UFC 280: Charles Oliveira vs. Islam Makhachev

UFC 280: Charles Oliveira vs. Islam Makhachev

UFC 280: Charles Oliveira vs. Islam MakhachevLokakuun 23. päivä otellaan kevyensarjan UFC-tittelistä Abu Dhabissa, Etihad Areenalla. Tämä UFC-taisteluilta on numeraalisesti UFC 280. Nyt 32-vuotias Oliveira on voittanut kyseisen tittelin jo aikaisemmin UFC 262 tapahtumassa (toukokuu 2021). Oliveira on voittanut 11 ottelua peräkkäin, kun taas vastustaja Makhachev on voittanut 10 ottelua putkeen.

Jos pidät lukemastasi artikkelista, löydät lisää urheiluanalyysejä LV BETin blogista. Vedot taas saat kiinnitettyä vedonlyöntisivustoltamme kilpailukykyisillä kertoimilla.

  • Oliveria vs Makhachev eli Jujutsu vastaan Sambo
  • Mitkä ovat meidän vinkkimme tähän kevytsarjaotteluun?
  • Kuinka lyödä vetoa UFC:n Oliveira vs Makhachev otteluun?

Oliveira on heittämällä Makhachevin vaikein vastus tähän mennessä

Charles Oliveira tosiaan voitti jo tämän kevyensarjan tittelin toukokuussa 2021. Kun hänen piti puolustaa titteliään toista kertaa, oli vastustajaksi määrätty Justin Gaethje UFC 274 tapahtumaan. Oliveira kuitenkin epäonnistui painotestissä ennen ottelua, ja täten hänen vyönsä riisuttiin pois.

Oliveira on nyt voittanut 11 ottelua peräkkäin, ja hän on UFC-rankingissa (kevytsarja) sijalla 1. Brasilialainen jujutsun harjoittaja pitää ammattilaistilastoa 33–8, ja voitoista 21 on tullut kuristusottein – taas 9 on tullut tyrmäyksellä. Do Bronx nimellä kulkeva ottelija on myös UFC:n kokonaisen rankingin (”pound to pound”) sijalla 4. Hänen viimeiset neljä voittoansa on tullut kovanluokan ottelijoita vastaan: Tony Ferguson (11), Justin Gaethje (3), Dustin Poirier (2) ja Michael Chandler (5), ja täten hän on todistanut olevansa oman painoluokan kuningas – vain vyö puuttuu.

Oliveira on siis ollut oman painoluokkansa kuningas siitä lähtien kun legendaarinen Khabib Nurmagomedov lopetti ammattilaisuransa. Oliveira on itse sanonut, että UFC haluaa Khabib Nurmagomedovin takaisin ottelemaan, ja näin Makhachevin päihittäminen voisi tuoda janon takaisin Khabibille liittyä rinkiin ainakin yhdeksi otteluksi.

Vastustaja on 30-vuotias Islam Makhachev, joka on samalta alueelta Dagestanista kuin Nurmagomedov, ja täten Khabib on myös harjoitellut hänen kanssaan, mutta hän, tai tuskin ketään ihan lähiaikoina, tuskin tulee nousemaan Nurmagomedovin tasolle.

Hänen ammattilaistilastonsa on niin ikään vakuuttava, 22–1, tosin hän ei ole otellut vielä juurikaan oman painoluokkansa parhaita vastaan. Oliveira onkin selkeästi suurin haaste toistaiseksi hänen urallaan. Hän on voittanut muun muassa Dan Hookerin ja Arman Tsarukyanin, jotka sijoittuvat viidentoista parhaan joukkoon kevytsarjassa.  Hän on niin ikään ottelija, joka tykkää viedä ottelijat kuristusottein kanveesiin, sen sijaan että lähtisi hakemaan tyrmäyksiä, joka tekee ottelusta entistäkin mielenkiintoisemman. Kyseessä on siis Sambo vs Jujutsu -tyylit, ja tämä on Mixed Martial Artsin kauneus.

Islam Makhachev lähtee UFC-rankingissa sijalta 4 haastamaan brasilialaista. UFC Islam Makhachev ei ole lähtenyt kommentoimaan ottelua hirveästi. Hän kuitenkin sanoi itsevarmasti, että kuristus tapahtuu ensimmäisen kolmen erän aikana. Nurmagomedov, jonka kanssa hän siis treenaa, on sanonut, että tämä ottelu yritetään voittaa nopeasti, ja että kaikki paineet ovat brasilialaisen leirillä.

Oliveira sanoi myös, että hän olisi mieluusti otellut Conor McGregoria vastaan seuraavaksi, mutta koska tämä ei ollut mahdollista, on hänen nyt oteltava Makhachevia vastaan, joten voisiko puheiden taustalla olla pieni pelko ja jännite?

Vedonlyöntivinkit- ja kertoimet Charles Oliveira vs Islam Makhachev MMA-otteluun

Mitä tästä ottelusta voitaisiin sitten odottaa vedonlyönnin kannalta? Kuten normaalia, useat muut ottelijat ja alan ammattilaiset ovat kertoneet omia mielipiteitään, ja tämä onkin usein hyvä tiedonlähde. Esimerkiksi saman painoluokan UFC-rankingsin sijalta 7 löytyvä Rafael Fiziev on antanut 60/40 mahdollisuudet Makhachevin voittoon, johtuen juuri siitä, että hän harjoittelee ja painii päivittäin Nurmagomedovin kanssa. Hän sanoi kuitenkin, että Oliveira on parempi lyöjä, ja kenties hänen kannattaisi pysytellä poissa matosta.

Tähän näkökantaan saadaan myös statistisesti pientä tukea: Makhachev ei ole hävinnyt kertaakaan kuristusottein MMA-urallaan, kun taas Charles Oliveira UFC on hävinnyt kolmesti kuristusottein ammattilaisurallaan tähän mennessä. Toisaalta Makhachev ei ole vielä todistanut kunnolla olevansa top-5 ottelija omassa sarjassaan, ja brasilialaiselta löytyy enemmän kokemusta kovan kaliiberin UFC-ottelijoita vastaan.

Taas esimerkiksi Michael Chandler, joka siis hävisi Oliveiralle, on sanonut hyvin suoraan, että Oliveira on aivan liian kova ottelija hävitäkseen ottelun, ja että Oliveiraa aliarvioidaan jostain syystä jokainen kerta. Voittometodia hän ei kuitenkaan lähtenyt arvioimaan.

Kertoimet ovat lievästi Oliveiran puolella, joten kenties tässä kohtaa laittaisimme rahamme mustan hevosen puolelle Makhacheviin, joka tarjoaa lievästi paremmat kertoimet hyvin tasaisessa ottelussa. Yli-alle vetomielessä voitaisiin harkita myös ottelun päättyvän nopeasti; riskimielessä ensimmäisessä erässä, mutta maksimissaan kolmessa erässä.

Vedot UFC ja MMA-otteluihin LV BETiltä

LV BET tarjoaa laajan skaalan erilaisia vetoja, joita voitaisiin hakea tässäkin ottelussa. Kuten jo mainittua, itse otteluvoittajaveto on aina hyvä ja helppo vaihtoehto jokaiselle, mutta voimme myös lyödä vetoa voittometodista. Mikäli Oliveira voittaa, voi kyseessä olla tyrmäys, mutta jos Makhachev voittaa, on kyseessä mitä todennäköisimmin kuristusote.

Toki, myös Oliveira voi voittaa kuristusottein, ja hän on todistanut useaan otteeseen, kuinka hän pystyy kovassakin pinteessä kääntämään tilanteen täysin päälaelleen, ja lopettaa ottelun erikoisella ja yllättävällä kuristusliikkeellä.

Kaikki tulevatkin UFC-tapahtumat löydät LV BETin vedonlyöntiportaalista. Katso myös UFC-taistelukortti 280 tarkemmin, mikäli löydät muita otteluita samasta illasta.

Kaikki mitä tarvitset vetoon, on ilmainen LV BET asiakastili!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *