Irán- FIFA Világbajnokság Katar 2022 | Szurkolói összefoglaló

Irán – FIFA Világbajnokság Katar 2022 | Szurkolói összefoglaló

FIFA WC 2022 - Iran national teamEbben a blogban egy átfogó pillantást vetünk az iráni labdarúgó-válogatottra és az esélyeikre, hogy megnyerjenek egy FIFA-világbajnokságot. Ön az iráni labdarúgó-válogatott szurkolója? Nézze meg a fogadási tippeket és esélyeket az LV BET Sportsbookon, és tegye meg fogadásait kedvenc csapatára.

Irán válogatottja öt alkalommal kvalifikálta magát a világbajnokságok csoportkörébe, azonban ennél tovább még soha nem jutott. Irán összesen 15 mérkőzést játszott, amelyeken mindössze kettőt nyert, kilencet elveszített és négy döntetlent ért el. Iránnak még nem sikerült kivirágoznia a nemzetközi porondon.

  • Olvasson tovább, hogy többet megtudjon:
  • FIFA világbajnokság története
  • Irán útja Katarba
  • Irán csapata
  • LV BET fogadási tippek

Irán a FIFA világbajnokságon

Az első világbajnokság, amelyen Irán labdarúgó-válogatottja részt vett, az 1978-as volt. Ezt követően 1998-ban ismét kijutottak a világbajnokságra – de már a csoportkörben kiestek, miután az első meccsüket, amelyet az Egyesült Államok ellen nyertek közel 40 000 néző előtt, megnyerték.

2006-ban Irán problémás csoportba került, mivel Portugáliával, Mexikóval és Angolával játszottak, de nem tudtak meccset nyerni, így ismét a csoportkörben kiestek. Hasonló történet játszódott le a 2018-as FIFA-világbajnokságon is; Irán az első mérkőzését Marokkó ellen egy 90+5-ös öngólnak köszönhetően megnyerte, majd később döntetlent ért el Portugália ellen, ami a legtöbb pontot jelentette, de nem jutott tovább a kieséses szakaszba.

Irán sikerei és kudarcai az előző FIFA-világbajnokságon

Irán labdarúgó-válogatottja nem sok sikert aratott, mióta a FIFA tagja, hiszen a világbajnoki döntőben mindössze két mérkőzést nyert meg, de a 2018-as kampányban nagy javulást mutatott, a lehetséges kilencből négy pontot szerezve, figyelembe véve, hogy Spanyolországgal, Portugáliával és Marokkóval találkozott.

A kudarcot az jelenti, hogy az iráni labdarúgó-válogatott még nem jutott tovább a csoportkörből, annak ellenére, hogy négyszer vett részt a torna modern formátumában.

Mivel a csapat kvalifikálta magát a katari világbajnokságra, ez lesz a harmadik egymást követő világbajnoki szereplésük, és valami, amire a csapat továbbjutása során számíthatnak.

Irán útja a 2022-es katari világbajnokságra

Irán a selejtező három szakaszában a csoportelsőséget szerezte meg. A harmadik és egyben utolsó selejtezőkörben Irán lenyűgöző, 25 pontos mérleggel nyolc győzelmet, egy döntetlent és egy vereséget ért el.

Az egyetlen mérkőzés, amelyen az iráni csapat kikapott, az Dél-Korea volt, amely mindössze két ponttal lemaradva a második helyen végzett.

Ki ellen játszik Irán a 2022-es katari világbajnokságon?

Irán a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság B csoportjában vesz részt, és Anglia, az Egyesült Államok és Wales ellen játszik majd.

A csoportgyőzelem esélyese Anglia, majd az USA és Wales következik. Irán a legkevésbé esélyes a csoport megnyerésére.

Wales 64 év után először biztosította be minden világbajnoki szereplését, miután a rájátszás döntőjében legyőzte Ukrajnát.

Az iráni válogatott mérkőzései a következők:

  • Anglia – Irán 2022. november 21. 14:00 Khalifa International Stadion
  • Wales – Irán 2022. november 25. 11:00 AI Rayyan Stadion
  • Irán – USA 2022. november 29. 20:00 AI Thumama Stadion

Irán válogatottja a katari világbajnokságon

Az iráni labdarúgó-válogatott nem rendelkezik nagy világsztárokkal, de három olyan játékosuk is van, akik a legjobb európai bajnokságokban játszanak, ami nagy lökést adhat nekik az ilyen mérkőzéseken.

Sardar Azmoun, aki jelenleg a Bayer Leverkusen játékosa, nagyszerű kimenője lesz az iráni csapatnak, mivel a Portóban játszó Mehdi Taremivel együtt a támadóerejüket fogja erősíteni.

Az iráni válogatott labdarúgók edzője Dragan Skocic lesz, akit 2020 februárjában neveztek ki.

Hol lehet megnézni a 2022-es FIFA-világbajnokság mérkőzéseit Iránban

Irán-szerte lesznek olyan helyek, ahol kellemesen étkezhetnek, miközben az iráni válogatottat nézhetik. A kezdési időpontok a mérkőzésektől függően változnak, de mindegyik mérkőzésre késő vagy kora délután kerül sor.

Az összes FIFA-világbajnokság licenctulajdonosában, valamint a mérkőzések közvetítési jogát birtokló bárokban és éttermekben nézheti majd az eseményeket.

További információkért látogasson el a FIFA hivatalos honlapjára. Kattintson ide.

Katari FIFA 2022-es világbajnokság jegyek – árak, értékesítési dátumok és a torna szakaszai

A jegyértékesítéssel és az akadálymentesített jegyekkel kapcsolatos további információkért kérjük, látogasson el a hivatalos weboldalra. Kattintson ide.

Minden jegyet katari riálban (QAR) árulunk katari lakosoknak és nemzetközi szurkolóknak egyaránt.

FIFA Világbajnokság Fordulói 1. Kategória 2. Kategória 3. Kategória
Nyitómérkőzések 2,250 1,600 1,100
Csoportmeccsek 800 600 250
Nyolcaddöntő 1,000 750 350
Negyeddöntő 1,550 1,050 750
Elődöntő 3,480 2,400 1,300
Bronzmérkőzés 1,550 1,100 750
Döntő 5,850 3,650 2,200

Fogadási tippek és oddsok az iráni válogatottra

Az LV BET-nél a fogadási lehetőségek széles skáláját kínáljuk. Fogadhatsz az iráni válogatott kieséses szakaszára.

A B csoport megnyerésére Anglia az egyértelmű favorit (1.33), míg az USA (6.50), Wales (7.00), Irán pedig (17.00) szorzóval fogadható.

Legyen naprakész és tájékozott a legfrissebb világbajnoki hírekről és fogadási piacokról ezen a héten az LV BET segítségével.

Kövesse az LV BET Sport blogját, hogy további információkat találjon az élő sportokról, valamint az esport izgalmas online világáról, és maradjon tájékozott a világ legnagyobb sporteseményeiről.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *