ESL Challenger: Dreamhack Rotterdam 2022

ESL Challenger: Dreamhack Rotterdam 2022

ESL Challenger at DreamHack Rotterdam 2022 - CS:GORotterdam Ahoy areenalla Hollannissa kohtaavat kahdeksan CS:GO joukkuetta ympäri maailmaa. Tässä vaiheessa vasta Etelä-Afrikan joukkue on saatu varmistettua 14. lokakuuta käynnistyvään ESL Challenger -turnaukseen (ESL Pro League Season 17). Voittava joukkue kerää itselleen 50,000 dollarin pääpotin, sekä lipun EPL Conference 17 -kisoihin.

Jos haluat lisää tekstejä liittyen Counter Strike Global Offensiveen tai muuhun urheiluun, tutustu ihmeessä LV BETin urheilublogiin. Vedot turnaukseen saat kiinnitettyä suoraan LV BETin vedonlyöntisivustolta.

  • ESL Challenger on hyvä ponnahduslauta usealle joukkueelle
  • Parhaat vedonlyöntivinkit ja kertoimet ESL Challenger Dreamhack Rotterdam 2022 turnaukseen
  • Vedot Esports ja CSGO-otteluihin LV BETiltä

ESL Challenger on pieni mutta tärkeä turnaus CS-pelaajille

Kyseessä on siis parin päivän mittainen turnaus, joka pelataan keskellä lokakuuta 2022. Kyseessä on A-asteikon turnaus, eli arvostukseltaan se ei lukeudu eliittiturnauksiin, mutta se toimii silti hyvänä ponnahduslautana joukkueiden jatkosuunnitelmia varten.

Voittaja saa kuitenkin mukaansa 50,000 dollaria, ja turnauksen yhteispotti on 100,000 dollaria. Puolet potista siis jaetaan muiden joukkueiden kesken. Toiseksi sijoittunut saa 20,000 dollaria, ja sijoille 5-6 päätyneet saavat molemmat 3,000 dollaria.

Kahdeksan joukkuetta laitetaan kahteen lohkoon, eli neljä yhtä lohkoa kohden. Joukkueet tulevat eri puolilta maailmaa, ja kirjoitushetkellä vasta Etelä-Afrikan joukkue Nixuh on karsiutunut Rotterdamiin. Kyseessä on vielä maailmankartalla hyvin tuntematon joukkue, josta on vaikea sanoa muuta vielä tässä vaiheessa. Lähtökohtaisesti kuitenkin Etelä-Afrikan pelaajista koostuva joukkue on selkeä altavastaaja, kun muut joukkueet tulevat Euroopasta, Pohjois-Amerikasta ja Etelä-Amerikasta.

Nixuh-joukkueelle varmastikin edes yhden ottelun (tai kartan) voittaminen on jo syy juhlaan. Kaikki on kuitenkin mahdollista, kun lohkovaiheen ottelun pelataan parasyhdestä formaatissa. Pudotuspelit sen sijaan pelataan paraskolmesta formaatissa. Karttoina toimivat Ancient, Dust 2, Inferno, Mirage, Nuke, Overpass ja Vertigo.

Joukkue on HLTV-sivuston rankinglistan mukaan sijalla 129. Joukkue ei tosin hävinnyt karttaakaan Etelä-Afrikan karsinnoissa – mitä arvoa tälle kukin haluaa laittaa, on tietysti eri asia.

Tosiaankin suoranaisia vedonlyöntivinkkejä on vaikea antaa tässä vaiheessa, sillä joukkueita ei ole vielä varmistunut Euroopasta, Pohjois-Amerikasta tai Etelä-Amerikasta lainkaan. Voidaan sen sijaan ennustella, mitä joukkueita alueiden karsinnoista näillä näkymin tulee turnaukseen läpi, kun katsellaan joukkueiden yleisvahvuuksia tällä hetkellä.

Turnauksen todelliset ennakkosuosikit tulevat todennäköisesti olemaan kutsujoukkueet, eivätkä ne, jotka karsiutuvat turnaukseen jotain muuta kautta. Kutsujoukkueet tulevat pitämään sisällä maailman huippu ESL-CSGO joukkueita kuten: NaVi, Liquid, FaZe, Astralis, Vitality, NiP, FURIA, Cloud9 ja niin edelleen.

Vedonlyöntivinkit- ja kertoimet ESL Challenger Dreamhack Rotterdam 2022 -turnaukseen

Esport aalto on vielä nousujohteinen, ja täten uusia pelaajia tulee mukaan kuvioihin hurjaa tahtia. Joukkueet pystyttelevät akatemioitaan, aivan kuten jalkapallossakin, ja täten saadaan kasvatettua sitä ”homegrown” talenttia, joita sitten joko myydään eteenpäin, tai luodaan runkoa uutta kokoonpanoa varten.

Esport on siinä mielessä aina mielenkiintoinen verrattuna tyypilliseen urheiluun, että pelaaja vaihtavat joukkueita huomattavasti nopeampaa tahtia kuin esimerkiksi jalkapallossa. Jo vuoden yhdessä pysynyt kokoonpano on melkoisen harvinaista esportsissa. Tästä syystä myös joukkueet vaihtavat usein paikkojaan voimadynamiikoissa.

Siitäkin huolimatta kaksi joukkuetta ovat dominoineet CS:GO-maailmaa jo tovin.

Maailman kaksi kovinta joukkuetta ovat edelleen molemmat Euroopasta: NaVi ja FaZe. FaZe on käytännössä hallinnut rankinglistoja jo tovin, eikä Karriganin johtamalle joukkueelle näytä löytyvän pysäyttäjää. NaVi pystyy parhaana päivänään voittamaan FaZen, mutta FaZe on yleisesti huomattavasti tasaisemmin suorittava, metodista ja tarkkaa Counter Strikeä pelaava joukkue.

NaVi taas luottaa yksilösuoritteisiin, pitäen sisällään CSGO:n maailman parhaan pelaajan s1mplen muodossa.

Maailmanrankingin kolmantena löytyy kuitenkin pohjoisamerikkalainen Liquid, joka on noussut tasaiseen tahtiin ylemmäs listoilla. Joukkue oli vielä noin vuosi sitten nipin napin 15 parhaan joukkueen sakissa.

Ranskalainen organisaatio Vitality on parantanut huomattavasti otteitaan entisen ENCE-pelaajan, Spinxin liityttyä joukkueeseen. He löytävät itsensä sijalta neljä, mutta tällä hetkellä joukkue on hyvin nousujohteinen.

Astralis ja NiP ovat paikoilla 5–6 maailmanrankingissa. Astralis oli tanskalainen superjoukkue, joka ei ole päässyt samalle tasolleen huippunsa jälkeen. NiP taas on legendaarinen ruotsalaisorganisaatio, joka dominoi aikoinaan CS:än maailmaa, mutta nämä ajat ovat jo hyvin kaukana nykyhetkestä.

Etelä-Amerikasta taas ainakin FURIA ja kovaa tahtia nouseva paiN ovat joukkueita, joita todennäköisesti tullaan näkemään turnauksessa, ja myös ESL Pro Leaguessa.

Pohjois-Amerikasta Liquidin lisäksi lähinnä Cloud9 voi saada jotain aikaiseksi. Yleisesti ottaen kuitenkin alue on melkoisen heikossa kunnossa tällä hetkellä. Eurooppalaisia joukkueita taas löytyy kasapäin, ja kilpailu on kovaa. Esimerkiksi espanjalainen Movistar Riders on organisaationa ja brändinä lähes tuntematon Euroopassakin, mutta löytää itsensä silti maailmanlistan sijalta seitsemän.

Vedot Esport ja Counter Strike otteluihin LV BETillä

Etsitkö vetoja e sport peleihin? LV BET on sinun Esport Center, mitä tulee vedonlyömiseen, sillä tarjoamme suuren skaalan eri vaihtoehtoja jokaiseen tärkeään otteluun – kilpailukykyisillä kertoimilla kuten aina.

Oli kyse sitten ESL Pro League otteluista tai suuremmista S-tason turnauksista (Majorit), löydät matsit ja kertoimet aina vedonlyöntisivustoltamme. Vedonlyöntiartikkeleita ja vinkkejä turnauksiin löydät taas täältä LV BETin blogista. Voit myös katsoa ottelut suorana esimerkiksi suoraan sivustoltamme, joka auttaa huomattavasti live-vetojen lyömisessä.

Rekisteröidy siis jo tänään, ja ota osaa esport/ESL vedonlyöntiin!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *