PREMIER LEAGUE

A Premier League az a bajnokság, ahol a legjobb angol csapatok küzdenek meg egymással évről évre az egyik legrangosabb címért a klubfutballban. A legerősebb nemzeti bajnokságként is számontartott Premier League-ben a világ legnagyobb tehetségei közül sokan itt játszanak, a sport legmagasabb szintjén.

Regisztráció

A LEGJELENTŐSEBB FUTBALL BAJNOKSÁG A VILÁGON

A Premier League feljutásos és kieséses rendszerben zajlik, amelyben 20 csapat küzd meg és próbál pontokat szerezni a szezon alatt, otthoni és idegenbeli mérkőzéseken. Nem úgy, mint a több ligában a világon, a Premier League-ben ritkán van csak egy domináns csapat. Nagyon nehéz mindig a legjobbnak lenni itt, a trófea gyakran vándorol a csapatok között, akik közül többen a világ legdrágább együttesei között vannak nyilvántartva.

Azoknak a játékosoknak, akiknek sikerült már Premier League címet szerezni, sikerült a nevüket bevésni a köztudatba szinte mindenhol és szupersztárokká váltak a sport világában. Máig a legsikeresebb Premier League csapat a Manchester United, összesen 20 alkalommal győztek, a Liverpool pedig a második helyet foglalja el, a maga 19 címével. Az Arsenal összesen 13 alkalommal emelhette magasba eddig a trófeát.

PREMIER LEAGUE - SPORTFOGADÁS

Az LV BET fantasztikus Premier League fogadási kínálattal rendelkezik. A sportfogadók széleskörű fogadási palettából választhatnak, mint a Mérkőzés eredménye, Pontos eredmény, Összesített gólok, Feletti/alatti piacok, Hendikep piacok, 1. és 2. Félidő speciális fogadások és még sok más.

Az LV BET sport blogon a legfrissebb híreket, elemzéseket és részletes előrejelzéseket is megtalálhat, valamint az elérhető promóciókat és bónuszokat is megjelenítjük ott.

Premier League

Premier League fogadás

A Premier League egy magasan jegyzett bajnokság, amely a legnézettebb futball ligává vált a világon. Az LV BET online sportfogadó oldalon széleskörű Premier League fogadási paletta áll rendelkezésre és még néhány remek sportfogadási bónusz is szembe jöhet velünk, ha szerencsések vagyunk!

A Premier League bajnokság 

A Premier League a legmagasabban jegyzett angol futball bajnokság, amelyben 20 csapat vesz részt. Mint az angol labdarúgás-piramis top szintje, az Angol Futball Liga (EFL – English Football League) felett helyezkedik el. A szezonban minden csapat 38 mérkőzést játszik, a felét hazai, a másik felét pedig idegenbeli környezetben, augusztus és május között. Mint az egyik legnézettebb bajnokság a világon, az angol első osztályú labdarúgó liga átlagos mérkőzésenkénti nézőszáma 38 ezer fő volt a 2018/19-es szezonban, ugyanakkor több milliárd néző felé közvetítették világszerte.

A népszerűség nem meglepő, ha azt nézzük, hogy olyan legendás csapatokat tömörít a liga mint a Manchester United, Manchester City, Arsenal, Liverpool, Chelsea, Tottenham, de a többi remek klub is mint a Brighton Hove Albion, Leicester City, Crystal Palace, Watford, Brentford, West Ham, Newcastle United, Wolverhampton Wanderers és a többiek is rendre nagyon magas színvonalú mérkőzéseket játszanak.

A Premier League története

Nézzünk meg némi áttekintést a liga történetében. A 90-es évek elején az angol első osztályú klubok úgy gondolták, hogy a futballt nagy mértékben újjá kell szervezni számukra. Tehát egy egyezményt (Founder Members Agreement) írtak alá 1991 júliusában, amely megteremtette az alapvető jellemzőket , ezzel megteremte a Premier League-et.

Az egyezmény azt mondta ki, hogy a liga szabadon szervezheti saját közvetítését és sponzori szerződéseit, ezzel függetlenné téve azt a Football League-től és az FA-től. Kevesebb mint egy évvel később, 1992 februárjában, 22 első osztályú klub vált ki a Football League-ből és 3 hónappal később megalakult a Premier League.

Az új Premier League 22 tagja között olyan klubok vannak mint Arsenal, Chelsea, Aston Villa, Manchester United, Manchester City, Norwich City, Leeds United, stb. Hat klub eddig mindig a Premier League tagja volt: Chelsea, Everton, Liverpool, Manchester United, Arsenal és Tottenham Hotspur. 

Premier League mérkőzések

Noha a Premier League nagyszerű szórakozást nyújt, vannak olyan speciális mérkőzések, amelyekre külön is érdemes figyelni. Ezeken a bizonyos mérkőzéseken a legnagyobb és legsikeresebb klubok szerepelnek, amelyek rengeteg nézőt vonzanak. Ezek az események sportfogadás szempontból is kiemelkedőek és a fogadási tippek főszereplői is lehetnek bizonyos előrejelzésekben:

  • Liverpool – Manchester United — A Liverpool és a Manchester United kettő a legsikeresebb Premier League klubokból és számos éve már, hogy küzdenek egymással a bizonyos északi-nyugati derbin. Eddig elmondható, hogy a Man Utd dominálta a pályát, de az utóbbi időben a Liverpool jön fel a kettejük harcában.
  • Arsenal – Chelsea — Egy a számos londoni derbi közül, mindig egy paprikás hangulatú összecsapás zajlik az Arsenal és Chelsea mérkőzésén. Ez a derbi különösen fontos volt a Chelsea 2000-es évek elején bemutatott felemelkedésének idején.
  • Manchester United – Manchester City — A manchesteri derbi, kettejük versenye már 1881 óta tart. A párharc népszerűsége nagyban növekedett, különösen akkor, amikor ezek a klubok Anglia legsikeresebb együttesei közé kerültek.
  • Liverpool – Everton — Ezt a futball mérkőzést Merseyside-i derbiként is ismerjük, de “barátságos derbiként” is emlegették, mivel mindkét csapat szurkolói között sok volt a család, voltak idők amikor a szurkolókat még csak el sem különítették egymástól. A rivalizálás azonban az 1980-as évek óta felerősödött.
  • Liverpool – Manchester City — Ez a rivalizálás az egyik legnagyobb a profi futball vonatkozásában az utóbbi években, amely mostanában, a 2010-es években kezdődött, amikor a liverpooli együttes mindössze két pont különbséggel elvesztette a 2013/14-es bajnok címet a City ellen.

Premier League sztárok 

Számos nagyszerű játékos jött és ment az angol első osztályú labdarúgásban, de néhányan közülük igazán kiemelkedett.

  • Alan Shearer — Shearer a Premier League egyik legnagyszerűbb játékosa, a mai napig a legjobb góllövő. 14 szezont játszott le és összesen 260 gólt szerzett, a következő Wayne Rooney 208 találattal. Annak ellenére, hogy bőségesen voltak és vannak sztárok a ligában, senki sem tudta megdönteni Shearer rekordját. Harry Kane-nek lehet rá a legnagyobb esélye a jelenlegi játékosok közül.
  • Gareth Barry Barry 653 mérkőzést játszott, a legtöbbet az Aston Villa csapatában, ami a legtöbb szereplés, amit egy játékos valaha is elért a Premier League-ben, és mindössze két játékos lépi át a 600-as mérkőzés határt.
  • Petr Cech A Premier League történetének egyik legjobb kapusának tartják, az egyetlen kapus, akinek több mint 200 clean sheet-je van.
  • Steven Gerrard A liverpooli csapatkapitány, Alan Shearer-rel együtt, talán a legnagyobb játékos, aki nem nyert bajnoki címet. 504 első osztályú mérkőzést játszott szülővárosa klubjában.
  • Sir Alex Ferguson — Nem játékos, Sir Alex Ferguson a Manchester United legendás menedzsere volt 1986 és 2013 között. 2000-ben megválasztották az évtized edzőjének, nem meglepő módon. Ferguson 13 alkalommal ünnepelhetett bajnoki címet, 5-ször FA Kupa győzelmet, míg a Bajnokok Ligája trófeáját kétszer hódította el.

Premier League fogadási lehetőségek

Most, hogy kicsit jobban megismertük a Premier League-et, nézzük meg közelebbről a fogadási lehetőségeket és tippeket, hogy kezdő sportfogadóknak melyik fogadási típus lehet ideális. Lényeges tudni, hogy mikre lehet tippeket leadni. Fontos megjegyezni, hogy a különböző fogadóirodák kínálata eltérhet egymástól. Mi most a leggyakrabban előforduló fogadási formákat említjük meg. Ha valaki esetleg már ismeri a kosárlabda, röplabda vagy rögbi sportfogadást, akkor meglehetősen könnyű lesz megérteni a Premier League fogadásokat is.

Mérkőzés győztese

Jó kiindulópont lehet a mérkőzés győztese fogadási piac. Egyszerű megérteni és nem szükséges mélyebb tudással rendelkezni a liga iránt. Ráadásul ezenkívül ott van a Dupla esély piac is, ahol kétesélyes kimenetelre lehet tippeket leadni, mint például az egyik csapat győz vagy döntetlent ér el.

Jövőbeli fogadások

Ha egy kicsit emelni akarjuk a sportfogadási élmény szintjét, akkor akár az egész bajnokságra is fogadhatunk. Ezeket jövőbeli fogadásoknak nevezzük. Például ki nyeri a bajnokságot? Ki lesz a bajnokság gólkirálya?, stb.

Félidő eredménye

Több fogadóiroda is kínál a félidőre vonatkozó fogadásokat, például a Félidő eredménye fogadást, amit talán könnyebb megtippelni, mint a játékidő eredményét/mérkőzés győztesét. Persze attól, hogy “egyszerűbb” fogadásnak tűnik, még magas szintű sportfogadási élményt adhat.

Összesített piacok

Az összesített piacok esetén többféle értékre is fogadhatunk. Ilyen például az összesített gólok száma, vagy éppen az összesített büntető lapok száma.

Kombinációs fogadás

Ha több eseményt/kimenetelt helyezünk el a fogadószelvényen és kombi vagy kombinációs fogadásként tesszük meg, akkor ugyan nagyobb kockázatú fogadást kötünk, ugyanis minden egyes választásnak nyertesnek kell lennie a kifizetéshez, de ezáltal a nyeremény is magasabb lesz.

Első gólszerző csapat/játékos, hendikep fogadás

Ha a sportfogadásról beszélünk, akkor a tudás kulcsfontosságú lehet. Minél több információnk van egy csapat vagy a játékosok korábbi teljesítményéről, annál könnyebben hozhatunk meg egy döntést, hogy mire fogadjunk. Például megtippelhetjük, hogy ki lesz az első gólt elérő játékos vagy ha tisztában vagyunk a csapatok teljesítményével akkor akár egy izgalmas hendikep fogadást is megtehetünk. Egy kis utánajárás segíthet nekünk, ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy ez sem garancia a nyertes fogadáshoz.

Azzal, hogy Anglia első osztályú bajnoksága a legnézettebb bajnokság a sport világában, biztosan kijelenthető, hogy számos remek mérkőzés vár ránk. De természetesen mint minden szerencsejátéknál és sportfogadásnál, itt is rendkívül fontos egy jó bankszámla menedzsment részünkről és fontos, hogy a saját korlátainkon belül maradjunk, mivel könnyen elveszítheti a fonalat a sportfogadó a sok remek Premier League meccs között. A Felelősségteljes Szerencsejáték oldalon beállítunk különböző korlátozásokat a játékra vonatkozólag.

Premier League fogadás az LV BET-en

Az LV BET remek Premier League fogadási palettával rendelkezik, amelyet érdemes lehet megtekinteni. Rengeteg nagyszerű odds, egyedi piac, élő mérkőzés követés áll a játékosok rendelkezésére. Ezenkívül akár meg egy-két fantasztikus sportfogadási bónuszt is igénybe vehetünk. A “Promóciók” oldalon listázva vannak az éppen elérhető ajánlatok. Fontos, hogy minden esetben olvassuk el az akciók felhasználási feltételeit.

Természetesen nem csak Premier League és nem csak labdarúgás szerepel a sportfogadás kínálatban. Olyan nagyszerű sportágakra lehet tippelni, mint a kosárlabda, kézilabda, golf, röplabda, jégkorong, ökölvívás, MMA és sok egyéb sport.

Az esport kedvelői is megtalálhatják a legjobb eseményeket az oldalon, mint a CS:GO, a LoL, a Call of Duty tornákat, de a virtuális sportok szerelmesei is fogadhatnak az LV BET online sportfogadás oldalon.