähän tuntuu silti tässä viaheessa, että Bayern Munchen ei yllä tällä kertaa pudotuspeleihin. Myös Armani Exchange Milan saattaa pelata yllättävän huonon kauden viime vuoteen verrattaessa. Olympiacos ja Real Madrid tulevat olemaan myös haastajajoukkueita jopa mestaruuteen saakka ensi kaudella, ja näitäkin joukkueita kannattaa pitää ehdottomasti silmällä.

Vedot EuroLeague-otteluihin suoraan LV BETiltä

EuroLeague vaatii pientä investoitumista, sillä 18 joukkueen liiga pitää sisällään paljon muuttujia sekä historiaa. Tarkempia, ottelukohtaisia analyysejä tulemme toimittamaan vielä myöhemmin kaudella, kunhan se saadaan startattua lokakuussa. Voit myös lukaista viime kauden Final Four -analyysejämme LV BET urheilublogistamme, mikäli pidit tekstistämme.

Itse vedot saat helpoiten otteluihin suoraan vedonlyöntiportaalistamme. Jokainen ottelupari kaudella on vedonlyöntikohde, ja kertoimet ovat varmastikin vähintään kilpailukykyisiä.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *