Wimbledon 2022

Wimbledon 2022

Legendaarinen Wimbledonin tennisturnaus pelataan taas kesän keskellä 27. kesäkuuta alkaen. Wimbledon on ehkä maailman tunnetuin tennisturnaus ja myös ainut arvostettu Grand Slam, joka pelataan nurmikentällä. Halutusta pokaalista aloittaa kamppailun sekä miehissä (ATP), että naisissa (WTA) pääsarjassa 128 pelaajaa.

Wimbledonin kuninkaana voidaan pitää sveitsiläistä tennislegendaa Roger Federeriä. Federer on voittanut turnauksen peräti kahdeksan kertaa. Hän ja Björn Borg ovat pystyneet ainoina ATP-pelaajina todelliseen valtakauteen Wimbledonissa voittamalla sen viisi kertaa peräkkäin. Tänä kesänä Federeriin keskittyy jälleen suuri mielenkiinto, sillä kaikki lajin ystävät toivovat näkevänsä Rogerin nurmella vielä kerran. Loukkaantumisten vaivaama sveitsiläinen ei tule olemaan turnauksen ennakkosuosikki, mutta toivottavasti mies nähdään lempiturnauksessaan vielä kerran!

Wimbledonin kuningatar taas on Martina Navratilova, jolta Wimbledonin mestaruuksia löytyy 1970- ja 1980-luvuilta yhdeksän kappaletta. Viime aikojen hahmona voidaan WTA:n osalta pitää tietenkin Serena Williamsia, joka on viimeisten 15 vuoden aikana yltänyt finaaliin peräti 8 kertaa ja voittanut turnauksen yhteensä 7 kertaa uransa aikana. Myös Williams pelaa Federerin tapaan uransa ehtoopuolella vähemmän turnauksia, mutta suuri yleisö odottaa näkevänsä hänet Wimbledonissa.

ATP Tennis Ranking Wimbledon

Miesten ATP-rankingin kärjestä keväällä ennen Wimbledonia 2022 löytyy kukas muukaan kuin Wimbledonin vuonna 2021 voittanut Novak Djokovic. Djokovic luopui rankingin ykkössijasta hetkeksi rokotukseen liittyvien sekoiluidensa takia Australian avointen jälkeen, mutta hän on silti miesten tenniksen suurin tähti.

ATP-rankingin toisella sijalla majailee itsensä huipulle viime vuosina vakuuttavasti kiilannut venäläinen, Daniel Medvedev. Ikävä kyllä Venäjän sotilaallinen hyökkäys Ukrainaan on johtanut myös siihen tilanteeseen, että ATP-ranking kakkosen osallistuminen koko Wimbledonin tennisturnaukseen on vaakalaudalla.

Rankingin sijoilta 3–5 löytyvät loput potentiaaliset haastajat Novak Djokovicille. Saksalainen Alexander Zverev ei ole urallaan ottanut vielä niitä kaikista suurimpia voittoja, mutta miehen potentiaali on valtava. Zverev on vasta 24-vuotias. Tennislegenda Rafael Nadal on aina valmis taistoon, vaikka nurmi ei koskaan ole ollut hänelle se paras alusta. Nadal on varmasti jälleen yksi turnauksen seuratuimmista pelaajista. Viidenneltä sijalta löytyvä Kreikan Stefanos Tsitsipas on noussut ryminällä kohti ATP-listan kärkeä ja pystyy varmasti haastamaan nurmella kenet tahansa. Tsitsipasin pärjääminen on usein enemmän kiinni hermojen hallinnasta kuin fyysisistä pelitaidoista.

Vanha legenda Roger Federer löytyy ATP-listalta sijan 40 tuntumasta. Tuolla sijoituksella on kuitenkin hyvin vähän merkitystä. Kaikki on kiinni miehen terveydestä. Jos Wimbledoniin saapuu hyvin valmistautunut ja terve Federer Express, on kaikki mahdollista vielä kerran!

Suomalaisia kiinnostaa tietenkin superlupaus Emil Ruusuvuoren tilanne Wimbledonin turnauksen alla. Ruusuvuoren ATP-sijoitus 81 (huhtikuu 2022) oikeuttaa miehen suoraan pääsarjapaikkaan Wimbledonissa. Ruusuvuoren kokemus nurmella pelaamisesta ei ole se vankin, joten jokainen voitto pääsarjassa on huikea suoritus maailman parhaiden joukossa.

WTA Tennis Ranking Wimbledon

Naisten turnauksessa peli on auki kenelle tahansa. Hallitseva mestari ja vielä vuoden alussa Australian avoimen turnauksenkin voittanut Ashleigh Barty lopetti uransa monen yllätykseksi vain 25-vuotiaana. Erittäin harvoin nähdään kenenkään lopettavan uraansa ilman loukkaantumista suoraan maailmanlistan kärjestä.

WTA-rankingin ykkösenä on tällä hetkellä Puolan Iga Swiatek. Swiatek on vasta 20-vuotias ja kärkisijastaan huolimatta häntä ei voi pitää Djokovicin kaltaisena suosikkina. Wimbledonissa naisten sarjan ennakkosuosikiksi voidaan nostaa WTA-listan sijalta 7 löytyvä Karolina Pliskova. Pliskova eteni Wimbledon 2021 -turnauksessa finaaliin häviten siellä Bartylle tiukan väännön jälkeen 2–1. Pliskova on harvoja maailman huipulla pelaavia naisia, joka on näyttänyt todella osaavansa nurmella pelaamisen salat.

WTA-rankingin 20 parhaan joukosta löytyy kaksi Wimbledonin aiemmin valloittanutta naista: Simona Halep ja Angelique Kerber. Molempien kohdalla on kuitenkin kysyttävä sama kysymys: Ovatko parhaat vuodet jo takana päin? Kerber, 34, ja Halep, 30, ovat ehdottomasti jo uriensa ehtoopuolella. On mielenkiintoista nähdä, kuinka pitkälle heistä on vielä etenemään Wimbledonissa. Nurmi on alustana erilainen ja monesti ystävällinen myös iäkkäämmille pelaajille, jotka ovat todistaneet taitonsa kyseisillä kentillä aiemminkin.

Serena Williams ei ole vielä avannut kautta 2022. Williams löytyy rankingin sijalta 243 ja putoaa siellä todennäköisesti edelleen ennen Wimbledonin alkua. Nähtäväksi jää, saako hän turnaukseen halutessaan villin kortin vai lähteekö naistenniksen legenda vielä karsimaan koti pääsarjaa.

Mitä ottaa huomioon, kun lyö Wimbledonista vetoa LV BETillä?

Kun suunnittelet Wimbledon 2022 –betsejä, on tärkein asia huomioitavaksi ehdottomasti jo tuhanteen kertaan mainittu alusta. Pelkästään ATP- tai WTA-rankingista ei voida lukea turnauksen suosikkeja. On huippupelaajia, jotka eivät tule yltämään koskaan Wimbledonissa parhaimpaansa. Tärkeintä on siis tutustua pelaajien historiaan ja etsiä jokaisen oma Wimbledon-ranking.

Iso osa huipuista tulee Britanniaan pelaamaan vähintään yhden turnauksen nurmella ennen varsinaista Grand Slamia. Tuon turnauksen etenemistä kannattaa mahdollisuuksien mukaan seurata. Sieltä on turha vetää johtopäätöksiä vaikkapa Djokovicin suorituksista, mutta voit hyvin bongata parhaassa kunnossa olevat yllättäjät jo ennen varsinaisen turnauksen alkua.

Tennis on maailman toiseksi suosituin laji live-vedonlyönnissä jalkapallon jälkeen. Turnauksesta saa kenties eniten irti, kun seuraa otteluita suorina lähetyksinä ja asettaa samalla live-vetoja LV BETin sivuilla. Tähän harrastukseen on syytä valmistautua tutustumalla lajin yksityiskohtiin ja pelaajien vahvuuksiin. Näin kertoimet eivät pääse hämäämään, jos kyseessä on esimerkiksi pelaaja, jonka syöttöä ei murreta juuri koskaan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *