ÖKÖLVíVÁS

Az ökölvívás a harcművészetek királya az egész világon. Egy hagyományos mérkőzésen két ökölvívó küzd meg egymással a ringben, több, meghatározott ideig tartó menetben. A győztest a szerzett pontok alapján határozzák meg vagy ha kiütötte ellenfelét. Noha a sportág története egészen az ókori görög Olimpiai Játékokra nyúlik vissza, a boksz nem csak hogy kiállta az idő próbáját, de manapság egyre népszerűbb sport.

Regisztráció

FOGADÁS ÖKÖLVíVÁSRA

Az ökölvívásra történő fogadás rendkívül népszerű a sportfogadók körében az egész világon. Az LV BET Sportfogadó oldalon az ügyfeleinknek olyan érzése is lehet, mintha a ring közelében lennének, mivel számos fogadási piac érhető el az oldalon erre a sportágra. Az LV BET játékosok többféle eseményre fogadhatnak, az amatőr küzdelmekben új és izgalmas nevek tűnhetnek fel, míg a profi ökölvívásban a bajnokok a teljes dicsőségért harcolhatnak meg a mérkőzéseken. A boksz fogadási opciók széles palettát alkotnak, beleértve a hagyományos fogadásokat, mérkőzés győztese, menetekre vonatkozó és akár a győzelem módjára vonatkozó piacokat.

HOGYAN FOGADJUNK ÖKÖLVíVÁSRA

Az LV BET sportfogadás oldalon megtalálhatja a legjobb boksz események fogadási piacait. Számos lehetőség közül választhat, ugyanakkor javasoljuk a játékosoknak, hogy mindig legyenek körültekintőek és fedezzék fel az összes opciót, mielőtt döntést hoznának. Amint megtalálta a megfelelő piacot, egyszerűen válassza ki az oddsot és adja hozzá a szelvényhez, ezután határozza meg a tétet és erősítse meg a fogadást.

Azoknak a sportfogadóknak, aki szeretnének belépni az ökölvívás-sportfogadás izgalmas világába, ajánljuk az LV BET sport blogot, ahol a legfrissebb információk, elemzések és részletes előrejelzések találhatók meg a soron következő küzdelmekkel kapcsolatban.

Ökölvívás

Ökölvívás fogadás

Lépjen be a ringbe az LV BET-ten egy remek sportfogadási élményért! Hagyományos és egyedi fogadási piacok és nagyszerű szorzók várják a játékosokat a legjobb eseményekre. Most megnézzük az ökölvívás fogadás legfontosabb jellemzőit, hogy ne kelljen egyből bedobni a törölközőt. És még akár fantasztikus sportfogadási bónuszok is rendelkezésre állhatnak.

Azonban még mielőtt elkezdődne az első menet, nézzük meg az ökölvívás rendkívüli történetét.

Az ökölvívás története 

A legelső ökölvívással kapcsolatos dátumok között ott szerepelnek a Kr.e. 3000-es évek Egyiptomból. Ugyanakkor arra is vannak bizonyítékok, hogy a boksz az ókori Görögországból is eredhet. Akárhol is kezdődött, nem voltak standard szabályai ennek a sportnak, tehát a menetek addig tartottak, míg az egyik férfi fel nem emelte az újját, hogy jelezze a vereséget vagy egyszerűen nem tudta folytatni.

A harcosoknak bőrből készült szíjjal fedték be a kezüket és az alkarjukat, a védelem céljából. Habár ez megváltozott, amikor a rómaiak az ún. “cestus”-t fejlesztették ki és ezzel cserélték le a bőrszíjakat. A Cestus egy kesztyű volt, metál szegecsekkel és tüskékkel benne. Sok mérkőzés végződött halállal ezen kesztyűk miatt.

A kard egy népszerű fegyver volt sok sok évig, de ahogy haladt az idő, a kard használata már nem volt annyira elterjedt, Angliában az ökölvívás újra népszerű lett az 1600-as évek vége felé, egy afféle tiszta öklös bokszként, amelyre “prizefighting”-ként is hivatkoznak. Az első hivatalos tiszta öklös mérkőzést 1681-ben dokumentálták és az első angol bajnok, James Figg volt, 1719-ben nyerte meg a címet. Ebben az időben az ökölvívás egyre népszerűbb lett.

A boksz sportnak még mindig nem voltak írásba foglalt szabályai ekkor, nem voltak súlycsoportok, menet korlátozások, mint ahogy bíró sem volt, tehát azt lehet állítani, hogy a mérkőzések meglehetősen kaotikusak voltak. Az első szabályrendszert 1743-ban publikálták Jack Broughton, egy bokszoló bajnok által. Broughton szabályai szerint tilos volt megütni egy versenyzőt, ha földön van és tilos volt továbbá derék alá ütni. A szabályok bevezették olyan védelmi sálak használatát, amelyek afféle kesztyűként szolgáltak. A London Prize Ring Rules szabályrendszer nem sokkal később bevezetésre került, amely tiltotta a szembe nyúlást, a karmolást, a rúgást, a harapást, stb. A Marquess of Queensberry szabályokat 1867-ben vetették papírra az amatőr bajnokságokra vonatkozóan, különböző súlycsoportokra.

Noha hivatalos szabályok lettek megalkotva, meglehetősen nehéz volt a bokszra, mint legitim sportágra tekinteni, Angliában és az Egyesült Államok legtöbb államában törvényellenes volt a 19. században. Ez addig tartott, amíg Tex Rickard, egy promóter és a bajnok John L. Sullivan csatlakozott, hogy támogassák a sportágat — a többi pedig már történelem.

Ökölvívás események és tornák

Az első lépés, hogy jó ökölvívás sportfogadók legyünk, az, hogy megismerjük milyen bajnokságokra, eseményekre lehet fogadást kötni. Számos izgalmas szövetségből választhatunk, tehát nem könnyű döntést hoznunk.

Az alábbiakban összeszedtük a népszerű bokszversenyeket:

AIBA Bokszvilágbajnokság

Az AIBA Bokszvilágbajnokság az egyik legelitebb ökölvívó verseny, az olimpiai bokszprogrammal egyetemben. A sportág irányító szervezete, a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) szervezi az eseményt, és az első versenyt a kubai Havannában tartották, 1974-ben. Akkoriban csak férfiaknak szóló eseményt rendeztek, az első női bajnokságot 27 évvel később, 2001-ben rendezték meg.

WBC

A Bokszvilágtanács (WBC) az egyike a négy legrégebbi ökölvívó szövetségnek a professzionális boksz világában. Számos profi bokszoló lett már WBC bajnok, ez a szövetség a legmagasabban jegyzett mérkőzéseket képviseli. A WBC elismeri a másik három profi szövetség szerepét, beleértve a WBA-t, az IBF-et és a WBO-t. Összesen 9 regionális irányító szervezet van a WBC alatt, ilyen például az NABF (North American Boxing Federation), az OPBF (Oriental and Pacific Boxing Federation), az EBU és az ABC (African Boxing Council).

WBA

A Bokszvilágszövetség (WBA), korábbi nevén a Nemzeti Ökölvívó Szövetség szintén az egyike a négy szövetségnek, amelyik profi mérkőzéseket szerveznek. A WBA nagy presztízzsel rendelkező, top szervezet, a WBC-vel, IBF-fel és a WBO-val együtt. Az Egyesült Államokban alapították 1921-ben, 13 állami képviselő által, beleértve az NBA-t. A Nemzetközi Ökölvívó Hall of Fame (IBHOF) is elismeri ezt a szervezetet.

Olimpia

A boksz előszőr 1904-ben lett bemutatva a Nyári Olimpián, és azóta is a Nyári Olimpiai program része— kivéve az 1912-es stockholmi Olimpiát, mivel a boksz tiltott volt Svédországban akkor. Az ökölvívás kizárólag férfi olimpiai sportág volt a 2012-es Nyári Olimpiáig, ekkor bemutatkozott a női boksz is a programban.

Ökölvívás fogadási lehetőségek

A következő lépés az ökölvívás fogadás vonatkozásában, az az, hogy megismerjük milyen fogadási lehetőségek állnak rendelkezésre. Természetesen a különböző fogadási irodáknál az ajánlatok (és események is) különbözőek lehetnek, mint ahogy az odds is. Most megnézzük melyek a népszerű fogadási opciók, amelyek leggyakrabban előfordulhatnak az online sportfogadás világában:

A mérkőzés és menet győztese fogadások remek kiinduló pontok lehetnek kezdők számára is, nagyon gyakoriak, a fogadás felépítése egyszerű és remek szórakozási lehetőséget biztosítanak. Ezek a fogadások a kevésbé kockázatosak közé tartoznak, nem igényelnek mélyebb ökölvívás tudást a fogadótól.

Ha a következő szintre szeretnénk emelni a boksz fogadást, akkor a jövőbeli fogadás jó opció lehet. Ez is rendkívül népszerű forma, ugyanakkor hasonlít a mérkőzés győztese fogadáshoz, de itt egy teljes tornára tippelhetünk inkább, nem pedig egy szimpla mérkőzésre.

A felett/alatt fogadások szintén népszerűek az online szerencsejáték, így az online sportfogadás világában, több hagyományos sportág esetében is, beleértve a bokszot is.

Ha már jobban eligazodunk az ökölvívás sportfogadás világában, akkor komplexebb fogadási típusokat is megvizsgálhatunk. Minél valószínűtlenebb, hogy eltaláljuk a helyes kimenetelt, annál nagyobb lehet a kifizetés is nyertes fogadás esetén. Ugyanakkor a kockázat is sokkal nagyobb. Ne felejtsük el, mindig felelősségteljesen játsszunk!

A pont spread és hendikep fogadások remek opciók lehetnek azoknak, akik a magasabb kockázatokat keresik. Ezek a típusok kiegyenlítik az esetleges erősségbeli különbségeket a csapatok között, legalábbis a sportfogadás platformon.

És ha már a kockázatosabb fogadási formáknál tartunk, akkor a kombinációs (gyűjtő) fogadásokat is meg kell említeni. Ezeknél több választást tartalmazó szelvényt készíthetünk, ugyanakkor a nyertes fogadáshoz, minden kimenetelnek teljesülnie kell.

Egyes fogadási oldalak kínálhatják a fogadást döntetlenre is, ami egészen ritka kimenetel az ökölvívás világában, ennek ellenére izgalmas lehet ilyen típusú fogadást tenni.

A sportfogadás igazán izgalmas is lehet, és nagy figyelemmel kísérhetünk egy-egy saját fogadást. Könnyen lehet azonban, hogy elveszünk a nagy kiütések között, ami az online szerencsejáték világát illeti. Ezért nagyon fontos, hogy helyesen menedzseljük az egyenlegünket. Egy jó banki egyenleg stratégia lényeges a sportfogadás szempontjából és biztosítja, hogy mindig bizonyos kereteken belül fogadjunk. Az LV BET Felelősségteljes Szerencsejáték eszközei segítségével a játékos korlátozhatja több tevékenységét is, tehát bizonyos limiteket állíthat be, amelyek nagyban segítik a biztonságos szerencsejátékot.

Ökölvívás fogadás az LV BET online sportfogadás oldalon

Remek sportfogadási élményt lehet szerezni az LV BET online fogadóirodában, ahol rendkívül széles körben találhatunk ökölvívás fogadási piacokat legyen az pre-match vagy élő fogadás. Az év legjobb bokszeseményeire lehet fogadni. Az elérhető fogadási piacok száma rendkívül nagy az oldalon, ezért, amennyiben még áttekinthetőbb platformot szeretnénk használni, az oldalon letölthető a sportfogadás mobil applikáció is, amelyben egy koppintásra vannak a legnépszerűbb piacok. Az ökölvívás fogadás mellett élő mérkőzés követés is rendelkezésre áll.

Természetesen számos egyéb hagyományos sportágra történő fogadásra is lehetőség van az oldalon, beleértve olyan sportágakat mint az MMA, labdarúgás, kosárlabda, röplabda, kézilabda, golf, darts és rengeteg további sport. Ezenkívül esport játékok és szórakoztató rendezvények is szerepelnek a kínálatban.

Az LV BET Promóciók oldalon megtalálhatóak az éppen aktuális ajánlatok, legyen az egy-két fantasztikus online fogadási bónusz, valamint egyéb akciók.