Miesten lentopallon MM-kisat 2022

Miesten lentopallon MM-kisat 2022

2022 FIVB Volleyball Men's World ChampionshipMiesten lentopallon 2022 MM-kisat, viralliselta nimeltään 2022 FIVB Volleyball Men’s World Championship, otellaan Puolassa ja Sloveniassa elo-syyskuussa. Mukana on yhteensä 24 joukkuetta ympäri maailman. Lue lisää kisojen taustoista sekä asiantuntijoidemme analyysit eri joukkueiden mahdollisuuksista. Tutustu myös LV BET vedonlyöntisivuston kohdevalikoimaan ja aseta hyvillä kertoimilla vetoja oman suosikkisi puolesta!

  • Lentopallon MM-karsinnat 2022 ja osallistujamaat – Tutustu lentopallon MM-kisojen järjestelyihin ja osallistujamaiden valintaan.
  • Vedonlyöntivihjeet miesten lentopallon 2022 MM-kisoihin – Lue asiantuntijoidemme analyysi mitalisijojen ennakkosuosikeista vedonlyöntiä silmällä pitäen.
  • Vedonlyöntivihjeet miesten lentopallon 2022 MM-kisoihin – Parhaat vetokohteet ja kertoimet LV BET vedonlyöntisivustolla!

Lentopallon MM-karsinnat 2022 ja osallistujamaat

Miesten lentopallon MM-kisat 2022 sovittiin alun perin pidettäväksi Venäjällä. Jo vuonna 2018 tehty päätös Venäjän kisaisännyydestä peruutettiin pikavauhtia keväällä 2022. Uudet kisaisännät löytyivät nopeutetulla aikataululla järjestetyn avoimen kisaisännyyshaun kautta. Huhtikuussa 2022 tehdyn valinnan myötä Slovenia ja Puola saivat lentopallon miesten maailmanmestaruuskilpailut järjestettäväkseen maiden yhteisellä hakemuksella.

Kisoihin osallistuu yhteensä 24 eri maan lentopallomaajoukkueet. Hallitseva maailmanmestari Puola pääsi suoraan mukaan ilman erillistä karsintaa. Yhteensä 11 osallistujamaata pääsi puolestaan mukaan kisoihin menestymällä hyvin eri maanosien mestaruusturnauksissa. Loput 12 osallistujamaata valittiin kansainvälisen lentopalloliiton ranking-listan mukaisesti. Venäjän oli alun perin tarkoitus olla myös osallistujamaana turnauksessa, mutta kisaisännyyden viennin ohella myös mahdollisuus osallistua turnaukseen evättiin Venäjän joukkueelta. Lentopalloliiton ranking-listan mukaisesti Venäjän tilalle nostettiin Ukraina, joka oli alun perin ensimmäinen kisojen ulkopuolelle jäänyt maa.

Turnauksen lentopallosäännöt noudattavat kansainvälisen lentopallojärjestö FIVB:n laatimia ohjeistuksia. Ensimmäisessä vaiheessa joukkueet arvotaan kuuteen eri lohkoon. Lohkoarvonta suoritetaan siten, että vahvimmat ennakkosuosikit jakautuvat mahdollisimman tasaisesti eri lohkoihin hyödyntäen aiemmin mainittua kansainvälisen lentopalloliiton ranking-listausta. Kunkin lohkon joukkueet kohtaavat toisensa yhden kerran. Jokaisen lohkon kaksi parasta joukkuetta sekä neljä parasta lohkoissaan kolmanneksi sijoittunutta jatkavat seuraavalle kierrokselle.

Alkukarsinnoista jatkoon päässeet 16 joukkuetta pelaavat seuraavaksi pudotusottelut, joista vain voittaja jatkaa neljännesvälieriin. Neljännesvälierän voittajat jatkavat puolestaan semifinaaliotteluihin, joissa ratkeavat pronssiotteluun ja finaaliin jatkavat joukkueet.

Historiallisesti lentopallon MM-kisoja on pelattu vuodesta 1949 alkaen. Sitä seuraavat kisat käytiin kolmen vuoden kuluttua vuonna 1952, ja tämän jälkeen aina neljän vuoden välein. 2000-luvulla lentopallon MM-kisoja ovat hallinneet Brasilia ja Puola. Brasilia vei voiton vuosina 2002, 2006 ja 2010. Kahden viimeisimmän kirkkaimman mitalin on voittanut Puola vuosina 2014 ja 2018 kaataen molemmissa finaaleissa Brasilian.

Vedonlyöntivihjeet miesten lentopallon 2022 MM-kisoihin

Ilmiselvät ennakkosuosikit vuoden 2022 miesten lentopallon MM-kisojen voittajiksi ovat tietysti Brasilia ja Puola. Puolalla on tukenaan kotikenttäetu, joten vedonlyöntikertoimet tulevat hyvin todennäköisesti asettumaan Puolan mestaruuden puolesta puhuviksi. Puolalla on tukenaan vahva lentopallokulttuuri, joka ruokkii uusien huippupelaajien kehittymistä. Nykyinen Puolan joukkue haluaa varmasti kotikatsomon edessä tarjota kotiyleisöllensä kolmannen perättäisen maailmanmestaruuden, ja tulee tekemään kaikkensa sen saavuttamiseksi.

Brasilialta löytyy jo vuosituhannen vaihteen jälkeen saadut kolme perättäistä kultamitalia MM-kisoista, ja nykyinen joukkue janoaa takaisin pääsyä lentopallomaailman kuninkaaksi. Brasilia tunnetaan paremmin jalkapallon suurmaana, mutta lentopallon parissa toimii niin ikään suuri joukko ammattilaispelaajia tässä eteläamerikkalaisessa urheilun suurmaassa. Maailmanmestaruuskilpailut luovat painetta menestykseen ja tämä henkinen paine voi olla Brasilialle joko etu tai haitta. Mikäli pelit eivät lähde heti sujumaan toivotulla tavalla, on pelkona, että tulisieluiset brassipelaajat alkavat käydä ylikierroksilla ja sortua virheisiin. Taitojen puolesta Brasilia on aivan yhtä suuri voittajasuosikki kuin Puolakin.

Brasilian ja Puolan ohella mitalikolmikkoon voidaan ajatella Serbiaa, Italiaa, Saksaa, Ranskaa ja Yhdysvaltoja. Kaikki nämä maat ovat olleet mukana mitalitaistoissa 2000-luvulla järjestetyissä lentopallon MM-kisoissa. Kunkin maan lentopallomaajoukkue on antanut tasaisen vahvoja näyttöjä, mutta kenties suurimmat suosikit Brasilian ja Puolan haastajiksi ovat Italia ja Ranska.

Serbiassa lentopallo nauttii Puolan tapaan suurta arvostusta ja laji on todella suosittu. Tämä on näkynyt pienen maan menestyksenä kansainvälisissä turnauksissa. Yhtä lailla Saksassa ja Yhdysvalloissa lentopallo on kerännyt kasvavaa kiinnostusta joukkueiden kansainvälisten menestysten myötä. Kaikki edellä mainitut maat omaavat hyvällä pelitaktiikalla kyvyn yllättää lentopallon suurmaat.

Italia on niin ikään yksi lentopallon suurmaista, jossa lajia harjoitellaan ammattimaisesti jo junioritasolta asti. Italia hallitsi suvereenisti lentopalloturnauksia 1990-luvulla voittaen maailmanmestaruuden kolme kertaa peräkkäin. Italian uutta nousua on odotettu hartaasti, ja tämä vuosi saattaakin olla se vuosi, kun Italian vahva joukkue nousee jälleen palkintokorokkeelle lähes kolmen vuosikymmenen tauon jälkeen. Tästä on osoituksena Italian lentopallomaajoukkueen viime vuoden Euroopan-mestaruuskisojen voitto.

Ranskan menestys jäi lentopallon EM-kisoissa vaatimattomaksi Tšekille koetun pudotuspelitappion myötä. Kansainvälisen lentopalloliiton ranking-listalla Ranska on kuitenkin eriomaisen pitkäkestoisen menestyksen myötä neljäntenä jättäen taakseen EM-voittaja Italian. Ranskan joukkue on varmasti ottanut opikseen EM-turnauksen karvaasta tappiosta ja lähtee täysin uudella strategialla MM-kisoihin kamppailemaan mitalisijoituksta.

Vuonna 2010 Kuuba yllätti kaikki taistelemalla tien finaaliin asti, jossa kuitenkin hävisi selvästi Brasilialle. Kaksissa edellisissä lentopallon MM-kisoissa Kuuba ei ole kuitenkaan enää mitalipeleihin yltänyt, mutta joukkue esittänyt vahvoja otteita kansainvälisissä turnauksissa. Kertoimet Kuuba voitolle tai mitalisijoituksille ovat suuret, joten riskinottajalle tässä saattaa olla hyvä kohde kokeilla onneaan ja toivoa Kuuban saaneen pelinsä jälleen kulkemaan.

Groups at the FIVB Volleyball Men's World Championship

Aseta miesten 2022 lentopallon MM-kisojen vedot LV BET vedonlyöntisivustolla

Lentopallon miesten MM-kisat tarjoavat lukuisia mahdollisuuksia erilaisten vetojen asettamiseen. Perinteisen voittajavedon ohella on yleensä mahdollista asettaa vetoja mitalikolmikosta, pistekuninkaasta sekä muista erilaisista MM-turnaukseen liittyvistä tapahtumista. Muista asettaa LV BET vedonlyöntisivusto suosikkeihisi ja käy tekemässä vetoja hyvien kertoimien kera.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *