Yli vai alle? Mitä veikataan milloinkin?

Yli vai alle? Mitä veikataan milloinkin?

What is the over/under in sports betting?Vedonlyönnissä tulee ajanmittaa varmasti tutuksi niin kutsutut yli/alle-vedot. Ne ovat erittäin suosittu vedonlyöntimuoto heille, joilta löytyy jo ymmärrystä joukkueiden/pelaajien mahdollisista lähestymistavoista tulevaan otteluun. Yli/alle-vedot ovat helppo ymmärtää verrattaessa esimerkiksi tasoitusvetoon, mutta silti vaikeampi kuin suora 1X2 otteluveto, tai tarkempi tulosveto.

Jos pidät lukemastasi artikkelista, voit laittaa yli/alle-vetosi sekä paljon muuta suoraan LV BETin vedonlyöntisivustoltamme – mahtavilla kertoimilla tietysti.

  • Yli/alle-vedot selitettyinä esimerkein
  • Lisää yli/alle-vetovinkkejä eri tilanteisiin
  • Kuinka LV BET voi auttaa sinua vedonlyömisessä?

Kuinka yli/alle vedot toimivat?

Manchester City – Bournemouth yli/alle 3.5?

Miami Heat – Chicago Bulls yli/alle 78.5?

Tampa Bay Lightning – Dallas Stars yli/alle 4.5?

Yli/alle-vedot ovat suosittuja etenkin heille, jotka toivovat mahdollisimman viihdyttävää ottelua. Jos kannustat toista joukkuetta vedostasi… voi kokemus olla omituinen. Jos kuitenkin halutaan täysin muuten itselle turhaan otteluun lisämaustetta, voi yli/alle-veto tarjota sen helposti.

Yli/alle-veto sopii siis neutraaleihin otteluihin parhaiten, mutta yllä olevat esimerkit koskevat vain maalimäärää (vedonlyönti maalit yhteensä) – yli/alle-vetoja voidaan liittää, vaikka mihin pelitapahtumaan; jäähyminuutteihin, keltaisiin kortteihin tai paitsioihin.

Otteluveto eli 1X2 on usein tylsä vaihtoehto, etenkin jos veikataan vain suuria ennakkosuosikkeja, eivätkä palautuksetkaan ole kovinkaan heppoisia Bayern Munichin bundesliiga otteluissa.

Siksi yli/alle-veto antaa lisää joustavuutta vedonlyöntilappuun, mutta se vaatii hivenen enemmän tietotasoa oikeaoppiseen hyödyntämiseen. Itse konseptina se on kuitenkin hyvin yksinkertainen.

Helpoin esimerkki yli/alle-vedosta on usein maalimäärä. Varsinainen hämmennys monelle alkaa vasta siinä vaiheessa, kun yli/alle (totals) vetoja aletaan liittämään hienovaraisempiin pelitapahtumiin, esimerkiksi ”Kuinka monta laukausta pelaaja x saa maalia kohden ottelussa”, taikka kun otetaan ”asian totals”, joka muuttaa numeraalit tasanumeroista lukuihin kuten Manchester City – Bournemouth yli/alle 2.50. Tämä puolinumeraali vain tarkoittaa, että tasapeli ei ole mahdollisuus (vedon kannalta), ja täten vedon onnistumista tai epäonnistumista on helpompi arvioida

Liitettiin sitten yli/alle-veto mihin tahansa pelitapahtumaan, vaihtoehtoja on aina tasan kaksi: Yli tai alle. Se akseli tai rajapyykki, joka määrää ”yli” tai ”alle” lopputuloksen, määräytyy vedonlyöntisivuston toimesta. Hyvän akselin tai rajapyykin ymmärtäminen ja määrittäminen on tärkeintä oikeaoppiseen yli/alle-vetoon. Esimerkiksi tehdäänkö Manchester City – Bournemouth ottelussa yli vai alle kaksi maalia? Melko todennäköisesti yli, joten kuinka kertoimet sitten reagoivat omaan todennäköisyysasteikkoon, on asia, jonka pelaaja oppii ajan myötä.

Kertoimet puolestaan, kuten aina, tulevat vedonlyöntisivuston kautta, joten kannattaa aina etsiä hyvät kohteet.

Yli/alle vetoja kutsutaan toisinaan myös nimellä ”totals” tai ”asian totals” englanninkielisissä marketeissa.

Eri vedonlyönti sivut ja lukuisat urheilulajit: Vinkkejä yli/alle-vetoihin

Eri urheilulajit käyttäytyvät joissakin tapauksissa lähes täysin eri tavoin verrattaessa toisiin. Jalkapallo on metodinen laji, jossa maaleja tehdään vähän verrattuna esimerkiksi koripalloon, tai jossain määrin jopa jääkiekkoonkin. Koripallon ja jalkapallon eroja on lukuisia myös vedonlyöntimielessä. Koripallossa on neljä erää, joista usein viimeisin kantaa huomattavasti enemmän painoarvoa kuin muut erät, ja toiminta muuttuu huomattavasti strategisemmaksi aikalisien myötä, jotka usein säästetään loppuvaiheisiin.

Jalkapallossa toiminta ei keskity kumpaankaan puoliskoon, tosin ajan hukkaaminen viimeisillä minuuteilla on asia, joka kannattaa pitää mielessä. Jalkapallossa myös sääolosuhteet vaikuttavat peliin huomattavasti, joka on asia, jota ei koripallossa tapahdu.

Peliymmärrys, eli esimerkiksi joukkueiden strategiset lähtökohdat, statistiset faktat (maalit sisään kotona vs vieraissa, päästetyt maalit, maalit takaa- ja johtoasemasta ja niin edelleen), valmentajien omat preferenssit taktikoidessa sekä paljon muuta ovat valttia yli/alle-vetojen täydellisessä hyödyntämisessä. Esimerkiksi Manchester City voi toki tehdä 6 maalia hyvänä päivänä Evertonin verkkoon, mutta onko siihen edes tarvetta 4–0 tilanteen jälkeen? Kenties kentälle heitetään penkkipelaajia, ja säästellään tähtiä, jonka jälkeen peli ja hyökkäysrakentelu ei ole läheskään yhtä organisoitua.

Esimerkiksi jalkapallossa tehdään keskimääräisesti noin 2.4 maalia ottelua kohden, mutta Borussia Dortmundin otteluissa tehdään keskimääräisesti 3.33–4.00 maalia ottelua kohden, tai enemmänkin. Tämä johtuu Bundesliigasta yleisesti, mutta myös Dortmundin mentaliteetista joukkueena. Toiset joukkueet ovat aina kovia tiettyjä joukkueita vastaan: Chelsea pelaa aina todella kovalla tasolla Tottenhamia vastaan, olivat sitten joukkueiden yleisvireet miten vain.

On aina hyvä idea alkaa murtamaan kokonaista ottelua pienempiin osasiin. Erätauko, aikalisä tai jokin muu pieni asia, joka voi muuttaa momentumin, ovat kaikki tärkeitä.

Fakta on myös se, että useampi tykkää lyödä vetoa mieluummin ”yli” kuin ”alle”, koska ottelun viihteen kannalta enemmän maaleja on yleensä parempi juttu. Suosittelemme kokeilemaan ”alle” vaihtoehtoa esimerkiksi arkkivihollisesi kannalta, ja katsoa miltä ottelun seuraaminen tuntuu.

Yli/alle-vedot ja muut LV BETin kautta

Halusitko kokeilla yli/alle-vetoa? Vai kenties jotain aivan muuta? Parhaat vedonlyönti bonukset löydät luultavasti meiltä, eivätkä kertoimetkaan ole ollenkaan huonoja. Veikkaus yli/alle formaatissa on helppoa, mutta vielä helpompaa hyvällä tervetuliaisbonuksella, Bet Builderilla, Acca Boostilla ja muilla työkaluilla, joilla nostetaan kertoimia uusiin sfääreihin.

LV BETille rekisteröityminen on ilmaista, joten tutustu ihmeessä sivustoomme tarkemmin. Jos haluat hyvät vedonlyönti vihjeet, löydät niitä lisää täältä blogistamme!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *