El Clasico – Enemmän kuin jalkapallo-ottelu

El Clasico – Enemmän kuin jalkapallo-ottelu

El Clásico: The greatest game on Earth?Legendaarinen El Clasico on kenties jalkapallomaailman tunnetuin ”derby”, vaikkei kyseessä ole paikallisottelu. El Clasico onkin enemmän kuin jalkapallo-ottelu, ja enemmän kuin derby. Ottelulla tietysti tarkoitetaan verivihollisten, Real Madridin ja Barcelonan kohtaamista La Ligassa, ja täten näemme vuosittain ainakin kaksi editiota tästä kohtaamisesta.

Jos pidät lukemastasi artikkelista, löydät lisää LV BETin urheilublogista. Jos taas haluat jalkapallovetosi kiinnitettyä mahtavilla marketeilla ja kertoimilla, siirry LV BETin vedonlyöntisivustolle.

  • El Clascicon historia Espanjan La Ligassa ja muuten
  • El Clasico viime vuosina ja joukkueiden voimasuhteet nykyisin
  • Vedonlyönti LV BETillä: Jalkapallo, La Liga, El Clasico ja muu urheilu

Kuinka La Ligan El Clasicosta on syntynyt niin suuri tapahtuma?

Ensimmäinen joukkueiden kohtaaminen tapahtui jo vuonna 1902 jolloin Barcelona vei Real Madridin kotonaan 3–1. Juuret siis kantavat todella pitkälle näiden arkkivihollisten välillä. Real Madrid ja Barcelona ovatkin ainoat La Liga joukkueet Bilbaon lisäksi, jotka eivät ole koskaan pudonneet alemmalle sarjatasolle La Liga 2:een. Otteluita on pelattu läpi historian ammattilaistasolla 249 ottelua tässä vaiheessa vuonna 2022.

Real Madrid johtaa tilastoa sadalla voitolla, siinä missä Barcelona on voittanut 97 ja 52 ottelua on pelattu tasan. Hyvin tasaisesta kohtaamisesta on siis kyse. El Clascio Legends -porukkaan kuuluu suuri lista pelaajia, kuten Lionel Messi, Sergio Ramos, Zinedine Zidane, Xavi, ja lukuisia muita legendaarisia jalkapalloilijoita. Mutta Luis Figo nousee erittäin kiistanalaiseksi pelaajaksi, sillä hän siirtyi vuonna 2000 Barcelonasta Real Madridiin. Tämä on usein sellainen peliliike, jota ei yksinkertaisesti tehdä.

Kun Luis Figo palasi Barcelonaan myöhemmin Real Madridin paidassa, fanit heittelivät objekteja kuten puukkoja, hedelmiä, sytkäreitä, ja jopa sian pää. Tämä kertoo varmasti kaiken oleellisen joukkueiden vihasta, mutta myös oletetusta kunniakoodista. Luis Figo nimittäin vielä valehteli faneille mediassa ennen siirtoa, että kaikki siirtohuhut ovat täyttä fantasiaa, joka satutti katalonialaisfaneja vielä normaaliakin vahvemmin. Cristiano Ronaldon ja Lionel Messin välinen taistelu oli myös varsinaista urheilujuhlaa, niin kauan kuin lystiä riitti (vuosina 2009-2018).

Madrid ja Barcelona ovat ensinnäkin Espanjan kaksi suurinta kaupunkia, ja El Clasico edustaa monelle muutakin kuin vain jalkapalloa, nimittäin Katalonian ja Espanjan kansallisuuksia. Kyseessä on kuitenkin kaksi joukkuetta, jotka nykyisin ovat globaaleja brändejä, ja ottelua seurataan ympäri maailmaa.

El Clasico La Ligassa nykyisin ja tällä kaudella

Nyt kirjoitushetkellä, eli kaudella 2022–23, El Clascio voi erittäin hyvin. Siinä missä Lionel Messin poistuessa Barcelonasta, on Katalonialaisilla ollut uudelleenrakennusprojekti käynnissä pari vuotta. Nyt kun Robert Lewandowski on alkanut tykittämään maaleja ihan toden teolla, on tästä otteluparista muodostumassa varsin muhkea kohtaaminen.

La Liga sarjataulukko näyttää siltä, että puolustava mestari Real Madrid jatkaa edelleen vahvasti viime kauden vireellä. Vaikka Real Madrid voitti tosiaan La Liga kauden (ja myös mestarien liigan) vuonna 2021–22, on El Clasico aina eri tapahtuma, eivätkä derbyn tapaan aina sen hetkiset vireet päätä ottelun kohtaloa. La Liga tulokset määräytymään kaudella 2022–23 hyvin pitkälti näiden joukkueiden taisteluun. Atletico Madrid ei ole vielä vakuuttanut samalla tavalla kuin usein ennen. Villareal, joka on tottunut jo kovien joukkueiden kaatamiseen eurokentillä, hengittää hyvin lähellä näitä titaaneja. Kenties myös Valencia voi nousta tällä hetkellä yllättävänkin korkealle. Valencia on keräillyt itseään jo yli kymmenen vuotta.

El Clasico 2021 pelattiin kaksi kertaa. Huhtikuussa Real Madrid voitti kotonaan 2–1, ja myöhemmin lokakuussa Camp Noullla Real Madrid voitti jälleen vieraissa 1–2. El Clasico 2022 on pelattu tähän mennessä kerran, jolloin Barcelona maaliskuussa voitti 0–4 Real Madridin yllättäen vieraissa 0–4.

Seuraava ottelu pelataan nyt kaudella 22–23 jälleen lokakuussa, ja tämä ottelu tulee olemaan erittäin jännittävä, sillä myös Barcelona on löytänyt kovan pelivireen Lewandowskin maalien avustuksella.

La Liga mestarit ovat olleet käytännössä viime vuosina joko Barcelona tai Real Madrid. Kaudesta 2010–11 lähtien, on Barcelona voittanut mestaruuden kuusi kertaa, kun taas Real Madrid on voittanut kannun neljästi. Väliin on mahtunut Atletico Madrid kaksi kertaa, mutta tämä on harvinaista herkkua muille joukkueille.

On myös hyvin mahdollista, että molemmat joukkueet menevät pitkälle mestarien liigassa tänä vuonna ja nykyisin. Mikä sen mahtavampaa, kuin El Clasico mestarien liigassa?

El Clascico, La Liga ja muut jalkapallokohtaamiset LV BETillä

Me täällä LV BETillä rakennamme kokonaisvaltaista urheilusivustoa, joka yhdistää syvälliset urheiluanalyysit kauttaaltaan itse vedonlyöntiportaaliin. Tarjoamme siis vedonlyöntivinkkejä, historiaa ja statistiikka, joiden avulla vedonlyöjät voivat ymmärtää paremmin heidän valitsemaa lajia.

Esimerkiksi jalkapallon MM-kisoja varten rakensimme otteluennakot koskien jokaista otteluparia. LV BET kuitenkin tarjoaa analyysejä liittyen myös muuhun urheiluun, etenkin lajeihin, jotka ovat vedonlyömisen kannalta suosittuja: Tennis, UFC, yleisurheilu, jääkiekko, F1 ja niin edelleen.

Tarjoamme aina kilpailukykyiset kertoimet kaiken muun päälle, sekä hyvin monipuoliset marketit ja optiot eri otteluihin.

Luo siis oma LV BET asiakastili ilmaiseksi jo tänään, ja osallistu seuraavaan El Clasicoon pienellä lisähöysteellä.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *