WRC Rally Finland 2022

WRC Rally Finland 2022

WRC Secto Automotive Rally Finland 20224 elokuuta ajellaan käyntiin Jyväskylässä jälleen kerran WRC Rally Finland. Kaikin puolin suomalaisittain eletään mielenkiintoista aikaa, sillä vasta 21-vuotias Kalle Rovanperä ajaa elämänsä kovinta rallikautta. Moni varmasti olettaa kovia tuloksia Jyväskylän kotikylän pojalta tässäkin kilpailussa.

LVBET-urheilublogista löytyy paljon lisää artikkeleita liittyen urheiluun ja vedonlyöntiin. Vedonlyöntialustamme tarjoaa myös hyvin kilpailukykyiset kertoimet ja kohteet hyvin laajamittaisesti.

  • WRC Rally 2022: Rallin maailmanmestaruus jatkuu Jyväskylässä
  • WRC Rally 2022: Vedonlyöntivinkit ja analyysi kisasta
  • Vedot WRC Rallyyn suoraan LVBETiltä

Rallin maailmanmestaruus jatkuu Jyväskylässä

WRC Ralli kalenteri 2022 lähti käyntiin tuttuun tapaan tammikuussa Monte Carlossa. Melkoisen uskomattomasti lajin legenda, 48-vuotias Sebastien Loeb voitti tämän kilpailun Monacossa 10 sekunnin erolla. Tämän jälkeen ei Loeb ole kuitenkaan palkintopalleille asti päässyt. Kalle Rovanperä oli kilpailun neljäs ja tärkeitä pisteitä kertyi 12+5.

Seuraavana oli luvassa Ruotsin ralli Umeåssa, josta lähtikin Kalle Rovanperän voittoputki käyntiin. 22 sekunnin ero Neuvilleen oli tarpeeksi voittoon. Myös Esapekka Lappi nautti ruotsin talviajosta helmikuussa, sijoittuen kisassa kolmanneksi. Kolmas kilpailu vuonna 2022 ajettiin Kroatiassa, jossa niin ikään Rovanperä voitti kilpailun 4,3 sekunnin erolla Ott Tänakkiin. Portugalissa jälleen Suomen poika voitti kilpailun suvereenisti. Vasta Italiassa voittoputki katkesi Kallella sijaan 5.

2022 Safari Rallyssä puolustava voittaja on Sebastien Loeb, mutta kaikki rallilegendat hiipuvat ajallaan kuvioista. Kenian ralli on hyvin kivinen rata, joten rengasrikot ovat yleisiä. Myös hyvin arvaamaton sää luo paljon tilanteita, jotka ovat vedonlyönnin kannalta vaikeita. Kenian safarirallin voitti kuitenkin lopulta, jo kenties odotetusti, Kalle Rovanperä. Ennen WRC Rally Finland -kisaa mahtuu väliin vielä Rally Estonia, joka ajetaan heinäkuun puolessavälissä. Onneksemme sekä Viron että Suomen rallit ovat sääolosuhteiltaan huomattavasti helpompia ratoja, eikä mitään Juuka Ralli onnettomuuksia tarvitse pelätä.

Luonnollisesti olisi hyvä lähteä veikkaamaan Jyväskylän poikaa myös hänen omassa kotikisassaan, joskin mitään korkeita kertoimia emme siihen vetoon saa. Viron 34-vuotias Ott Tänak on luonnollisesti myös historiallisesti kova kuski myös Suomen radoilla: Voitto on tullut jyväskylässä kolmeen otteeseen: Kaksi kertaa Jyväskylässä ja kerran WRC Ralli Rovaniemellä. Virolainen tasainen suorittaja on löytänyt itsensä WRC-rallikauden päätteeksi viiden parhaan joukosta vuodesta 2017 lähtien.

Vinkit vedonlyöntiin ja kertoimet WRC Rally Finland -kilpailuun

Analysoidaan kuitenkin tarkemmin juurikin WRC Rally Finland -kilpailua. Järvi-Suomessa ajettava kilpailu on ollut historiallisesti mielenkiintoinen rata. Pohjoismaalaiset ovat dominoineet aina tällä radalla: Suomen ja Ruotsin ulkopuoliset maat ovat voittaneet vain seitsemän kertaa Jyväskylässä. Vaikka rata kantaa juurensa vuoteen 1951, otettiin se rallin maailmanmestaruuskalenteriin virallisesti mukaan vuonna 1973.

Jyväskylän rallissa ajetaan hyvin leveillä ja pehmeillä soraradoilla. Kuskit pitävät radasta erittäin paljon, sillä kisassa on vauhdikkain keskinopeus kaikista WRC-rallin radoista. Tähän nopeuteen isketään vielä mukaan muutamat hypyt, ja saadaan lopputulokseksi erittäin viihdyttävä kilpailu. Ouninpohjan erikoisessa nimittäin on hypätty ennätyksenä autolla 57 metriä. Rally Finland onkin dubattu rallimaailmassa usein Grand Prix of Rally -tapahtumaksi. Urheilutapahtumaa pidetään etenkin pohjoismaiden tasolla erittäin tärkeänä, ja se magnetisoi vuosittain tuhansia katsojia.

Vuonna 2022 odotamme Rally Finlandiin jopa normaalia enemmän katsojia, johtuen juurikin etenkin Rovanperän menestyksestä. Katsojia tulee tapahtumaan kuitenkin ympäri Eurooppaa vuosittain – niin mahtava on Jyväskylän rallin vetovoima. Ranskan vanha kettu Sebastien Loeb ei myöskään ole voittanut tätä kilpailua kuin vasta viimeksi vuonna 2012.

WRC Ralli 2020 peruttiin myös suomen maaperällä, joten vuoden joudumme turvautumaan vuoden 2021 ajoon, sekä aiempiin ralleihin. 2021 Jyväskylässä voitti Walesilainen Elfyn Evans, mutta tänä vuonna kaverin voitto olisi melkoisen suuri yllätys, ja toisena oli tietystikin Ott Tänak. Vuonna 2019 ja 2018 taas kisan voitti juurikin Tänak. Mielestämme kisan todellinen kamppailu käydäänkin juurikin Virolaisen konkarin ja Suomen Rovanperän välillä. Tämä vuosi on kuitenkin povattu Rovanperän vuodeksi, ja näytteet ovat olleet uskomattoman suvereeneja sekä tasaisia kilpailusta toiseen. Kestääkö siis Rovanperän pääkoppa suuren kotiyleisön edessä, vai pystyykö Tänak riistämään voiton suomessa hänelle tuttuun tapaan? Ylisuorittaminen voi rallissa aina päätyä helposti keskeytyksiin, etenkin näinkin nopealla radalla.

Ei pidä myöskään unohtaa Esapekka Lappia, joka voitti täällä muun muassa vuonna 2017. Siitä lähtisimme valitsemaan näiden kolmen välistä voittajaa, ja tietysti tässä kohtaa kertoimet ovat hyvin suuressa roolissa. Varmaa on se, että suomalaisittain tullaan jälleen kerran nauttimaan rallimenestyksestä lähitulevaisuudessa. Onhan siitä jo aikaakin Marcus Grönholmin jälkeen – kaveri muuten voitti Suomessa yhteensä seitsemän kertaa urallaan.

Vedot WRC-ralliin suoraan LVBETiltä

Kertoimista ja kohteista puheen ollen, LVBETin vedonlyöntiportaali tarjoaa hyvin kilpailukykyisiä kohteita sekä WRC Rally Finlandiin, sekä kaikkiin muihinkin rallikilpailuihin. Tarjoamme täällä urheilublogimme puolella taas analyyseja kilpailuihin ja moniin eri urheilutapahtumiin.

Voittajavedot WRC Rally Finlandiin: Kalle Rovanperä, Ott Tänak ja Esapekka Lappi.

Löydät siis helposti kohteet WRC Rally Finlandiin etsimällä rallia esimerkiksi vedonlyöntialustan vasemmalta, josta saat eri urheilulajit helpoin kategorioin suodatettua.

Varmaa on se, että jyväskylän rallista tulee erittäin hieno urheiluspektaakkeli, ja suosittelemme ehdottomasti sen seuraamista suorana. Muutaman vedon kautta saadaan sitäkin enemmän lisäjännitettä mahtavaan rallikilpailuun.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *