Mexikó – FIFA Világbajnokság Katar 2022 | Szurkolói összefoglaló

Mexikó – FIFA Világbajnokság Katar 2022 | Szurkolói összefoglaló

FIFA WC 2022 - Germany national teamEbben a blogban a mexikói labdarúgó-válogatottat és a FIFA-világbajnokságon való szereplésük esélyeit vesszük górcső alá. Ön a mexikói labdarúgó-válogatott szurkolója? Nézze meg a fogadási tippeket és esélyeket az LV BET Sportsbook-on, és tegye meg fogadásait kedvenc csapatára.

A mexikói válogatott az 1930-as első világbajnokság óta szerepel a tornán, és azóta is részt vesz, összesen 16 tornán. A döntőbe jutás azonban három alkalommal – 1934-ben (Olaszország), 1974-ben (Nyugat-Németország) és 1982-ben (Spanyolország) – nem sikerült. Emellett 1938-ban (Franciaország) visszalépett a döntőtől, és a FIFA eltiltotta az 1990-es olaszországi világbajnokságon való részvételtől, miután az 1988-as olimpiai selejtezőkön túlkoros játékosokat vetett be egy ifjúsági tornán.

2018-ban Mexikó az egyik legnagyobb felfordulást okozta, miután a világbajnok Németországot 1-0-ra legyőzte a vb nyitómeccsén. Brazíliával együtt Mexikó tartja a legtöbb egymást követő kieséses szakaszban való szereplés rekordját.

Olvasson tovább, hogy többet megtudjon a következőkről: 

  • Mexikó labdarúgó-válogatottja FIFA-világbajnokság története
  • Mexikó útja Katarba
  • Mexikó válogatottja
  • LV BET fogadási tippek Mexikóra

Mexikó a FIFA világbajnokságon

Mexikó labdarúgó-válogatottja 1930-ban vett részt az első FIFA-világbajnokságon, amely nem hozott sikert a csapat számára, mivel mindhárom mérkőzését elveszítette. Az első győzelmet a FIFA-világbajnokságon Csehszlovákia ellen aratta 1962-ben.

Az első torna, amelyen Mexikónak sikerült a csoportkörön kívülre jutnia, 1970-ben volt, amikor a negyeddöntőben Olaszországgal találkozott. Amióta Mexikó labdarúgó-válogatottját eltiltották attól, hogy túlkoros csapatot indítson ifjúsági tornán, hét alkalommal (1998-2018) sikerült bejutnia a kieséses szakaszba.

Az utóbbi tornák egyik legemlékezetesebb pillanata Mexikó számára a FIFA-világbajnokságokon az volt, amikor a csoportkör nyitómeccsén legyőzte Németországot. A győzelem annál is inkább jelentős volt, mivel Németország volt a címvédő. Lozano az oroszországi labdarúgó-világbajnokság selejtezőjében is Mexikó vezéregyénisége volt, és Németország ellen is az volt. Lozano egy gyors ellentámadás után labdát szerzett, meglepte a német védelmet, a kedvenc jobb lábára tolta a labdát, és a bal alsó sarokba lőtt.

Itt újra átélheti az összes érzelmet: Kattintson ide.

Jövő novemberben a mexikói labdarúgó-válogatott Argentína ellen lép pályára a csoportkörben, amely csapat kétszer egymás után – 2006-ban és 2010-ben – kiütötte Mexikót a 16 között. 

Mexikó sikerei és kudarcai az előző FIFA-világbajnokságon

Mexikó labdarúgó-válogatottja büszke arra, hogy azon kevés nemzetek egyike, amelyek rekordszámú alkalommal jutottak tovább a csoportkörből, csak Brazília tud velük vetekedni. Így ez lenne a csapat egyik legnagyobb sikertörténete, különösen akkor, amikor a csoportkörben néhány nagyszerű csapattal kerültek szembe.

A 2018-as kampányban, amikor Svédországgal, Németországgal és Dél-Koreával kerültek párba, nem sokan tippeltek arra, hogy Mexikó képes lesz a kiütéses szakaszba jutni. A címvédő elleni győzelemmel nyitni a számlát mindig nagyszerű kijelentés, és ezzel együtt a Dél-Korea elleni győzelemmel folytatták, amivel kiváló pozícióba kerültek a csoportban. A csoport utolsó mérkőzésén alulmaradtak Svédországgal szemben, akik 3-0-ra nyertek, ezzel bebiztosítva a csoportelsőséget. Az első hely elvesztése Svédországgal szemben azt jelentette, hogy Mexikó Svájc helyett a dél-amerikai rivális Brazíliával játszhatott.

A mexikói válogatott számára az első néhány torna felejthetetlenül alakult: az első kilenc mérkőzésüket elveszítették, 34 gólt kaptak és mindössze nyolc gólt lőttek. Mexikó nyugodtan elmondhatja, hogy az 1930-as, 1950-es, 1954-es és 1958-as FIFA-világbajnokság katasztrofális volt a számára, rengeteg javítanivalójuk volt, amit végül javítottak is, mivel a verseny egyik szerves válogatottjává váltak. 

Mexikó útja a 2022-es katari világbajnokságra

Mexikó részt vett a CONCACAF-világbajnokság selejtezőjében, és a selejtező utolsó fordulójában sikerült megelőznie az Egyesült Államokat, és pontszámban azonos pontszámmal a második helyet szerezte meg Kanadával. A selejtezőt stílusosan fejezték be, az utolsó öt mérkőzésen veretlenek maradtak, hármat megnyertek, a másik kettőn pedig döntetlent értek el.

Mexikó a torna előtti bemelegítésként szeptemberben Paraguay ellen játszik majd egy mérkőzést. 

Ki ellen játszik Mexikó a 2022-es katari világbajnokságon?

Mexikó labdarúgó-válogatottja a C csoportban Argentína, Lengyelország és Szaúd-Arábia ellen lép pályára. Egy olyan csoport, amelyben három esélyes van a továbbjutásra a csoportkörből, a legkevésbé Szaúd-Arábia esélyes a továbbjutásra.

Argentína a csoport favoritja, mivel a torna végéig igyekeznek a végsőkig kitolni, hogy megszerezzék a FIFA-világbajnoki győzelmet, hiszen Lionel Messi utolsó világbajnokságán játszana. Az első mérkőzés Lengyelország ellen lesz, amelyet a mexikói labdarúgó-válogatottnak mindenképpen meg kell nyernie, hogy ismét szépen megalapozza a továbbjutást.

A mexikói labdarúgó-válogatott mérkőzései a következők:

  • Mexikó – Lengyelország 22 november 2022 17:00 Stadium 974
  • Argentína – Mexikó 26 november 2022 20:00 Lusail Stadion
  • Szaúd-Arábia – Mexikó november 30. 2022 20:00 Lusail Stadion

 Mexikó válogatottja a katari világbajnokságon

A mexikói labdarúgó-válogatott játékosai Gerardo Martino irányítása alatt állnak, aki jól ismert az általa preferált játékstílusról. Az argentin jól ismert a magas presszinggel és támadó futballstílusáról; amikor a Barcelonát irányította, Martino a taktikája mellett a klub által preferált játékstílust, a tiki-takát is folytatta. Martino minden csapatának ugyanazok a megkülönböztető jegyei: támadó szellemű futballt játszanak, kreatívak, és a stílus a gyors passzokra épül. Emellett hajlamosak hátulról kifelé játszani, és nagyon bízik az ifjúsági rendszerekből érkező fiatal játékosokban.

Néhány játékos, aki a FIFA-világbajnokságon Mexikó színeiben szerepelhet: Hirving Lozano, Edson Alvarez, Hector Herrera, Raul Jimenez és még sokan mások. A kapusok között Mexikó egyik legfelismerhetőbb kapusa lesz, aki a világbajnokságon mindig berobban a színpadra. Guillermo Ochoa a 2014-es és a 2018-as FIFA-világbajnokságok egyik legjobb védését élvezhette, amikor atletikusságával és biztos kezével verhetetlen volt.

Hol lehet megnézni a 2022-es FIFA-világbajnokság mérkőzéseit Mexikóban?

Mexikó-szerte találhat olyan helyeket, ahol finom ételeket fogyaszthat, miközben a mexikói válogatottat nézheti. A kezdési időpontok a mérkőzésektől függően változnak, de mindegyik mérkőzésre késő vagy kora délután kerül sor.

Az összes FIFA-világbajnokság licenctulajdonosában, valamint a mérkőzések közvetítési jogát birtokló bárokban és éttermekben nézheted majd az akciót.

További információkért látogasson el a FIFA hivatalos honlapjára itt

Katari FIFA 2022-es világbajnokság jegyek – árak, értékesítési dátumok és a torna szakaszai

A jegyértékesítéssel és az akadálymentesített jegyekkel kapcsolatos további információkért kérjük, látogasson el a hivatalos weboldalra Kattintson ide.

Minden jegyet katari riálban (QAR) árulunk katari lakosoknak és nemzetközi szurkolóknak egyaránt.

FIFA Világbajnokság Fordulói 1 Kategória 2 Kategória 3 Kategória
Nyitómérkőzések 2 250 1 600 1 100
Csoportmeccsek 800 600 250
Nyolcaddöntő 1 000 750 350
Negyeddöntő 1 550 1 050 750
Elődöntő 3 480 2 400 1 300
Bronzmérkőzés 1 550 1 100 750
Döntő 5 850 3 650 2 200

Fogadási tippek és oddsok a mexikói válogatottra

Mexikó a C csoportban Argentínával együtt versenyez, akiknek a csoportgyőzelmére (1.40) a szorzó (5.50), Lengyelországra pedig (6.00). Szaúd-Arábiának adják a legkevesebb esélyt a csoport megnyerésére, mivel (21.00) az ára.

Fogadások Mexikó nemzeti labdarúgó csapatára az LV BET-nél

Mexikó Lengyelország ellen kezdi meg a 2022-es labdarúgó-világbajnokság kampányát. Mindkét csapatnak nagy esélye van a győzelemre, hiszen Mexikó (2.80), Lengyelország pedig (2.65) szorzóval várja a csoport első mérkőzésének megnyerését.

Reméljük, hogy élvezték, hogy részletes áttekintést olvashattak a mexikói válogatottról, valamint a katari FIFA-világbajnokságra való kijutásuk esélyeiről. Köszönjük a támogatását.

Legyen naprakész és tájékozott a legfrissebb világbajnoki hírekről és fogadási piacokról ezen a héten az LV BET segítségével.

Kövesse az LV BET Sport blogját, hogy további információkat találjon az élő sportokról, valamint az esport izgalmas online világáról, és maradjon tájékozott a világ legnagyobb sporteseményeiről.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *