A Bundesliga 2021 22 szezonjának összefoglaló bemutatója

A Bundesliga 2021 22 szezonjának összefoglaló bemutatója

Bundesliga - summary of the season in the German league 2021/2022A Bundesliga 2021 22 szezonja a Bundesliga 1, azaz a német labdarúgó-bajnokság első osztályának 59. szezonja volt. 2021. március 13-án kezdődött és 2022. május 14-én fejeződött be. Anélkül, hogy nagy meglepetést közölnénk, elárulhatjuk, hogy a bajnokságnak címvédőként a Bayern München csapata futott neki és a bajorok a szezon végén a Bundesliga tabella élén álltak, azaz megvédték címüket.Ezzel konkrétan egyébként már sorozatban a 10. bajnoki címét szerezte meg a bajor klub, ami a Bundesliga történetének legjobb ilyen teljesítménye. A Bundesliga meccsek hozták azt a színvonalat, amit megszokhattunk tőlük, voltak meglepő Bundesliga eredmények, de azért voltak csapatok, amelyekre a fogadók mindig támaszkodhattak, ha fix tippet kerestek.

A német elsőosztályú bajnokságban 18 csapat szerepel, ők küzdenek a különböző helyekért és az azokkal járó következményekért, így az első négy helyezett került be a Bajnokok Ligája csoportkörébe, az 5. és 6. helyett csapat jutott be az Európa Liga csoportkörébe, míg a hetedik helyen záró csapat került be az Európai Konferencia Liga playoff körébe. Az utolsó két helyezett került a Bundesliga 2, azaz a másodosztály mezőnyébe, míg a 16. helyezett csapatnak kellett osztályozót játszania a bentmaradásért. A következőkben összefoglaljuk a Bundesliga 2021 22 szezonjának eseményeit. Ha kíváncsiak vagyunk még hasonló cikkekre, bátran böngésszük az LV BET sportfogadási blogját, ahol az érdekes cikkek mellett számtalan fogadási tippet is találunk majd.

A következőkben szó lesz majd:

  • A német bajnokság eredményeiről
  • Nagy meglepetésekről, kiesőkről
  • Megnézzük, hogy milyen egyéb nagyszerű eredmények születtek

A Bundesliga 2021 22 eredményei

Ahogy már a bevezetőben említettük a Bundesliga tabella élén a 2021 2022-es szezonban a Bayern München végzett, igazából esélyt sem adva a többieknek, 8 pontos előnnyel nyerték meg a szezont. Összesen ötször veszítettek a 34 meccsükből, ami messze a legkevesebb vereség volt egy csapattól. Ők rúgták a legtöbb gólt és ők kapták a legkevesebbet is holtversenyben, úgyhogy nem fér kétség hozzá, hogy megérdemelten szerezték meg a bajnoki címet. A másik három Bajnokok Ligáját érő pozícióban a Borussia Dortmund, a Bayer Leverkusen és az RB Leipzig végzett, bár utóbbi számára ez a helyezés csak az utolsó fordulóban vált biztossá.

Bundesliga table in season 2021/2022

A nemzetközi kupaporondon még a Bundesliga eredmények alapján az Union Berlin és a Freiburg csapatai indulhatnak az Európa Ligában illetve az 1.FC Köln az Európai Konferencia Ligában. Ez mindhárom csapat vonatkozásában elég nagy meglepetés és jó eredmény, bár tegyük hozzá, hogy a Freiburg csak a végére fulladt ki, a bajnokság jelentős részében Bajnokok Ligáját érő pozícióban álltak. Az egyenes kiesés az Arminia Bielefeld és a Greuther Fürth csapatainak jutott, mindkét gárda eléggé gyengén is teljesített végig a bajnokságban. A Stuttgart hatalmasat mentett az utolsó fordulóban, így a kiesési osztályozót a Hertha BSC-nek kellett megvívnia. Itt összessítésben 2-1-re legyőzték a Hamburg csapatát és így bentmaradtak az első osztályban.

Hertha BSC - HSV Hamburg play-off game

A Bundesliga 2021 22 szezonjának meglepő eredményei

Ami elég nagy meglepetés volt a Bundesliga 2021 22 szezonjában, az mindenképpen a Freiburg nagyszerű teljesítménye és a Stuttgart félelmetes gyengélkedése. Említsük még meg az Eintracht Frankfurt csapatát is, amely ugyan csak a középmezőnyben végzett a bajnokságban, de közben megnyerte az Európa Ligát és így jövőre a Bajnokok Ligájában indulhat majd. A meglepőbb eredményeket figyelembe véve az tényleg megdöbbentő volt, hogy a Bayern München kétszer is kikapott odahaza, de még ezzel is egyébként az övék volt az egyik legerősebb hazai pálya. Idegenben volt két olyan csapat is, amelyik egyetlen meccset sem tudott megnyerni, de veresége mindenkinek volt otthonától távol.

Voltak nagy gólzáport hozó meccsek is, a Leverkusen például 7-1-re kiütötte a Fürth csapatát otthon, de a Stuttgart otthoni 5-0-s veresége a Bayern München ellen szintén elég csúnya volt. Aztán ott volt a Dortmund, amelynek hazai pályán volt kétszer is olyan meccse, amikor hat gólt rúgtak, kétszer pedig ötöt.

Az egyéb rekordok és eredmények a szezonból

A bajnokságban a legtöbb gólt a Bayern München sztárja, Robert Lewandowski termelte, aki 34 meccsen rúgott 35 gólt, szóval elég félelmetes formában teljesített. A legtöbb gólpassz is a Bayernben született, Thomas Müller 18 alkalommal asszisztált gólhoz. A szezon során 7 mesterhármas született, egy alkalommal pedig Patrik Schick négy gólt is tudott szerezni. A Vfl Wolfsburg bentmaradásához nagyban hozzájárult az is, hogy kapusuk Koen Casteels 10 alkalommal úszta meg kapott gól nélkül, de rajta kívül még volt másik három ilyen kapus is.

Összességében elmondható, hogy a 2021 22 Bundesliga szezonja kifejezetten izgalmas volt és bár a végén elég gyorsan eldőlt, hogy a Bayern lesz a bajnok, a többi helyért és a kiesés elkerüléséért nagyon izgalmas csata zajlott. A Bundesliga az egyik legnépszerűbb fogadási szempontból is, amihez nagyszerű ajánlatokat lehet minden időpillanatban találni az egyik legismertebb fogadóiroda, az LV BET oldalán is!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *