Counter-Strike sportfogadás

A Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) egy multiplayer belső nézetes lövöldözős játék a Valve és Hidden Path Entertainment fejlesztésében, amelyet 2012-ben adtak ki. Két csapat küzd meg egymással a terroristák (Terrorists), valamint az elhárítók (Counter-Terrorists) oldalán, melyeknek külön feladataik vannak. A terroristák bombákat telepítenek és túszokat irányítanak, míg az elhárítók hatástalanítják a robbanószerkezetet és megmentik a túszokat. Minden csapatnak sikeresen teljesítenie kell a feladatot, körről körre, a győzelem érdekében. Az LV BET sportfogadó oldalon széleskörű fogadási opciók állnak rendelkezésre a CS:GO játékhoz, ahol a játékosok a legjelentősebb versenyeken résztvevő kedvenc csapataikra tehetnek téteket.

Regisztráció

Hogyan fogadhat CS:GO-ra?

A CS:GO versenyeken általában három mérkőzéses, egyenes kieséses rendszerben játszanak, mérkőzésenként 30 körrel. Minden kör 2 percig tart és a játék véget ér, ha egy csapat eléri a 16 győzelmet. Általában a versenyszerű CS:GO mérkőzések kb. 40 percig tartanak, habár akár több mint egy óráig is elhúzódhat egy-egy mérkőzés. Ahhoz, hogy felfedezze a CS:GO sportfogadást, látogasson el az LV BET Sportfogadás oldalára és nézze meg a CS:GO részt, ahol olyan események várják, mint a BLAST Premier, IEM (Intel Extreme Masters), ESL One Pro League, DreamHack Masters és a CS:GO Major Championship.

A legmagasabb szinten űzik ezt a versenyt, ahol a precizitás és a csapatmunka van fókuszban. Ahhoz, hogy jobban megérthesse a CS:GO fogadási piacokat, nézzen meg CS:GO fogadási útmutatókat és részletes játék elemzéseket a korábbi tornákról, vagy tudnivalókat a csapatokról és játékosokról. Amennyiben elsajátította az alapokat, megnézheti az éppen zajló CS:GO mérkőzéseket és kiválaszthatja a fogadási piacokat — ilyen egyszerű!

CS:GO sportfogadás az LV BET oldalon

Az LV BET sportfogadó oldalon számos piacra lehet fogadni remek CS:GO oddsokkal, beleértve a Mérkőzés nyertese, Összesített mapok, Kör hendikep, Pistol kör nyertese és Összesített körök piacokat. A legjelentősebb tornák fogadási piacai és oddsai megtalálhatóak az LV BET kínálatában. A sportfogadás oldalon látható, ahogy a Counter-Strike akció zajlik, ugyanakkor érdemes előtte megnézni az előrejelzéseket a következő CS:GO tornákra és eseményekre.

Counter Strike

Counter-Strike: Global Offensive sportfogadás

Remek helyre érkeztünk, ha a legjobb Counter-Strike fogadási lehetőségeket keressük. Az LV BET sportfogadó oldal elsőrangú fogadási piacokat kínál a CS:GO-ra és remek oddsokat az év legjelentősebb CS:GO versenyeire. A továbbiakban elemezzük napjaink legnépszerűbb belső nézetes lövöldözős (FPS) játékát.

Mi a Counter-Strike: Global Offensive?

A Counter-Strike: Global Offensive vagy röviden CS:GO a legnagyobb presztízzsel bíró játék, ha a versenyszerű lövöldözős játékipart nézzük. Ez a multiplayer belső nézetes lövöldözős (FPS) a negyedik olyan hihetetlenül izgalmas játék sorozat, amelyet a Valve és a Hidden Path Entertainment fejlesztett. A 2012-es kiadás óta a játék 11 millió játékost számlál havonta és továbbra is a legtöbbet játszott game a Steam-en, a Valve videójátékokat terjesztő oldalán.

Egy külön szurkolói és játékos közösséggel, a CS:GO aktív szereplő az esport színterén. A világ legtehetségesebb csapatai mérkőznek meg profi bajnokságokban és tornákon, jelentős díjazásokért, ezzel a Counter-Strike: Global Offensive játékot a versenyszerű FPS játékok közül az egyik legkiemelkedőbbé téve.

CS:GO történet

A CS:GO a Counter-Strike sorozat része, amely 1999-ben indult hódító útjára a Valve Half-Life játékának modjaként. A mod óriási népszerűségének köszönhetően a Valve sietett a szellemi tulajdonjogokat megszerezni és a Counter-Strike-ot egy gyári termékké változtatni. Az eredeti Counter-Strike játékot aztán a Counter-Strike: Condition Zero követte, amely 2004-ben jelent meg, több stúdió 4 éves fejlesztése után, beleértve olyanokat mint a Rogue Entertainment, Gearbox és Turtle Rock Studios.

Mindössze 8 hónappal a Condition Zero megjelenése után, a Valve meglepte a rajongókat az eredeti játék remake-jével — a Counter-Strike: Source játékkal. Ez volt az első, amely a Valve újonnan létrehozott Source motorján futott és a Hidden Path Entertainment fejlesztett, akik később a CS:GO-n is dolgoztak. A Counter-Strike: Global Offensive a negyedik játék a sorozatban és 2012-ben jelent meg. Habár a CS:GO most már majdnem egy évtizedes — amely videojáték viszonylatban ókori — nincsenek azonnali tervek arra, hogy frissítsék a sorozatot egy új release-zel. Ez talán a Valve elmúlt évekbeli tervszerű egyensúlyának és vizuális frissítéseinek tudható be. A mai napig a CS:GO az egyik legnagyobb hatással rendelkező belső nézetes lövöldözős játék a történelemben. A Valve ténylegesen elejtett pár információt arról, hogy a CS:GO a Source 2-ra kerül, egy motorra, amely képes komplex és részletes jeleneteket minimális framerate kihagyásokkal működtetni, de semmi sem biztos jelenleg.

Counter-Strike versenyek

A Counter-Strike jelenléte a versenyszerű esportokban adott és veteránnak mondható a maga 20 éves történetével, az eredeti CS-szel kezdődően. Az első jelentős torna a 2001-es Cyberathlete Professional League (CPL) téli bajnokság volt a texasi Dallasban. A torna 150,000 $ díjazású volt és a Ninjas in Pyjamas, egy svéd csapat nyerte meg, akik a mai napig aktívak. Akkoriban a játékot CS 1.6-ként említették, ugyanis ez az update volt a legjelentősebb verzió.

Az első esemény sikerét követve, amelyen 16 versenyző csapat vett részt, a 2002-es World Cyber Games és a 2003-as Electronic Sports World Cup nem mellőzte az újonnan bevált FPS játékot. 2008-ban az Electronic Sports League (ESL) hozzáadta a Counter-Strike-ot az Intel Extreme Masters (IEM) sorozatához, akik nemzetközi esport tornákat rendeztek az Intel sponzorálásával.

A versenyszerű Counter-Strike nagy diadalmenetében a Valve elérkezettnek látta az időt, hogy az “idejétmúlt” CS 1.6-ot félrerakja és helyette a Counter-Strike: Source (CS:S) játékot népszerűsítse, mint új versenyzésre alkalmas CS játékot. A Valve sajnálatára, a játékosok nem értettek egyet ezzel a döntéssel. A CS 1.6 gyakorlatilag a pro játék mérföldkövét jelentette, mivel kiváló képességeket igényelt. Az akkor újonnan megjelent CS:S egyszerűen nem volt versenyben és a közösség nem is fogadta be. A Valve, a szponzorok és a torna szervezők tovább promotálták a CS:S játékot, de a legtöbb profi Counter-Strike játékos elutasította ezt a játékot. A széttagolódott versenyzői közeg miatt fokozatosan csökkent a játék népszerűsége a 2000-es évek végén és a 2010-es évek elején, átengedve az esport koronát a feltörekvő MOBA műfajnak.

CS:GO bajnokságok és események

A Counter-Strike: Global Offensive 2012-es megjelenése újra szárnyakat adott a sorozatnak és újraegyesítette a versenyzői közösséget. A korábbi release döcögősre sikeredett, de a Valve nem szerette volna kihagyni a lehetőséget — a játék hihetetlen mértékben fejlődött mindössze néhány hónap leforgása alatt. A live-streaming éra rohama is főszerepet játszott a játék minden eddiginél nagyobb feltörekvésében, mivel a játékosok és a rajongók bemutathatták tehetségüket olyan platformokon, mint a UStream, Twitch és Youtube.

Az első Major (fő) CS:GO bajnokság a DreamHack Winter 2013 eseményen volt Svédországban. Azóta a Valve CS:GO Major eseményei a legnagyobb presztízzsel rendelkező és legjelentősebb versenyei a Global Offensive Pro körében.

Nézzük meg, hogy mely CS:GO eseményekre fogadhatunk:

BLAST Premier

A BLAST Premier egy professzionális CS:GO bajnokság, amelyet 2020-ban indítottak és elsősorban az Egyesült Államokban és Európában van jelen. A sorozat két, egyenként 4 hónapos szezonra osztódik — tavaszi és őszi — 12 résztvevő csapattal a csoportküzdelmekben. A legjobb 6 csapat, valamint a két legjobb csapat a Showdown eseményekről, bejut a döntőkbe. A szezon döntőinek győztesei továbbjutnak az év végén esedékes Global Finals-ba.

CS:GO Major bajnokság

Gyakran csak Majors-nek említik, a CS:GO Major Championships (bajnokságok) minden esport fogadó kedvenc CS:GO eseményei. Ezeket a versenyeket a fejlesztő, a Valve szervezi 2013 óta.
2018-ban a résztvevő csapatok létszámát 24-re emelték, amiből 14 automatikusan bekerül a következő Majorba. A többi résztvevő továbbmegy a torna más szakaszaiba: Legends és Challengers szakaszok. A szakaszok jó néhány változáson mentek át az elmúlt években, de a rájátszásban — vagy ahogy ismerjük, Champions szakasz — állandóan 8 csapat küzd meg minden Majorban, akik három mérkőzéses, egyenes kieséses rendszerben mérkőznek meg.

A többi esport bajnokságokkal és hagyományos sportokkal ellentétben, a Valve adja a Major helyeket a játékosoknak, nem pedig a szervezet. Ez azt jelenti, hogy ha egy csapat automatikusan kap egy helyet a következő Major selejtezőben, de három tag is átigazolt mielőtt a torna elkezdődött, akkor az egész csapat elveszíti ezt a helyét.

ESL One Pro League

Az ESL One Pro League egy premier profi CS:GO esport liga. A versenyen 24 csapat vesz részt Európából, Ázsiából, Óceániából és Amerikából, beleértve 12 állandó partnert. A 12 partner automatikusan bekerül, míg 7 a fennmaradó 12-ből az ESL World Ranking alapján kerül be — egy pontrendszer, amit az ESL használ arra, hogy mérje a csapat teljesítményt minden jelentős CS:GO versenyen (nem csak az ESL által szervezett versenyeken). A további 5 csapat pedig regionális selejtezőkön keresztül szerezhet indulási jogot.

A Valve CS:GO Major bajnoksággal ellentétben, ahol a csapathelyek a játékos rosterek alapján vannak kiadva, az ESL odaadja a helyeket a szervezetnek. Nem ritka, hogy egy csapat eladja vagy egyenesen odaadja Pro League licencét egy másik szervezetnek. Az ESL Pro Tour több tucat eseményt foglal magába a szezonban, tehát érdemes a Sport blogot olvasni, hogy információhoz juthassunk a következő CS:GO mérkőzésekről és a remek CS:GO oddsokról.

IEM (Intel Extreme Masters)

Az ESL 2006-ban indította, az IEM egy globális nemzetközi esport versenysorozat, beleértve a Counter-Strike: Global Offensive, Starcraft II és más esport címeket. Az IEM az egyik legnagyobb presztízzsel rendelkező esport esemény a világon, nagyszerű díjazással és Pro Tour valamint Blast Premier pontokkal.

DreamHack Masters

A DreamHack egyesült az ESL-lel 2020-ban, ugyanakkor továbbra is külön működnek. Ez a svéd produkciós cég a legjelentősebb online és offline esport versenyekre és gaming eseményekre specializálódik. A DreamHack Masters CS:GO verseny egy Master-level torna, amely pontokat ad az IEM-re és itt a világ legnagyobb CS:GO tehetségeit láthatjuk versenyezni a DreamHack tornák legjelentősebb esport eseményein, hatalmas arénákban.

CS:GO játékmenet

A CS:GO játék feladatalapú játékmódokból áll, ahol két ötfős csapat küzd meg egymással, hogy irányításuk alá vonják a megadott területet vagy feladatot. A versenymód hasonló, mint amit a profi CS:GO tornákon látunk, 90 perces mérkőzésekkel. Mindegyik csapatnak speciális feladata van, amit a győzelemhez teljesíteni kell, miközben kiiktatják az ellenfelet. Minden kör végén a versenyzők játékbeli pénzt kapnak a teljesítményük — és csapatuk teljesítménye — alapján, és ezeket felszerelésre és egyéb tárgyakra költhetnek, amiket a következő körökben használhatnak.

CS:GO játékmódok

8 CS:GO játékmód van, amelyből a legtöbbet versenyszerűen is lehet használni. Ha ki szeretnénk próbálni a CS:GO fogadást, érdemes az alábbi játékmódokat tanulmányozni.

Deathmatch — A Deathmatch (DM) egy egymás elleni mód, azonnali újrateremtődéssel és itt nincs pénz gazdaság. Minden mérkőzés 10 percig tart és bármelyik CS:GO mapon lehet játszani. A legtöbb ponttal rendelkező csapat nyeri a kört.

Arms Race — Ez egy progresszív alapú mód, azonnali újrateremtődéssel, ahol a közelharcon van a hangsúly. Miután elértünk két kiiktatást egy fegyverrel, a játékos megkapja a következő fegyvert, majd megszerezheti az infamous knife-ot is. A végső fegyverrel végzett egyéni kiiktatás a játékos győzelmét jelenti.

Demolition — Két csapat támad és védelmez egy területet több mapon keresztül, amelyek a gyors játékra vannak tervezve. A progresszív funkció hasonló az Arms Race módhoz, de fordítva — mindössze egy kiiktatást igényel és sniperekkel végződik.

Danger Zone — A Danger Zone egy gyors battle royale CS:GO játékmód, hasonló a PUBG és Call of Duty: Warzone játékokhoz, 18 játékossal csoportos és 16 játékossal egyéni módban. Ezt a módot egy mapon játsszák a 3 közül — Blacksite, Sirocco vagy Jungle — és a játékosok minden nélkül kezdik, kizárólag ruhájuk van. A mapon számos láda van szétszórva tele felszereléssel és egyéb készlettel. A feladat egyszerű — légy te az utolsó túlélő (vagy a csapatod)!

CS:GO klasszikus & verseny játékmódok

A klasszikus mód 5 az 5 elleni általában és harminc körös CS:GO mérkőzések vannak a Defuse és Hostage küldetésekben.

Competitive (Versenymód) — A versenymódban a játékosok a helyezésüket a listán a teljesítményük alapján szerzik meg. Az első csapat, amelyik eléri a 16 győzelmet a 30 mérkőzésből, megnyeri a játékot. A rangok az ezüst I-től kezdve (újonc) egészen a Global Elite-ig vannak, amely ranggal az egész CS:GO játékos közösség kevesebb mint 1%-a rendelkezik.

Defuse mód— Két csapat, a T-csapat és a CT-csapat küzd meg egymással a Defuse-ban. A CT akkor nyer, ha az idő azelőtt fogy el, mielőtt a robbanószerkezetet elhelyezték volna, vagy hatástalanították azt vagy minden T csapattag ki van iktatva mielőtt a robbanószerkezetet elhelyezték. A T csapat nyer, ha a robbanóanyagot sikeresen aktiválták vagy minden CT tag ki van iktatva mielőtt az idő lejár.

Hostage Rescue — Ebben a CS:GO játékmódban a játékosok egy túsz mentőakcióban vesznek részt. Ha a CT csapat minden túszt megment, mielőtt az idő lejár, akkor nyer. A T csapat nyer, ha minden CT tag ki van iktatva. Ha egy túsz megsérül az akció alatt, a játékos, aki a sérülést okozta, pénzt veszít.

CS:GO sportfogadás az LV BET oldalon

Most, hogy sok mindent megtudtunk a Counter-Strike: Global Offensive játékról és az év legnagyobb CS:GO eseményeiről, megnézhetjük, hogy miként fogadhatunk a CS:GO-ra. Az LV BET sportfogadó oldalon felfedezhetjük a széleskörű CS:GO fogadási palettát, remek CS:GO oddsokkal a legjobb versenyekre és nemzetközi tornákra. Fogadhatunk olyan piacokra mint a Mérkőzés győztese, Map győztese, Map hendikep, Kör hendikep, Összesített körök, Felett/alatt összesített körök vagy egészen egyedi CS:GO piacokra. Érdemes körülnézni!