Dél-Korea – FIFA Világbajnokság Katar 2022 | Szurkolói összefoglaló

Dél-Korea – FIFA Világbajnokság Katar 2022 | Szurkolói összefoglaló

FIFA WC 2022 - South Korea national teamEbben a blogban átfogóan megvizsgáljuk a dél-koreai labdarúgó-válogatottat és az esélyeit a FIFA-világbajnokságon. Ön a dél-koreai labdarúgó-válogatott szurkolója? Nézze meg a fogadási tippeket és esélyeket a LV BET Sportsbook-on és tegye meg fogadásait kedvenc csapatára.

Dél-Korea 10 alkalommal vett részt a FIFA-világbajnokságon, először 1954-ben, 1986 óta pedig minden alkalommal részt vett a tornán. Dél-Korea eddigi legjobb szereplése a 2002-es tornán elért negyedik hely volt, amelyet Japán és Dél-Korea közösen rendezett, és az első Európán és Amerikán kívüli csapatként jutott az elődöntőbe. 

Olvasson tovább, hogy többet megtudjon:

  • Dél-Korea labdarúgó-válogatott FIFA világbajnokság történet
  • Dél-Korea útja Katarba
  • Dél-Korea csapata
  • LV BET fogadási tippek Dél-Koreára

Dél-Korea a FIFA világbajnokságon

Dél-Korea labdarúgó-válogatottja nem szerepelt a torna korai szakaszában, mivel 1930 és 1938 között nem volt tagja a FIFA-nak. A dél-koreai válogatott 1954-ben jutott ki először világbajnokságra, amelynek Svájc adott otthont. A csapat borzalmasan szerepelt, mindkét mérkőzést elveszítette, és összesen 16 gólt kapott. 

Dél-Korea nehezen jutott ki újra a világbajnokságra, 1958 és 1986 között hét egymást követő alkalommal maradt le a világbajnokságról.

Miután 1986-ban visszatért a világbajnokság csoportkörébe, a dél-koreai labdarúgó-válogatott a selejtezők szerves részévé vált. A dél-koreai labdarúgó-válogatott legjobb helyezését 2002-ben érte el, amikor elődöntőbe jutott, és az összesített tornán a negyedik helyen végzett.

A dél-koreai válogatott történelmébe beillesztett legnagyobbak közé tartozik Hong Myung-bo, aki a FIFA-világbajnokságok legtöbbször (16) szerepelt játékosa, és négy egymást követő világbajnokságon vett részt. A góllövőlista élén Son Heung-min, Ahn Jung-hwan és Park Ji-sung áll, három góllal. Park Ji-sunggal kapcsolatos érdekesség, hogy ő az egyetlen dél-koreai játékos, aki három különböző FIFA-világbajnokságon is gólt szerzett.

Dél-Korea sikerei és kudarcai az előző FIFA-világbajnokságon

A dél-koreai labdarúgó-válogatott nagyszerű emlékeket szerzett a világ legnagyobb futballtornáján való részvétele során. Ebben a részben a koreai válogatott legjobb és legrosszabb teljesítményeit vesszük sorra.

A legrosszabb teljesítmény kétségkívül az 1954-es első szereplés volt, amikor Dél-Korea két mérkőzésen 16 gólt kapott. Az első mérkőzésen 9-0-s vereséget szenvedett Magyarország ellen, majd ezt követte a Törökország elleni 7-0-s vereség.

Az 1990-es világbajnokságon Dél-Korea mindhárom csoportmeccsét elveszítette, hatot kapott és mindössze egyszer kapott gólt.

A dél-koreai labdarúgó-válogatott legjobb teljesítményére áttérve, ez minden bizonnyal a 2002-es év lesz, amikor Japánnal közösen rendezték meg a tornát. Dél-Koreának először sikerült hét ponttal csoportelsőként végeznie. A csoportban az USA, Portugália és Lengyelország szerepelt.

A 16 között Dél-Korea 2-1-re nyert Olaszország ellen, majd a negyeddöntőben büntetőpárbajban sikerült legyőznie Spanyolországot. Az út aztán megszakadt a dél-koreai csapat számára, amikor Németországgal kerültek szembe. A harmadik helyért vívott mérkőzésen szűk 3-2-es vereséget szenvedtek Törökországtól, így a negyedik helyen végeztek a tornán, és ezzel az egyetlen Európán és Amerikán kívüli csapatként jutottak be a világbajnokság elődöntőjébe.

Dél-Korea útja a 2022-es katari világbajnokságra

Dél-Korea a harmadik forduló A csoportjának második helyével biztosította helyét a katari labdarúgó-világbajnokságon, miután két ponttal lemaradva Irán mögött a második helyen végzett.

A dél-koreai csapat számára sikeres volt a hadjárat, a harmadik fordulóban résztvevő csapatok közül a legkevesebbet kaptak. A dél-koreai válogatott egyetlen vereségét az Egyesült Arab Emírségek ellen szenvedte el, amikor az év elején 1-0-ra kikapott.

Kik ellen játszik Dél-Korea a 2022-es katari világbajnokságon?

Dél-Korea Uruguay, Ghána és Portugália ellen lép pályára a labdarúgó-világbajnokság H csoportjában.

A csoportgyőzelemre Portugália a favorit, szorosan mögötte Uruguay és Dél-Korea következik, Ghána pedig a sereghajtó.

A dél-koreai válogatott mérkőzései a következők:

  • Uruguay – Dél-Korea 24th November 2022 14:00 Education City Stadium
  • Dél-Korea – Ghána 2022. november 28. 14:00 Education City Stadium
  • Dél-Korea – Portugália 2022. december 2. 16:00 Education City Stadium

Dél-Korea válogatottja a katari világbajnokságon

A dél-koreai csapat elsősorban a Tottenhamnél a Premier League-ben szereplő Son Heung-min kiemelkedő tehetségéről ismert, aki a 2021/2-es szezonban Mo Salah-val közösen nyerte el az Aranycipőt.

A többi dél-koreai válogatott játékos többsége Dél-Koreában játszik, néhány kivételtől eltekintve, mint például Hwang Hee-chan, aki a Wolvesnál játszik a Premier League-ben, vagy Jeong Woo-Yeong, az SC Freiburg 22 éves támadója. 

Hol lehet megnézni a 2022-es FIFA-világbajnokság mérkőzéseit Dél-Koreában?

Dél-Korea szerte lesznek olyan helyek, ahol élvezheti a finom ételeket, miközben a dél-koreai válogatottat nézi. A kezdési időpontok a mérkőzésektől függően változnak, ezért az időzónák miatt mindenképpen ellenőrizze az időpontot.

Az összes FIFA-világbajnokság licenctulajdonosában, valamint a mérkőzések közvetítési jogát birtokló bárokban és éttermekben nézheti az eseményeket.

További információkért kérjük, látogasson el a FIFA hivatalos honlapjára. itt

Katari FIFA 2022-es világbajnokság jegyek – árak, értékesítési dátumok és a torna szakaszai

A jegyértékesítéssel és az akadálymentesített jegyekkel kapcsolatos további információkért kérjük, látogasson el a hivatalos weboldalra. Kattintson ide.

Minden jegyet katari riálban (QAR) árulunk katari lakosoknak és nemzetközi szurkolóknak egyaránt.

FIFA Világbajnokság Fordulói 1. Kategória 2. Kategória 3. Kategória
Nyitómérkőzések 2,250 1,600 1,100
Csoportmeccsek 800 600 250
Nyolcaddöntő 1,000 750 350
Negyeddöntő 1,550 1,050 750
Elődöntő 3,480 2,400 1,300
Bronzmérkőzés 1,550 1,100 750
Döntő 5,850 3,650 2,200

Fogadási tippek és oddsok a dél-koreai válogatottra

A dél-koreai válogatott a H csoportban Portugáliával, Uruguayjal és Ghánával együtt szerepel.

A csoport megnyerésére a legesélyesebb Portugália, amelyre (1.65) a szorzó, míg Uruguay szintén közeli favorit (3.00). A két legalsó helyen Ghána és Dél-Korea is (12.00) szorzóval indul, hogy a három mérkőzés után a csoport élén végezzen.

Fogadások a dél-koreai nemzeti labdarúgó-válogatottra az LV BET-nél

A dél-koreai válogatott a torna nyitányaként egy nagyon masszív uruguayi csapattal találkozik. Uruguay kényelmes győzelmét (1.70) szorzóval, míg Dél-Korea fenomenális kezdését (5.25) szorzóval, a döntetlent pedig (3.70) szorzóval árazzuk.

Reméljük, hogy élvezték a dél-koreai válogatott részletes áttekintését, valamint a katari világbajnokságra való kijutásuk esélyeit. Köszönjük a támogatását.

Legyen naprakész és tájékozott a legfrissebb világbajnoki hírekről és fogadási piacokról ezen a héten az LV BET segítségével.

Kövesse az LV BET Sport blogját, hogy további információkat találjon az élő sportokról, valamint az esport izgalmas online világáról, és maradjon tájékozott a világ legnagyobb sporteseményeiről.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *