Dánia – FIFA Világbajnokság Katar 2022 | Szurkolói összefoglaló

Dánia – FIFA Világbajnokság Katar 2022 | Szurkolói összefoglaló

FIFA WC 2022 - Denmark national teamEbben a blogban átfogóan foglalkozunk a dán labdarúgó-válogatottal és az esélyeikkel a közelgő FIFA-világbajnokságon. Ön a dán labdarúgó-válogatott szurkolója? Nézze meg a fogadási tippeket és esélyeket az LV BET Sportfogadáson, és tegye meg fogadásait kedvenc csapatára.

A dán labdarúgó-válogatott hatodik alkalommal vesz részt egy világbajnokság csoportkörében, a csapat legjobb helyezése 1998-ban volt, amikor Dánia a negyeddöntőig jutott.

Olvasson tovább, hogy többet tudjon meg a következőkről:

A dán labdarúgó-válogatott története a világbajnokságokon:

  • Dánia útja Katarig
  • Dánia csapata
  • LV BET fogadási tippjei Dániára

Dánia a FIFA-világbajnokságon

Dánia válogatottja hatodik alkalommal szerepel a világbajnokság csoportkörében. A dán válogatott először 1986-ban jutott ki a FIFA világbajnokságra, amikor is sikerült bejutnia a kieséses szakaszba, de nem jutott tovább a negyeddöntőbe, mivel 5-1-re kikapott Spanyolországtól. Ezt követően a dán labdarúgó-válogatottnak nem sikerült kvalifikálnia magát a következő két világbajnokságra, azonban az 1998-as franciaországi világbajnokságon nagyszerűen tértek vissza, amikor is a negyeddöntőig jutottak, ahol azonban 3-2-re kikaptak Brazíliától.

A FIFA világranglistáján a dán labdarúgó-válogatott a 11. helyen áll.

Dánia sikerei és kudarcai az előző FIFA-világbajnokságon

A dán labdarúgó-válogatott legjobb világbajnoki szereplése egyértelműen az 1998-as világbajnokságon nyújtott teljesítménye.

A csoportkörben a házigazda Franciaországgal, Dél-Afrikával és Szaúd-Arábiával kellett megmérkőzniük. A dán csapatnak sikerült 1-0-ra legyőznie Szaúd-Arábiát, majd a Dél-Afrika elleni 1-1-es döntetlent követően megpecsételte a 16 közé jutásukat. A 16 között a dán labdarúgó-válogatottnak sikerült az egyik legnagyobb győzelmét aratnia egy világbajnokságon, mivel 4-1-re legyőzték Nigériát, a gólokat Moller, Laudrup, Sand és Helveg szerezték.

A dán válogatott egyik csalódást keltő momentuma a világbajnokságon biztosan a 2010-es dél-afrikai. A nyitómeccs Hollandia ellen volt, ahol a dán csapat 2-0-ra kikapott, de Kamerun ellen sikerült visszavágnia, amikor 2-1-re nyert. A zárónapon a dán játékosok alulmaradtak a tőlük elvártakkal szemben, és 3-1-es vereséget szenvedtek Japán ellen, így a csoportkörben kiestek.

Dánia útja a 2022-es katari világbajnokságra

Dánia válogatottja majdnem tökéletes teljesítményt nyújtott a világbajnoki selejtezőkön, a lejátszott 10 mérkőzésből kilencet megnyerve. A dán labdarúgó-válogatott játékosai hihetetlen 30 gólos sikert értek el, mindössze hármat kaptak. Az ehhez hasonló teljesítmények növelnék a dán válogatottal szembeni elvárásokat.

Az egyetlen mérkőzés, amelyen vereséget szenvedtek, az utolsó napon a második helyezett Skócia ellen volt, akik 2-0-ra verték Dániát.

Ki ellen játszik majd Dánia a 2022-es katari világbajnokságon?

Dánia labdarúgó-válogatottja a FIFA világbajnokság D csoportjában szerepel. A csoportban Tunézia, Franciaország és a rájátszás győztese, Ausztrália, az Egyesült Arab Emírségek vagy Peru szerepel majd.

Az összes ellenfél közül minden bizonnyal Franciaország jelenti majd a legnagyobb veszélyt Dánia csoportgyőzelmi ambícióira. A dán csapat a második helyre és a kieséses szakaszba való bejutásra pályázik.

A dán válogatott mérkőzései a következők:

  • Dánia – Tunézia: 2022.november 22. 16:00 Education City Stadium, AI Rayyan
  • Franciaország – Dánia: 2022. november 26. 19:00 Stadion 974, Doha
  • A rájátszás győztesei – Dánia: Al Janoub Stadium, AI Wakrah

Dánia válogatottja a katari világbajnokságon

A dán labdarúgó-válogatott játékosai nagyszerű tehetségekből állnak minden téren, a legtöbb játékos az európai topklubokban játszik.

Christian Eriksen teljesen felépült, és szükség esetén még mindig képes a válogatottban játszani, ahogy azt a 2021/22-es szezonban a Brentfordnál játszva be is bizonyította. Simon Kjaer minden bizonnyal óriási szerepet fog játszani, mivel hosszú sérülése után visszatért a régi formájába. Kasper Schmeichel, Christensen és Mikkel Damsgaard nagy kihívást jelent majd, bárki ellen is lépjen pályára.

Mindamellett, hogy ez a csapat bizonyítottan tehetséges, a Christian Eriksen-ügy kapcsán közösen átélt események jobban összekovácsolják őket, mint bármely más csapatot. A dán válogatottat Kasper Hjulmand edző fogja irányítani.

Hol lehet megnézni a 2022-es dániai FIFA-világbajnokság mérkőzéseit?

Dánia-szerte lesznek olyan helyek, ahol egy jót ehet, miközben nézheti a dán válogatott mérkőzéseit. A kezdési időpontok a mérkőzésektől függően változnak, de mindegyik mérkőzésre késő vagy kora délután kerül sor.

Az összes FIFA-világbajnokság licencének jogosultjaiban, valamint a mérkőzések közvetítési jogát birtokló bárokban és éttermekben nézheti majd az eseményeket.

További információkért látogasson el a FIFA hivatalos honlapjára itt.

Katari FIFA 2022-es Világbajnokság jegyárai, értékesítési dátumok és a torna szakaszai

A jegyértékesítéssel és a jegyek hozzáférhetőségével kapcsolatos további információkért látogasson el a hivatalos weboldalra, itt.

Minden jegy katari riálban (QAR) kerül értékesítésre katari lakosok és nemzetközi szurkolók számára egyaránt.

FIFA Világbajnokság Fordulói 1. Kategória 2. Kategória 3. Kategória
Nyitómérkőzések 2 250 1 600 1 100
Csoportmeccsek 800 600 250
Nyolcaddöntő 1 000 750 350
Negyeddöntő 1 550 1 050 750
Elődöntő 3 480 2 400 1 300
Bronzmérkőzés 1 550 1 100 750
Döntő 5 850 3 650 2 200

Fogadási tippek és oddsok Dánia válogatottjára

Franciaország a csoportgyőzelem egyértelmű favoritja (1.40) szorzóval, de Dánia követi őket (4.00) szorzóval.

Marokkó esélye (13.00) a csoportgyőzelemre.

Fogadások Dánia nemzeti labdarúgó-válogatottjára az LV BET-nél

Az LV BET-nél a fogadási lehetőségek széles skáláját kínáljuk. A dán válogatott kieséses szakaszára is megteheti fogadásait. Arra is megteheti fogadásait, hogy ismét negyeddöntőbe jut-e a csapat.

Dánia (3.00) szorzóval fogadható arra, hogy bejut a negyeddöntőbe, míg (6.00) szorzóval fogadható arra, hogy az elődöntőben szerepel.

Legyen naprakész és tájékozott a legfrissebb világbajnoki hírekről és fogadási lehetőségekről ezen a héten az LV BET segítségével.

Kövesse az LV BET Sport blogját, hogy további információkat találjon az élő sportokról, valamint az esport izgalmas online világáról, és maradjon naprakész a világ legnagyobb sporteseményeiről.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *