Snooker Welsh Open 2022

Snooker Welsh Open 2022

Snookerin yksi tärkeimmistä turnauksista tulee taas. Vuoden 2022 Welsh Open -turnaus käydään 28. helmikuuta ja 6. maaliskuuta välisenä aikana ICC Walesissa, Celtic Manor Resortissa Newportissa, Walesissa

Tsekkaa vedonlyönti vinkit LV BET:ltä ja lyö vetoa!

Turnauksen toimintamalli sekä snookerin säännöt

Vuoden 2022 Welsh Open on tuleva ammattilaisten ranking-snookerturnaus. Se on snooker-kauden 2021–22 12. rankingtapahtuma ja 31. Welsh Open, joka pidettiin ensimmäisen kerran vuonna 1992.

Turnaus on ollut UK Championship– ja World Open -turnauksien jälkeen seuraavaksi perinteikkäin ranking-turnaus lajin pääkiertueella Main Tourilla. Turnauksen voittaja kuittaa 35 000 Englannin puntaa. Turnauksen voittopalkinto on suurimmillaan ollut jopa 82 500 puntaa.

Welsh Openin menestynein pelaaja on skotlantilainen John Higgins viidellä mestaruudellaan. Muita menestyjiä ovat Stephen Hendry, Steve Davis, Ken Doherty , Ronnie O’Sullivan, Mark Williams sekä edesmennyt Paul Hunter. Turnauksessa on pelattu jopa seitsemän kertaa finaali, jossa voittaja on ratkaistu katkaisufreimissä. Turnauksessa vain kolme pelaajaa on pystynyt uusimaan voittonsa heti seuraavana vuonna. He ovat Steve Davis (1994 ja 1995), Ronnie O’Sullivan (2004 ja 2005) sekä John Higgins (2010 ja 2011)

Viime vuotisen turnauksen voitti Pohjois-Irlantilainen Jordan Brown Päihittäessään Englantilaisen Ronnie O’Sullivan.

Snookeria pelataan suorakaiteen muotoisella, veralla päällystetyllä pöydällä, jonka sisämitat ovat 6 x 12 jalkaa. Pöydässä on kuusi pussia, yksi kussakin kulmassa ja kaksi pöydän pitkien sivujen keskellä. Pöydälle asetetaan 15 punaista palloa ja kuusi värillistä palloa kukin erikseen määrättyyn paikkaansa. Punaisten pallojen muodostama kolmio asetetaan pinkin ja mustan pallon väliin siten että kolmion kärki osoittaa pinkkiä palloa. Punaiset pallot tulee asettaa mahdollisimman lähelle pinkkiä kuitenkaan koskettamatta sitä.

Peliä pelaa kaksi pelaajaa tai kaksi joukkuetta, jotka vuorotellen yrittävät pussittaa palloja lyömällä kepillään valkoista lyöntipalloa. Lyöntivuoronsa aluksi pelaajan on osuttava punaiseen palloon. Mikäli punainen pallo pussitetaan ja virhettä ei tapahdu, poistuu punainen pallo pelistä ja pelaaja saa siitä yhden pisteen. Tällöin hänen lyöntivuoronsa myös jatkuu, ja hänen on osuttava valitsemaansa väripalloon.

Jos pöydällä on jäljellä punaisia palloja, pussitettu väripallo palautetaan takaisin pöydälle alkuperäiselle pisteelleen. Pussitettuaan väripallon pelaajan tulee jälleen osua punaiseen palloon seuraavalla lyönnillään. Punaisia palloja ja väripalloja pussitetaan vuorotellen, kunnes punaisia palloja ei ole enää jäljellä, jolloin väripallot pussitetaan arvojärjestyksessä pienimmästä suurimpaan. Tällöin pelaajan on osuttava pöydän matala-arvoisimpaan palloon. Pelaajan lyöntivuoro päättyy kun hän ei pussita palloa tai tekee virheen. Pelaajan yhden lyöntivuoron aikana saamasta pistemäärästä käytetään nimitystä lyöntisarja tai breikki.

Jos pelaaja pussittaa samalla lyöntivuorolla kaikki 15 punaista palloa, jokaisen punaisen jälkeen mustan pallon ja lopuksi kaikki väripallot, on kyseessä arvostettu 147 pisteen maksimibreikki. Ammattilaisturnaustasolla näistä ja muista suurista, yli sadan pisteen lyöntisarjoista pidetään tilastoa. Ammattilaissnookeria hallinnoi lajin kattojärjestö World Snooker Association (WSA).

Vedonlyönti vinkkejä ja todennäköisyyksiä Welsh Open -turnauksesta

Turnauksen vahvimpina pelaajina pidetään Ronnie O’Sullivania, Mark Selbya sekä John Higginsiä. Molemmat ovat urillaan voittaneet monia mestaruuksia. Higgins ja Selby ovat voittaneet maailmanmestaruuden neljä kertaa ja O’Sullivan on voittanut kuusi kertaa. Ei siis olisi ihme vaikka joku heistä veisi tästäkin turnauksesta voiton kotiin.

Judd Trump on yksi viime vuosinaan pelaamistaan vahvasti parantunut pelaaja. Vuonna 2019 hän voitti ensimmäisen maailmanmestaruutensa. Vedonlyöjät eivät kuitenkaan pidä häntä voittajasuosikkina. 

Mark Williamsia pidetään vahvana pelajaana hänen pussitustaitojensa ansiosta. Williamsilla on jo kolme maailmanmestaruutta hallusssan, mutta riittävätkö hyvät pussitustaidot muiden mestarien voittoon? Moni ei usko niiden riittävän, mutta ehkä Williams yllättää ja voittaa kolmannen Welsh Open -turnauksen.

Jimmy White on ollut kuusi kertaa maailmanmestaruuskisojen finaalissa voittamatta kuitenkaan kertaakaan mestaruutta. White onkin tunnettu parhaana pelaajana, joka ei ole voittanut maailmanmestaruutta. Monet vedonlyönnin ammattilaiset uskovat Whiten taitoihin tällä kaudella ja toivovat Whiten voittavan ensimmäistä kertaa Welsh Open -turnauksen

Todennäköisimpänä voittajan kuitenkin pidetään Neil Robertsonia, kuka on loistanut koko kauden. Voitettuaan maailman parhaimpiin kuuluvia snooker-pelaajia kuten Ronnie O’Sullivanin. On siis varmaa sanoa, että Robertson nähdään ainakin turnauksen finaalissa.

Vedonlyönti Welsh Open -turnauksesta LV BET:llä

Pysy ajantasalla viimeisimmistä urheilu-uutisista ja lue sivuiltamme kaikki tarpeellinen Welsh Open -turnauksesta. Löydät parhaat vedonlyöntikertoimet, vihjeet ja tarjoukset sivustolta LV BET.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *