Formula 1 Itävallan GP 8.7.–10.7.2022

F1: Itävallan Grand Prix 2022

Austrian Grand Prix 2022 F1 RaceItävallan F1 osakilpailu on ajettu vuodesta 2014 lähtien sponsorinsa mukaan nimetyllä Red Bull Ring -moottoriradalla, Spielbergin kaupungissa. Valtteri Bottaksella on GP voitto Red Bullin radalta vuodelta 2020 ja on jälleen yhtenä voittajasuosikkina kisassa. Lue alta lisää tulevasta Itävallan F1 Grand Prix osakilpailusta ja tutustu myös LV BET blogin muihin moottoriurheilua käsitteleviin analyyseihin. Äläkä unohda asettaa vetoja lisäämään kisajännitystä!

  • Itävallan GP ajetaan pitkän historian omaavalla Red Bull Ring radalla – Lue lisää radan historiasta ja sen noususta uuteen kukoistukseen remonttien myötä!
  • Vedonlyöntivihjeet: Itävallan GP 8.7.–10.7.2022 – Lue vinkkimme Itävallan GP:n vedonlyöntiä silmällä pitäen
  • Aseta parhaat F1 Itävallan GP vedot LV BET sivustolla – Tarkista vedonlyöntikohteet ennen kisaa ja aseta vedot suosikkisi puolesta!

Itävallan GP ajetaan pitkän historian omaavalla Red Bull Ring radalla

Itävallan Grand Prix on ajettu jo 1970-luvulta alkaen sisältäen tosin kaksi erillistä lähes vuosikymmenen kestänyttä taukoa. Radan alkuperäinen nimi oli Österreichring. Tämä alkuperäinen rata oli aikoinaan ylivoimaisesti nopein F1-kisakauden rata. Rata tunnettiin pitkistä suorista ja vaikeista 180 asteen mutkista, jotka aiheuttivat useita ulosajoja kisoissa. Vuoden 1975 kuolemantapaus sai ratamestarit tekemään ajoa hidastavia muutoksia rataan.

Österreichring oli F1 kisanäyttämönä aina vuoteen 1987 asti kunnes tiukkenevat turvallisuusmääräykset pakottivat jättämän radan F1 kisojen ulkopuolelle. Vuosikymmen myöhemmin rata rakennettiin käytännössä kokonaan uudestaan ja nimi vaihtui uuden sponsorin myötä A1-Ring radaksi. Uudella mutkaisemmalla ja turvallisemmalla radalla ajettiin F1-osakilpailuja vuosien 1997–2003 ajan ennen kuin rata jälleen kerran tiputettiin kisakalenterista pois maailmalle rakennettujen uudempien ratojen vuoksi.

Red Bull Ring näki päivänvalon vuonna 2011, jolloin saatiin päätökseen vuonna 2008 aloitetut radan kunnostukset. Red Bull Ring säilytti edeltäjänsä A1-Ring-radan muodon ja profiilin, mutta itse rata, katsomot ja varikkoalue uusittiin täysin. Muutama vuosi myöhemmin, vuodesta 2014 alkaen, F1-osakilpailuja on jälleen ajettu Itävallassa Red Bull Ring radalla, ja samalla radalla kisa ajetaan tänäkin vuonna.

Formula 1 tänään Itävallan Red Bull Ring radalla on huomattavasti turvallisempi kuin radan alkuvuosikymmeninä. Rata nauttii suurta arvostusta ja tästä on osoituksena F1 2020 ja F1 2021 -kausille osuneet pandemiavuodet, jolloin Itävallan F1-radalle annettiin järjestettäväksi kaksi F1-osakilpailua peräkkäisinä viikonloppuina. Tämän ansiota saatiin vedettyä täysiverinen F1-kausi, vaikka joitain osakilpailuja jouduttiin peruuttamaan.

Itävallan GP 2021 kisat olivat Max Verstappenin kaksoisjuhlaa. Red Bull tallissa ajanut Verstappen näytti voimansa niin sanotusti kotiradallaan ja vei kahtena peräkkäisenä viikonloppuna järjestetyt Itävallan Grand Prix 2021 voitot. Kesäkuun lopulla 2021 Steiermarkin Grand Prix 2021 -nimellä ajetussa kisassa Valtteri Bottas jahtasi Verstappenia, mutta jäi lopulta kolmanneksi. Seuraavan viikonlopun kisassa, joka kantoi perinteistä Itävallan Grand Prix -nimeä, Bottas kaasutteli viidenneksi. Kimi Räikkönen oli vastaavasti yhdennellätoista ja kuudennellatoista sijalla Itävallan kisoissa. 

Vedonlyöntivihjeet: Itävallan GP 8.7.–10.7.2022

Red Bull tallin kuljettajat Max Verstappen ja Sergio Perez ovat ilmeisimmät suosikit Itävallan F1 Grand Prix osakilpailussa. Verstappen ja Perez ovat myös lähes samoissa pisteissä F1-kauden kuljettajien kokonaiskilpailutilanteessa, joten heidän välillä voidaan odottaa nähdä kovaa kilpailua tallikaveruudesta huolimatta. Verstappen on suurempi ennakkosuosikki tästä kaksikosta jo pelkästään viime vuoden Itävallan GP ajojen kaksinkertaisen voiton myötä. Oletettavasti kisan voittajaveikkauksen kertoimet ovat Verstappenin kohdalla pienimmät ennakkosuokin roolista johtuen.

Ferrarin Charles Leclerc johtaa F1-kuljettajien kokonaispistetaulukkoa huikean hyvän alkukauden myötä, mutta Itävallan GP ei ole ollut Leclercin vahvimpia ratoja. Viime vuonna hän ajoi seitsemännelle ja kahdennelletoista tilalle Itävallan Red Bull Ring -radan kahdessa F1 osakilpailussa. Leclercin nousu edes palkintokorokkeelle Itävallan GP:ssä ei ole mitenkään varmaa ja nostaa Leclercin kertoimien suuruutta, sillä vedonlyöntikertoimia analysoivat asiantuntijat eivät pidä Leclerciä lainkaan ennakkosuosikkina Itävallan GP:ssä.

Suomalaisväriä edustava Valtteri Bottas on varteenotettava vaihtoehto voittajaveikkauksessa. Jo viime vuonna Bottas uhitteli Verstappenin ylivoimaa Itävallassa. Bottaksella on jo plakkarissaan kaksi voittoa Red Bull Ring -radalta vuosilta 2017 ja 2020, ja kolmas voitto on varmasti Bottaksen selkeä tavoite tulevassa kisassa. Bottaksen alkukausi Alfa Romeon ratissa ei ole sujunut aivan toivotulla tavalla, mutta on hyvin mahdollista, että Itävallan GP tuo Bottakselle kaivatun osakilpailuvoiton.

Lewis Hamilton on myös ilmeinen veikkauskohde kisan voittajaksi. Hamilton ajoi Mercedeksellään viime vuonna nopeimman kierrosajan Steinmarkin F1-kisassa Itävallassa ja voitti vuoden 2020 Steinmarkin F1-osakilpailun Red Bull Ring -radalla. Viime vuonna Hamilton vei Itävallan kisoissa kolmannen ja neljännen sijan ja haluaisi varmasti nousta uudestaan korkeimmalle korokkeelle tänä vuonna.

Tallien välisessä veikkauksessa Red Bull on ennakkosuosikki, mutta Mercedeksen Hamilton ja Russel voivat hyvillä suorituksilla kiilata itsensä tallivoittajan kärkeen Itävallassa. Nopeimman kierrosajan veikkaamisessa kannattaa kenties vetää kotiinpäin ja veikata Bottasta, joka on tämän vedonlyöntikohteen yksi ennakkosuosikeista. Tällä nopealla radalla kovimman ajan voi toisaalta kellottaa yllättäjänimi.

Aseta parhaat F1 Itävallan GP vedot LV BET sivustolla

Tapahtuman lähestyessä LV BET tulee julkaisemaan kohteet ja kertoimet Itävallan Grand Prix 2022 kisasta. Voittajavedot ovat perinteisimpiä tapoja asettaa vetoja, mutta tulemme tämän ohella tarjoamaan muitakin vedonlyöntimahdollisuuksia. Odotettavissa on analyysiemme pohjalta laaditut vetokohteet eri kierrosmäärien jälkeen johdossa olevasta kuljettajasta, tallien välisestä paremmuusjärjestyksestä ja yksittäisten kuljettajien keskinäisestä paremmuudesta.

Itävallan GP näkyy televisiossa V Sport- ja Elisa Viihde -maksukanavilla. Tarkista ajoissa Itävallan GP lähetysajat ettet missaa tulevaa jännitysnäytelmää. Äläkä unohda asettaa lisäjännitystä Itävallan F1 kisaviikonloppuun tekemällä vetoja oman suosikkisi puolesta hyvillä kertoimilla LV BET vedonlyöntisivustolla!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *