Formula 1 – Silverstone Iso-Britannia 2022

Silverstone on se rata, missä formuloiden kuninkuusluokan kilpailut saivat alkunsa. Vuonna 1950 ajettiin historian ensimmäinen Silverstone F1 Grand Prix Englannissa, ja siitä lähtien se on ollut F1-kauden suosituimpia kisoja ja innostanut myös vedonlyöjiä. Katso Formula 1 Silverstonen vedonlyöntikohteet LV BET –vedonlyöntisivustolta.

  • Silverstonen radan taustaa lue taustatietoa Silverstonen F1-radasta
  • F1 Silverstone 2022 vedonlyönti ja ennakkosuosikit – parhaat vedonlyöntivinkit
  • Tarkkaile kuljettajien alkukauden näyttöjä – huomioi nämä asiat kuljettajia vertailtaessa
  • Vedonlyönti Silverstonen F1-osakilpailusta – tutustu parhaisiin vedonlyöntikertoimiin

Silverstonen radan taustaa

Silverstonen rata sai alun perin muotonsa lentokentän kiitoratoina toimineista suorista, jotka yhdistettiin kilparadaksi. Pitkiä ja nopeita suoria sisältänyt rata säilytti alkuperäisin muotonsa 1990-luvulle asti. Silverstonen rataosuuksiin lisätyt mutkat ja shikaanit ovat hidastaneet huippuvauhteja, mutta edelleen Formula 1 tänään Silverstonessa on Italian Monzan radan ohella yksi F1-kauden nopeimpia ratoja, jossa ajetaan huippunopeuksilla. Tämä tarkoittaa kovaa rasitusta F1-autoille sekä vaaratilanteita huippunopeuksissa mutkaan tultaessa. Hurjassa 260 kilometrin tuntivauhdissa Silverstonen radalla mutkassa betonikaiteeseen ajanut Jyrki Järvilehto muistelle kirjassaan kohtalon hetkiään Silverstonessa. F1 kilpa-auto romuttui täydellisesti, mutta kuin ihmeen kaupalla JJ Lehto selvisi ja toipui onnettomuudesta.

F1 Silverstone 2022 vedonlyönti ja ennakkosuosikit

Silverstonen Formula 1 -osakilpailu heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna on tapahtumien täytteinen kisa, joka tarjoilee lukuisia erilaisia vedonlyöntikohteita. Kisan voittajaveto on suosituin veikattava kohde, mutta kannattaa perehtyä myös muihin mahdollisiin F1 Silverstone vedonlyöntikohteisiin, joita saatetaan lisätä tarjolle kisaviikonlopun lähestyessä.

Suomen Valtteri Bottaksen uskotaan jälleen kerran olevan vahvoilla Silverstonessa. Kahdesti aiemmin, vuosina 2019 ja 2020, Bottas on lähtenyt kisaan paalupaikalta, ja viime vuonnakin Bottas oli aika-ajojen kolmanneksi nopein. Vuoden 2022 F1-kausi ei ole Bottakselta alkanut vielä toivotulla tavalla Bahrainissa, Saudi-Arabiassa ja Australiassa. Kaksi pistesijaa ja yksi keskeyttäminen kertovat Bottaksen haasteista sopeutua uuteen autoonsa. Valtteri Bottas ajoi F1 2021 kaudella Mercedeksellä ja siirtyi Alfa Romeon rattiin F1 2022 kaudeksi. Silverstone on kuitenkin Bottakselle hyvin tuttu rata ja on hyvinkin mahdollista, että Suomen F1-kuljettajaylpeys löytää vielä autostaan uuden vaihteen Silverstonen kisaan mennessä.

Lewis Hamilton on Silverstonen radan ylivoimaisesti suurin voittajasuosikki. Entuudestaan brittikuskilla on jo aiemmilta vuosilta yhteensä kahdeksan voittoa kotiyleisönsä edessä Silverstonessa, mukaan lukien kolmen edellisen vuoden peräkkäiset voitot. Vuoden 2021 Silverstonen kisassa nähtiin draamaa Hamiltonin ja Verstapenin kolaroidess heti kisan alussa. Hamilton sai kolarista 10 sekunnin aikarangaistuksen, mutta kaasutteli siitäkin huolimatta lopulta kisan voittoon Verstappenin joutuessa keskeyttämään kisan kolarin seurauksena.

Lewis Hamiltonin F1 2022 -kausi on Bottaksen tapaan alkanut odotettua heikommin, vaikka alla on sama Mercedeksen auto kuin aiemmilla kausilla. Avauskisassa Bahrainissa Hamilton oli palkintopallilla kolmannella sijalla, mutta Saudi-Arabiassa hän jäi kymmenennelle sijalle jääden siten myös Bottaksen taakse. Australian kisassa Hamilton nousi neljännelle sijalle, joten legendaarinen brittikuski on toki edelleen voimissaan. Varmaa on, että kovapäinen Hamilton ei tänäkään vuonna anna tuumaakaan periksi ja taistelee viimeiseen asti Silverstonen voittopokaalista.

F1 2022 kauden ykköskuskiksi on alkukaudella noussut Ferrarilla ajava monacolainen Charles Leclerc. Hän on se kuljettaja, jonka Hamilton ohitti kaksi kierrosta ennen maaliin tuloa tarkoittavaa ruutulipun heilutusta. Tätä ennen Leclercillä on kaksi kolmatta sijaa ja yksi neljä sija Silverstonesta Ferrarin ratissa. On hyvin mahdollista, että mitä pidemmälle F1 2022 kausi etenee, sitä suuremmaksi ennakkosuosikiksi Leclerc nousee. Selvää on, että monacolainen ei halua edellisen vuoden toistoa, vaan tällä kertaa Leclerc aikoo olla ensimmäinen ruutulipun ohittava F1-kuljetta Silverstonessa.

Tarkkaile kuljettajien alkukauden näyttöjä

Kolmen edellisen lisäksi kannattaa tarkkailla kuluvan kauden kisoissa menestyneiden kuljettajien otteita. Esimerkiksi uutena kisapaikkana vuoden 2022 kalenteriin nostetun Miamin F1 Grand Prix -rata on profiililtaan hieman Silverstonea muistuttava omaten nopeita suoria ja mutkaisia teknisiä osuuksia. Mikäli tällä kaudella hyviä näyttöjä jo antaneet George Russell, Carlos Sainz tai Sergio Perez menestyvät Miamissa, saattaa se antaa osviittaa kuljettajien kyvyistä Silverstonen radalla.

Mikään ei toki sulje pois yllätysvoittajanimen mahdollisuutta. Amerikkalaisen Haas F1-tallin Kevin Magnussen yllätti kaikki 2022 F1-kauden avauskisassa Bahrainissa sijoittuen viidenneksi. Toisaalta Red Bull -tallin Max Verstappen on antanut tasaisen hyviä näyttöjä F1 2022 alkukaudella, ja jotain saattaa olla jäänyt hampaankoloon vuoden 2021 Silverstonen kisan keskeytyksestä.

Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna ajettava Britannian F1 Grand Prix Silverstonen radalla on yksi keskeisimpiä kisoja koko F1-kaudella. Kausi on puolivälissä, ja sekä kuljettajilla että katsojilla on siihen mennessä jo hyvä käsitys kauden menestyjistä ja alisuoriutujista. Viimeistään Silverstonessa on jokaisen kuljettajan pystyttävä parhaimpaansa pysyäkseen mukana kauden kokonaistulostaulukon kärkitaistossa.

Vedonlyönti Silverstonen F1-osakilpailusta

LV BETin sivustolla voit lukea lisää F1-kisoista sekä lyödä vetoa tuloksista. Pysy ajan tasalla F1-kisoihin liittyvissä uutisissa vierailemalla netin parhaan vedonvälittäjän sivustolla LV BET.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *