Belgian F1 Grand Prix (Spa) 2022

F1: Belgian Grand Prix (Spa) 2022

Belgian Grand Prix 2022 - F1 RaceBelgian F1 Grand Prix ajetaan Belgiassa Circuit de Spa-Francorchamps’n seitsemän kilometriä pitkällä moottoriradalla elokuun viimeisenä viikonloppuna. Viime vuoden F1 2021 osakilpailu tällä radalla muuttui farssiksi kisapäivän rankkasateiden vuoksi. Tämän vuoden kisa toivottavasti ajetaan paremmissa olosuhteissa ja tapahtumarikkaana. Lue lisää moottoriurheilusta LV BET blogista ja muista myös asettaa vetosi parhaimpien kertoimien kera!

  • Belgian formula 1 rata on kisakauden pisin – Tutustu Belgian F1 radan taustoihin ja lue lisää viime vuoden farssista.
  • Vedonlyöntivihjeet Belgian F1 Grand Prix 2022 – Tutustu asiantuntijoidemme ennakkoanalyysiin vedonlyönnin kannalta.
  • Belgian Formula 1 vedonlyönti LV BET sivustolla – Löydä parhaat kertoimet LV BET vedonlyöntisivustolta!

Belgian formula 1 rata on kisakauden pisin 

Circuit de Spa-Francorchamps toimii Formula 1 Belgian Grand Prix -osakilpailun näyttämönä. Rata on valmistunut jo vuonna 1921 suunnittelijoinaan autourheilusta innostunut belgialaiskaksikko Jules de Thier ja Henri Langlois van Ophem. Lopputuloksena syntyi kuvankauniissa Belgian Ardennesin metsien keskuudessa osittain yleisiä teitä hyödyntävä 14,9 kilometrin pituinen moottoriurheilurata. Myöhemmin 1940-luvulla rataa lyhennettiin hieman 14,1 kilometrin pituiseksi ja lopulta suuremman muutostyön jälkeen vuonna 1979 radan pituudeksi muodostui seitsemän kilometriä.

Belgian Spa-Francorchamps moottorirata ei enää hyödynnä julkisia teitä metsien keskellä, mutta se on edelleen F1 kisakauden pisin rata. Formula 1 tänään on turvallisuussyistä siirretty Belgiassa kokonaan pois julkisilta teiltä pelkästään moottoriurheiluun keskittyneellä modernilla radalla. Samalla radalla järjestetään myös lukuisia muita moottoriurheilutapahtumia, kuten esimerkiksi 24 Hours of Spa -kestävyysajot, TCR Spa 500 -rata-autojen kisat ja jopa 25 tuntia kestävä Uniroyal Fun Cup kestävyysajokisat. Radan yhtenä näkyvänä sponsorina toimii kestävyydeltään tunnettu kellovalmistaja Rolex, joten ehkä juuri siksi kestävyysajoihin keskittyviä kisoja järjestetään usein tällä radalla.

Vuoden 2021 Belgian Grand Prix jäi historiaan Formula 1 kisojen kaikkien aikojen lyhyimpänä kisana. Harjoitus- ja aika-ajot ehdittiin vielä ajamaan hyvän sään aikana, mutta kisapäivänä tilanne oli jo täysin toinen. Sateisista keleistään tunnettu Belgian Ardennien alue, missä Spa-Francorchamps -moottorirata sijaitsee, tarjosi kaatosateisen kisapäivän. Alkuperäistä starttiaikaa viivästytettiin kolmella tunnilla ennen kuin kuljettajien lopulta annettiin startata turva-auton perässä. Kahden kierroksen köröttelyn jälkeen kisa keskeytettiin uudelleen yltyvän sademyrskyn vuoksi ennen kuin kisa oli oikeastaan edes alkanut.

Turva-autosta huolimatta vuoden 2021 GP:n tulokset jäivät voimaan ja kuljettajat sekä tiimit saivat sääntöjen mukaisesti puolet sarjapisteistä. Red Bullin Max Verstappen oli startannut paalulta ja piti ykkössijansa tässä kaksikierroksisessa sadekelin näytösajossa. Valtteri Bottas oli lähtenyt kisaan 13. sijalta, mutta nousi pykälän ylöspäin tulostaulukossa Sergio Pérezin ruhjottuaan autonsa ajettuaan jo lämmittelykierroksella ulos radalta.

Belgian Spa-Francorchamps on hyvällä kelillä upea ja yleisöystävällinen osakilpailu, jossa vauhdit ovat huipussaan ja taistelu voitosta on kiivasta. Radan kuuluisin ja näyttävin osuus on eittämättä Eau Rouge, joka koostuu tiukoista mutkista vasemmalle ja oikealla sekä niitä seuraavasta mäkinoususta. Voi vain toivoa, että tänä vuonna sääolosuhteet ovat edellisvuotta suosiollisemmat, jotta pääsemme nauttimaan maailmanluokan moottoriurheiluviihteestä.

Vedonlyöntivihjeet Belgian F1 Grand Prix 2022

Tilastojen valossa McLaren ja Ferrari ovat hallinneet Belgian F1 osakilpailun tallivoittajien mestaruuksia. Ferrarilla on ajettu 18 voittoa ja McLarenilla 14 voittoa Spa-Francorchamps moottoriradalla. Tilanne on kuitenkin viime vuosina muuttunut. Vuoden 2020 voitto meni Mercedekselle ja viime vuoden tynkäkisan voiton nappasi Red Bull. Tämän kauden pistetilastossa Red Bull on erittäin vahvoilla ja omaa selkeän johtoaseman. Ei liene yllätys, että Red Bull on myös vedonlyönnissä suosituin kisatalli ja siten myös kertoimet Red Bullin voitolle Belgiassa ovat pienimmät.

Red Bullin niskassa hengittää legendaarinen Ferrari, joka ajaa tiukasti kiinni Red Bullin etumatkaa tallien välisessä taistossa. Ferrarin kuljettajat Leclerc ja Sainz voivat tasaisen varmalla ajolla hyvinkin päihittää Red Bullin kuljettajat kokonaistilastossa ja viedä tallivoiton Ferrarille. Pienoisena yllättäjänä myös Mercedeksen kuljettajat voivat taistella tallimestaruudesta Belgiassa, ja tätä veikkaamalla saa varmasti jo mukavan korkeat vedonlyöntikertoimet.

Viime vuoden Belgian GP:n voittaja Max Verstappen on myös tämän vuoden kisan kuljettajataiston ennakkosuosikki. Verstappen johtaa kuljettajien pistesarjataulukkoa, ja on ollut ennakkosuosikki kisasta toiseen. Kokonaispisteissä Verstappenin kannoilla oleva tallikaveri Sergio Pérez on toki vahva voittajasuosikki myös, mikäli Verstappen liukastelee liikaa tai tekee muita ajovirheitä. Viime kauteen nähden Pérez on parantanut suoritustaan huimasti, joten on myös täysin mahdollista, että Pérez tykittää Verstappenin ohitse ja pitää ylivoimaisena pidetyn Verstappenin takanaan. Viime vuoden kisassa Pérez jäi pisteittä ajettuaan autonsa ulos lämmittelyvaiheessa. Tätä virhettä hän ei varmasti tule toistamaan.

Kokonaistilaston kolmantena tuleva Charles Leclerc on voittanut muutaman osakilpailun tällä kaudella, mutta on joutunut yhtä usein myös keskeyttämään kisan. Pelkona on, että Ferrarin rattia pyörittävä Leclerc joutuu tällä pitkällä ja kuluttavalla radalla jälleen tien sivuun ennen ruutulippua. Onnistuessaan Leclerc voi sen sijaan hyvinkin viedä jopa ykkössijan Belgiassa.

Yllättäjänimenä haluaisimme tietysti nähdä Valtteri Bottaksen nousemassa palkintokorokkeelle. Bottaksen kausi ei ole sujunut parhaalla mahdollisella tavalla. Harva vedonvälittäjä uskoo Bottaksen mahdollisuuksiin, mikä tarkoittaa käytännössä korkeita vedonlyöntikertoimia. Pienelläkin panoksella voi siten saada hyvän potin, mikäli uskoo Bottaksen voittoon ja on valmis lyömään siitä vetoa.

Belgian Formula 1 vedonlyönti LV BET sivustolla

Belgian osakilpailun lähestyessä kannattaa tutustua LV BET vedonlyöntisivuston laajaan kohdevalikoimaan. Tarjolla on hyviä kertoimia niin perinteisiin voittajavetoihin kuin moniin muihin monipuolisiin F1 vetokohteisiin. Aseta panoksesi ja kasvata jännitystäsi kotikatsomossa!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *