KOSÁRLABDA

A kosárlabda ott van a világ legjobb sportágainak listáján, amelynek több, mint 1 milliárd követője van. A szurkolók minden lehetőséget próbálnak megragadni, hogy kedvenc kosárlabda szupersztárjukat nézhessék a legjobb tornákon. Ebben a sportágban két, egyenként ötfős csapat mérkőzik meg egymással és céljük, hogy minél több pontot szerezzenek ellenfelük ellen, úgy, hogy a labdát az ellenfél kosarába próbálják meg juttatni. A játék végén a győztes a több pontot szerzett csapat.

Regisztráció

FOGADÁS KOSÁRLABDÁRA

Kétséget kizáróan a kosárlabda egy rendkívül népszerű fogadási piac bármelyik sportfogadó irodánál. Hatalmas nemzeti és nemzetközi versenyek zajlanak az egész évben világszerte, így az LV BET-es kosárlabda rajongók is könnyedén megtalálhatják az általuk kedvelt fogadási piacot.

Az LV BET sportfogadás széleskörű fogadási palettát kínál játékosainak, amelyek között megtalálhatóak olyan jelentős kosárlabda bajnokságok és tornák, mint az amerikai NBA, a spanyol liga, a török liga, az Euroliga, a EuroCup, az Európa-bajnokság és a Világbajnokság. Az LV BET sportfogadók könnyedén böngészhetnek a fogadási lehetőségek között, amelyek között olyan opciók találhatók meg, mint a Mérkőzés győztese, Összesített pontok, Páratlan/páros fogadások, Hendikep piacok és sok egyéb.

HOGYAN FOGADJUNK KOSÁRLABDÁRA

Az LV BET sportfogadó oldalon széles körben találhat fogadási piacokat erre a nagyszerű sportágra, és itt a sportfogadók szinte a pályán érezhetik magukat. Azonban érdemes átnézni az összes lehetőséget, mielőtt pénzzel fogadna. Miután megtalálta a megfelelő piacot, egyszerűen válassza ki az oddsot és adja hozzá a fogadási szelvényéhez, majd határozza meg a tét értékét és erősítse meg azt.

Azoknak a ügyfeleknek, akiket érdekel a kosárlabda-sportfogadás, ajánljuk hasznos LV BET sport blog oldalunkat, ahol a legfrissebb kosárlabdával kapcsolatos híreket, elemzéseket és részletes előrejelzéseket lehet megtalálni a soron következő mérkőzésekre.

Kosárlabda

Kosárlabda fogadás, piacok

Remek sportfogadási élményben lehet részünk az LV BET-en, ahol a szezon legjobb kosárlabda eseményeire fogadhatunk, beleértve természetesen az NBA mérkőzéseit is. Széleskörű kosárlabda fogadási piacok és nagyszerű szorzók állnak a sportfogadó játékosok rendelkezésére.

Ebben a részben megismerkedhetünk a népszerű kosárlabda fogadási eseményekkel, a kosárlabda fogadási lehetőségekkel és legfontosabb ismérveivel. A cikk segítségével akár egy remek fogadási stratégia is adott lehet számunkra, amellyel még jobb sportfogadási élményben lehet részünk. Azonban mielőtt még a pályára lépnénk, nézzük meg a kosárlabda színes történetét.

A kosárlabda története 

Manapság a kosárlabdát öt, pályán lévő játékos játssza csapatonként, de korábban ez a szám mindig változott a pálya méretének függvényében. A kevesebb mint 167 nm2 méretű pályákon a csapatok öt-öt játékossal kezdtek. Azonban a játékosok száma hétre vagy kilencre növekedett, ha a pálya mérete meghaladta a 334 nm2-t.

Ha visszamegyünk a történelemben egy kicsit, akkor elmondható, hogy az aktuális kosárlabda játékot az 1800-as évek végén találták fel, amikor egy kanadai-amerikai tanárt, James Naismith-et arra kértek, találjon ki egy új fedettpályás sportot a főiskolán, ahol tanított. A kosárlabda az egyik olyan sport, amelynek kizárólag amerikai gyökerei vannak. Naismith maga, valamint 5 játékosa a springfield-i YMCA főiskolán voltak, Massachusetts-ben.

Nem meglepő módon, a kosárlabda hatalmas sikert hozott és 1893-ra megjelent európai földön is, miután bemutatták azt Franciaországban. Ezután eljutott Angliába is 1894-ben, majd Ausztráliába, Indiába, Japánba és Kínába is nem sokkal ezután.

1898-ra az első profi kosárlabda bajnokságot is megalapították, mint Nemzeti Kosárlabda Liga (National Basketball League – NBL). 1946-ban a sportág fő liga státuszt szerzett, amikor létrehozták a BAA-t (Basketball Association of America). Ez a két szervezet, később, 1949-ben összeolvadt, és megszületett a világ legsikeresebb kosárlabda szövetsége, az NBA (National Basketball Association).

Az NBA rajongók száma a 80-as években egyre csak növekedett és sokkal nagyobb televíziós figyelmet kapott a sportág, emellett számos látogatottsági rekordot is megdöntött a kosárlabda. Azzal, hogy az NBA ilyen nagy sikert ért el, a többi ország figyelmét is felkeltette és ők is csatlakoztak ehhez a közösséghez a saját szövetségük megalapításával, és nem telt el sok idő, hogy a kosárlabda egy globális sportággá váljon.

Az online kaszinók sportfogadás részlegei szintén felkapták ezt a nagyszerű sportágat, amely egy világszínvonalú jelenséggé vált az online fogadás világában.

Kosárlabda fogadási ligák

A jó kosárlabda sportfogadóvá válás első lépései között ott van, hogy megismerjük, milyen események és tornák vannak kínálva, amelyekre fogadást köthetünk. Mivel ez egy globális sportág, így igazi adrenalin növelő mérkőzésekben és bajnokságokban bővelkedik. A következő részben megnézzük a legnépszerűbb ligákat:

NBA

Az NBA egy top szintű, profi észak-amerikai kosárlabda liga és az egyike a négy fő (major) bajnokságnak az Egyesült Államokban és Kanadában. 1946-ban alapították és összesen 30 csapat alkotja, 29 Észak-Amerikából és 1 Kanadából. A szezon októbertől áprilisig tart, amelyben minden csapat 82 mérkőzést játszik. Annyira népszerű ez a liga, hogy ez lett a világ első számú férfi professzionális kosárlabda bajnoksága.

EuroLiga

Az Euroliga (Euroleague) egy másik elit professzionális kosárlabda bajnokság, a Turkish Airlines sponzorálásában. A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) által lett alapítva 1958-ban, de 2000-től az Euroliga Kosárlabda Szövetség (Euroleague Basketball Association) szervezi. Mára az egyik legnépszerűbb fedettpályás sportbajnokság a világon és a 2017/18-as szezon alatt, az Euroliga átlagos nézőszáma több mint 8000 embert jelentett. Az NBA után a második legjelentősebb bajnokság, valamint ez az európai kosárlabda csúcsa.

NBL (Ausztrália)

Az NBL (National Basketball League) egy profi, férfi kosárlabda bajnokság, amely Óceániában zajlik. 1979-ben hozták létre és ez a legjelentősebb professzionális liga Ausztráliában és Új-Zélandon. Nem szabad összekeverni ezt a ligát a National Basketball League-gel, amely a BAA-val olvadt össze az 1940-es évek elején. Ez a bajnokság összesen 9 csapatot számlál, nyolcat Ausztráliából és egyet Új-Zélandról, és a szezon október elejétől február közepéig tart. Minden csapat 28 mérkőzést játszik, 14 hazai és 14 idegenbeli mérkőzést. A legjobb 4 csapat jut be a döntőbe.

FIBA

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) az irányító szervezete a kosárlabdának nemzetközi szinten, amelyet Fédération Internationale de Basketball-nak vagy International Basketball Federation-nek is ismerünk. Ez a szövetség szervezi a FIBA Olimpiai Kvalifikációs Tornát, csakúgy, mint a Nyári Olimpiai Kosárlabda Tornát, amelyet az IOC felügyel.

Kosárlabda sztárok

A kosárlabda sportágban nagyszerű játékosok játszanak és játszottak, ugyanakkor születtek igazi legendák is. Nézzük, kik voltak azok a korábbi és kik a jelenlegi játékosok, akik lenyűgöző készségekkel a legnagyobb sztároknak számítanak a kosárlabdában:

Michael Jordan — MJ-ként is ismerhetjük, Michael Jeffrey Jordan egy korábbi profi kosárlabdázó és a jelenlegi tulajdonosa és igazgatója a Charlotte Hornets csapatának, az NBA-ben. Aktív játékos karrierjében összesen 15 NBA szezonban játszott, a Chicago Bulls-zal 6 bajnoki címet szerzett. Legendás teljesítménye megalapozta azt a tényt, hogy minden idők legnagyobb játékosa.

LeBron James — LeBron James egy profi amerikai kosárlabdázó. Sok rajongó szerint ő az egyik legjobb kosárlabdázó az NBA-ben, és hasonlítják Michael Jordan-hez is, sokak szerint James minden idők legjobbja. Ő az egyetlen kosárlabdázó, aki 3 különböző franchise-zal nyert NBA bajnokságot — Cleveland Cavaliers, Miami Heat és Lakers. 2011-től 2018-ig James összesen 10 NBA döntőben szerepelt, 8-ban közülük egymást követően a Cavaliers-ben és a Heat-ben.

Kareem Abdul-Jabbar — Kareem Abdul-Jabbar korábbi profi kosárlabdázó, aki 20 szezont játszott az NBA-ben, a Milwaukee Bucks-ban és az LA Lakers-ben. Sok sikert ért el, összesen hatszor lett az NBA legértékesebb játékosa (MVP), 19-szeres NBA all-star, 15-szörös All-NBA selection és 11-szeres All-Defensive csapattag.

Magic Johnson – Earvin ‘Magic’ Johnson korábbi kosárlabdázó és korábbi LA Lakers kosárlabda elnök. Sokan úgy gondolják, hogy ő minden idők legjobb irányítója, mivel 13 szezont játszott a Lakers-ben és 1996-ban elnyerte az NBA 50 legnagyobb kosárlabdázójának egyike címet is.

Kobe Bryant — Kobe Bryant volt minden idők egyik leghíresebb profi kosárlabda játékosa. 20 éves karrierjét az LA Lakers-ben töltötte, mint dobóhátvéd. Bryant könnyen megszerezte helyét a legjobbak listáján, összesen 5 NBA bajnoki címet szerezve, valamint 15-ször volt All-NBA csapattag, 12-szer All-Defensive csapattag és 18-szor All-Star. Ezenkívül kétszer volt NBA döntő MVP-je és 2008 legértékesebb játékosa is volt.

Kosárlabda fogadás lehetőségek

A következő lépés abban, hogy jó kosárlabda sportfogadók legyünk, az a kosárlabda fogadás és annak opcióinak megismerése. Az online sportfogadás területén a lehetőségek száma még nagyobb. A kosárlabda fogadás esetén is fontos megjegyezni, hogy a bukmékerek kínálata nagyban eltérhet egymástól, az események, a fogadási piacok és természetesen az ajánlott oddsok is eltérőek lehetnek egy-egy kimenetelnél. Sok fogadási piac hasonlíthat olyan sportágak eseményeinek piacaira, mint a baseball, labdarúgás vagy éppen röplabda.  Most nézzük meg a népszerű fogadási lehetőségeket, amelyek gyakran előfordulhatnak az online bukmékerek kínálatában, a pre-match vagy élő fogadások vonatkozásában.

Mérkőzés győztese – fogadás

Azoknak, akik most kezdenék el a kosárlabda sportfogadást, a mérkőzés győztese fogadás remek opció lehet. Ez a fogadási típus szórakoztató lehet, ráadásul könnyű a megértése is.  Előfordulhat 3-esélyes (hazai, döntetlen, vendég) vagy 2-esélyes (hazai és döntetlen, hazai és vendég, döntetlen vagy vendég) forma is. Erre a piacra a legtöbb esetben a mérkőzés előtt, de akár élőben is fogadhatunk.

Jövőbeli fogadás

A jövőbeli fogadás egészen hasonló a mérkőzés győztese fogadáshoz, de itt nem egy mérkőzésre, hanem akár egy egész szezonra tippelünk. Ennél a formánál már szükség lehet sokkal nagyobb kosárlabda tudásra, jó ha ismerjük a csapatok és játékosok teljesítményét.  A kockázatosabb fogadási piacok közé sorolhatjuk, mivel sokkal több variáció közül választunk, a sportfogadón múlik, hogy vállalja-e ezt a kockázatot egy esetlegesen nagyobb kifizetés reményében.

Ahogy egyre jobban megértjük a játékot és a fogadásokat, úgy nézhetjük meg például a kockázatosabb és összetettebb fogadási lehetőségeket, de természetesen csak akkor, ha a sportfogadási élményt egy következő szintre szeretnénk emelni.

Pontok spread (hendikep) fogadás

A pont spread fogadás, ahogy azt a neve is már sugallja, a pontszám tekintetében lényeges. A bukméker iroda a mérkőzés előtt meghatároz egy pontot az egyik csapat, valamint egy pontot a másik csapatnak. Egy kiegyenlített erőviszonyt ad ez a fajta opció, ahol az esélyes csapat esetében a bukmékerek által előre megadott pontszám mínusz előjelű, ezzel növelve az esélytelenebb csapat esélyeit, akiknél a pontszám plusz előjelű. A pontok spread egyfajta hendikep fogadás. Erre a piacra a legtöbb esetben a mérkőzés előtt, de akár élőben is fogadhatunk, viszont élőben a megadott pont spread értékek folyamatosan változhatnak. Példa: Adott egy mérkőzés két csapata, ahol az egyik csapat győzelmére fogadunk a -9,5-ös pont spread fogadással. Fogadásunk akkor lesz nyertes, ha a végeredmény szerint a csapatunk neve mellett a pontszám legalább tízzel több, mint a másik csapaté, vagyis csapatunk több mint 9.5 ponttal (legalább 10 ponttal) nyerte meg a találkozót.

Kombinációs fogadás

A gyűjtő vagy kombinációs kosárlabda fogadás is a kockázatosabbak között szerepel, ahol több kimenetelre fogadunk egy fogadáson belül. Nehézsége, hogy minden kimenetelt helyesen kell megtippelnünk ahhoz, hogy nyertes legyen a szelvény. Ez persze nagyobb kockázattal fog járni, ahol a tét értékét – nyertes fogadás esetén – egy nagyobb odds-zal szorozzák meg, mivel az összes választás odds-a összeszorzódik. Tehát a nagyobb kockázat mellé, nagyobb kifizetés is párosulhat. Először érdemes végiggondolni, hogy megéri-e nekünk ez a kockázat.

Speciális fogadás

A bukmékerek kínálhatnak akár speciális fogadásokat is, ahol arra tippelhetünk, hogy például egy adott mérkőzésen valamilyen esemény be fog-e következni vagy sem. Ezek a fogadási piacok egy extra szórakozási szintet adhatnak, mivel sokszor nagyon érdekes aspektusból közelítik meg az adott mérkőzést. Pl. melyik csapat ér el egy bizonyos pontszámot?, első kipontozódó játékos, első hárompontost dobó játékos, vagy éppen, hogy melyik csapat szerzi a legtöbb lepattanót, de ott vannak akár a páros/páratlan piacok is. És ezek csak a kosárlabdára vonatkozó speciális fogadási példák, azonban rengeteg egyéb érdekes és egyedi speciális fogadási opció érhető el a további sportágakra is.

Mielőtt a magasabb kockázatú fogadásokat kipróbálnánk, természetesen fontos, hogy némileg megismerjük a játékot, a bajnokságot, a csapat és játékos teljesítményeket, illetve hogy milyen meccs lehet kilátásban. Például a csapatok támadóbb vagy inkább védekezőbb felfogásúak, milyen stratégia lehet egy-egy csapatnál, mik az adott körülmények (sérülés, eltiltás, stb.). Minél több tudásunk van a kosárlabdában, annál jobb döntéseket hozhatunk az online sportfogadás világában. Azonban fontos megjegyezni, hogy még így sem garantált a nyeremény.

De még a fogadási tevékenységünk előtt, nagyon fontos egy jó pénzügyi stratégia létrehozása a sportfogadásra, annak érdekében, hogy ne lépjük túl a számunkra ideális kereteket. Sajnos előfordulhat, hogy a sok mérkőzés és esemény közepette kicsit elveszítjük a fonalat, ezért is fontos, hogy a megfelelő pénzügyi korlátozások a helyén legyenek.  Lényeges a megfelelő tét beállítása is egy-egy fogadásra, és ne fogadjunk olyan téttel, amit nem engedhetünk meg magunknak, hogy elveszítsük. A korlátozásokat az LV BET oldalon a Felelősségteljes Szerencsejáték résznél lehet és javasolt beállítani.

Online kosárlabda fogadás az LV BET-en

Remek sportfogadási élményt szerezhetnek az LV BET ügyfelek az oldalon, megannyi remek lehetőség áll rendelkezésre a kosárlabdára fogadáshoz. Sok remek kosárlabda piac és odds egy helyen, pre-match és élő fogadások az év legnagyobb eseményeivel, például az NBA-ből, az európai vagy a világ egyéb bajnokságaiból.

A kosárlabda mellett a legnépszerűbb sportágakra lehet fogadni, beleértve a labdarúgást, röplabdát, jégkorongot, golfot és sok egyéb sportot. Az élő és pre-match fogadások mellett egy érdekes sport blog is megtalálható az oldalon, színes információkkal az NBA és európai kosárlabda világából.

A hagyományos sportágak mellett az LV BET online  bukméker oldal különböző szórakoztató rendezvényekre is kínál fogadási lehetőséget, ilyen például az Eurovíziós Dalfesztivál, vagy éppen az Oscar díjátadó.

Az esport manapság már nagyon elterjedt, mint fogadási esemény. A legnépszerűbb CS:GO, League of Legends, Call of Duty és Dota2 versenyekre fogadhatunk, akár élőben is. Az esport fogadás esetén érdemes utána olvasni az adott csapat és játékos teljesítményeknek, ami fontos lehet a döntések meghozatalában.

Az imént említett események és fogadási piacok esetében szinte csak a bukmékerek képzelőereje szabhat határt a különféle érdekes és egyedi piacoknak. Ha van egy számunkra kedves sportág, mint például a kosárlabda, ismerjük a piacok adta lehetőségeket, rendelkezünk akár egy jó fogadási stratégia tervvel és meghatároztunk egy megfelelő összeget, amit a sportfogadásra, mint szórakozási formára szánunk, akkor elmondhatjuk, hogy az alap feltételek adottak és akár egy-két fogadást is tehetünk, hogy kipróbáljuk az oldalt. A regisztráció és hitelesítés után, megnézhetjük, hogy a sportfogadás részben milyen fogadási piacok állnak rendelkezésre a kosárlabdára, vagy egyéb más sportra. Aki kényelmesen, még közelebbről szeretné szemügyre venni az LV BET lehetőségeket, azok letölthetik az LV BET fogadási alkalmazását, ahol pre-match és élő fogadások, élő meccs követések is elérhetőek.

Sportfogadási bónusz

Üdvözlő Bónusz

Az LV BET oldalon akár rendelkezésre állhat valamilyen sportfogadási bónusz is. Az első befizetéshez, tartózkodási hely függvényében, az Üdvözlő bónusz lehet ideális, amellyel kizárólag valamilyen sportra (hagyományos) lehet fogadni. Rendszerint az üdvözlő bónusz egy extra összeget ír jóvá a játékos számlán (valamilyen százalékban), bónuszként. Fontos megjegyezni, hogy mint általában minden bónusznál és ajánlatnál, a feltételek érvényesek. A feltételekben olyan fontos információk  vannak megadva, mint például az összeg megforgatási feltétele, a jogosult tartózkodási helyek, minimum fogadási odds, minimum vagy maximum tét, vagy éppen, hogy mekkora a játékos feljogosító befizetése értékében max jóváírható bónusz.

Kombinációs fogadás boost bónusz

A kombinációs szelvények több választást tartalmaznak egy fogadáson belül. A kombinációs boost bónusz egy extra bónusz összeget ad hozzá a fogadási szelvényen a várható nyereményhez, annak függvényében, hogy melyik eseményt, mennyi választást jelöltünk ki. Természetesen ebben az esetben is a feltételek érvényesek.

Megerősített odds bónusz

A bukméker (LV BET) kiválaszthat egy-két (vagy több) eseményt és ezekre a normálnál magasabbra emelheti a fogadási szorzók értékét, ezáltal nagyobb lehet a potenciális nyeremény. Ez lehet egy meccs szorzója, de lehet több esemény összes (végső) oddsa együttesen. A megerősített oddsnál is a feltételek érvényesek, csakúgy mint a többi bónusz esetében.

Egyéb promóciók

A különböző bónuszok mellett egyéb ajánlatok is elérhetőek lehetnek. Érdemes a promóciók oldalt ellenőrizni, hogy megtudjuk, melyik ajánlat jöhet szóba. Mielőtt azonban igénybe vennénk egy ajánlatot, minden esetben érdemes elolvasni a promóció feltételeit.

A fent említett ajánlatokon kívül elérhető lehet akár egy remek reload befizetési bónusz, valamint szezonális promóciók, akciók. Természetesen a különböző ajánlatok esetében változásokat bármikor eszközölhet a bukméker, ehhez a jog fenntartva.