RÖPLABDA

Eredetileg 1895-ben hozták létre a kosárlabda, baseball, tenisz és kézilabda kombinációjaként, a röplabda méltán kivívta hírnevét, mint egy egyedi és szerethető játék, amelyet globális figyelem követ. Két, egyenként hatfős csapat játszik a háló két oldalán, ahol a játékosok a kezüket használva juttatják át a labdát egymás térfelére. Összesen háromszor érhet labdához egy csapat és eközben kell átjuttatni a háló felett a labdát az ellenfél térfelére. A pont akkor jár, ha az egyik csapat sikeresen átüti a labdát az ellenfél területére és a labda érinti a talajt.

Regisztráció

FOGADÁS RÖPLABDÁRA

Mint a világ egyik legnépszerűbb sportja, a röplabda fogadások meglehetősen keresettek bármely sportfogadó oldalon. Az LV BET sportfogadó oldalon a játékosok számára széleskörű fogadási paletta áll rendelkezésre, amiből választhatnak, beleértve olyan opciókat, mint a Mérkőzés győztese, Pontos eredmény, Hendikep fogadás, Feletti/alatti piacok, Szett piacok, Összesített piacok és Győzelem különbsége fogadási piacok. A sportfogadó játékosoknak lehetőségük van még közelebb kerülni a röplabda mérkőzések akcióihoz az élő fogadási opciókkal. Számos napi mérkőzés érhető el a kínálatban a világ nemzeti ligáiból. A röplabdára történő fogadás remek lehetőség lehet új és tapasztalt sportfogadók számára egyaránt.

HOGYAN FOGADJUNK RÖPLABDÁRA

Az LV BET sportfogadó oldal egy sportfogadó központ is, ahol a legjobb röplabda fogadási lehetőségek is megtalálhatóak. Noha büszkén mondjuk, hogy széles körben kínálunk fogadási piacokat, ugyanakkor javasoljuk ügyfeleinknek, hogy először fedezzék fel az összes rendelkezésre álló opciót, mielőtt döntést hoznának. Amint megtalálta a megfelelő piacot, egyszerűen válassza ki az oddsot és adja hozzá fogadási szelvényéhez, majd határozza meg a tét értékét és erősítse meg a fogadást.

A sportfogadóknak, akiket érdekel a röplabda világa, ajánljuk LV BET sport blog oldalunkat, ahol a legfrissebb röplabda híreket, elemzéseket és részletes előrejelzéseket lehet megtalálni a soron következő mérkőzésekre.

Röplabda

Röplabda fogadás

Az LV BET online sportfogadó oldalon minden adott lehet egy nagyszerű sportfogadás élményhez, széleskörű röplabda fogadási piacok és remek oddsok szerepelnek az LV BET kínálatában, az év legjelentősebb röplabda eseményeire.

Ezenkívül az oldalon a játékosok megismerhetik a kosárlabda sportág és fogadás legfőbb ismérveit, a különböző fogadási lehetőségeket. A játékosok számára akár még egy-két fantasztikus bónusz is elérhető lehet, amely színesítheti az élményt.

Azonban, mielőtt szerválunk, nézzük meg a röplabda sportág nagyszerű történetét.

A röplabda története 

A röplabda játékot 1895-ben találta fel a YMCA igazgatója, William G. Morgan, aki egy fedett pályán játszható játékot tervezett azok számára, akik a kosárlabdát túl nehéznek találták. Akkoriban a röplabdát “mintonette”-ként ismerték, mindaddig, amíg egy Springfieldi Főiskola professzor nem kezdte el lejegyezni a sportág “röptézési” jellegét és röplabdának nem nevezte el a játékot.

A röplabda sport hatalmas siker volt az Egyesült Államokban és gyorsan eljutott Európába is az I. Világháború alatt, s ebben az időben nemzeti szövetségek alakultak. 1947-ben a sportág irányító szervezetét is megalapították Párizsban, a FIVB-t (Fédération Internationale de Volleyball), amely 1948-ban Svájcba költözött. Ázsiában szintén klubokat hoztak létre, némileg más szabályokkal — itt jellemző volt a nagyobb pálya, alacsonyabb háló és 9 játékos/csapat.

Azzal, hogy a röplabda egyre népszerűbb lett, a FIVB nem késlekedett az első nemzetközi torna megszervezésével és 1949-ben megrendezték a férfi világbajnokságot. Nem sokkal később, 1952-ben ezt követte a női világbajnokság is. Azzal, hogy a röplabda egy globális sportággá vált, a FIVB úgy gondolta, hogy egységesíteni kell a szabályokat.

Nyilvánvaló volt, csakúgy mint a többi sportnál, a röplabda mindig is fejlődött. A strandröplabdát bemutatták Kaliforniában a 30-as években két játékossal egy csapatban, tehát a röplabda nem maradt egy fedettpályás sport. 1948-ban az első röplabda tornát a kaliforniai Santa Monicaban tartották meg. A strandröplabda szintén egy globális szenzációvá vált, és 1986-ban megrendezték az első világbajnokságot Rio De Janeiro-ban, a FIVB jóváhagyásával.

Nem meglepetésre, a röplabda szintén olimpiai sportág lett mind a férfiak, mind a nők számára 1964-ben, amikor is a Tokyo-i Olimpiai Játékokon bemutatkozott. A strandröplabda követte ezt, amely 1996-ban, az Atlantai Olimpián debütált.

Mivel a sportág nagy figyelmet kapott és nagyon népszerű lett, a sportfogadó irodák sem haboztak hozzáadni a röplabdát a kínálathoz. Ma, a sportfogadó játékosok az év legjobb röplabda eseményeire tehetik meg tippjeiket a legkülönfélébb piacokon.

Röplabda bajnokságok

Megtanulni a röplabda fogadásra vonatkozó legfontosabb ismérveket, nem a legkönnyebb, mivel sok lépésből állhat— az egyik ilyen, hogy tudjuk, hol is kezdjük a fogadást. A FIVB számos nemzetközi ligát és tornát szervez, tehát meglehetősen nehéz lehet eldönteni, melyik versennyel kezdjük. Az alábbiakban megnézzük, melyek a legjelentősebb röplabda bajnokságok, amelyek kiváló kiindulópontok lehetnek a fogadási kalandban.

FIVB Férfi Röplabda Világbajnokság

A FIVB Férfi Röplabda Világbajnokság egy nemzetközi torna, amelyet 1962 óta négyévente rendeznek meg. A kvalifikációs szakaszban a csapatok a tornát megelőző 3 évben versenyeznek a kijutásért. A torna szakaszban, vagyis a világbajnoki döntőn 24 csapat vesz részt és kb. 1 hónapig tart ez a verseny.

Európai Röplabda Liga (European Volleyball League)

Az Európai Röplabda Liga(European Volleyball League) egy férfi röplabda verseny, amely 2004-től kerül megrendezésre, Európa legjobb nemzeti együtteseit felvonultatva. Az Európai Röplabda Szövetség (CEV) szervezi és egykor a kvalifikációs versenye is volt a FIVB Világligának, egészen 2017-ig. Az Európai Röplabda Liga nem összekeverendő a nagyobb presztízzsel bíró Röplabda Európa-bajnoksággal.

Férfi és női Röplabda Nemzetek Ligája

A Röplabda Nemzetek Ligája (Volleyball Nation’s League) a FIVB tagjainak versenye. A torna létrehozását 2017 októberében jelentették be és a szezon 2018 májusában rajtolt el. A Nemzetek Ligája egy helyettesítője a Világligának, egy korábbi férfi nemzetközi versenynek és a World Grand Prix-nek, egy korábbi női nemzetközi versenynek.

Olimpia

A röplabda 1964-ben hivatalos olimpiai sportággá vált. Ennek ellenére az olimpiai története egészen az 1924-es párizsi nyári olimpiai játékokig vezethető vissza, amikor a játék a bemutató eseménye volt a tornának. Akkor egy felkéréssel éltek, miszerint legyen a röplabda olimpiai sport és egy speciális tornát rendeztek meg 1957-ben, hogy támogassák ezt a kezdeményezést. Ez a verseny abszolút siker volt és hivatalosan be is mutatták a játékot 1964-ben.

Röplabda sztár játékosok

A röplabda sportág és a mérkőzések igazán izgalmas látnivalókat ígérnek és ezt fokozzák az igazi sztárok, akik ezeket a mérkőzéseket felejthetetlenné varázsolják. Nézzük meg a legjobb játékosokat:

  • Gavin Schmitt — Schmitt egy korábbi kanadai játékos, aki a saskatoon-i Saskatchewan Huskies klub tagja volt. Hihetetlen tehetséges játékos volt és a 2013-as NORCECA Röplabda Bajnokságon ezüstérmet szerzett a kanadai Langley-ben, a férfi nemzeti csapattal. A 2014-es lengyelországi bajnokságon Schmitt a nemzeti csapatát a 17. helyig vezényelte, amely minden idők legjobb eredménye volt. Tagja volt a 2016-os kanadai olimpiai csapatnak.
  • Earvin N’Gapeth — 1991-ben született, Earvin N’Gapeth egy francia profi röplabda játékos. 2015-ben európa-bajnoki címet nyert, valamint 2015-ben és 2017-ben Világliga aranyérmes. A leütési képessége kimagasló, amellyel joggal kerül fel a legjobbak listájára.
  • Saeid Marouf — Saeid Marouf egy professzionális iráni röplabda játékos, pozícióját tekintve setter. A legjobb setter a 2014-es Világligában, a legértékesebb játékos a 2013-as Ázsiai Bajnokságon és az Év Sportembere 2015-ben. Részt vett a riói olimpián 2016-ban.
  • Facundo Conte — Facundo Conte, egy argentin elit röplabda játékos. Részt vett a 2012-es Londoni olimpián, 2015-ben aranyérmes lett a Pánamerikai játékokon és ezüstérmes lett a 2011-es Dél-amerikai bajnokságon.
  • Maxwell Holt — 1987-ben született, az amerikai sztár sok rajongónak a kedvence, kivételes képességei miatt. A 2016-os Riói olimpián bronzérmes, a 2015-ös Világkupán aranyérmes, 2014-ben Világliga bajnok és a 2013-ban NORCECA bajnok.

Röplabda fogadási lehetőségek

A röplabda fogadás nem igazán tartozik a nehezen megérthető fogadások közé. Ahogy körbenézünk a fogadási opciók között, láthatjuk, hogy a piacok nagyon hasonlítanak több egyéb sportágéhoz. Fontos, hogy tudjuk, milyen fogadási lehetőségek állnak rendelkezésre. Lényeges azonban azt is megjegyezni, a fogadóirodák kínálata nagyban eltérhet egymástól, mi azonban most megpróbáljuk összeszedni a leggyakrabban előforduló fogadási lehetőségeket, amellyel találkozhatunk a röplabda fogadás vonatkozásában.

Például a mérkőzés győztese és az összesített fogadások meglehetősen gyakoriak és ajánlottak kezdők számára is. Könnyű a fogadás megtétele és az igazán szórakoztató fogadási formák közé sorolhatjuk ezeket. Ráadásul a sportfogadóknak nincs szükségük teljesen elmélyült röplabda tudásra ezeknél a típusoknál, tehát megfelelő kiindulópontok lehetnek.

A tornára vonatkozó fogadások hasonlóak a mérkőzésre leadható fogadásokhoz, ugyanakkor a kockázat nagyobb ezeknél, ugyanis itt egy egész tornára fogadunk, nem pedig egy mérkőzésre. Azonban, ha egy kicsit egyszerűbb fogadási lehetőséget keresünk, akkor a szettre vonatkozó fogadások remek alternatívák lehetnek, amelyeknél arra tippelhetnünk, hogy melyik csapat nyeri meg az adott szettet.

Ha a kicsit bonyolultabb fogadások érdekelnek bennünket, akkor érdemes körülnézni a torna, a csapat és a játékos fogadásoknál. Minél több információt tudunk meg az adott csapatról és játékosról, mint például a legutóbbi teljesítményeket és játék statisztikákat, annál könnyebben hozhatunk döntést.

A hendikep és kombinált fogadások szintén népszerű formák a röplabda sportfogadás kapcsán, de inkább a bátrabb fogadók körében. A pontos eredmény fogadás szintén egy gyakoribb típus, ugyanakkor nehezebb megtippelni, ugyanis itt egy mérkőzés pontos eredményére fogadunk. És ha egy kicsit megfűszereznénk a sportfogadási élményt, akkor érdemes megnézni milyen speciális fogadások állnak rendelkezésre egy-egy esemény vonatkozásában. Ezek a fogadások egy más aspektusból tekintenek az adott eseményre.

A sportfogadás és természetesen maga a szerencsejáték tekintetében a legfontosabb faktor, hogy hogyan kezeli a játékos a számlaegyenlegét. Fontos megtanulni helyesen kezelni az egyenlegeket és adott határokon belül fogadni, különösen akkor, ha csak most kezdjük ezt a tevékenységet. Könnyű elveszni a sok mérkőzés és esemény kínálta lehetőségekben, ezért is fontos a megfelelő bankszámla menedzsment. A Felelősségteljes Szerencsejáték oldalon mindig rendelkezésre állnak bizonyos eszközök adott korlátozások beállításához.

Röplabda fogadás az LV BET sportfogadás oldalon

Az LV BET online sportfogadó irodánál remek röplabda fogadási események és oddsok várják a játékosokat. Számos fogadási piac elérhető a mérkőzésekre és akár még egy-két fantasztikus bónusz is szembe jöhet. Természetesen pre-match és élő fogadások is elérhetőek az eseménytől függően, emellett letölthető az LV BET sportfogadási alkalmazása, amellyel még átláthatóbbak a fogadási piacok és élő mérkőzés követés is rendelkezésre áll.

Tudjuk, a röplabda egy népszerű sport, de természetesen a kínálat nem áll meg ennél a játéknál. Olyan nagyszerű sportágak találhatóak meg a listán mint például a kosárlabda, labdarúgás, MMA, ökölvívás, darts, kerékpározás, esport és számos további sport. Szerválhatjuk a labdát?