Yleisurheilun MM-kisat 2022

Yleisurheilun MM-kisat 2022

sprinter at the start of the runYleisurheilun MM-kisat 2022 järjestetään Yhdysvalloissa, Eugenen kaupungissa Oregonin osavaltiossa 15. – 24.7.2022. Lue eteenpäin tietääksesi kaiken tarvittavan tulevista yleisurheilun MM-kisoista ja niihin liittyvistä vedonlyöntimahdollisuuksista. Tutustu myös muiden urheilulajien vedonlyöntivihjeisiin LV BET vedonlyöntisivuston blogissa ja aseta vetoja suosikkilajissasi!

  • Yleisurheilun MM-kisat saivat väistyä olympialaisten tieltä – Lue lisää kisojen taustoista
  • Yleisurheilun Suomen ennätykset ja vedonlyöntivihjeet sekä kertoimet – Tutustu suomalaisiin urheilijatoivoihin ja MM-kisojen vedonlyöntivihjeisiin
  • Yleisurheilun MM-kisat 2022 ja LV BET vedonlyöntitarjonta – Löydä parhaat vedonlyöntikohteet ja kertoimet

Yleisurheilun MM-kisat saivat väistyä olympialaisten tieltä

Joka toinen vuosi järjestettävät yleisurheilun MM-kisat oli alun perin tarkoitus järjestää kesällä 2021. Tokion olympialaisten siirryttyä vuodella eteenpäin kesälle 2021, saivat yleisurheilun MM-kisat väistyä ja tehdä tilaa olympialaisille. Vuosi 2022 on kuitenkin naulattu kiinni ja yleisurheilun MM-kisojen toteutumisen Yhdysvalloissa heinäkuun puolivälissä on varmistanut MM-kisoja organisoiva World Athletics -järjestö.

Kisoihin osallistuvat maailman parhaimmat yleisurheilijat maailman jokaisesta kolkasta. Suurin muutos kisojen osallistujamaissa koskee Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijoita, jotka ovat vallitsevan maailmantilanteen vuoksi suljettu kokonaan arvokisojen ulkopuolelle. Historiallisesti Venäjä ja Valko-Venäjä ovat molemmat menestyneet hyvin mitalitaulukoissa, joten mitalisijoilla tullaan tällä kertaa näkemään paljon uusia nimiä eri maista.

Yleisurheilun maailmanmestaruuskilpailujen kaikkien aikojen kokonaismitalitaulukkoa johtaa ylivoimaisesti Yhdysvallat, jonka odotetaan tulevien kisojen myötä edelleen kasvattavan mitalikaulaa muihin maihin nähden. Kenian ja Venäjän urheilijat ovat nostaneet maansa toiselle ja kolmannelle sijalle, mutta Venäjä saattaa nyt pudota tilastoissa kärkikolmikon ulkopuolelle sen kintereillä olevien Jamaikan ja Saksan urheilijoiden tavoitellessa Venäjän ja Valko-Venäjän jättämiä aukkoja mitalitaistoissa.

Suomi on sijalla 25 ja kamppailee mitalisaldon osalta samassa sarjassa Norjan ja Ruotsin kanssa, jotka ovat pari pykälää Suomen edellä. Edellisissä Lontoon Athletics 2017 ja Dohan Athletics 2019 MM-kisoissa yleisurheilun tulokset olivat Suomen kannalta suuria pettymyksiä. Suomi jäi kokonaan ilman mitalisijoja, joten suomalaisurheilijoiden paineet mitalisijoille nousemisesta ovat kovat. Historiallisesti parhaiten Suomi on pärjännyt keihäänheitossa ja tälläkin kertaa odotukset ovat kovia. Hyviä näyttöjä antaneelta ja keihäänheiton karsintarajan jo ylittäneeltä Oliver Helanderilta toivotaan luonnollisesti kirkkainta mitalisijaa. 

Yleisurheilun Suomen ennätykset ja vedonlyöntivihjeet sekä kertoimet

Suomalaisia urheilijoita ei kannata karsastaa vedonlyöntikohteita valitessaan. Nuoret suomalaiset urheilijat ovat nousseet rytinällä maailman kärkikastiin murskaten vanhat yleisurheilun Suomen ennätykset. Esimerkiksi pikajuoksijat Sara Koivisto ja Santtu Heikkinen muokkasivat vuosikymmeniä vanhoja Suomen ennätyksiä uusiksi 800 metrin juoksumatkoilla viime vuoden hallikisoissa. Nuorilla suomalaisilla urheilijoilla on kova menestyksennälkä ja tämä voi hyvin heijastua tulevien MM-kisojen mitalisijoituksissa.

Muita mahdollisia suomalaismenestyjiä saattavat olla niin ikään Suomen ennätyksiä takonut aitajuoksija Annimari Korte ja korkeushyppääjä Ella Junnila. Molemmilla on runsaasti kokemusta arvokisoista ja myös yleisurheilun superliiga on heille tuttu. Kansainvälistä huipputasoa edustava yleisurheilun superliiga kerää yhteen kahdeksan eurooppalaisen maan parhaimmat yleisurheilijat kisaamaan mittavista rahapalkinnoista.

Suomalaisten suosikkilaji keihäänheitto on yksi myös suosituimpia voittajavetokohteita. Jo aiemmin mainittu Suomen nuori lupaus Oliver Helander on yksi miesten keihäänheiton voittajasuosikeista. Helanderin heitto ei kulkenut Tokion 2021 olympialaisissa loukkaantumisen vuoksi, mutta toipumisen jälkeen Helander on noussut kärkikastiin kovilla kiskaisuillaan. Paremmin Tokiossa pärjännyt Antti Ruuskanen on hyvin todennäköisesti myös mukana MM-kisajoukkueessa. Lopulliset valinnat maksimissaan kolmen keihäsmiehen lähettämisestä Eugeneen tehdään vasta kesäkuussa, sillä karsintarajan ylittäviä keihäänheittäjiä uskotaan tulevan vielä useita tarjolle.

Selvää on toki, että Tokion olympialaisten mitalikolmikon jäsenet, Intian Neeraj Chopra sekä tsekkiläiset Jakub Vadlejch ja Vitezslav Vesely kuuluuvat kukin keihäänheiton voittajasuosikkeihin vedonlyöntitoimistojen listoilla. Suomalaisten aiemman heikon arvokisamenestyksen vuoksi suomalaisten heittäjien kertoimet saattavatkin olla todella houkuttelevat.

Eräs suuri suomalaisyllättäjä saattaa löytyä naisten moukarinheitosta. Silja Kosonen, jolle yleisurheilun nuorten MM-kisat 2021 toivat kultamitalin alle 20-vuotiaiden sarjassa, saattaa hyvinkin tehdä historiaa tuomalla Suomelle mitalin myös tulevista aikuisten yleisurheilun MM-kisoista.

Muita mielenkiintoisia seurattavia lajeja, joiden kisajännitystä voi helposti kohottaa voittajavetoja asettamalla, ovat räjähtävää voivaa vaativat lyhyet pikajuoksut ja vuonna 2019 MM-kisoissa uutena lajina mukaan otettu 4x100m sekajuoksuviesti. Kahdesta nais- ja miesjuoksijasta koostuvat maajoukkueet kisaavat toisiaan vastaan ja voittajaksi selviää maailman paras pikajuoksumaa.

Yksittäisistä pikajuoksijoista miesten sarjassa olympiavoittaja Lamont Marcell Jacobs on varteenotettava voittajaehdokas niin 100 metrin pikajuoksussa kuin pituushypyssäkin. Naisten puolella puolestaan jamaikalainen kaksinkertainen olympiavoittaja Elaine Thompson-Herah on ennakkosuosikki sekä 100 metrin että 200 metrin pikajuoksuissa.

Yleisurheilun MM-kisat 2022 ja LV BET vedonlyöntitarjonta

Maailman arvostetuin yleisurheilutapahtuma tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia vedonlyöntiin. Erilaiset vedonlyöntikohteet tarkentuvat kisapäivien lähestyessä. Yleisimpiä vetoja ovat yksittäisten lajien voittajavedot sekä kolmeen kärjen osalta tehtävät vedot. Näiden ohella tarjotaan usein myös erikoisvetoja esimerkiksi siitä, kuinka monta maailmanennätystä kisojen aikana tehdään ja missä lajeissa ennätyksiä tehdään. Tutustu hyviä kertoimia tarjoavan LV BET vedonlyöntisivuston laajaan yleisurheilun MM-kisat 2022 vedonlyöntiin ja kohdevalikoimaan, joka kasvaa sitä mukaan kun kisapäivät lähenevät.

LV BET seuraa tarkkaan suomalaisten urheilijoiden suorituksia ja ottaa hyvin todennäköisesti kohdelistoilleen vedonlyöntimahdollisuuksia suomalaisten urheilijoiden edustamia lajeja yleisurheilun MM-kisoissa 2022. Seuraa vedonlyöntisivustoamme löytääksesi parhaat kertoimet juuri sinua kiinnostavien lajien osalta!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *