JÉGKORONG

A jégkorong egy rendkívül közkedvelt sportág, amelyet manapság már a világ legnézettebb sportjai között említhetjük. A szurkolók a világ minden táján nagy számban támogatják kedvenc csapataikat és sok nemzet elkezdte városainak fejlesztését új jégkorong létesítmények építésével, mivel a sportág egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ezt a sportot két, egyenként 6 fős csapattal játsszák. A csapatok felállnak egymás ellen és a játékosok megpróbálják a korongot az ellenfél kapujába lőni, a pontszerzés céljából. A 60 perces játékidő után a több gólt lövő csapat lesz a mérkőzés győztese.

Regisztráció

FOGADÁS JÉGKORONGRA

Az LV BET oldalon a jégkorong rajongóknak széles fogadási paletta áll rendelkezésre. A sportfogadás menüben a legnépszerűbb nemzetközi események és nemzeti bajnokságok, valamint európai és amerikai bajnokságok számos fogadási opciói találhatók meg.

A fogadási lehetőségek között olyanok találhatók meg, mint a Mérkőzés győztese, Összesített gólok, Harmad eredménye, Gól hendikepek és játékos speciális fogadások.

HOGYAN FOGADJUNK JÉGKORONGRA

Az LV BET-en garantáljuk a fogadási piacok sokszínűségét és a sportfogadó játékosok szinte a pályán érezhetik magukat. Javasoljuk, hogy fedezze fel az összes elérhető opciót, mielőtt pénzével fogadást tesz. Miután megtalálta a megfelelő eseményt, egyszerűen válassza ki az oddsot és adja hozzá fogadási szelvényéhez, majd határozza meg a tétet és erősítse meg a fogadást.

Azoknak a ügyfeleknek, akiket érdekel a jégkorong-sportfogadás, ajánljuk hasznos LV BET sport blog oldalunkat, ahol a legfrissebb jégkoronggal kapcsolatos híreket, elemzéseket és részletes előrejelzéseket lehet megtalálni a soron következő mérkőzésekre.

Jégkorong

Jégkorong fogadás

Taroljon az LV BET-tel, élvezze a hihetetlen jégkorong-mérkőzéseket, az izgalmak miatt le sem tudja majd venni szemét a tévéről! Nyerjen betekintést a jégkorong világába az első sorból, játsszon Sportfogadási oldalunkon a szívdobogtató élményekért. Nem kell nyugton maradnia és várnia az izgalmakra, az LV BET-nél rengeteg fogadási piaccal, a legjobb eseményekkel és a legjobb jégkorong szorzókkal profitálhat! Legyen Ön is jégkoronggéniusz és ismerjen meg mindent, amit csak lehet a jégkorongra fogadásról.

A jégkorong eredete

A jégkorong egy hatalmas, világszerte játszott sport, amely mára számos különböző formát öltött, beleértve a gyeplabdát, a sima jégkorongot, a görhokit és a teremhokit.

A legkorábban hokiról az ókori Kína, Perzsia és Egyiptom ősi civilizációjának feljegyzéseiből hallhatunk, ahol már nagyjából 4 000 éve is népszerűek voltak a botos/labdás játékok. Van bizonyítékunk arra vonatkozóan is, hogy a rómaiak, a görögök és az aztékok is játszottak egyfajta régi típusú hokit, még Kolumbusz érkezése előtt. A játék az idő folyamán sajátos jellemzőkkel gazdagodott, amelyek közül sok még ma is elterjedt.

A modern jégkorong a 18. században terjedt el Angliában. Abban az időben a játék kemény verseny volt, valamint meglehetősen kaotikus, mivel még a ma ismert szabályok közül sok nem is alakult ki. Egy csapatban közel 100 játékos játszott, a falvak akár fél hónapig tartó bajnokságokon versengtek egymással. Mivel nem voltak szabályok, a csapatban pedig rengetegen voltak, nem meglepő, hogy sok játékos sérült meg.

Később 30 játékosra korlátozták a csapatok létszámát, az angliai Eton College pedig új szabályokat hozott. Ez vezetett 1875-ben a Nemzetközi Jégkorongszövetség megalakulásához, ahol további szabályokat hoztak, hogy némi kontrollt vihessenek a játékba.

Az 1800-as évek elején hozták létre az első hokiütőt, amely fából készült, tolla pedig lapos volt. A klasszikus, banán görbeségű ütőt 1957-1980 között fejlesztették ki, mikor is Bobby Hull felismerte, hogy a hajlított ütő sokkal nagyobb pontosságot tesz lehetővé. A hokiütő azóta is rengeteget fejlődött, a 21. századi ütők alumíniumból készülnek, így könnyűek és tartósak is egyben.

A jégkorong az 1908-as olimpiával hivatalosan is olimpiai sporttá vált. Ebben az időben még csak férfiak játszhattak, a nők csak 1980-ban debütálhattak az olimpián.

Az olimpiai státusznak köszönhetően nem meglepő, hogy a jégkorong világszerte fontos sportággá vált a sportfogadási irodákban. Tekintsük át a legfontosabb jégkorongos eseményeket, amikkel találkozhat.

Jégkorong sportfogadási események

Fogadási kalandja a jégkorong legnagyobb eseményeivel kezdődik. Hiszen hogyan is vághatna bele a fogadásba anélkül, hogy tuda, mire fogad? A Nemzetközi Jégkorongszövetség rengeteg jégkorongeseményt rendez évente, amelyekre fogadhat. Alább talál néhányat ezekből:

Olimpiai játékok

Ahogy már korábban említettük, a jégkorong hivatalos olimpiai sportként már az 1908-as játékokon is megjelent Londonban. Szerte Nagy-Britanniából érkeztek csapatok; Anglia, Írország, Skócia és Wales is játszott. Anglia vitte el az aranyat, Írország ezüstérmesként térhetett haza, Skócia és Wales pedig osztoztak a bronzérmen.

A női csapatok először Moszkvában, 1980-ban szerezhettek olimpiai ismertséget. Zimbabwe került ki győztesen mindenki meglepetésére, Csehszlovákia és a szovjetek kerültek fel a dobogóra.

A 2016-os riói nyári olimpián az argentin férfi csapat elsőként nyert aranyérmet, miután 4-2-re győztek Belgium ellen. Németország, a korábbi címvédő bronzérmesként távozhatott a hollandok elleni győzelmüket követően. A női csapatok közül az Egyesült Királyságé szerezte meg az aranyérmet a korábbi címvédő, Hollandia elleni győzelmüket követve. Németország ebben is bronzérmet szerzett az Új-Zélanddal játszott bronzmeccs eredményeképp.

Gyeplabda-világbajnokság

A gyeplabda-világbajnokság egy nemzetközi torna a Nemzetközi Gyeplabda Szövetség (FIH) szervezésében. A legelső bajnokságot 1971-ben tartották, innentől két évente rendezték meg. Az 1982-es játékoktól fogva a bajnokság minden negyedik évben került megrendezésre, így kiegészítve a nyári olimpiák közötti időszakot. Az 1971-es kupában mindössze 10 ország vett részt, amely napjainkig a legkisebb létszámú torna volt. A FIH nem határozott meg korlátozást arra vonatkozóan, hogy hány csapat vehet részt az eseményen, így ez a szám 16 országra ugrott a 2002-es bajnokságon, amely napjainkig a legnagyobb létszámú világbajnokság.

2021-ig Pakisztán a legsikeresebb csapat, akik négyszer nyerték meg a gyeplabda-világkupát. Pakisztánt Hollandia és Ausztrália követi, akik mindketten háromszor emelhették magasba a trófeát. Németország két alkalommal győzedelmeskedett, Belgium és India pedig egyszer került ki győztesként.

Férfi és női FIH Pro League

A férfi és női FIH Pro League egy professzionális, nemzetközi gyeplabda-bajnokság férfiaknak és nőknek egyaránt, az FIH Hockey World League 2019 utáni utódja. A versenyben elsőként Ausztrália (férfiak) és Hollandia (nők) szerezte meg a bajnoki címet. Habár ez egy profi bajnokság, a gyeplabda-világbajnokság és az olimpia selejtezőjeként is szolgál egyaránt.

A versenyt körmérkőzéses formában játsszák, kilenc férfi és kilenc női csapat mérkőzik meg egymással hazaiban és idegenben. A bajnokságot január és június között rendezik meg, a legjobb négy csapat jut a nagydöntőbe.

Hoki sportfogadási lehetőségek

A következő lépés az, hogy fejleszti a hoki sportfogadási tudását, megismerkedik a fogadási lehetőségekkel és ezek megtételének szabályaival. Nem minden sportfogadási oldalon érhetők el ugyanazok a lehetőségek, de a hoki sportfogadás nem különbözik sokban az egyéb sportoktól, például a labdarúgástól, kosárlabdától vagy tenisztől. Így találkozhat néhány olyan fogadással, amelyek ismerősek lehetnek.

A győztesre és gólszámokra vonatkozó fogadásokkal találkozhat leggyakrabban az összes sportfogadási oldalon, ezeket ajánljuk a kezdő sportfogadóknak is, rendkívül egyszerű megérteni őket. A kombinációs fogadások és jövőbe mutató fogadások is valószínűleg elérhetők, de ezekkel már érdemes óvatosan bánni, mivel a sport és az esemény mélyebb ismeretét igényli, amelyet még nem biztos, hogy megszerzett hoki sportfogadási kalandozása során. Mindezek után lehetséges, hogy egy 60 perces fogadás, vagy akár a Grand Salami az, amire szüksége van, hogy bekerüljön a nagyfiúk közé és kipróbálhasson néhány bonyolultabb fogadási lehetőséget is, hogy felpörgesse a dolgokat.

Habár a fogadási lehetőségek tárháza tovább folytatódik, egy dolgot mindig jegyezzen meg, még pedig azt, hogy a korlátjain belül fogadjon. Nagyon egyszerű elkalandozni a sportfogadásban a szórakozás és az izgalmak során, figyeljen rá, hogy jól kezelje a sportfogadási kasszáját.

Gyeplabda fogadás az LV BET-nél

Egy olimpiai státuszt elért sporthoz olyan sportfogadási élményre van szükség, amely legalább ennyire jó – miért ne csatlakozna tehát LV BET Sportfogadási oldalunkhoz? Nálunk mindent megtalál a kiváló hoki fogadási élményhez; hatalmas események, hihetetlen szorzók, széles piacok és sportfogadási bónuszok, amely masniként öleli körbe ezt a fantasztikus ajándékot.

Ha már csatlakozott a hatalmas izgalmakhoz, tekintse meg egyéb sporteseményeinket is. Profitáljon a hihetetlen touchdown-okból rögbiben, extrém kiütésekből az MMA és ökölvívás eseményeinken, a lecsapásokból a röplabdában és így tovább. Esport-bajnokságaink pedig garantáltan tartogatnak izgalmakat a gamereknek is!

Ennyi eseményből azt kérdezheti, hogyan tarthat egyáltalán lépést velük? Az LV BET-nél ez nem probléma, mert minden akciót elhozunk közvetlenül Önnek, rendezetten és fogadásra készen. Kövesse hoki fogadásait a Sportfogadási mobilalkalmazásunkkal és élvezzea meccs előtti fogadást, valamint az élő meccskövetést. Készen áll nagyot szakítani? Csatlakozzon az LV BET izgalmaihoz!