Svájc – FIFA Világbajnokság Katar 2022 | Szurkolói összefoglaló

Svájc – FIFA Világbajnokság Katar 2022 | Szurkolói összefoglaló

FIFA WC 2022 - Switzerland national teamEbben a blogban átfogóan megvizsgáljuk a svájci labdarúgó-válogatottat és az esélyeit arra, hogy FIFA-világbajnokságot nyerjen. Ön a svájci labdarúgó-válogatott szurkolója? Nézze meg a fogadási tippeket és esélyeket az LV BET Sportfogadáson, és tegye meg fogadásait kedvenc csapatára.

Svájc labdarúgó-válogatottja eddig 11 alkalommal szerepelt a világbajnokság döntőjében, először 1934-ben, majd 1938-ban, ahol a hetedik helyen végzett. A 2018-as oroszországi világbajnokságon Svájc csapata tizenegyedik alkalommal lépett pályára, amikor a 16 között Svédország ellen kiesett.

Svájc labdarúgó-válogatottjának három alkalommal sikerült negyeddöntőbe jutnia: 1934-ben, 1938-ban és 1954-ben. Svájc 1970 és 1990 között nem tudta kvalifikálni magát a csoportkörbe, ami az egyik leghosszabb sorozat.

Olvasson tovább, hogy többet megtudjon:

  • FIFA világbajnokság története
  • Svájc útja Katarba
  • Svájc csapata
  • LV BET fogadási tippek Svájcra

Svájc a FIFA világbajnokságon

A svájci csapat akkor érte el legjobb helyezését, amikor 1954-ben házigazdája volt a FIFA-világbajnokságnak. Két győzelemmel és két vereséggel a negyeddöntőbe jutottak. Svájc nem aratott nagy sikereket a világbajnokságokon, különösen az 1970-90-es időszakban, amikor hat egymást követő alkalommal nem jutott be a vb csoportkörébe.

Az utóbbi években a svájci labdarúgó-válogatott egyik legjobb szereplése 2006-ban volt, amikor két győzelemmel és két döntetlennel a 10. helyen végzett. Ezen a négy mérkőzésen a svájci csapat egyetlen gólt sem kapott a büntetőkkel kiharcolt kieséses szakaszban.

A katari labdarúgó-világbajnokságon Svájc tizenkettedik alkalommal vesz részt a csoportkörben, és a legjobb helyezés elérésére törekszik.

Svájc sikerei és kudarcai az előző FIFA-világbajnokságon

Svájc labdarúgó-válogatottja nem sok sikeres kampányt tudhat maga mögött a világbajnokságon. Említésre méltóak az 1934-es és 1938-as világbajnokság korai szakaszában nyújtott teljesítményei, amikor a svájci csapatnak sikerült bejutnia a negyeddöntőbe. Érdemes megemlíteni a 2006-os kampányt is, amikor Svájc négy mérkőzésen egyetlen gólt sem kapott, ami nem sok válogatottnak sikerült.

Svájc válogatottjának egyik legnagyobb kudarcát az 1962-es és az 1966-os világbajnokságon szenvedte el, amikor a csoportkörben minden mérkőzését elveszítette, és az utolsó helyen végzett. Ezeket az akciókat aztán egy 20 éves szünet követte, mivel nem sikerült kvalifikálniuk magukat a világbajnokság döntőjére. 

Svájc útja a 2022-es katari világbajnoksághoz

Svájc labdarúgó-válogatottjának sikerült legyőznie Olaszországot a C csoport első helyéért, öt győzelemmel és három döntetlennel zárta a csoportot. Svájc kétszer is döntetlent ért el az Európa-bajnok Olaszország ellen, amely sorozatban másodszor marad le a világbajnokságról.

A C csoportban Olaszország, Észak-Írország, Bulgária és Litvánia szerepelt, akik hét vereséggel és mindössze egy győzelemmel a csoport utolsó helyén végeztek.

A csoport kijelölésekor Olaszország volt a favorit a világbajnokságra való kijutásra, de Svájcnak sikerült felülkerekednie ezen a kihívón. 

Ki ellen játszik majd Svájc a 2022-es katari világbajnokságon?

A jövő novemberi labdarúgó-világbajnokságon Svájc válogatottja a G csoportban szerepel. A G csoportban Brazília, Szerbia és Kamerun küzd majd az első két helyért.

Brazília a csoport egyértelmű favoritja, mivel a torna megnyerésére is ők a tippelők, Svájc és Szerbia mögöttük áll, de nem sok választja el őket egymástól. Kamerun a legkevésbé esélyes a G csoport megnyerésére.

A svájci válogatott mérkőzései a következők:

  • Svájc – Kamerun 2022. november 24. 11:00 AI Wakrah Sports Complex
  • Brazília – Svájc 2022. november 28. 17:00 Stadium 974
  • Szerbia – Svájc 2022. december 2. 20:00 Stadion 974

Svájc válogatottja a katari világbajnokságon

A svájci labdarúgó-válogatott játékosai büszkék arra, hogy jól felkészített, nagyszerű tehetségeket felvonultató csapattal rendelkeznek. A svájci válogatott legnagyobb játékosai közé tartozik Xherdan Shaqiri, Granit Xhaka, Yann Sommer és Haris Seferovic.

Az elmúlt évek legnagyobb emlékei közé tartozik Xherdan Shaqiri, amikor a 2016-os Euroon egy kiváló ollózós rúgást lőtt a szögletzászlón kívülről, amit itt nézhet újra.

A svájci válogatotton belül még a jelenleg a Newcastle-nél játszó Fabian Schar, Kevin Mbabu, Denis Zakaria és Manuel Akanji. A svájci válogatott edzője Murat Yakin lesz, aki biztosította a katari utazást.

Hol lehet megnézni a 2022-es FIFA-világbajnokság mérkőzéseit Svájcban?

Svájc-szerte lesznek olyan helyek, ahol kellemesen étkezhet, miközben a svájci válogatott mérkőzéseit nézheti. A kezdési időpontok a mérkőzésektől függően változnak, de mindegyik mérkőzésre késő vagy kora délután kerül sor.

Az összes FIFA-világbajnokság licenctulajdonosában, valamint a mérkőzések közvetítési jogát birtokló bárokban és éttermekben nézheti majd az eseményeket.

További információkért látogasson el a FIFA hivatalos honlapjára itt: Kattintson ide.

Katari FIFA 2022-es világbajnokság jegyek – árak, értékesítési dátumok és a torna szakaszai

A jegyértékesítéssel és az akadálymentesített jegyekkel kapcsolatos további információkért kérjük, látogasson el a hivatalos weboldalra. Kattintson ide

Minden jegyet katari riálban (QAR) árulunk katari lakosoknak és nemzetközi szurkolóknak egyaránt.

FIFA Világbajnokság Fordulói Kategória 1 Kategória 2 Kategória 3
Nyitómérkőzések 2 250 1 600 1 100
Csoportmeccsek 800 600 250
Nyolcaddöntő 1 000 750 350
Negyeddöntő 1 550 1 050 750
Elődöntő 3 480 2 400 1 300
Bronzmérkőzés 1 550 1 100 750
Döntő 5 850 3 650 2 200

Fogadási tippek és oddsok Svájc válogatottjára

Az LV BET-nél a fogadási lehetőségek széles skáláját kínáljuk. Fogadhatsz a svájci válogatott kieséses szakaszára.

Svájc (5.50) szorzóval fogadható a G csoport megnyerésére.

Brazília a favorit a G csoport megnyerésére (1.45), Szerbia (6.50) és Kamerun (13.00) szorzóval.

Legyen naprakész és tájékozott a legfrissebb világbajnoki hírekről és fogadási piacokról ezen a héten az LV BET segítségével.

Kövesse az LV BET Sport blogját, hogy további információkat találjon az élő sportokról, valamint az esport izgalmas online világáról, és maradjon tájékozott a világ legnagyobb sporteseményeiről.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *