2022 FIVB Volleyball Women’s World Championship

FIVB Lentopallon naisten maailmanmestaruuskilpailut 2022

2022 FIVB Volleyball Women's World ChampionshipLentopallon naisten maailmanmestaruuskilpailut käydään vuonna 2022 kaksoisisäntämaiden, Hollannin ja Puolan maissa – ensimmäinen naisten maailmanmestaruusturnaus jonka isännöivät kaksi maata yhdessä. Yhteensä 24 joukkuetta osallistuvat tähän 23. syyskuuta alkavaan turnaukseen, jossa naisten huippulentopalloilijat kohtaavat noin kolmen viikon kestoisessa turnauksessa.

Jos pidät lukemastasi, löydät lisää vedonlyöntivinkkelillä kirjoitettuja urheilutekstejä blogistamme. Vedot saat kiinnitettyä rekisteröitymällä ilmaiseksi LVBETin asiakkaaksi.

  • Lentopallon naisten MM-kisat 2022: Ennakkoasetelmia
  • 2022 FIVB Women’s Volleyball World Championship: Vedonlyöntivinkit ja kertoimet
  • Missä lyödään vetoa FIVB Women’s Volleyball World Championship -turnaukseen?

Naisten MM-kisat 2022: Lohkot, ennakkoasetelmat ja formaatti

Sekä Hollanti että Puola ovat automaattisesti turnauksessa mukana, sillä kyseessä ovat isäntämaat. Myös puolustava mestari Serbia kuuluu turnaukseen luonnollisesti automaattisella karsinnalla. Näiden lisäksi naisten MM-kisajoukkueet määräytyvät pääasiallisesti virallisen FIVB-rankingin mukaisesti.

Myös eri alueiden mestarit ja kärkijoukkueet pääsevät turnaukseen. Aasian alueelta turnaukseen karsiutuivat Kiina ja Japani, kun taas Etelä-Amerikan alueelta Brasilia ja Kolumbia ylsivät turnaukseen mukaan. Kroatia korvaa puolestaan venäjän kisoissa. Ottelut käydään yhteensä kuudella areenalla: Hollannin Arnhemissa, Rotterdamissa ja Apoldoornissa, ja Puolassa taas Gdanskissa, Lodzissa ja (finaaliottelut) Gliwicessä.

Turnausformaatti on jaettu kolmeen osaan. Ensimmäisellä kierroksella 24 joukkuetta jaetaan neljään lokeroon, jossa jokaisessa kuusi joukkuetta ottelevat keskenään. Jokaisesta lokerosta neljä parasta joukkuetta etenee toiselle kierrokselle.

Näin siis toisella kierroksella ottelevat 16 joukkuetta, jotka puolestaan jaetaan kahteen lokeroon eli 8 lokeroa kohden. Jälleen neljä parasta molemmista lohkoista etenee viimeiselle kierrokselle.

Kahdeksan joukkuetta ottelevat neljännesvälierissä, joista voittajat etenevät semifinaaleihin, ja semifinaalivoittajat pääsevät haastamaan maailmanmestaruustittelistä.

Lohko A pitää sisällään Belgian, Kamerunin, Italian, Kenian, Hollannin ja Puerto Ricon. Lähtökohtaisesti Kamerun ja Kenia ovat heikoimmat joukkueet lohkosta, mutta myös Puerto Ricon on pelattava huipputasolla yltääkseen toiselle kierrokselle.

Lohko B:stä löytyvät Kroatia, Dominikaaninen tasavalta, Puola, Etelä-Korea, Thaimaa ja Turkki. Näistä Turkki, Puola ja Dominikaaninen tasavalta ovat vahvoilla, mutta lohko on melkoisen tasainen.

Lohko C on melkoinen kuolemanlohko, ja se pitää sisällään joukkueet: Bulgaria, Kanada, Saksa, Kazakstan, Serbia ja Yhdysvallat. Käytännössä vain Kazakstan on lähtökohtaisesti heikko joukkue näistä.

Lohko D on myös erittäin vaikea ja siinä pelaavat: Argentiina, Brasilia, Kiina, Kolumbia, Tsekki ja Japani. Argentiina, Tsekki ja Kolumbia ovat vaarassa pudota lähtökohtaisesti.

2022 FIVB Volleyball Women's World Championship - championship groups

Vedonlyöntivinkit- ja kertoimet 2022 FIVB Volleyball Women’s World Championship -turnaukseen

Ensimmäiseksi voitaisiin ottaa puolustava mestari Serbia tarkasteluun, joka löytyy FIVB-rankingin sijalta 5. Lentopallon MM-kisat käydään neljän vuoden välein, ja neljä vuotta on toki pitkä aika muuttaakseen voimadynamiikat urheilussa. Serbia on kuitenkin yltänyt EM-kisoissa vuotena 2021 finaaliin, ja vuotena 2019 mestaruuteen. Käytännössä Italia on ottanut viime vuosina ennakkosuosikin viitan ylleen, mitä tulee Eurooppaan.

Italia, joka löytääkin itsensä joukkueena maailmanrankingin sijalta 3, on erittäin kova joukkue. Nations League 2022 voitto on tuorein saavutus, jossa he voittivat finaalissa Brasilian (FIVB-listan kakkosjoukkue) suoraan erin 3–0. Italia on kenties joukkue, johon laittaisimme rahat, mikäli lähtisimme etsimään korkealla kertoimella varustettua mestarijoukkuetta.

Brasilialla on kuitenkin kana kynittävänä Italiaakin vastaan. Rankinglistan toiselta sijalta itsensä löytävä joukkue hävisi Tokion Olympialaisissa 2020 finaalissa Yhdysvaltoja vastaan, ja sai hopeaa.

Itse turnauksen ylivoimainen ennakkosuosikki, ja aivan pysäyttämätön joukkue hyvänä päivänään, on tietysti Yhdysvallat. Esimerkiksi näissä Tokion Olympialaisissa he hävisivät turnauksessa vain Venäjää vastaan. Koska kuitenkin Venäjää ei näistä kisoista löydy, on jenkeillä oltava itsevarma ote kilpailuun. Olympialaisissa he eivät hävinneet erääkään pudotuspelikierroksella, ja finaalissakin Brasiliaa vastaan oli tekeminen vakuuttavaa pistein 25–21, 25–20 ja 25–14. Tällöin pelasi kuitenkin vielä yhdysvaltalaislegenda Jordan Larson, joka lopetti käytännössä pelaajauransa tuon turnauksen jälkeen.

Larsonin poissaolo näkyi jo Pan-Amerikan kisoissa 2021, nimittäin jenkit putosivat semifinaaleissa yllättäen Meksikoa vastaan erin 1–3. Meksiko on vasta FIVB-rankingin sijalla 24, joten tämä oli melkoinen yllätys monelle.

Tämä kaikki siis sanottuna, lähtisimme itse ottamaan riskivedolla Italiaa mestariksi maailmanmestaruuskisoissa. Italialla on hyvä vire päällä, he pelaavat Euroopassa josta löytyy pienoinen kotietu, ja heillä on suhteellisen helppo tie eteenpäin Lohko A:sta. Yhdysvalloille emme saa korkeita kertoimia, eikä joukkue edes ole vakuuttanut juurikaan sitten Tokion Olympialaisten.

Suosittelemme myös pitämään silmällä Puolan ja Dominikaanisen tasavallan otteita turnauksessa, sillä he aloittavat matkansa kenties turnauksen helpoimmasta lohkosta, Lohko B:stä. Myös Serbia ja Brasilia ovat aina joukkueita joita ei pidä unohtaa.

Vedot lentopalloon LV BETiltä

LV BET tarjoaa eri vedonlyöntimuotoja riippuen pelaajan asiantuntemuksesta. Alkuun voidaan laittaa esimerkiksi otteluvetoja, joissa yksinkertaisesti veikataan ottelun voittajaa, tai turnausvetoja, jossa veikataan yleisesti mestaria, tai esimerkiksi mitalijoukkueita.

Mikäli taas lentopallo säännöt ovat jo täysin tutut ja asiantuntemustakin riittää, voidaan lyödä esimerkiksi pelaajakohtaisia vetoja, tarkkoja tulosvetoja (erä- tai pistetilastoin) ja paljon muuta.

Naisten lentopallon MM-kisat 2022 alkavat 23. syyskuuta, ja vielä on aikaa luoda ilmainen LVBET asiakastili ennen turnauksen avausta!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *