UEFA Bajnokok Ligája csoportkör: első játéknap

UEFA Bajnokok Ligája csoportkör: első játéknap

Az idei Bajnokok Ligájában az első selejtezőkör július elején kezdődött és azóta már 89 meccset játszottak le, mire eljutottunk az első csoportkörhöz: itt 16 meccset játszanak az eddig legjobban teljesítő csapatok, szeptember 14-én és 15-én, mindkét nap 18:45-kor és 21:00-kor. Egy időben egyszerre kettő vagy hat meccset játszanak.

Szeretne többet megtudni a Bajnokok Ligája csoportköréről? Érdemes az LV BET sport blogján utánajárni a Bajnokok Ligája tippeknek, szorzóknak és így ki tudjuk választani a a várhatóan legizgalmasabb meccseket és persze megtehetjük a tétjeinket is.

UEFA Bajnokok Ligája, dióhéjban

A Bajnokok Ligájába (röviden BL, angolul Champions League) már minden európai országból (Liechtenstein kivételével) egy, kettő, három vagy négy csapat indulhat el. A Bajnokok Ligája győztese az UEFA szuperkupa döntőben az Európa-Liga győztesével játszik (ez elvileg akár Liechtenstein is lehet) és a győztes automatikusan részt vehet a FIFA klubvilágbajnokságán is.

Az UEFA Bajnokok Ligájának története az 1992-1993-as szezonban indult, azonban elődjét, a Bajnokcsapatok Európa-kupáját (röviden Európa kupát) már 1955-ben megrendezték.

1955-től nézve többször is megnyerte a kupát a Real Madrid, az SL Benfica, az AC Milan, az Internazionale, az Ajax, a Bayern München, a Liverpool, a Nottingham Forest, a Chelsea, az FC Barcelona és a Manchester United is.

A Bajnokok Ligája szabályait sokszor változtatták meg, legutóbb 2018-19-ben, de 2024-től ismét újabb szabályokra számíthatunk.

Lássuk, hogyan is állunk idén szeptemberben a Bajnokok Ligája fogadas, tippek, esélyek szorzók világában!

Fogadási tippek és szorzók az UEFA Bajnokok Ligája csoportkörben

A cikk megírásának a pillanatában több nagyon szoros mérkőzésre is számíthatunk. A Villareal CF az Atalanta elleni mérkőzésben a szorzók 2,6 és 2,4-esek, közel ugyanolyanok. Hasonlóan szorosnak ígérkezik a Lille OSC – Vfl Wolfsburg mérkőzése, 2,5-ös és 2,7-es szorzókkal. Ezek mellett jóval nagyobb figyelem irányul majd az Inter Milan – Real Madrid mérkőzésre, ahol a szorzók 2,45-ön és 2,75-ön állnak. A csoportkörből ez az egyetlen mérkőzés, ahol két többszörös Bajnokok Ligája csapat mérkőzik meg.

Ha pedig a legsimább győzelmekre és fogadásokra vagyunk kíváncsiak, akkor érdemes körülnézni a Manchester City – RB Leipzig meccsen (1,28 és 10-es szorzó), a Club Brugge KV – Paris Saint-Germain FC mérkőzésen (12-es és 1,2-es szorzó) és a Chelsea – FC Zenit St. Petersburgon, ahol 1,16-os szorzó áll 20-as szorzóval szemben.

Ha pedig döntetlen fogadásokban is gondolkodunk, a szorzók 3,25 és 6,75 között mozognak.

És ki lesz a torna győztese végül? A legesélyesebb 5 csapat szerintünk a Manchester City, a Bayern München, a Paris Saint-Germain, a Liverpool és a Chelsea.

Fogadások és szorzók az UEFA Bajnokok Ligájában az LV BET-en

Az előző bekezdésben mondtunk néhány szót az 1, X és 2-es eredmények szorzóiról, de fontos tudni, hogy az LV BET-en több más fogadási lehetőség is van: ilyenek a dupla esély (1X, 12, X2), ahol a szorzók 1.06 – 5 között változnak; az összesített gólok, ahol figyelni kell, hogy mi a vonal (2,5 vagy 3) és e felett vagy alatt lesz a gólok számának összesen. Ezek mellett a negyedik főbb fogadási kategória az ázsiai hendikepp, ahol szintén különösen figyelni kell a vonalra (most -1,75 és 1,25 közöttiek).

De hiba lenne azt gondolni, hogy csak négyféle fogadás lehetséges. Az LV BET-en szó szerint több mint 300 más fogadási típus is lehetséges minden egyes mérkőzés esetében. Hogy néhányat kiemeljünk, ezek az első találatot szerző csapat, a félidő eredménye, a félidőben mindkét csapat betalál, gólszerző játékos (tripla esély), első csapat nyeri az első félidőt, de nem nyeri meg a mérkőzést stb.

Bármelyik fogadás is kedvencünk, vagy ha csak a szorzókat ízlelgetnénk, az LV BET az egyik legjobb sportfogadási oldal, amit az egész interneten találhatunk, a könnyű használhatóság pedig még hab a tortán.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *