Handicap vai Asian Handicap: Mitkä ovat vedonlyöntimuotojen erot?

Handicap vai Asian Handicap: Mitkä ovat vedonlyöntimuotojen erot?

HANDICAP or ASIAN HANDICAPMonelle ovat tutut vedonlyönnistä, etenkin suomessa, ne aivan perustavanlaatuiset vedot. Otteluveto, 1X2 ja tulosveto ovat ne vedonlyöntimuodot, joita usein pelataan, etenkin aloitusvaiheessa. Tasoitusveto eli Handicap tulee varmasti jossain kohtaa vastaan, ja tästä tasoitusvedosta löytyy vielä oma alakategoria, eli ”Asian handicap”. Seuraavaksi kerromme tarkemmin näistä hyvin joustavista vedonlyöntiformaateista tarkemmin.

Kaikki erilaiset vedot ovat tarjolla LV BETin sivustolla, jossa monet urheilulajit- ja tapahtumat odottavat voittajiaan.

  • Kuinka normaali eurooppalainen tasoitusveto toimii?
  • Eurooppalainen vs Aasialainen Handicap
  •  Missä lyödä tasoitusvetoja eri urheilutapahtumiin?

Ensinnäkin, kuinka tasoitusveto-vedonlyönti toimii?

Mitä tehdä kun vedonlyönti sivut tarjoavat vetoa: Bayern Munich -2.75 heidän ottelussaan Kölniä vastaan?

Usein kun kirjottelemme tapahtuma- tai ottelukohtaisia vedonlyöntiartikkeleitamme, tulee lukijalle vastaan varmasti jossain välissä termit: tasoitusveto, handicap, ja asian handicap. Aivan syystäkin – nimittäin tasoitusvedot eri muodoissaan tarjoavat ensiluokkaista joustoa jokaisen vetoihin, ja kertoimia saadaan nostettua helposti niin sanottuun varmempaankin vetoon.

Jos näitä termejä ei ymmärretä, voivat vedonlyönti vihjeet mennä täysin hukkaan.

Asian Handicap saa nimensä luonnollisesti sen lähtöperästä – taas normaalilla handicapilla tarkoitetaan eurooppalaista versiota tasoitusvedosta. Asian handicap on etenkin läsnä jalkapallovedonlyönnissä, joten käytämme jalkapallotuloksia esimerkeissämme.

Tasoitusvedolla tarkoitetaan yksinkertaisesti tätä: Kuvittele, että pelaat pihapeli-jalkapallojoukkueessa (FC Leijonat), joka on selkeästi parempi lähtökohtaisesti kuin vastustaja (FC Lampaat). Tässä tilanteessa, voitaisiin luoda sääntö kavereiden kesken, että FC Lampaat -joukkue aloittaa kahden maalin etuasemasta, ennen kuin peli edes alkaa. Tämä on siis se ”tasoitus” johon viitataan. Käytännössä Leijonien pitää voittaa ainakin kolmella maalilla, voittaakseen ottelun tasoituksen jälkeen.

Normaali tasoitusveto tässä kohtaa suosii siis FC Lampaita. Täten Leijonien on tehtävä tietty määrä maaleja, jotta veto voitetaan. Oli siis ottelun lopputulos mikä tahansa, jos tasoitus on asetettu -3.00 maaliin, on Leijonien voitettava yli kolmella maalilla. Jos taas veto asetetaan FC Lampaille muodossa +3.00, veto voittaa, vaikka FC Lampaat häviäisivätkin yhdellä tai kahdella maalilla. Veto taas luonnollisesti menee tasan, jos Leijonat tekevät tasan kolme maalia.

Suosikkijoukkue saa aina miinussymbolin, eli ”maaleja otetaan pois”, kun taas altavastaaja saa aina plussasymbolin, tyyliin ”maaleja lisätään”.

Tasoitusveto on siis yksinkertainen 1X2 veto, mutta jos esimerkiksi Bayern Munich pelaa Kölniä vastaan Bundesliigassa kotonaan, ei isännille mitenkään hyviä kertoimia. Täten siis voitaisiin tasoitusvedon kautta pakottaa Bayern voittamaan useammalla maalilla (kuten he todennäköisesti voittaisivatkin), ja kertoimet nousevat tätä myötä.

Kuinka sitten Asian Handicap eroaa normaalista vedonlyönti sivuilla?

Asian Handicap Explained: Käytännössä ainoa ero Asian Handicapin ja normaalin tasoitusvedon kanssa on se, että Asian Handicapissa ei voida lyödä vetoa tasapelistä. Täten siis numerot ovat aina eurooppalaisessa tasoitusvedossa tasalukuisia (1.00, 2.00, 3.00 ja niin edelleen), kun taas Asian Handicapissa käytetään numeroita kuten 1.50 ja 0.75.

Näitä kutsutaan Whole-ball (+1.00), Half-ball (+0.50), Quarter-ball (+0.25) ja Three-quarter-ball (+0.75) vedoiksi. Whole-ball on siis käytössä normaalissa Handicapissa, muuta numeraalit tulevat kehiin Asian Handicapissa.

Half-vedoissa (0.50), ei tasapeli enää ole mahdollinen – muuten sama idea kuin whole-ball (1.00) vedoissa.

Quarter-ball vedossa +0.25 veto tarkoittaa sitä, että panos jaetaan kahteen osaan. Tässä kohtaa altavastaaja kun voittaa, voittavat molemmat vedot. Jos taas tasapeli on tulos, +0.25 osa voittaa vedosta, mutta taas tasapelissä panos palautetaan.

+0.75 vedossa FC Lampaille, Lampaiden voitto tai tasapeli riittää vedon kokonaisvoittoon. Mikäli taas Leijonat voittavat ottelun, häviät 0.50 osuuden, mutta saat 0.25 osuuden takaisin.

Tässä kohtaa moni jättäytyy ulos Asian Handicapsista. Miten ihmeessä jokin 0.75 tasoitusveto edes toimii? Todellisuudessa Asian Handicap on normaalia yksinkertaisempi, koska tasapeli poistetaan kuvioista täysin.

Vahvempana joukkueena FC Leijonat saavat jälleen miinussymbolin, ja heikompi joukkue FC Lampaat saa plussasymbolin. 0.75 Asian Handicap tasoitusveto Lampaille tarkoittaa, että voittaaksesi vedon, heidän täytyy voittaa ottelu, tai pelattava tasan. 0.75 on siis yhtä kuin yksi maali, kun katsotaan ottelua.

Jos taas veikataan Leijonia, on veto muodossa -0.75, ja tällöin voittaaksesi vedon, on Leijonien voitettava ainakin kahdella maalilla. Jos he voittavat yhdellä maalilla ottelun, voitat vain puolet panoksestasi takaisin. Luonnollisesti, jos ottelu päättyy tasan taikka Lampaiden voittoon, häviät vedon.

Se kuulostaa alkuun sekavalta, mutta muista, että voit myös etsiä itsellesi hyödyllisen handicap-tablen, jonka kautta voit tarkistaa mikäli vetosi voittaa missäkin tulostilanteessa.

Handicap, Asian Handicap ja LV BET

Suosittelemme aloittamaan tasoitusvedot yksinkertaisista whole-ball eli eurooppalaisen handicapin formaatista, jossa vedot menevät tasaluvuittain. Ymmärrys kun laajenee, voidaan siirtyä Asian Handicappeihin.

Näitä käytetään etenkin jalkapallovedonlyönnissä, ja mikäs sen parempi sivusto jalkapallovetoihin kuin LV BET, joka tarjoaa myös parhaat vedonlyönti bonukset sekä aloittaville, että myös lojaaleille tilinhaltijoille.

Vedonlyönti bonus meillä tapa, jolla omia kertoimia saadaan nostettua entistä vahvemmiksi. Tervetuliaisbonus taas antaa lisäpuhtia ensimmäisiin vetoihisi.

Oli kyse sitten tasoitusvedosta, asian handicapista, kokonaismaaleista, tulosvedosta, ottelusvedosta taikka pelaajakohtaisista marketeista, löytyy meidän sivustoltamme kaikki optiot kilpailukykyisillä kertoimilla varustettuna.

LV BET asiakastilin luominen on täysin ilmainen prosessi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *