LABDARÚGÁS

A labdarúgás a legnépszerűbb sport a világon. A világ minden tájáról, szurkolók milliói kapcsolódnak be kedvenc csapataik mérkőzéseibe, hétről hétre. A legjelentősebb nemzeti klub bajnokságok között olyan ligák vannak, mint az angol Premier League, a német Bundesliga, a spanyol La Liga és az olasz Serie A, melyek a világ legjobb játékosait vonultatják fel. Ezen ligák legjobb csapatainak lehetőségük van egymással is megmérkőzni olyan kontinentális klub versenyeken, mint a Bajnokok Ligája és az Európa Liga.

Regisztráció

FOGADÁS LABDARÚGÁSRA

A futballra vonatkozó sportfogadás a legnagyobb sport piacok közé tartozik mindegyik sportfogadó oldalon. Az LV BET Sportfogadás rendkívül sok futball fogadási opciót kínál ügyfeleinek. A sportfogadók több mint 100 ország több ezer mérkőzése, eseménye közül választhatnak, a legkülönfélébb ligákból. Mindig érdekesnek ígérkezik egy adott mérkőzés fogadási kínálata, ahol a sportfogadó játékosok számos piacot felfedezhetnek, és valós idejű, élő fogadásokat is tehetnek az esemény alakulásának függvényében.

HOGYAN FOGADJUNK LABDARÚGÁSRA

A fogadás a labdarúgásra egészen egyszerű. Válasszon ki egy kedvelt eseményt és fedezze fel annak fogadási kínálatát. Miután megtalálta a megfelelő piacot, egyszerűen válassza ki az oddsot és adja hozzá a választást a fogadási szelvényhez, majd határozza meg a tét értékét és erősítse meg fogadását.

Javasoljuk az új játékosoknak, hogy ne siessenek a fogadásokkal és elemezzék előtte a piacokat. Segítségül kínáljuk a hasznos LV BET Sport blogot, ahol a legfrissebb futball híreket, elemzéseket és részletes előrejelzéseket találhat a soron következő eseményekre.

Labdarúgás

Foci fogadás

Az LV BET oldalon felfedezhetjük a nagyszerű labdarúgás fogadás világát, remek oddsokkal az év legnagyobb eseményeire! Az LV BET sportfogadás oldal széleskörű fogadási palettát és hasznos információkat kínál a kezdő és profi sportfogadók számára egyaránt. És ki tudja, talán még egy-két fantasztikus sportfogadási bónusz is várhat minket a pályán. A futball események igazán izgalmasak tudnak lenni, és ha valakit a sportfogadás is érdekel, akkor az LV BET oldalon nagyszerű élményben lehet része. Tartson velünk a következőkben, ahol megismerhetjük a foci múltját és a legnagyszerűbb tornákat és a fogadási lehetőségeket.

A futball eredete

A labdarúgás sportágban két csapat 11 játékosa van a pályán, akik megpróbálják a labdát az ellenfél kapujába juttatni, bármelyik testrészükkel, kivéve a kezüket és a karjukat – a kapus kivételt képez ez alól. A világ legnépszerűbb sportjának tekintjük, szinte mindenhol játsszák azt, pályákon, földeken, sportcsarnokokban, utcákon, játszótereken, parkokban és tengerpartokon.

Noha a labdarúgás egészen a középkori időkből eredeztethető, a modern futball a 19. századi Britanniából származik. Noha az iparosítás, az urbanizáció és a legális tiltások próbálták aláásni a játék státuszát, a foci mint téli sport elterjedt a független nyilvános iskolákban. Ezek között volt Winchester, Charterhouse és Eton. Minden iskolának megvoltak a saját szabályai, ezzel nehézzé téve az iskolásoknak a játékot az egyetemeken, ha éppen nem korábbi iskolás társaikkal játszottak.

1843-ban a Cambridge-i Egyetem megkísérelte egységesíteni a szabályokat. 1863-ra találkozók sorozatát tartották londoni és környékbeli klubok, hogy nyomtatott formába hozzák a labdarúgás szabályait. Korábban, néhány iskola megengedte a labda kézzel való érintését, néhány pedig nem, ugyanakkor ezekkel a létrehozott szabályokkal a kezezés tiltott lett. Ez a rögbi felemelkedését hozta.

A futball egyre népszerűbb lett a 20. század elejére, a sportág elterjedt egész Európában. Mivel nem volt nemzetközi szervezet, futball képviselők Dániából, Spanyolországból, Franciaországból, Belgiumból, Svájcból és Hollandiából megalapították a FIFA-t (Fédération Internationale de Football Association) 1904-ben.

A labdarúgás igazán népszerű lett, amikor hivatalosan bemutatták azt az 1908-as Londoni Olimpiai Játékokon, valamint amikor létrehozták a Világbajnokságot. A Világbajnokság a labdarúgás legnézettebb tornájává vált, de ez nem állította meg a FIFA-t, hogy több bajnokságot is szervezzen közben.

Ma, a szurkolók már minden akciót élvezhetnek az otthon kényelméből, és ha szeretnék, még izgalmasabbá tehetik a mérkőzéseket futball fogadások kötésével.

Foci fogadási események

Milyen foci eseményekre fogadhat a sportfogadó játékos? Fontos, hogy ismerjük, mire köthetünk fogadást, ez az egyik alap feltétele annak, hogy jó sportfogadók legyünk. A világon vannak nemzeti, kontinentális és nemzetközi események és szinte garantált, hogy mindenhol van valamilyen labdarúgó esemény. Nézzük meg, milyen eseményekre fogadhatunk:

FIFA Világbajnokság

Természetesen a Világbajnoksággal kezdjük a felsorolást. Ez a nemzetközi labdarúgó torna a FIFA tagjai között zajlik. Négyévente tartják az 1930-as évek óta, ez alól 1942 és 1946 képez kivételt, mivel a II. Világháború miatt törölték az eseményeket. A jelenlegi formában a csapatok egy selejtezős szakaszban vesznek részt, amelyre az eseményt megelőző 3 évben kerülhet sor és itt dől el, hogy mely csapatok jutnak ki a világbajnokságra. A világbajnoksági szakaszban (döntőben) 32 csapat küzd a világbajnoki címért.

UEFA Európa-bajnokság

Az UEFA Európa-bajnokság, vagy más néven Euros, egy professzionális labdarúgó torna, amelyet az UEFA (Union of European Football Association) szervez. Az UEFA tagok férfi nemzeti válogatottjai között zajlik négyévente, 1960 óta, bár az Euro 2020 esemény 2021-re lett halasztva a COVID-19 pandémia miatt. Hogy ne ütközzön a Világbajnoksággal, az Euros minden, világbajnokság közötti páros évben kerül megrendezésre. Jelenleg Németország és Spanyolország áll három-három bajnoki győzelemmel, akiket Olaszország és Franciaország követ kettővel. Hollandiának, Dániának, Görögországnak és még néhány más nemzetnek egyszer sikerült a trófeát elhódítani.

Copa América

A Copa America egy vezető dél-amerikai labdarúgó torna. A legrégebbi nemzetközi futball versenyek között van a világon. Noha eredetileg a torna Dél-Amerika bajnokáról szól, de észak-amerikai és ázsiai csapatok is voltak már meghívva az eseményre 1990 óta.

A torna eredetileg Campeonato Sudamericano de Selecciones-ként volt ismert egészen 1967-ig. Hivatalosan nem lett újranevezve Copa América-ra a 30. alkalomig, 1975-ig. A név megváltoztatása a formátumban is változást hozott, mivel a pont utáni pont rendszerét felváltotta a FIFA Világbajnoksághoz hasonló pontozási rendszer — a csoportkört a kieséses szakasz követi.

Premier League

A Premier League egy magasan jegyzett angol labdarúgó liga, amelyben 20 csapat vesz részt és az Angol Futball Liga (EFL) felett van. A szezon augusztustól egészen májusig tart, ahol minden csapat 38 mérkőzést játszik, a felét hazai, míg a másik felét idegenbeli környezetben. A Premier League mára rendkívül népszerű lett és az egyik legnézettebb sport bajnoksággá nőtte ki magát a világon. Több milliárd ember felé közvetítik és a 2018/19-es szezonban az átlagos mérkőzés nézőszám 38 ezer volt. A Manchester United a domináns csapat ebben a bajnokságban a kezdetektől nézve, összesen 13 alkalommal nyerték meg a ligát.

UEFA Bajnokok Ligája

Az UEFA Bajnokok Ligája egy klub labdarúgó esemény, az UEFA szervezésében. Évente tartják és a legjobb európai klubok vesznek részt rajta. A csapatok csoportkörben játszanak egymással és a cél a továbbjutás a kieséses szakaszba, majd végül a döntőbe. Ez a versenysorozat az egyik legnagyobb presztízzsel bíró torna a világon és a legnagyobb presztízsű az európai futballban. Amikor 1955-ben bemutatták, mint Európa Kupát, akkor a kezdetekben még egy egyenes-kieséses verseny volt, ez azonban 1991-ben változott a csoportkör bevezetésével.

UEFA Európa Liga

Az UEFA Európa Liga szintén egy évente zajló klub esemény, amelyet az UEFA szervez. Egy magas szintű európai sorozat, amely a második legjelentősebb az UEFA Bajnokok Ligája után, valamint az UEFA Konferencia Liga előtt áll. A klubok aszerint jutnak be a sorozatba, hogy miként szerepeltek saját, nemzeti bajnokságukban és kupa eseményükön. Egy formátumbeli változás után, a tornát a 2009/10-es szezon óta Európa Ligának nevezzük. Az UEFA Európa Liga győztese bejut a UEFA Szuperkupába és bejut továbbá – a 2014/15-ös szezon óta – a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

Foci fogadás opciók

Ha focira szeretnénk fogadni, akkor a következő fontos lépés az lehet, hogy megtudjuk, milyen fogadási lehetőségek, milyen fogadási piacok állnak rendelkezésre a bukméker oldalán. Természetesen elmondható, hogy a különböző fogadóirodák fogadási ajánlatai eltérhetnek egymástól. Mi most a leggyakrabban előforduló online fogadási piacokat elemezzük.

A mérkőzés győztese és jövőbeli fogadások rendkívül népszerűek a fogadók körében. Nagyon hasonló lehet a két fogadás, ugyanakkor a kockázat szintje nagyban eltér. Amíg a mérkőzés győztese egy mérkőzésre vonatkozik, és arra fogadunk ki nyeri meg azt (vagy esetleg döntetlen), úgy a jövőbeli fogadás akár egy egész szezonra is vonatkozhat, például, hogy ki nyeri meg a bajnokságot, tornát? Fogadhatunk akár félidei eredményre is, ami talán még egyszerűbb, mint a mérkőzésre vonatkozó fogadás. Egyszerűnek tűnhet az összes ilyen fogadás, de egyben szórakoztató is lehet.

Az összesített típusú fogadások szintén jó lehetőségek és egyben nagyon gyakoriak a bukmékereknél. Itt egy bizonyos értékre fogadhatunk, például összesített gólok száma. Ha szeretnénk egy kicsit magasabb szintre emelni a fogadási élményt, akkor megpróbálhatjuk a kombinációs fogadások megtételét is. Itt egy szelvényen több választás szerepel, és fontos tudni, hogy minden kimenetelnek nyertesnek kell lennie ahhoz, hogy a fogadás nyertes legyen. Ha még komplexebb alternatívát keresünk, akkor akár arra is lehet tippelni, hogy melyik játékos lő gólt, mi lesz a pontos végeredmény, stb. A hendikep fogadások természetesen a foci fogadás vonatkozásában is népszerűek, ez a típus kiegyenlíti a csapatok közötti különbséget, legalábbis a sportfogadás platformon.

Természetesen érdemes kicsit utánanézni a futball eseményeknek, csapat- és játékos teljesítményeknek, s ezzel talán könnyebb döntést hozhatunk egy-egy meccs fogadása kapcsán. Persze segíthet ez a lépés, de a nyeremény még így sem garantált.

Rengeteg foci fogadás és vele kapcsolatos hír van a nagyvilágban, de a legfontosabb, amit meg kell jegyezni, hogy mindig maradjunk a pénzügyi kereteinken belül. Fontos a megfelelő bankszámla menedzsment a sportfogadás és természetesen az egész szerencsejáték vonatkozásában. A játékos könnyen elveszítheti a fonalat a sok izgalmas esemény között. Ezért is lényeges, hogy mindig játsszunk felelősségteljesen és látogassuk meg a Felelősségteljes Szerencsejáték oldalt, amennyiben szeretnénk bizonyos limiteket beállítani.

Foci fogadás – LV BET online sportfogadás

Az LV BET oldalon minden megvan egy remek sportfogadási élményhez. Nagyszerű oddsok, rengeteg elérhető fogadási piac a legjobb eseményekre, mint például Bajnokok Ligájára, Premier League-re és további kiemelt bajnokságokra. És akár még egy-két fantasztikus bónusz is rendelkezésre állhat a sportfogadáshoz.

A futball természetesen nem az egyetlen sportág a kínálatban. Olyan nagyszerű sportokra is lehet fogadást tenni az oldalon, mint a röplabda, kosárlabda, jégkorong vagy éppen esport események a legjobb CS:GO és League of Legends fogadási piacokkal. A sportfogadáshoz remek kiegészítő funkciók is társulnak, mint például a sportfogadási applikáció, cash out, élő mérkőzés követés, stb. Mindenki készen áll egy fenomenális futball fogadási kalandra?